Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Promjena vrtica

nina nana

Početno Promjena vrtica

Pozdrav svima!

Imamo trogdisnjaka koji ide od 10.mj u privatni vrtic s kojim smo super zadovoljni. Malo djece, dobre tete, jako dobra prehrana... Dijete obozava ici u vrtic.

Zbog selidbe, prisiljeni smo mijenjati vrtic. Pa bi tako uskoro nas malisan trebao krenuti u drzavni vrtic gdje vjerojatno situacija nije tako idilicna kao u sadasnjem vrticu. No, ono sto nas najvise muci nije niti broj djece u grupi, niti vjerojatno „losija“ prehrana vec mogucnost da dijete novim vrticem bude nesretno – nema vise njegovih prijatelja, nema poznate okoline... Inace, nas malisan jako voli ustaljeni red, ne voli bas iznenadjenja i nove situacije, sramezljiv je sto su naravno u ovoj situaciji potpuno otezavajuce okolnosti

Je li tko imao slicnih iskustava s promjenom vrtica? Kako su to djeca podnijela?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A jel bi vam bilo jako daleko da ga nastavite voditi u njegov dosadasnji vrtic?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga nina nana. jako mi je zao sto mjenjate vrtic. jer i mi smo prezadovoljni tim vrticem. ne znam sto bih ti pametno rekla, osim da ako ikako mozete nastavite ga voditi u taj.

i cestitam na "necem lijepom u potpisu"

nina nana

Početno

zorana nazalost vise ne. naime, preselili smo se prije godinu i pol i vodimo ga u stari vrtic sve ovo vrijeme. no, kako ocekujemo prinovu pa je meni vec postao problem putovati, a dobili smo mjesto u vrticu neposredno pokraj naseg novog doma, vrlo nam je nezgodno i dalje ga voziti u grad i dolaziti po njega

nevena drago mi je da ste zadovoljni. vrtic je stvarno divan i svjesna sam da takav vise necemo naci
    ps kako jos nismo nista iskomunicirali sa sadasnjim tetama, pls psstt hvala na cestitkama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma naravno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja svog troipolgodisnjaka vec trecu godinu vodim u stari vrtic, i nije mi zgodno ali on je slican tvom malcu i ne bi dobro podnio promjene. imamo ponovnu adaptaciju na vrtic s gorkim suzama svake godine nakon ljeta, tako da promjena jednostavno nije dolazila u obzir.

promjena vrtica i dolazak prinove, hm, a osjetljiv klinac... sretno

nina nana

Početno

ivana7997 hvala, nas princ srecom dobro podnosi adaptaciju nakon praznika. jedino je bilo malo frke kada smo isli iz jaslica u stariju grupu (teta je ostala u jaslicama).

jooj, ne znam. mislila sam potraziti pomoc psihologa sto nam preporuca na koji nacin da to izvedemo - pr. da ga ne dovodimo u stari vrtic neka 2.tj. pa kao da slozimo pricu da se vrtic zatvorio... znam da nije fer lagati, ali mislim da je u ovom slucaju to opravdano

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Danijel nije sramežljivo dijete pa ipak nije dobro podnio selidbu u drugi vrtić. Vratio se natrag u pelene i još mjesecima nije htio na tutu. Promjena vrtića ga je jako pogodila. Nemojte mijenjati vrtić ako je ikako moguće.

nina nana

Početno

brigita2 sada si me bas ukomirala. klinci su nam gotovo iste starosti... kada ste se vi selili, nekada sada ili prije dug vremena? pitam zbog danijelovih godina u to doba?

P&A

Početno

Mislim da se mali puno bolje prilagođavaju od nas velikih. Razgovaraj s njim otvoreno i bez laganja- moj savjet. objasni mu da će U novom vrtiću naći puno prijatelja i da su tete divne.
    Ja mislim da je to veći problem tebi, nego njemu. Jako je važno da on ne vidi strah u tebi radi mijenjanja vrtića.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj nina nana prvotno napisa
    brigita2 sada si me bas ukomirala. klinci su nam gotovo iste starosti... kada ste se vi selili, nekada sada ili prije dug vremena? pitam zbog danijelovih godina u to doba?
    To je bilo prije godinu dana. S tim da se ja uopće nisam brinula zbog promjene vrtića. Em je on bio mali, em je prelazio u Elenin vrtić, gdje je bio puno puta, gdje je poznavao tete iz viđenja, gdje je poznavao prostor, em smo ga mi prije vodili tamo na Elenine predstave i pripredbe, a naravno i Elena mu je tamo pa kao neće biti sam. Stvarno sam mislila da će sve proći ko po loju pogotovo kad uzmeš u obzir njegov karakter. Međutim, jako sam se prevarila i prelazili smo period adaptacije od više mjeseci.

Naravno svako dijete je slučaj za sebe i nitko ne može prognozirati kako će neko dijete prihvatiti preseljenje. Možda kod vas sve prođe brzo i bezbolno, a možda preseljenje budete požalili.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Osvježavam temu ... Postoji i jedna novija, no, ova mi je bliža po tematici postova.
    Mali mi ide u vrtić u Vrbanima, na jesen će napuniti 3 godine, a boravka u vrtiću 2 godine, te bih ga, s obzirom da vrtić u Vrbanima nema raznovrsne programe kao vrtić na Jarunu, te da prostori u svim objektima nisu toliko dobri kao u jasličkom objektu i da mijenjaju objekte iz godine u godinu, pokušala od jeseni upisati u vrtić na Jarunu.
    U tome premještaju najvažnije mi je kako će on prihvatiti promjenu tete i promjenu djece iz grupe, a prostor bi ionako mijenjao i u vrtiću u Vrbanima.
    Što se tiče promjene tete - jednu ima od početka, a druga je bila s grupom nepunih godinu dana, pa je sljedeću godinu dobio druge dvije s nepunim RV i dodatno, u poslijepodnevnim satima ostaje u dežurstvu kada su i druge tete; znači, i tete je mijenjao.
    Što se tiče grupe - njih cca 15tak je bilo zajedno od 1. godine, a onda im se od 2. godine pridružilo još njih 10, tako da je i tu imao promjenu.
    Po prirodi je oprezan tip, prvo snimi situaciju, a onda djeluje, u vrtiću su ga bili prozvali istraživač, jer voli svašta istraživati/ispitivati, prilagodbu na jaslice je bio prošao OK.
    Molim vaša iskustva i savjete prema onome što sam napisala. Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •