zbog cega te hrvati carinici pitaju dal imas nekaj za cariniti kad recimo ides iz slovenije?
zbog cega te hrvati carinici pitaju dal imas nekaj za cariniti kad recimo ides iz slovenije?
to je znači 100% sigurno ak naručim na vanjsku adresu da nema carine niti sličnih plačanja, da na kraju ne ispadne ne plača se carina al se zato plača neznamnijašta
PDV ti mogu naplatiti (i svoje takse, naravnoDia prvotno napisa
), ali carinu ne.
Eh sad, trebalo bi znati kako je to unutar EU sređeno... ako naručuješ iz EU u EU da li moraš isto platiti porez ili ne? I ako naručuješ iz Amerike u EU, što se onda plaća? Ja osobno pojma nemam, jer ni nemam tu opciju da naručim da dođe nekome vani.anjica prvotno napisa
Meni je lik carinik rekao, da nije niti siguran jesu li mi naplatitli carinu ili samo porez (jer nisam dobila deklaraciju) :?
Meni su danas stigle SwaddleBees pelene poslane 5.12. :D
Vrijednost paketa je 16$, (naravno) nije ocarinjeno, a nisam uspjela pronaći niti znak/pečat da je paket uopće došao do carine. Valjda ne primjećuju takve sitne cifre.![]()
blis :D :D
Meni je danas isto stigao paketić ali vidi se da je otvaran na RI carini ali pečat udaren "oslobođeno carine"!
kad tete carinice u Rijeci ne znaju šta su gaćeMeni je danas isto stigao paketić ali vidi se da je otvaran na RI carini ali pečat udaren "oslobođeno carine"!![]()
Meni napokon dosle Swaddlebees. Jedan veliki paket od 11 pelenica i jedan mali od 3. Niti jedan nije ocarinjen. :D Ali kao sto neki vec znaju (TB) mene se carinici boje pa se vise ne usude nis meni naplatiti.![]()
Inace pelenice sve izgledaju bez greske. Nisam nis uspjela na njima naci kao gresku.
ajde i neupućene upoznaj, ja sam jako znatiželjnasvizac prvotno napisa
![]()
Ja sam jučer poslala pitanje na radio 101 (Parlament show) i na Jutarnji list da malo preispitaju nekoga zašto se ne znam razlika između gaća i pelena i po kojoj to tarifi ispadne da se plati iznos carine od 115kn na paket u vrijednosti 160kn. E pa sad bumo vidjeli jer će netko prepoznati dobru priču u tome ili ne...anjica prvotno napisa
Svizac, blago tebi, što drugo reći. Meni nekako te pelenice SB nisu sjele. PRvo zbog te nesretne carine, a onda mi još i puštaju sa strane kod prepona (AIO)ne znam što radim krivo, ali više ih se neusudim stavljati. Možda će na burzu
![]()
moje jos nista, bas sam tuzna
prosla me sva euforija![]()
Dakle meni su jednom pokusali naplatiti carinu ja sam nabrijana dosla tamo u Branimirovu i prvo diplomatski i smireno pokusala razgovarati sa sluzbenicama. Kada su se one prema meni postavile kao kuč.. koje se tjeraju onda sam se i ja postavila. Prvo sam im zaprijetila novinama i tv-om (ima sreće što imam poznatih u oba medija pa to nije bila prazna prijetnja), kada sam vidjela da ih ni to baš nije preterano pokolebalo onda sam im rekla da ću ja platiti i da ih molim za njihova imena i prezimena te apsolutno svu papirologiju prema kojoj oni meni naplačuju, svaku stavku te sam im onda uručila vizit kartu svog kuma (odvjetnik koji radi u jednom od najjačih odvjetničkih ureda u zgb - ured je inače od njegove mame a tata mu radi na pravnom faksu) i rekla da ću podići tužbu ne samo protiv ustanove koje me carini nego i protiv svake od njih pojedinačno za maltretiranje itd. Onda sam još otišla toliko daleko da sam nazvala kuma (koji je od ranije upoznat sa mojom pelena borbom) mobitelom te s njim pred njima razgovarala i stavila ga na loudspeaker te im je on izdeklarirao što će sve uključiti u građansku tužbu protiv njih dvije. Nakon toga su postale jako ljubazne i rekla da trebaju još jednom pogledati pa neka ja pričekam vani. Za 5 minuta su me ponovno pozvale unutra i ispričale se da je došlo do greške, pet puta ponovile moje ime i dale mi pelene oslobođeno carine. Sada više uopće ne moram ići nigdje jer pelene poštar donese ili odem u Samoborsku poštu i tamo me čekaju. Nakon tog incidenta nisam platila carinu na pelene a bome ni na niš drugo kaj mi je poštom došlo.![]()
svizac, svaka čast... mislim da ćemo i mi morati napraviti reda u soječkoj carinarnici..
ceki, anjica, ivanaos i ja.. a možda i još netko !? 8)
ljudi u crnom... a umjesto pištolja, pelena smotana po rukom...![]()
ljudi u crnom... a umjesto pištolja, pelena smotana po rukom...![]()
svizac svaka čast![]()
Šteta što Luna Rocco ne koristi platnene, ona bi dovela u red Zagrebačke carinike! Što ne?
ovako:
poštanska carina nema veze sa graničnom carinom, i poštanska ima jedinstvenu stopu naplate carine i ona iznosi 10% + 22% PDVa.
što hoće reći da teta Marica ima pravo naplatiti 10 % carine na sve što joj padne na pamet i zakon je lijepo na njenoj strani, pa mi možemo prijetiti koliko nas volja :/
upravo ovo mi je maloprije rekao jedan dragi carinik.
sad, postoji caka da ti zatražiš da se tvoj paket obradi kod pograničnog carinika, koji će onda zaračunati carinu po graničnoj stopi koja iznosi koliko iznosi za koju stvar, odnosno, ako znaš da je na graničnoj stopa 5% ili manja ili nikakva, onda tražiš da ti tamo carine, qa ne u poštanskoj.
eh, ali to moraš tražiti prije nego se marica dograbi paketa.
josie a kako onda ne carine sve što ide preko poštanske carine? proizvoljno, pretpostavljam...![]()
Što je, naravno, nemoguće, jer ne možeš znati kada će paket stići.josie prvotno napisa
![]()
Josie partibrejkerice![]()
I adore našu svizac![]()
ne znam koliko to drži vodu jer je meni teta carinica tj. teta poštanska carinica naplatila po stopi manjoj od 10% (ne sjećam se više koliko, mislim 8) !?josie prvotno napisa
pa valjda ti može naplatiti koliko hoće, pogotovo ako nema računa, a ona pretpostavi da je to jako skupo, to je tricky :/
ako ti naplati manje, onda je bila dobre volje taj dan![]()
kaliash, da, ne stigne sve cariniti, pa onda njuška za gaćama koje nisu pelene![]()
da, kad se kupuje preko interneta, onda te samo vozaju ovim zakonom, kao, mogli ste, zašto niste?eh, ali to moraš tražiti prije nego se marica dograbi paketa.
Što je, naravno, nemoguće, jer ne možeš znati kada će paket stići.![]()
sve sad čitam ovu zadnju stranicu i mislim se da sam upala na topic o carini pa sam izašla ponovo provjeriti![]()
nama je zadnja tura sb oct nekako manja i sve se bojim da sam ih zaribala sa sušilicom :? ,a nisam ih skroz sušila unutra,samo pri kraju da omekšaju.
jel se meni cini ili se pelene stisnu u susilici :?
Moje su kao i nove, ali sušim na programu za osjetljivo rublje i samo 60 minutaDia prvotno napisa
ja sam svoje sad susila u zgb i cine mi se nekako manje ili sam skroz prolupala![]()
gdje su moje sb??????????????????????????
Ja sam lijepo pozivala na revoluciju u OS carinarnici nedavno kad me oderalo (cca 100 kn na dvije pelene)! To je bilo taman prije nego što ste naručivale SB! Hoćemo li i na ovom istočnom frontu raspaliti po carini u medijima?![]()
hoćemoTo je bilo taman prije nego što ste naručivale SB! Hoćemo li i na ovom istočnom frontu raspaliti po carini u medijima?
Onda ću ja priložiti moju kovertu sa dva žiga: "oslobođeno carine" i "ocarinjeno"!Nadam se samo da je MM nije već bacio!
morat ćemo u Osijeku organizirati okrugli stol da se dogovorimo u detaljesunac prvotno napisa
može... računajte me...
stigle nam swaddlebeesice :D :D (outlet - poslane 18.12) oslobođene carine (carinarnica rijeka).. ne znam baš što fali pelenama ili coveru (ne znam kak izgledaju "normalne").. na jednoj su drukeri malo različito raspoređeni, ali ništa strašno, na te (najuže) mislim da ionak nećemo kopčati.. a u OCT je uložak predugačak.. valjda.. no, to je zgodno za prekopit.. taman naprijed to i trebamoa na trećoj i coveru ne vidim ništa čudno.. jedva čekam da se operu i da ih probamo!
Nama stigao SB fleece cover preslatki s printom. Vidim odmah gdje je greška - jedan komad čička s prednje strane naopako našiven, tako da se ne lijepi na suprotni kraj..ali pokraj njega je drugi komadić koji je ok pa on sve to ipak zaljepi.
Ja zadovoljna (za 6.99$!)
sad je definitivni zaključak da su nam sa outleta u zadnjoj turi stigle Mi mislim da ću ih se morati rješiti jer su nam male
![]()
A što piše na etiketi? M i L su im jaaaaako slične veličinom. :/ (Ovo govorim za fitteds, za AIO i pockets ne znam.)vesna3 prvotno napisa
ma piše na etiketi M,ali meni se čak čini de su rekli da im je greška to šta su krivo označene.
međutim ove nisu krivo označene nego baš jesu M,vidi se razlika kad joj ih stavim,maaaaale su![]()
STIGLEEEEEE!!!!! I odmah sam se zaljubila u njih (AIO) i ne vidim nikakvu grešku!!!