koja? na sto paziti? sto obavezno treba imati, sto ne traba...koliko je normalno platiti, sto pitanja...
nista ne znam, osim da je kupujemo![]()
koja? na sto paziti? sto obavezno treba imati, sto ne traba...koliko je normalno platiti, sto pitanja...
nista ne znam, osim da je kupujemo![]()
Ja drzim oko na kamerama koje snimaju direktno na DVD. Jos nisam odlucila koju cu, no pratim ih nekoliko.![]()
baci oko na ovaj forum.
Tu imaš sve o kamerama, i može puno toga saznati, uglavnom pišu ljudi koji se bave ili imaju iskustva s kamerama, bilo amaterski ili profi.
http://cafe.mobil.hr/forumdisplay.php?f=108
Pretpostavljam da je rijec o kompaktnoj kameri.flower prvotno napisa
Rezolucija - na koliki format zelis printati slike. Kvalitetne kamere vec od 4megapixela mogu dati odlican rezultat na A4 format.
Ne treba s rezolucijom pretjerivati, 6mp je vrlo, vrlo dobro.
Opticki zoom i digitalni. Opticki bar 3x.
Kvaliteta same optike - klasicni proizvodjaci kamera kao Canon i Nikon imaju provjerenu tehnologiju, ako ides na npr. Sony ili Panasonic koji na foto-trziste ulaze kroz digitalna vrata pogledaj ko radi njihovu optiku.
Memorijska kartica - SD, XD,...? Ako imas neki drugi uredjaj koji prima karticu, mozda zelis imati samo jednu vrstu medija.
Ne treba ti previse funkcija - masu njih nikada neces iskoristiti. Znaci osnovni modovi rada - auto, portret, makro, pejsaz pod obavezno, sve ostalo je bonus. Od nocnog snimanja sa malim kamerama ne ocekuj puno, mada je taj mod takodjer standardan. Mislim da je i mod snimanja filmica takodjer vec standardno ukljucen.
Sto se budzeta tice, to je vrlo subjektivna stvar. Normalno je platiti koliko si spremnaJa kod tehnickih stvarcica odredim gornju granicu i gledam da u to uguram maksimum dzidza, jer zelim da mi stvar traje. Svakako odi u par ducana i popricaj sa trgovcima, od svakog od njih nesto se nauci pa je odluka laksa.
Jos jedan vrlo koristan link:
http://www.dpreview.com/
ja ne kuzim
jel ti flower bas kupujes digitalnu kameru (ono za snimanje pokretnih slika) ili digitalni fotoaparat za snimat fotke
jer to nije isto
Ups Mukice, skroz si u pravu, ja sam isla logikom kamera = camera (fotic)![]()
Cekamo cvjetku da razrijesi misterij...
mi imamo sony dcr pc330e
http://asia.cnet.com/reviews/videoca...019690p,00.htm
mala je, lagana, ima kazeticu za snimanje sto je meni bolje neg dvd-ove jer lakoeditiras, uz kameru se dobije program da sam radis svoje dvd-ove
kamera je sirokokutna, ima takodjer opciju da na memory stick snimas male filmice i slikice, ima blic
dokupili smo veliku bateriju pa sad odem na godisnji od mjesec dana, snimam i slikam i baterija i dalje traje
postoje dodaci da stavis reflektor ako hoces snimat po noci
mi jos imamo i stalak za kameru, sa daljinskim pa ako hoces mozes i tako snimati
nasa je stara oko 3 godine pa sad vec vjerovatno imaju usavrsene modele
btw na stranicama di sam nasla opsi imas ocjenjene sve moguce i nemoguce kamere pa tamo prenjuskaj
Selim na 4 kuta, jer se tamo vec pricalo o kupovini takvih stvarcica![]()
i ja bas kupujem kameru i znam da mi je bitno da ima firewire, zbog prebacivanja na dvd![]()
kopiram s drugog topica, ivano je napisala:
mi imamo sony DCR-DVD105E snima na male dvd - možeš gledati preko dvd playera ili na pc ili direktno kameru prikopčaš na tv. super jednostvna za snimanje i ako snimaš u hodu ima steady shot tako da se slika ne drma - mi super zadovoljni.