Kupila sam svom djetetu el. inhalator kako joj ne bih morala davati ventolin putem sirupa jer je užasno štetan pa me sad zanimaju vaša iskustva sa tim inhalatorom i za šta ga sve mogu iskoristiti!
hvala cure![]()
Kupila sam svom djetetu el. inhalator kako joj ne bih morala davati ventolin putem sirupa jer je užasno štetan pa me sad zanimaju vaša iskustva sa tim inhalatorom i za šta ga sve mogu iskoristiti!
hvala cure![]()
Pročitaj ovaj topic: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=29548
Kao prvo obavjestiti pedijatricu da ste nabavili inhalator.
Dijete uvijek možeš inhalirati sa čistom fiziološkom koju kupiš u pakiranju od pola litre u boci za infuziju i izvlačiš sa iglom i špricom van.
Nikad na svoju ruku ne stavljati nešto drugo osim fiziološke već se savjetovati sa pedijatrom koja će ti reći što staviti i koliko i naravno kada.
Ventolin je lijek koji služi za "otvaranje" bronha i daje se samo na preporuku liječnika, a s vremenom kad naučiš prepoznati simptome (a ja se duboko nadam da ih neće biti) znat ćeš što i kako.
Inhalator ti je super za ove zimske mjesece za vlaženje sluznice, znaći koristiš ga i kad nema bolesti, preventivno.
Klinci znaju u startu "burno" reagirati, jer se naravno boje zvuka koji proizvodi i naravno oni neznaju što je to i da ih neće "ugrist" pa samo strpljivo s poćetkom inhaliranja. Mi smo ga znali paliti povremeno i MM i ja se inhalirati, a oni bi samo onako iz prikrajka promatrali dok ih njihova znatiželja nije natjerala da i oni probaju.![]()
Već više puta čitam kako fiziološku izvlačite špricom van. Ja samo ulijem direkt iz boce u posudicu za lijek-nikakve šprice. Zakaj koristite šprice? Je li ja krivo radim?i izvlačiš sa iglom i špricom van.
Ako ti radis krivo, radim i ja.Zakaj koristite šprice? Je li ja krivo radim?Vjerojatno se curama ne da boriti s onim metalnim prstenom koji cuva gumeni cep pa zato koriste iglu i spricu - lakse je (dok ne otvoris bocu).
Pa ako otvaraš tu bočicu onda stvar više nije sterilna, a ta bočica dosta dugo traje. Zato ja imam stalno zapiknutu iglu u onaj gumeni čep, pa mu prilazim špricom samo kad mi treba!
Je li onda treba stalno stelirizirati i špricu?angelina1505 prvotno napisa
![]()
Ma jok, samo stvar unutar bočice treba ostati sterilna, valjda da se ne nakoti štogodDijana prvotno napisa
!
Nikad nisam ni pomislila da bi fizioloska trebala biti sterilna.Nikad nam se nista nije nakotilo.
Valjda sam ja turbo lezerna.
... osim kod intravenske uporabe, ofkors.trebala biti sterilna
Ma sterilna ok, ali ne kužim kaj bi se trebalo nakotiti u onih pet sekundi koliko je boca otvorena?
Ali priznajem da se uvijek namučim dok skinem onaj metalni obruč, i uvijek sam se pitala zašto tu bocu tako okuju.
Sad mi je jasnije.![]()
Meni je to objasnila teta u apoteci da tako radim. A ja sam sebi laički to do kraja objasnila tako da u tih pet sekundi nešto uđe unutra i onda se u miru koti u zatvorenoj bočici. Šta ne :? !Dijana prvotno napisa
Nama se nista vidljivo nije nakotilo u ovih pet godina (nemamo istu bocu fizioloske svih pet godina, ofkors).
alo, ženske, o čemu vi to*?!ja pitala šta da inhaliram , a vi o "okotu" u sterilnoj boci fiziološkekaj bi se trebalo nakotiti, i šta da ja sad radim?![/quote]
i B.T.W., nama je naša pedijatrica zbog koje smo završili u bolnici na 6 dana zbog zapuštenosti u liječenju jučer preporučila 3 kapi ventolina + 3 ml fiziološke 3 x na dan i Anja se opet "zaštopala"!!!za poludit! ja nazovem dr u bolnicu, koji nas je liječio, i on kaže da joj dam 2 x po 10 kapi + 3 ml fiziološke, i evo, dijete se pomalo odštopava!! DUPLO!!pa ja ne mogu vjerovati, i da sam ju opet poslušala opet bi možda završila u bolnici!![]()
točno sasm čula kako joj se kašalj iz lijepog zrelog noćas pretvara u onaj zaštopani i kako joj počinje ponovo škripanje. ljudi moji, tako ju je zavukla da se liječimo evo već 15 dana, I JOŠ ŠKRIPIMO UJUTRO!!!!!
DOKLE?!