hycosy

Thread: hycosy

1. sara78 said:

Default hycosy

Cure doktor me šalje na hycosy pretragu da mi provjeri prohodnost jajovoda jer mi jajnici nerade kako bi trebali i nemam ovulacije. Rekao mi je da moram doć na tu pretragu ujutro i natašte i da ću poslije nje morat mirovat nekoliko dana, pa me zanima dal je neka od vas bila na toj pretrazi hssg i jel jako boli. Vjerovatno će mi raditi preko ultrazvuka pošto je privatni ginekolog i sve se pretrage plaćaju. Mene je jako strah jer nigdje nemogu neći šta se sve radi na toj pretrazi, našla sam samo opis pretrage preko rengena.

pozdrav

2. ina33's Avatar

ina33 said:

Upiši u tražilicu "HSG" naći ćeš milijun postova na tu temu - od ultrazvučnog do rendgenskog. Ništa se ne boj, to ti je jedna od rutinskih pretraga kad par uđe ili razmatra ulazak u MPO - dijagnostika za ženu jesu li joj prohodni jajovodi, radilo je valjda preko 2/3 cura na forumu, a brojimo se mislim u tisućama.

3. asja said:

Ima ti je sve rekla.
    Ne boj, se nije strasno. Sretno

4. asja said:

pardon ina33

5. Sonja29's Avatar

Sonja29 said:

Sara i kod mene je slućaj kao kod tebe da nema ovulacije. A što se tiće HSG-a bila sam prije 20-ak dana i nije me jako bolilo.Ne znam, možda to ovisi od osobe do osobe i kako bol podnosimo. Meni je to bilo podjednako kao aspiracija,doduše radili su mi ultrazvučno.
    Sretno i nadam se da će ti nalaz biti dobar.

6. sara78 said:

puno hvala. danas sam zvala doktora da se naručim na postupak zakazano mi je za 29.12.2006. i sestra mi je rekla da neke boli a neke ne i da ću dobiti anesteziju,uglavnom radit će mi ultrazvučno histerosalpingo-sonografiju (HSSG). nadam se da ću preživiti i da će biti sve uredu jer više me strah rezultata pretrage nego samog postupka pretrage jer do sada su mi rezultati svih pretraga bili katastrofa. cure hvala i javim vam se nakon pretrage.

7. tea2 said:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...&highlight=hsg
    Evo možeš malo na ovom topiću pročitati o hsg
    Sretno!

8. ina33's Avatar

ina33 said:

Još jedna utješna - navodno ultrazvučna boli manje od rendgenske - ja bila na rengdenskoj - ništa strašno, bol trajala manje od minute. Žene kojima su začepljeni jajovodi boli više, ali stvarno nije neizdrživo.

9. MAJOLINA said:

I ja sam bila na rentgenskom hsg-pregledu. Boli, ali nije strašno i nije za neizdržati. Kako ina reče, bol traje relativno kratko, sve zavisi kako podnosiš bol. U svakom slučaju, uradi to i riješi dileme