Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Kako pedijatri znaju unistiti dojenje

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Kako pedijatri znaju unistiti dojenje

Ovo moram podjeliti s vama jer naprosto ne mogu vjerovati!
    Jedna moja poznanica prestala je dojiti bebu od mjesec i po dana. Kad sam je prvi put pitala sto se dogodilo da prestane dojiti rekla je da mali nije nista napredovao i da joj je "slabo mliko, sama voda". I kad je presla na bocu mali dobio super na tezini. Nisam joj nista rekla, jer kontam da zenu ne ubijem u pojam jer vidim da joj je zao.
    Onda smo prekjucer bile na kavi i ona mene pita dojim li malu, koliko cesto i sl. Ja kazem da dojim na zahtjev i da je u prvih mjesec dana dobila blizu 2 kila ( 1800g od porodjajne tezine :D ).
    A ona meni da je njoj pedijatrica rekla da treba dojiti tocno svaka 3 sata, ni minut prije ni kasnije! Jer ako dojis svako malo beba se samo igra i nauci se biti stalno na ciki! :shock:
    U nevjerici ja je pitam je li ona to poslusala. Kaze "pa kad mi je pedijatrica tako rekla. tocno svaka tri sata! Ali onda mali naglo i halapljivo povuce, naguta se zraka pa pola povrati! I nista nije dobio na tezini!"
    Pa kako ce i dobiti sirotan mali kad si ga mucila gladju!!!

A ta lijecnica je pedijatrica i mojoj djeci! Ne mogu vjerovati! Ja nisam imala s njom slicnih iskustava. Cak me savjetovala, dok sam dojila Leona, a bilo je ljeto i strasne vrucine, da mu ne dodajem ni vode ni caja nego neka samo dojim. Zbilja mi nije jasno!
    Ne znam jesam li vise ljuta na nju ili na ovu poznanicu koja ne misli svojom glavom!
    Nadajmo se da ce ovoga, uz Rodinu edukaciju, biti sve manje.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam našom pedijatricom super zadovoljna, ali još se jaaako dobro sjećam kako je rekla da bi bilo dobro početi nadohranu s 4 mjeseca jer je Janko "velika beba" (imao je s tih 4 mjeseca kojih 8 kila). počela mi gurati letke o nadohrani (točno se sjećam - Milupina tablica :/ ). no, kad sam je ja odbila i rekla da nama ne treba ništa do 6 mjeseci, da sasvim lijepo napreduje na cici i da nemamo problema s dojenjem i da ne želim, onda nas je pohvalila, rekla neka samo i dalje dojimo.

mislim da i doktori vide kako roditelji "dišu", pa po tome procijene kome što ponuditi i kako sa kime...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kraljica85 prvotno napisa
    mislim da i doktori vide kako roditelji "dišu", pa po tome procijene kome što ponuditi i kako sa kime...
    Ovo i ja mislim.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

pa zar je njihova zadaća da se povijaju kako tko diše??? takvi su najgori...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

oni bi trebali zastupati mišljenje WHO-a a ne vremenske prognoze

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    oni bi trebali zastupati mišljenje WHO-a a ne vremenske prognoze
    Potpisujem!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš mi je žao zbog tvoje prijateljice

Mi smo imali veliku sreću s pedijatrima...svi su kod Sabola jako prodojeći i produgodojeći
    Sjećam se kad je Leona bila malena, Sabol je već s vrata ozareno vikao: evo, moje prelijepe isključivo dojene bebe

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

eto letam ja po netu i naletim na ovo:
    http://www.pedijatrija.org/default.a...1&sid=&jezik=1
    em savjetuju obavezno izdajanje nakon podoja
    em smo puni reklama

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

da mi je znati odakle su prevodili

najčešće je potrebno popraviti techniku dojenia, kako bi bradavica dojke bila na pravom mjestu u djetetovim ustami.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

MGrubi, vjerojatno si mislila na ovo, citiram sa tog linka:

nakon podoja potrebno je višak mlijeka izdojiti iz dojki, kako ne bi došlo do zastoja mlijeka u dojkama. To nije postupak koji treba redovito upražnjavati, već samo onda ako postoji nesklad između količine mlijeka koja se stara u dojci i količine koju dijete može posisati.
    Ovo bi i moglo biti točno, kad bi bilo preciznije formulirano!

Izdajanje nakon podoja u pravilu nije potrebno, ali postoje finese:

Situacija 1) Ako mama želi povećati količinu mlijeka jer je npr. u postupku relaktacije i sl., onda treba izdajati dojku nakon podoja nekih 2-3 minute pa makar ne izašla ni kap mlijeka. Tako dajemo tijelu signal da treba stvoriti više mlijeka nego što ga ima trenutačno.

Situacija 2) Ako se tkz. "višak mlijeka" izdaja nakon podoja, u stvarnosti se još više povećava količina mlijeka. Ako beba ne bude dojila više nego što inače doji, a mama uvijek izdaja taj "višak mlijeka", onda će "viška" mlijeka biti sve više i više :/ . Tako se nažalost zapravo potencira neravnoteža između stvarne ponude i potražnje, a upravo je to ono što - ne želimo!

Situacija 3) Izdajanje nakon podoja (isključivo u smislu: tek toliko da napetost dojke popusti) se radi samo u onda ako beba završi podoj, a majka ima još uvijek natečenu, tvrdu, punu dojku. Tada se to zaista mora raditi da ne dođe do začepljenja i zastoja mlijeka.

Eto, to su finese

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Morwen, ne mislim ja da se uvijek radi o nepreciznoj formuliranosti. Pouzdano znam da se puno puta zenama savjetovalo da izdoje "ostatak" mlijeka nakon podoja da ne bi doslo do zastoja. I to neovisno o ovome sto si ti napisala.
    Ja sam isto taj savjet dobila nakon prvog poroda. I pocela sam bila to raditi....svaki put nakon podoja trci po izdajalicu da ne bi nesto ostalo u sisama...Srecom pa sam tada naisla na ovaj forum.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zorana, ma znam ja da to često tako savjetuju i da to mnogim ženama priskrbi probleme na koje možda ne bi naišle da nisu izdajale nakon podoja.

Al eto, pisala sam imajući na umu riječ "izdajanje" koja se nalazi u istoj rečenici neposredno prije riječi "nakon podoja".
    I ko što rekoh: izdajanje nakon podoja ne mora uvijek biti apsolutno krivi savjet, samo je važno znati u kojim točno situacijama je ono doista potrebno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Morwen prvotno napisa
    Situacija 3) Izdajanje nakon podoja (isključivo u smislu: tek toliko da napetost dojke popusti) se radi samo u onda ako beba završi podoj, a majka ima još uvijek natečenu, tvrdu, punu dojku. Tada se to zaista mora raditi da ne dođe do začepljenja i zastoja mlijeka.
    Zar nije bolje izdojiti se prije podoja? U slučaju da znaš da imaš više mlijeka nego ga dijete posiše? Za kvrge kužim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Paulita, ne mozes znati unaprijed koliko ce dijete dojiti. Uvijek je bolje pustiti dijete da "rijesi" situaciju i da samo sebi regulira kolicinu mlijeka koja mu treba. A to o izdajanju dok ne popusti napetost je cisto privremena mjera kojoj ni nije cilj smanjiti kolicinu mlijeka nego upravo smanjiti napetost i olaksati mami do iduceg podoja. Izdajanje prevelike kolicine opet vodi u zacarani krug imanja previse mlijeka. Tako da bi si izdajanjem prije podoja vjerovatno ucinila medvjedju uslugu. Osim toga, to ne bi bila garancija da ne bi i nakon podoja osjecaja napetost u grudima.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zar nije u pocetnim danima dojenja, kad su grudi cesto prepunjene zbog neuhodane ponude i potraznje, prije podoja dobro malcice izdojiti, kako bi dojka omeksala, i beba lakse uhvatila bradavicu i povukla mlijeko?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovdje u njemačkoj isto većina dječijih doktora je ZA dojenje i uvijek to naglašavaju. Mene je naš pedijatar oba put pohvalio na početku kad sam rekla da dojim. Sam kaže da je i njegova žena dojila oba sina po 4-5 mjeseci. Međutim on je ipak mišljenja da dijete MORA na kilaži koliko-toliko napredovati - kaže zadovoljan je i sa 80- 100 grama tjedno u prva tri mjeseca ( to je rekao nakon što smo vidjeli da moje prvo dijete tada slabije napredovalo ) , čak je rekao da dok god raste u visinu da je to znak da dobija dovoljno - makar minimalnih 100 grama tjedno odlazilo samo u visinu . On kaže ipak da ako vidi zastoj u napredku - da onda nije više baš ni tako oduševljen da mama ništ ne poduzima po tom pitanju , jer takvu djecu šalje većinom onda u bolnicu na pretrage , ali prvo želi vidjet jel problem u dojenju ili u nečem drugom . Što znači u takvim slučaju ( iako naglašava da mu je žao ) savjetuje da se proba prehrana flašicom jedno vrijeme , bez obzira majčinim mlijekom ili adaptiranim , jer ako onda beba počne napredovat znači dojenje je bilo neuspješno. Ako neka od vas razumije njemački - rado ću poslat jedan jako interesantan i tužan doživljaj jedne mame - savjetnice La-Leche-Liga koja je tek nakon 9 tjedana rođenja njene curice vidjela da dijete nije dobilo ni grama od porođajne težine - pošto je i sama savjetnica LLL bila je ubijeđena da sve funkcionira super , mala je dojila na zahtjev itd.. no kad je uočila da još uvijek ista odijelca pašu nakon 9 tjedana , stavila malu na vagu i ni grama !!! Završile su hitno u dječijoj kliniki gdje su malu morali "napumpati" - ali mama se borila i grebala i rukama i nogama nije odustajala od dojenja - unatoč čuđenju svih doktora - na kraju se ispostavilo da malecka nije "vadila" dovoljne količine mlijeka ( ko zna zašto ) i mlijeka bilo sve manje , tako da je ta mama uspjela sa medelinim setom za relaktaciju ipak uspješno i dalje dojit i mala je počela napredovati mada je tek sa godinu dana uduplala porođajnu težinu . Ja sam plakala dok sam čitala , ganulo me do peta - ali isto i začudilo koliko je mama bila ustrajna :shock:

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

zar nije u pocetnim danima dojenja, kad su grudi cesto prepunjene zbog neuhodane ponude i potraznje, prije podoja dobro malcice izdojiti, kako bi dojka omeksala, i beba lakse uhvatila bradavicu i povukla mlijeko?
    A zakaj, to je točno i to - baš u ovoj konkretnoj situaciji: mama želi dojiti, dojka prepuna, napeta, beba ne može ustima zahvatiti dojku. Kratko izdajanje pomaže da se tkivo dojke malko otpusti tako da beba lakše zahvati dojku.
    Dakle, ne izdajamo dojku prije podoja niti iz jednog drugog, osim ovog gore navedenog razloga .
    Sve ovo ostalo o izdajanju, ne izdajanju nakon podoja, o čemu smo gore pisale su ipak drugačije situacije

Međutim on je ipak mišljenja da dijete MORA na kilaži koliko-toliko napredovati
    Naravno da dijete mora na kilaži napredovati. Bez obzira da li dojimo ili bebu hranimo nekim nadomjestcima majčinom mlijeku, dijete TREBA napredovati na težini i to tjedno, mjesečno, redovito!

On kaže ipak da ako vidi zastoj u napredku da onda nije više baš ni tako oduševljen da mama ništ ne poduzima po tom pitanju , jer takvu djecu šalje većinom onda u bolnicu na pretrage , ali prvo želi vidjet jel problem u dojenju ili u nečem drugom .
    Zastoj u rastu je zbilja vrlo ozbiljna stvar, poznamo ga kao - "nenapredovanje u težini" i bitno se razlikuje od onoga čime se češće susrećemo - "slabog ili sporog napredovanja u težini". Zastoj u rastu mora biti pod nadzorom liječnika i tu nema mjesta nekakvom kućnom improviziranju!
    Postoje prilično pouzdani pokazatelji nenapredovanja u težini (apatičnost kod bebe, slab mišićni tonus, slab turgor, manje od 6 mokrih pelena na dan, taman urin, premalo podoja dnevno, a i ti su vrlo kratki, izostanak prirasta u težini ili čak gubitak na težini).

KillBill, ova priča o kojoj pričaš mi se čini baš - nevjerojatna

No, kod nas je ipak vrlo malo vjerojatno da će netko tek nakon devet tjedana!!! primjetiti da beba nije dobila ni grama, pošto će morati obaviti dva mjesečna pregleda kod pedijatra u međuvremenu ( onaj sa mjesec dana starosti i onaj sa dva mjeseca starosti.)

A kad smo kod pregleda... mojoj sestrični su savjetovali dohranu nakon što je mali dobio prvi mjesec 930 grama isključivo na cici :shock:
    Bila je na rubu da ga počne dohranjivati...ajooooj!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj KillBill prvotno napisa
    ovdje u njemačkoj isto većina dječijih doktora je ZA dojenje i uvijek to naglašavaju. Mene je naš pedijatar oba put pohvalio na početku kad sam rekla da dojim. Sam kaže da je i njegova žena dojila oba sina po 4-5 mjeseci.
    A jest se pretrgla...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Morwen prvotno napisa
    A kad smo kod pregleda... mojoj sestrični su savjetovali dohranu nakon što je mali dobio prvi mjesec 930 grama isključivo na cici :shock:
    Bila je na rubu da ga počne dohranjivati...ajooooj!
    Ovo sam već nekoliko puta čula.

Ako beba dobije "premalo", onda treba dohrana jer je mlijeko "slabo". Ako pak dobije dosta, onda ipak treba dohrana jer, eto, beba brzo napreduje pa joj treba "pojačati" prehranu .

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

[quote="Morwen"]
    Dakle, ne izdajamo dojku prije podoja niti iz jednog drugog, osim ovog gore navedenog razloga
    A da se nadopunim, evo još jednog razloga :
    mamama koje imaju izrazito jak refleks otpuštanja mlijeka s kojim se beba teško nosi, također mogu kratko izdojiti dojku pri podoja tj. pustiti prvih nekoliko najjačih mlazova u pripremljen ručnik ili pelenu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nemojmo tako prepotentno ... 4- 5 mjeseci je bolje nego nikako - poznam ih dosta koje nisu dale djetetu sisu ni jedan dan . a üto se tiče priče koja zvuči "nevjerojatno" - može se naći na www.ichstille.de , majke dojilje pričaju svoje priče - nisam je ja ispričala nego prepričala - možda ne u detalj - a li tu je to , sve štima . I ovdje se obavlja prvi pregled između 4 i 6 tjedna života tako da sad i ja više ne znam kako ona to nije prije primjetila - pročitat ću još jednom .
    Nego još jednom želim reći da za mene nije bolja mama koja je dojila 12 mjeseci od one koja je dojila 4 ili 5 !!! Ovo mi sve polako više liči na neku sektu nego na podršku o dojenju - ja bi podržala svaku majku makar da doji i 4 - 5 tjedna nego NIKAKO .

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

KillBill, pa nisam te optužila da priča koju si pročitala i ovdje nam prenjela nije istinita . Samo mi je nevjerojatna mi ta - situacija.

I ja smatram da je svaki dan, tjedan, mjesec,... dojenja visokovrijedan za bebu .
    Nije na nama da sudimo ičiji dojeći staž. Mi ne živimo živote drugih, ne gledamo svijet njihovim očima i ne znamo stvarne okolnosti pod kojima žene donose odluke o bilo čemu pa tako i o tome koliko će dugo dojiti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim...svodi li se cilj dojenja na to "KO ĆE DUŽE KO ĆE BOLJE" ??? Zar nije i svaki dan dojenja dragocjen u današnje doba kad se sve više mladih mama od početka odlučuje kontra dojenja bez da i probaju ?Otkuda ti znaš iz kojih je razloga neko prestao dojit nakon 4-5 mjeseci ? Ja nisam za to da se bilo ko osuđuje zašto je danas a ne sutra prestao/la dojit . Kao ti se pretrgla a ona nije , njoj je sve išlo super . Mislim ja mogu ako treba i povuć se sa foruma - ali nije fer prema mladim "friškim" mamama koje su došle ovdje tražit podršku, makar je došla tu sa odlukom da će dojit SAMO 5 mjeseci . Amen.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

morwen - ne odnosi se na tebe nego na nina-zg . sorry.

za tebe je bio samo komentar o " nevjerojatnošću "

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

KillBill, ti se meni obraćaš ? Jesi sigurna da ovo što pišeš ide baš mene :?

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Istovremeno pisala!
    Ma sve pet

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj komentar tiče se pedijatrove izjave o tome da mu je žena dojila čak 4-5 mjeseci, u smislu da je to dokaz njegovog jakog zalaganja ZA dojenje. Svaka čast na svakom danu, ali 4-5 mjeseci nije nešto što treba navoditi kao primjer uspješnosti i dokaz nečijeg snažnog zalaganja za dojenje.

E da, ja ne dojim ni toliko. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eh..eh... niti je on rekao "čak" niti je naglasio da je "super-prodojeći-Doc" nego mu je drago čut da se dijete jednostavno doji i da on to vidi kao prioritet , čak i onda ako dijete ne "napreduje" po 300g tjedno . Jednostavno naglašava da za njega kao doktora je bolji napredak od 100g tjedno dojenog djeteta nego 400g tjedno bebe na adaptiranom . I mislim da je takav stav od njega kao pedijatra sasvim ok , pa što ti očekuješ - nije on predstavnik La Leche Liga a ni član RODE - što bi trebao po tebi pedijatar reći ? Naprimjer : " gospođo ako ćete dojit SAMO 4-5 mjeseci onda nemojte ni dojit - jer tad niste super-mama koja doji sina do vojske - ta dajte mu odma flašicu s adaptiranim - pošto su samo mame od 40 godina staža dojenja super-mame " . Je li tad jedan pedijatar po tebi super-Doc ? Nek priča ko šta hoće ostajem pri tome da je dojenje dragocjeno u SVAKOM SLUČAJU - i da je bolje dojit i 5 dana nego NIKAKO i smatram čak da beba koja je dojena 5 mjeseci - da je dobila jako uspješan i zdrav start u život i da se toj mami ne može ništa predbacit - trudila je se koliko je mogla i umjela i znala . Ja poznam obje verzije - i dojenje i davanje flašice s adaptiranim - pa dojenje je jednostavnije sto puta pogotovo za mame ! U po noći beba kmekne ti samo digneš majicu i evo na - problem riješen - ne moraš se čak ni razbudit kako treba , a davanje flašice predstavlja problem pogotovo kad beba kmekne a ti žuriš mućkat adaptirano pa ohladit a ono tamo beba plače na sav glas već i budi pola susjedstva i na kraju od ljutine neće ni da jede .Dakle- mamama sa flašicom je teže - više se one slamaju . Zato mislim da niko nije prestao dojit zato što mu je ljepše i udobnije davat flašicu ( jer to sigurno nije ) - nego iz drugih razloga . A naravno da je poželjno dojit i puno duže nego 5 mjeseci , samo ne volim kad se osuđuju mame koje to nisu uspjele . Ja mislim da je motivacija budućim i sadašnjim dojiljama POHVALA I PODRŠKA kao recimo : " aa , super - pa dojiš VEĆ 4 mjeseca , bravo samo nastavi tako " ( to joj je motivacija da nastavi i duže od 4 mj. ) - nego ono " samo mama koja doji do godinu i pol je super-mama " ...pa jadna mlada, friška mama sva preplašena tim izjavama i nesigurna u sebe možda i odustane kod prvog zastoja mlijeka . I definitivno kažem MAMA KOJA DOJI NIJE BOLJA OD MAME KOJA NE DOJI . I BEBA DOJENA 5 MJESECI JE JEDNAKO SRETNA BEBA SUPER STARTANA U ŽIVOT !!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

iskorištavaju one koji ne znaju

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma sve u redu, KillBill, moj komentar jest zazvučao prepotentno jer sam uletjela kao padobranac, ali stvarno se nisam referirala na bilo koju ženu koja doji ili ne doji, nego na ono što si spomenula, a to je da dotični pedijatar svoj prodojeći stav ističe naglašavanjem da je i njegova žena dojila - do tog dijela sve je u redu - a onda ispadne da je dojila 4-5 mjeseci.

Moglo se dogoditi da ona nije uopće dojila iz bilo kojih razloga, a da on ipak jest prodojeći, to dvoje se ne isključuje međusobno. Ipak, u ovoj situaciji, učinilo mi se suvišnim naglašavanje njenog dojenja kao dokaz njegovog zalaganja za dojenje.

On topic, pedijatri u Hrvatskoj deklarativno jesu za dojenje, ali čini mi se da nemaju potrebna znanja da stvarno podrže dojenje. Opet, ako viđaju dijete svakih mjesec dana (u prva 4 mjeseca), ni nemaju puno vremena eksperimentirati s pokušajima da pomognu majci koja želi isključivo dojiti a dijete joj ne napreduje dovoljnom dinamikom. I tu se krug zatvara: uvodi se adaptirano (jer spor rast u toj dobi stvarno može naškoditi psihofizičkom razvoju djeteta), a za posljedicu se događa smanjenje produkcije... i eto. Bilo bi idealno da su patronažne bolje educirane, jer su one češće u kontaktu s majkama i bebama.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

KillBill, mislim da si malo prenabrijana i da si svasta izvukla iz jednog komentara - a nisam bas procitala takve izjave koje ti "citiras" i na njih se zestis... Ako jesi, citiraj ih s navedenim autorom pa da se tocno vidi gdje je to napisano... I mislim da ce ti svatko ovdje potvrditi da je svaki dan dojenja dragocjen i da se mame poticu na dojenje, a ne optuzuju nizasta.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajmo sad, 3...2...1... ratatataatatataa --paliii paljba na KillBill ...

..joj..pametnije mi je da idem ispeglat onu korpu veša koja stoji već 8 dana i prebrisat pločice u kupaoni

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hajde potkrijepi svoje navode pravim citatima, ja ti dodjem popeglati ves i oprati plocice

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kužim, Zorana. Moja situacija je bila malo drugačija i zapravo se nisam izdajala neposredno prije podoja nego kada bi osjetila napetost. Tek toliko da popusti.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a vidi ovo:
    http://www.webpediatrics.com/newmomsCRO.html

da izdvojim:
    Dojite dijete svakih 3 - 3 1/2 sata i postupno produ`ite vrijeme dojenja do preporu~enih 10 - 15 minuta na svakoj dojci. Budite pa`ljivi, nemojte pretjerati niti sa u~estalosti niti sa trajanjem dojenja, jer }e vam prsne bradavice postati bolne! Tajna uspje{nog dojenja nije u va{oj tehnici dojenja, nego u va{em psiholo{kom odnosu prema dojenju.

čim rješim problem s mailom šaljem im protest 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •