Ovo moram podjeliti s vama jer naprosto ne mogu vjerovati!
Jedna moja poznanica prestala je dojiti bebu od mjesec i po dana. Kad sam je prvi put pitala sto se dogodilo da prestane dojiti rekla je da mali nije nista napredovao i da joj je "slabo mliko, sama voda". I kad je presla na bocu mali dobio super na tezini. Nisam joj nista rekla, jer kontam da zenu ne ubijem u pojam jer vidim da joj je zao.
Onda smo prekjucer bile na kavi i ona mene pita dojim li malu, koliko cesto i sl. Ja kazem da dojim na zahtjev i da je u prvih mjesec dana dobila blizu 2 kila ( 1800g od porodjajne tezine :D ).
A ona meni da je njoj pedijatrica rekla da treba dojiti tocno svaka 3 sata, ni minut prije ni kasnije! Jer ako dojis svako malo beba se samo igra i nauci se biti stalno na ciki! :shock:
U nevjerici ja je pitam je li ona to poslusala. Kaze "pa kad mi je pedijatrica tako rekla. tocno svaka tri sata! Ali onda mali naglo i halapljivo povuce, naguta se zraka pa pola povrati! I nista nije dobio na tezini!"
Pa kako ce i dobiti sirotan mali kad si ga mucila gladju!!!
A ta lijecnica je pedijatrica i mojoj djeci! Ne mogu vjerovati! Ja nisam imala s njom slicnih iskustava. Cak me savjetovala, dok sam dojila Leona, a bilo je ljeto i strasne vrucine, da mu ne dodajem ni vode ni caja nego neka samo dojim. Zbilja mi nije jasno!
Ne znam jesam li vise ljuta na nju ili na ovu poznanicu koja ne misli svojom glavom!
Nadajmo se da ce ovoga, uz Rodinu edukaciju, biti sve manje.