-
-
meni najfiniji recept je
artičoke s bobom i graškom (može i bez boba za zimsku verziju, ako nemaš bob smrznut)
dvije artičoke po osobi
koliko artičoka toliko češnja češnjaka, a može i više ako si fan kao ja
4-5 žlica krušnih mrvica
maslinovo ulje
sol
peršin
2-3 žlice graška po artičoki i isto toliki boba
artičoke očistiti od nekoliko donjih listića, izrezati bodlje, ako ih imaju i dobro oprati nježno razdvajajući listove, ali u isto vrijeme paziti da se ne odlome. odrezati peteljku dolje do listova. u manju zdjelicu ili veću šalicu staviti krušne mrvice, nasjeckani češnjak, nasjeckani petrusimen, sol po želji, i zalijevati s uljem dok se ne dobije srednje gusta pasta.
tim nadjevom žlicom ili prstima napuniti prostor između listića artičoka.
staviti napunjene artičoke u posudu za kuhanje (ako je peteljka dobro odrezana stajat će same uspravno), staviti dvije tri žlice maslinova ulja, može se dodati i peteljke te zaliti vodom do pola artičoka.
staviti na vatru i kad zakuha polu otklopljeno kuhati oko 20 minuta, dodati bob i grašak te kuhati još oko pola sata.
artičoke se jedu prstima, odvajajući listiće s kojih se glođe mekano meso. vanjski listovi su tvrđi, ali i oni se mogu jesti.
ne-vegetarijanci mogu uz grašak i bob dodati i malo sitno nasjeckane pancete.
ako nemaš svježi ili smrznuti bob i grašak, može se dodati grašak iz staklenke, ali tek na kraju kuhanja.
-
-
ovako nesto kao i anamar radi MM...mljac
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma