ja stvarno imam valjda neki problem s nekom percepcijom...
nije mi palo na pamet da ista kupujem da bi darivala tete u vrticu ili ucitelja. da smo bili doma ovaj zadnji tjedan (bili na putu...) onda bih, valjda bih se sjetila, odnijela cestitku koju su sami izradili... ovako je ispalo - nis.
jedino kad sam nesto odnijela u vrtic, bilo je pred ljeto, kad je ida zavrsila s vrticem, tetama po jednu malu bombonijeru (valjda sam za sve tri tete potrosila mozda 50kn)... i opet sam kasnije razmisljala o tome i kontala kako sam i tu pogrijesila...
ne vidim poantu u darivanju nekoga zbog obavljenog posla. ne vidim i gotovo. zasto onda ne bih darivala i tete u ducanu, i sestru kod doktorice, i zubarku, i frizera (ovo pod navodnikeza one koji su me vidjeli u posljednje vrijeme) i sve ostale s kojima se susrecem...
jel vi svi primate poklone za obavljanje svog posla?

za one koji su me vidjeli u posljednje vrijeme) i sve ostale s kojima se susrecem...
Odgovori s citatom
, ali moje dijete ide u vrtić od kraja 09. mjeseca, tako da to vremenski nije bilo moguće. Ovo za Božić je bilo drugi puta, prvi put sam joj odnijela kapućino. Odnosno, mala joj je odnijela kapućino, a i to je bilo, u neku ruku u terapijske svrhe, jer sam na bilo koji način za koji sam mislila da će biti zgodan, djetetu željela stvoriti jedan kontakt s tetama, udomaćiti joj vrtić.
Na žalost, ima ljudi i u vrtićima i u školama kojima je to samo posao, ali da to mislim o tetama kojima trebam ostaviti svoje dijete, nikad ga ne bih mogla tamo ostaviti, jer mislim da je njihov utjecaj na razvoj djeteta (u svakom pogledu) jaaaako važan, a često potcijenjen (ne samo od strane roditelja i ne uvijek s lošim namjerama). Svi mi radimo važne poslove, ali posao koji tete/učitelji(ce) obavljaju je jako važan, ne zbog njihovog ega, nego zbog naše djece. Što se darivanja tiče, ja fakat ne volim formalnosti i poklanjanja "reda radi" (dapače, grozim se "reda radi" poklona) i zato ne poklanjam reda radi, nego kad imam potrebu. Mislim da je smiješno tetama poklanjati "jer je red" i pričati da smo s bombonjerom nekoga potkupile. Pa mislim da nitko ne može to ozbiljno misliti? A malo i vrijeđa tete koje su tu bombonjeru/čestitku štoveć stvarno zaslužile.
. Što se dr. tiče, isto tako, ako osjećam beskrajnu zahvalnost, ili mu iz nekog drugog razloga (osim podmićivanja) želim pokloniti neku sitnicu, ne smatram da je to grozno. Groznim smatram kad moja mama ide dr. s vrećicom, jer tad se hoće s njom malo detaljnije porazgovarati (možda je čak i u oči pogledati :shock: ), a kad se pojavi bez iste, dobije recept i "sljedeći!". E , to mi je ružno i to ne odobravam. Tko ima potrebu, neka pokloni tetama/doktorima/ženi na šalteru/meni