-
sara78 said:
21.12.2006 11:24
hycosy
Cure doktor me šalje na hycosy pretragu da mi provjeri prohodnost jajovoda jer mi jajnici nerade kako bi trebali i nemam ovulacije. Rekao mi je da moram doć na tu pretragu ujutro i natašte i da ću poslije nje morat mirovat nekoliko dana, pa me zanima dal je neka od vas bila na toj pretrazi hssg i jel jako boli. Vjerovatno će mi raditi preko ultrazvuka pošto je privatni ginekolog i sve se pretrage plaćaju. Mene je jako strah jer nigdje nemogu neći šta se sve radi na toj pretrazi, našla sam samo opis pretrage preko rengena.
pozdrav
-
ina33 said:
21.12.2006 11:33
Upiši u tražilicu "HSG" naći ćeš milijun postova na tu temu - od ultrazvučnog do rendgenskog. Ništa se ne boj, to ti je jedna od rutinskih pretraga kad par uđe ili razmatra ulazak u MPO - dijagnostika za ženu jesu li joj prohodni jajovodi, radilo je valjda preko 2/3 cura na forumu, a brojimo se mislim u tisućama.
-
asja said:
21.12.2006 15:19
Ima ti je sve rekla.
Ne boj, se nije strasno. Sretno
-
asja said:
21.12.2006 15:20
pardon ina33
-
Sonja29 said:
21.12.2006 15:59
Sara i kod mene je slućaj kao kod tebe da nema ovulacije. A što se tiće HSG-a bila sam prije 20-ak dana i nije me jako bolilo.Ne znam, možda to ovisi od osobe do osobe i kako bol podnosimo. Meni je to bilo podjednako kao aspiracija,doduše radili su mi ultrazvučno.
Sretno i nadam se da će ti nalaz biti dobar.
-
sara78 said:
21.12.2006 18:24
puno hvala. danas sam zvala doktora da se naručim na postupak zakazano mi je za 29.12.2006. i sestra mi je rekla da neke boli a neke ne i da ću dobiti anesteziju,uglavnom radit će mi ultrazvučno histerosalpingo-sonografiju (HSSG). nadam se da ću preživiti i da će biti sve uredu jer više me strah rezultata pretrage nego samog postupka pretrage jer do sada su mi rezultati svih pretraga bili katastrofa. cure hvala i javim vam se nakon pretrage.
-
tea2 said:
21.12.2006 20:28
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...&highlight=hsg
Evo možeš malo na ovom topiću pročitati o hsg
Sretno!
-
ina33 said:
22.12.2006 09:14
Još jedna utješna - navodno ultrazvučna boli manje od rendgenske - ja bila na rengdenskoj - ništa strašno, bol trajala manje od minute. Žene kojima su začepljeni jajovodi boli više, ali stvarno nije neizdrživo.
-
MAJOLINA said:
23.12.2006 15:56
I ja sam bila na rentgenskom hsg-pregledu. Boli, ali nije strašno i nije za neizdržati. Kako ina reče, bol traje relativno kratko, sve zavisi kako podnosiš bol. U svakom slučaju, uradi to i riješi dileme