Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: što za kašalj?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno što za kašalj?

mališa mi kašlje ko konj. cijelu noć smo se budili, a i povratio je malo šlajma.

kašlje onak mokro, iskašljava taj šlajm i ne znam kak da mu pomognem. nos brišemo, sterimar imamo, neki dan smo i med probali pa i to pijemo..šta još? pomažu sirupi za iskašljavanje?

nema drugih nikakvih simptoma ničega, nije bolestan

(osim što zadnja dva dana zna spomenuti da ga trbuh boli :? )

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

caj od sljeza, biljni sirup prospan..to mi koristimo i malo pomogne.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislila sam prospan, ali to je za iskašljavanje ili? a on već iskašljava ma ne znam, hvala, mogu probat

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moguce da se nagutao slajma pa ga zato boli trbuh. dobro je da je povrati i izbacio dio toga. mislim da ti sirup nece pomoci jer on vec ima produktivni kasalj.
    mozda da stvavis prerezani luk u spavacu? istina je da smrdi ko kuga, ali i pomaze.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Fluimukan granule, jako su dobre za potaknuti iskašljavanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i moja kašlje onako "mokro" i pun nosić šmrklja. Čistim ga pumpicom. Stavljam Sterimar. A za grlo koristim Prospan ali ga ne dajem prije spavanja već ćetiri sata prije. On izaziva iskašljavanje, medjutim i taj "mokri" kašalj je šljam na bronhijama koji se treba odvojiti od bronhija i ispljunuti ga ili ga razgraditi što radi Prospan. On je sirup na biljnoj bazi pa ne smeta malenom želućiću. Treba redovito čistiti nosić, davati dijetetu dosta tekućine. Ja mojoj dajem i malo meda na žličicu, pa joj dajem i Pikovit tabletice, ne škodi malo vitamina u ovo zimsko doba. A moja prijateljica daje i malo razmekšane i Bronhi bombone i stvarno dijete lakše diše. Papa kruh, suhi kekse,jabuku .. ovisi što voli to dan. Kažu da od mlječnih proizvoda taj šljam zna biti veći, pa bi bilo dobro izbjegavati davati veću količinu mlijeka. To je neka viroza pa će proći brzo. Puno djece ima neku tu vrstu prehlade sa svim tim simptomima. Pa čak i ona koja neidu u vrtić. Obično nema temperature, moja je nema. Hvala Bogu. PUsa svima

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dala sam mu neki sirup favora timijan, biljni, slično ko prospan. valjda će proći, baš mi ga je žao kad kašlje tak jako

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja curka je iskasljavala sluz a pedica nam je isto preporucila Prospan. Njoj je zaista pomogao, smirio bi joj kasalj dok je spavala.

O Prospanu:
    Zbog navedenih svojstava PROSPAN® biljni sirup prikladan je za primjenu kod svih vrsta kašlja. Za PROSPAN® biljni sirup svojstveno je da ne blokira kašalj u potpunosti već ga blago smiruje, a istovremeno olakšava iskašljavanje bronhijalne sluzi koja otežava disanje te kao podloga omogućuje rast štetnih bakterija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali ima nesto s tim prospanom sto ne stima....Netko je nesto jednom pisao, moram se sjetiti tko i sto.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

prosipam novostečeno znanje

ako kašlje od sluzi koja mu se slijeva iz nosića, sirupi su niškoristi - samo treba sprejati i što više čistiti nos, a i inhaliranje fiziološkom pomaže.

andrej je preko vikenda imao točno takvu prehladu, litre sluzi s povraćanjem, imao je i temperaturu i na tome je završilo, nije se zakompliciralo. ali znam da vam je grozno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Iskreno, ja baš i nisam oduševljena Prospanom, čisto radi njegovog učinka.
    Mi koristimo biljni sirup Grintus, koji ne potiče na kašalj već razgrađuje sekret u grlu, može se koristiti i kao "dodatak prehrani", ujedno malo poboljšava imunitet. Matija je duuuugggooo vukao kašalj (kao i svaki put nakon prehlade) i već nakon tri dana davanja tog sirupa, kašalj se smirio. Stvarno sam bila zadovoljna. Sada, zadnji put kada sam ga davala, poboljšanje se nije pojavilo nakon tri dana, ali ipak mu je pomogao, i evo preko dana tu i tamo samo malo zakašlje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mojoj kad kaslje stavim prerezani luk kraj uzglavlja i tamo stoji cijelu noc. to nam uvijek pomogne. jest da smrdi ali je djelotvorno. ako bas jako kaslje stavim joj i dva, svaki sa jedne strane glave, pa gdje se god okrene snjofa luk
    vec smo se i navikli na taj miris luka.

a dobar je i caj od majcine dusce, mente i lipe. sva ta tri caja kupim u biofarmi napravim joj naravno bez secera. okus je bas dobar za piti. mozes staviti malo jecmenog slada ako mu bas nije dovoljno slatko, ali ne treba ni to.

pusa Ianu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, majcina dusica je odlicna za razrjedjivanje slajma.

i kravlje i sojino mlijeko stvaraju slajm. rizino ne stvara, pa joj ja dajem to da pije.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ianu ne treba slatko, jer mu niš ne šećerim pa nije navikao. pije onaj **** čaj za kašalj i taj timijan i malo je bolje

dobro je jer nema nikakvih drugih simptoma bolesti. hvala svima

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nama niti jedan sirupe ne pomaže. Probaj klinca staviti potrbuške preko jastuka (mljđe preko koljena) tako da je glava prema dole i lupkaj ga po leđima sa jagodicama prstiju. Lupka se po rebrima, nikako po kičmi. I to prilično jako, ali da dijete ne boli. 3 minute. Malo je teško za objasniti, meni su to pokazali na Srebrnjaku, inače imamo problema sa bronhitisima.
    Odlično djeluje, tako odljepljujete sluz i lakše ju iskašlje.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

P. kašlje unatrag tjedan dana JAKO, iskašljava, sluz mu se slijeva - curi mu nos - čistimo fiziološkom (i ephedrinom koji mu je dala pedijatrica), povraća, svaki treći dan ima temperaturu 38 do čak 39. Davali smo mu Grintus kao i svaki put do sad, ali nije baš puno bolje.
    Doktorica je prije tjedan dana rekla da je viroza i dala nam Bisolex (pluća i grlo čisti), toliko ga je napadao kašalj, a nije mogao iskašljati, da smo odustali od Bisolexa i nastavili sa sljezovim čajem.
    Tri noći za redom mu stavaljam luk i primijetila sam da mu jače curi nos. Jel netko zna može li to biti od toga?
    Sve to sad ide van iz njega, ali zabrinjava me ta temperatura - malo da, malo ne.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    P. kašlje unatrag tjedan dana JAKO, iskašljava, sluz mu se slijeva - curi mu nos - čistimo fiziološkom (i ephedrinom koji mu je dala pedijatrica), povraća, svaki treći dan ima temperaturu 38 do čak 39. Davali smo mu Grintus kao i svaki put do sad, ali nije baš puno bolje.
    Doktorica je prije tjedan dana rekla da je viroza i dala nam Bisolex (pluća i grlo čisti), toliko ga je napadao kašalj, a nije mogao iskašljati, da smo odustali od Bisolexa i nastavili sa sljezovim čajem.
    Tri noći za redom mu stavaljam luk i primijetila sam da mu jače curi nos. Jel netko zna može li to biti od toga?
    Sve to sad ide van iz njega, ali zabrinjava me ta temperatura - malo da, malo ne.
    i mi isto tako...upravo se vratili od pediajtrice, sve o.k. nema nigdje upale, viroza
    a budući da nam biljni sirupi (prospan i ini) nisu od pomoći dobili smo Supremin jer kad legne kašlje bez prestanka
    temperaturu prvi dan evo nemamo nakon 4 dana, valjda se neće opet vratiti

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

To sad vlada neka viroza onda? A jel moguće da traje tako dugo :? tjedan dana. Doktorica nam radi popodne pa ću ju zvati radi temperature jer mi nije jasno. Možda mu se organizam bori i bori i bori....pa jedan dan ima temperaturu, pa dva nema, pa opet jedan cijeli ima, pa tri dana nema, pa sad opet, doduše jutros u guzi 38, ali opet... :?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Od doktora Teissa, mast na bazi eukaliptusa za djecu. To je nama mrak.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pardon,

maže se na prsa nekoliko puta na dan pogotovo noću.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Što je slajm? Jel to sluz?

Mi nemamo tako težak oblik kašlja, al kad curi nos, uvijek nam gori aroma lampa sa Sinusanom ili na smočeni ručnik nakapamo Sinusana i stavimo na radijator. Olakšava malcu disanje i lijepo miriše

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo jučer po treći put u tjedan dana zakurili 39,5 (doduše u guzi) i ponovno drugi put u tjedan dana bili kod pedice. - upala oba uha, kašalj - strašno, nos curi na sve strane.
    Držala sam ga tjedan dana u temperaturi - jedan dan kuri dva ne, pa opet jedan da, tri ne (skidala iznad 39, iako kažu da ne treba niti to, ali to je moja psihološka granica), nadala se da je viroza, da će se izboriti, čistila nos - više ne znam s čim sve ne, davala sve i svašta za i protiv kašlja, ali nikako....
    Probali s homeopatijom (pulsilla), narodnim ljekovima (povrtnica, luk, lovor, sljez, med, eukaliptus i teatreeoil na radijator...), za imunitet nema što mu ne dajemo svaki dan (petrovićev med, ehinaceu, citrofit - ekstrakt koštica grejpa...), biljne sirupe za kašalj -grindtus....NIŠTA
    Jučer ponovno dobio antibiotik -TREĆI U TRI MJESECA :shock: , uzeli smo bris grla i nosa da budemo sigurni da je to, to. Ne mogu reći da i doktorica nije baš ništa poduzela prije nego mu je dala antibiotik - najprije ga je ipak ostavila tjedan dana da se izbori sam ako ikako može, vadili smo leukocite (malo su povišeni), pregledala cijelog - pluća, grlo, nos, oba uha, i skoro da mi se ispričavala što mu "mora dati terapiju". Uzela briseve i rekla da se vidimo kad nalazi budu gotovi pa ćemo onda procijeniti hoće li i dalje uzimati antibiotik ili ne.
    I što reći na to sve :? Dala sam 155% od sebe da se nekako izborimo sami, ali kad ne ide, ne ide.....

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Uh, stijena, i mi smo jučer opet zakurili i još uz to dobili i proljev...
    toliko kašlje da i povrati ali samo kada leži...sada opet nema temperaturu, od 2 ujutro kada sam zadnje mjerila.
    jučer smo bili kod pedijatrice, rekla je da ne treba vaditi krv niti briseve jer nema nigdje upale, nisam baš sigurna da je to bila o.k procjena

ne znam ni sama da li da idem opet?! pije samo supremin- protiv kašlja, kapamo i čistimo nos, nije mu začepljen, samo curi i to uglavnom vodenasto, tu i tamo koja kaplica žutog...jel ipak moguće da je to žarište?

pedijatrica je rekla da nema nigdje upale, niti uho niti grlo, objasnila sam jokj kakav je iscjedak iz nosa, poslušala je pluća i rekla da je to viroza

nadam se da nakon tolike muke ipak nećemo opet završiti na antibiotiku!!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kamo sreće da je samo viroza, ali niti ja nisam imala osjećaj da je u nosiću žuto, ali doktorica je rekla da ipak je malo, pa je uzela bris... vidjet ćemo.
    Najgore je to da mi roditelji pošto poto želimo pomoći pa prihvaćamo i možda nepotrebne lijekove samo da to malo ne pati toliko.
    Danas dobivamo bris, pa sad s obzirom da već ionako pije antibiotik, ne znam što bi mi bilo draže, da smo pogodili da je bakterija ili da ipak nismo pa da ispadne da je bezveze pio antibiotik, uf :/

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

javi za bris!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je prošlo bez ičega, samo s tih par žličica sirupa timijan

ali je sad prešlo na mene pa ja slinim i kašljem. dakle samo viroza

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    javi za bris!
    OK, javim čim saznam, malo je o.t., al opet ima veze s kašljem

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ninochka :D

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mislim zbog mališe, ne zbog tebe, ups

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Probali s homeopatijom (pulsilla)
    Ma pulsatilla, naravno

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Upravo sam pročitala sve vaše postove i pokušavam pomoći svojoj malenoj šmrckavoj princezi. Simptomi su isti. Borimo se već tri dana čajevima, čepićima, sirupom islandskog lišaja, a temperatura i dalje traje. Cijelu noć je jako kašljala, pa je jutros duže spavala (bilo mi ju je žao buditi1) i nismo stigle otići k pedijatru, ali sutra 100% idemo. Antibiotici mi nisu omiljena terapija, ali ako ništa drugo ne pomaže ... Btw. princeza ima veliki otpor prema uzimanju lijekova (protestira, plače i sl.) i nikakva uvjeravanja ne pomažu. Sve sam pokušala. Imate li kakvu ideju? Help!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Marna prvotno napisa
    Upravo sam pročitala sve vaše postove i pokušavam pomoći svojoj malenoj šmrckavoj princezi. Simptomi su isti. Borimo se već tri dana čajevima, čepićima, sirupom islandskog lišaja, a temperatura i dalje traje. Cijelu noć je jako kašljala, pa je jutros duže spavala (bilo mi ju je žao buditi1) i nismo stigle otići k pedijatru, ali sutra 100% idemo. Antibiotici mi nisu omiljena terapija, ali ako ništa drugo ne pomaže ... Btw. princeza ima veliki otpor prema uzimanju lijekova (protestira, plače i sl.) i nikakva uvjeravanja ne pomažu. Sve sam pokušala. Imate li kakvu ideju? Help!
    uf, i mi muku mučimo sa davanjem sirupa
    ništa nježno ne pomaže, najnježnije je da mu špricom uštrcam, najmanje se buni, ako mu dajem na žličicu sve isproljevam
    ponekad mu umješam u malu količinu neke tekućine pa tako popije

inače ivan cijeli dan nije imao temp. i evo, beštija se vratila...svi simptomi su i dalje tu, osim proljeva

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

yasmin, da ipak uzmete bris, čisto informativno? :/
    Mi i ovaj put antibiotik dajemo špricom jer na žličicu proba malo i kad vidi što je - neće dalje. Ovaj put bar više ne protestira toliko, jutros je dosta mirno prošlo.
    Jučer smo zvali laboratorij i kažu da ima naznaka neke bakterije, ali još se nije uspjela razviti pa ne znaju koje, ali danas ćemo dobiti nalaz, pa javim

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo i nas među kašljavcima.
    F. jako kašlje po noći, preko dana samo kašljucne tu i tamo, i tako već tjedan dana. Nemamo nikakvih drugih simptoma osim kašlja. Nosić je čist, temperature nema...
    Dajem mu Prospan i slijezov čaj, navečer i Fernistil kapi jer smo prije mjesec-dva imali laringitis pa me strah noćnog napada i odlaska na hitnu.
    Stavljam mu i prerezani luk kraj jastuka i toplo ulje na prsa, čini mi se da mu sve to skupa pomaže jer su mu noćni napadi kašlja sve slabiji i kraći, a preko dana iskašljava.
    Uf samo da prođe što prije, užasno me frka laringitisa.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Znala sam - streptokok pneumoniae u nosu , grlo čisto. To je imao i u listopadu, a poslije Klavocina smo ponovno radili bris i nije bilo bakterija.
    Točno sam primijetila da mu je od jučer bolje čim je ponovno počeo piti Klavocin..., pala temeperatura, a sluz u nosiću sve žutija. Zadnji put kad je imao tu beštiju nije uopće imao temperaturu, a s njom se nije šaliti - hoće čak i upalu pluća i meningitis...
    Ništa, idem ja na topic "kako istrijebiti streptokok pneumoniae", sad smo opet u tom društvu

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

A mi imamo bronhitis...
    noćas se udavio od kašlja i u 5 ujutro smo otišli na Srebrenjak, primio je injekciju i dvije inhalacije ventolinom
    vadili smo i krv, ništa ne ukazuje na upalu, pa ne treba antibiotik niti brisevi, samo ventolin...
    evo nema temperature, nadam se da će ovo biti prva većer bez nje

nije ni čudo nakon toliko curenja nosa već mjesecima da se desio bronhitis, e sad nadam se da se neće zaredati, zadnji ali puno lakši od ovg je imao u veljači i onda su nas kompletno obradili na srebrenjaku (sva testiranja) i ništa se nije pokazalo
    nadam se da će se javljati sporadično jer ja sam imala kronični, astmatični, alergijski i puno vremena bila na Srebrenjaku

Mamasita... mi smo imali grozan laringitis kad je ivan imao 7 mjeseci, bili i hospitalizirani i (kljuc-kljuc, pljuc-pljuc) nije se ponovio

Stijena, ja odoh na na topik o bronhitisu
    zakazujem susret na nekom veselijem topiku

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Yasmin thanx!

Jučer je princeza bila kod pedijatra, jer je stalno imala visoku temperaturu i jako, jako je kašljala (3 noći nije spavala zbog toga!). Dijagnoza: upala sinusa i lagani početak bronhitisa. Terapija: Augmentin - potrebno ga je davati 2 dana 2 puta dnevno, a ako tada dođe do poboljšanja, može se prestati, a ako bude imala temperaturu nastaviti s uzimanjem još 6 dana. Tata joj daje lijek žličicom, ali i dalje pokazuje otpor. Inače, kod nas je sve postalo vrlo, vrlo složeno od dana rođenja njenoga brace, ove godine je tek krenula u vrtić, pa joj dosta toga toleriramo ... hmmm ... i naravno, drage mame, hrabro u borbi s bolestima. Pozdrav do susreta na nekoj vedrijoj temi.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Marna prvotno napisa
    Yasmin thanx!

Jučer je princeza bila kod pedijatra, jer je stalno imala visoku temperaturu i jako, jako je kašljala (3 noći nije spavala zbog toga!). Dijagnoza: upala sinusa i lagani početak bronhitisa. Terapija: Augmentin - potrebno ga je davati 2 dana 2 puta dnevno, a ako tada dođe do poboljšanja, može se prestati, a ako bude imala temperaturu nastaviti s uzimanjem još 6 dana. Tata joj daje lijek žličicom, ali i dalje pokazuje otpor. Inače, kod nas je sve postalo vrlo, vrlo složeno od dana rođenja njenoga brace, ove godine je tek krenula u vrtić, pa joj dosta toga toleriramo ... hmmm ... i naravno, drage mame, hrabro u borbi s bolestima. Pozdrav do susreta na nekoj vedrijoj temi.
    koliko ti je stara curica i kako su joj dijagnosticirali upalu sinusa?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da malo ozivim ovaj topic s nesto drukcijim simptomima, al vezanima uz kasalj.

Moj maleni kaslje vec mjesec dana. Nije suhi kasalj, vec onaj s iskasljavanjem.
    Nema temp., nije ju ni imao.
    Ide normalno u vrtic, prema preporukama pedijatrica.
    Posjetili smo, naime, dvije pedijatrice vise puta, obje kazu da je OK, da mu se slijeva iz nosa.
    Probali 3 vrste homeop. pripravaka, ne pomazu (cak ni ove zadnje remedije za koje je dr. rekla da su homeopatski antibiotici i da bi morali pomoc); luk po noci - nista; inhaliramo fizioloskom - nista; ne pretjerujemo s mlijecnim proizvodima, ne znam sta da jos navedem. :/
    Od sirupa smo probali i Prospan, i onaj od smrekovih vrsaka, danas sam kupila od bijelog sljeza (iako smo caj i prije konzumirali).

Uglavnom, on je fakat OK, ide u vrtic, nije mrzovoljan, nema temp, ko sto rekoh, nista osim povremenog kaslja.

Ne bih se niti zabrinula da to bas ne traje tako dugo. :/

Zadnje nam je dr. rekla da rpobamo s Garason kapima (koje su za uho i oci, al da mu ih stavljam u nos, jer mu ocigledno kasalj nastaje zbog slijevanja neceg iz nosa).
    Nismo jos poceli s tim.
    Jel netko ima iskustva s tim kapima???
    Il da odemo po cetvrti homeopatski pripravak???

Antonelica

Početno

Moj Đivo je sklon kašlju nakon prehlade, jedanput mu je trajao skoro 2 mj. Par puta sam ga vodila u pedijatra ali uvijek isto važno je čistit nos. Ja sam mu kupila slijez i napravila otopinu za nos više puta dnevno, i sirup od bijelog sljeza takoder po potrebi i pomaže jako brzo!!!! Sretno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Antonelica prvotno napisa
    Moj Đivo je sklon kašlju nakon prehlade, jedanput mu je trajao skoro 2 mj. Par puta sam ga vodila u pedijatra ali uvijek isto važno je čistit nos. Ja sam mu kupila slijez i napravila otopinu za nos više puta dnevno, i sirup od bijelog sljeza takoder po potrebi i pomaže jako brzo!!!! Sretno
    Kako si napravila otopinu i sirup od bilelog sljeza?
    Ja doma imam listiće, jel treba korijen

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Zadnje nam je dr. rekla da rpobamo s Garason kapima (koje su za uho i oci, al da mu ih stavljam u nos, jer mu ocigledno kasalj nastaje zbog slijevanja neceg iz nosa).
    Nismo jos poceli s tim.
    Jel netko ima iskustva s tim kapima???
    Da, naš pedijatar nam često prepiše Garasone za nos. Nama su se pokazale odličnima. Uz njih nam nikad nije trebao antibiotik (da ne bude zabune, to jesu antibiotske kapi, ali sa lokalnim djelovanjem, smirile bi tu upalu na mjestu i ne bi se širila).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mony- napravite bris nazofarinksa.

L. također uvijek kašlje nakon viroze po nekoliko tjedana. I ovaj put sam ga pustila mjesec dana, no zakurio je uz užasne bolove u uhu. Pokušali smo još dan i pol bez antibiotika, ali na kraju sam mu ga dala. Nakno 2 doze prestala je i temperatura i uhobolja i kašalj

Antonelica

Početno

Treba ti korijen od bijelog sljeza. Ja ga kupila u apoteci. Dvije kašike tog korijena preliješ sa decilitrom hladne vode i pustiš da odstoji dva sata uz miješanje povremeno. Meni je to stvarno jako pomoglo a super je što je prirodno i ne oštećuje sluznicu.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Bibai, al on nema temp., nista ga ne boli, dr. su rekle da je nepotrebno raditi bris, nac neku bakteriju, kljukat ga antibioticima, ako njegovo tijelo moze to samo rijesiti, jer se generalno osjeca dobro.
    A jucer sam posumnjala da ga mozda alergija zeza, i da zato homeopatski pripravci ne djeluju, jer nisu bili uismjereni na alergijsku reakciju. Naime, oci su mu skroz pocrvenile, nabubrile malo, i svrbe ga. Pa sam pomislila kako je kasalj i slijevanje iz nosa zapravo posljedica neke alergije :?
    Ne znam, upravo idemo kod dr. provjeriti.

Antonelica, thanks, al gore sam napisala, vec trosimo i caj i sirup od bijelog sljeza

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mony, zbilja te ne bih htjela obeshrabriti, ali mi smo imali jako sličnu situaciju prije godinu dana. Isto tako je kašljao tjednima, slijevalo mu se iz nosa, disao je na usta. Čak sam pisala i Richteru na Cybermed, pa mi je po opisu simptoma rekao da može biti sumnja na treću mandulu.
    Uglavnom, na kraju smo otišli dr, dobili uputnicu za bris grla i nosa i izolirana mu je Moraxella. Kako nije imao temperaturu, nisu mu dali antibiotik, rečeno nam je isto što i vama, neka se njegov organizam sam izbori.
    Što je, u načelu, ok stav (i meni je isprva bilo drago da ga ne šopaju antibioticima), ali nakon tjedan dana je zakurio i nikako temperatura dolje. Onda je dobio Zinnat i sve je nestalo - i temperatura, i kašalj, i slijevanje iz nosa. I odonda više nismo bili bolesni.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo nas od dr.
    Grlo mu je potpuno cisto, nasa draga dr. je ipak pogodila remediju (nije da sam sumnjala ) sada samo treba rijesiti nos do kraja.
    Dala nam je opet homeopatiju uz Garason kapi.
    To bi valjda trebalo biti to.
    Tanja, ipak necemo jos raditi briseve, jer se situacija poboljsava (kuc-kuc) . Nadam se da cemo ovim privesti pricu kraju.
    A oci su, vjerovali ili ne, od jutra do sada potpuno OK :?
    Samo da taj kasalj prestane...

Thanks cure.
    Update-irat cu vas o napretku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •