Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: u čemu dojite?

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno u čemu dojite?

Zanima me nešto praktično vezano uz dojenje. U čemu (u kakvoj odječi ) dojite? Ja imam 2 spavačice sa sakrivenim prorezima koje se nisu ni pokazale baš jako praktične a i služe za noč i traju jednu noč jer sam ujutro obično mokra od mlijeka. grudnjak po noči nenosim a ni po danu baš ne kad sam doma. najčešče sam u pamučnoj muškoj majci . majcu moram podiči i onda mi bude hladno na leđa (dugo papa), posebno mi to bude problem kad nisam doma. Gdje ima kupiti majci za dojenje da nisu preskupe (treba mi nekoliko)i da su lijepe i da li ih netko možda šije?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ispod majice rastezljiva potkošulja iz koje možeš lako izvaditi cicu, a leđa ostaju pokrivena

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sun prvotno napisa
    ispod majice rastezljiva potkošulja iz koje možeš lako izvaditi cicu, a leđa ostaju pokrivena
    potpisujem

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kad je bila zima imala sam amjicu sa cifom naprijed i grudnjak za dojenje. Cif otkopcam i ledja nisu gola

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam iskoristila tri potkosulje obicne, napravila vodoravne proreze u visini grudi i eto koristim ih drugu turu...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U svemu i svačemu, ali vidim da sam kroz mjesece reducirala odjeću i da sada nosim isključivo stvari u kojima sisu za čas izvučem. Kad nešto novo kupujem obavezno probam mogu li je izvući, isto vrijedi ako netko ima nešto što mi se sviđa, kažem - daj probaj samo još sisu izvući. Sada imam i haljinu do koljena na rol-kragnu kroz koju mogu staviti mlijeko na vidjelo. Inače, ja najviše volim majice na patent, a ispod nešto malo dekoltiranije.

A ova litala je totalno luda .

Grudnjak inače ne podnosim, nosila sam topić možda dva, tru, četiri mjeseca nakon poroda, i to je to. Mada mi mama kaže da će mi doći do pasa, zgražava se i ne može me pogledati .

Dakle, ne treba ti ništa posebno.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mene spašavaju majice otvorenog vrata da mogu izvaditi cicu kroz vrat. isto tako i majice koje se kopčaju petentom sprijeda.
    patetnt - ciferšlus (mislim da se tako kaže).

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja po noći obučem one ogrooomne trudničke gaće koje mi dođu do ispod cica pa mi nije bed dići maju.
    ponekad ih nosim po vani, tj. samo jedne jer su lijepe, tamno plave.

inače, ja grudnjak moram nosit , teška artiljerija je u pitanju, ah...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I meni je najbolje rjesenje rastezljiva potkosulja ispod. Majicu/pidzamu/whatever dignem, potkosulju spustim i voila! Ledja pokrivena, vrat i dekolte isto... A grudnjak nosim pamucni, polusportski danju/nocu - imam dojam da ga ne nosim, malisa bi oko pupka cicao

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kad ovo čitam, slušam, gledam, pa vi sve imate što izvući van, a što je s nama koje dojimo s mozartovim kuglicama? Mislim da ću ja litalinim stopama :D

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

grudnjak je stalno na meni, jer mi drzi jastucice
    potkosulja rastezljivih naramenica, ledja uvijek topla...
    sve drugo nosim ko inace, pidjame moje, jedino patim sto ne mogu haljine nositi, ni ljetne, ji zimske, jer u njima ne kogu dojiti, bar ne diskretno

znaci, uobijacna casual odjeca, nista posebno prilagodjeno dojenju, zadignem majicu, nategnem naramenice potkosulje i spustim ju ispod grudi i otkopcam grudnjak - that's all

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

cekana, ja imam slabašnu trojku, možda i ispod toga. Nije mozart kuglica, šljivica ili trešnjica, ali nije ni bomba, jabuka, bundeva. Sve je stvar tehnike.
    Zrinka, ja nosim haljine i ne ometaju mi dojenje, ali ja nisam diskretno-dojeća. Meni je i jedno i drugo jako ženstveno. Meni baš to ide jedno s drugim .

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako zagrnes haljinu i dojis?
    ili imas one ful dekoltirane pa sam spustis?
    ili nosis one na preklop, skroz moderne?

daj savjet :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vako:
    - imam neke prugaste tunike koje ljeti nosim kao haljine, a krojene su kao benkice, također imaju dva špažića i vežu se ispod cica. Dakle, imam preklop i tako hop;
    - imam neke ljetne pamučne haljine na bretele, i nekako izvučem cicu van - i hop;
    - imam jednu zimsku haljinu od štofa koja ima patent čitavom dužinom - pa hop;
    - imam još jednu zimsku koja je na rol-kragnu i do koljena, uska, pola vuna-pola elastična, pa kroz tu rolku također bez problema izvučem cicu - i hop.
    I da, voljela bih imati barem jednu na ovaj moderni preklop, ali još nisam našla.
    Napominjem da mi je svaka od tih stvari udobna, ne ometa me ni u sjedenju na turski, ni plaženju, ni skakutanju. Inače ih ne bih nosila. Naravno, ima stvari koje zato ni ne nosim.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Kad je bila zima imala sam amjicu sa cifom naprijed i grudnjak za dojenje. Cif otkopcam i ledja nisu gola
    kad se Lea tek rodila
    Citiraj Sun prvotno napisa
    kasnije

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma meni su morale "platiti glavom" te potkosulje jer ja:

a. imam i velike i duuuugacke cice. moram pridrzavat rukom kad dojim. moram imat grudnjak.

b. nema te rastezljive potkosulje koju ja uopce mogu kupit a da mi pokrije bubrege do kraja. sve su mi prekratke. jer sam ja predebela i prekrupna (struk izgubila davne 99. i jos ga nasla nisam, uzalud ga trazim svuda...)

c. a nema ni te rastezljive potkosulje koju bih mogla prebacit ni ispod ni iznad cice, cak ni kad bi mi ona u stanju mirovanja dosla do negdje ispod bubrega...

tako da je sve na kraju zavrsilo s onom - snadji se druze :8

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja si šijem majice koje na prednjem dijelu su preklopne. Npr.uzmem kroj normalne majice,prednjicu iskrojim na dva dijela:prvi od vrta do ispod grudi,a drugi koji ide ispod prvog od pazuha do one dužine koja je jednaka kao i stražnja strana majice (leđa). Cika se izvadi,skoro se i ne vidi koža.Tako sam si sašila i pidžame. Odjenem takvu majicu,dijete u maramu i fijuu...sve stignem obaviti,djevojčica moja odspavati,najesti se i zaprljati mami pelenu (kako ih samo volim gledati dok se suše...pravo blago mamino!)
    Što se tiće grudnjaka,onaj za dojenje mi je preskup,ali sam vidjela odličnu ideju na web-u. Kupi se kopča za grudnjak,ili kada se kupuju grudnjaci na placu dobijete i one silikonske naramenice.Uzmete jednu i prišijete ju na mjestu gdje se spaja gumica sa košaricom(prethodno se to razreže),a gumicu presavijete i izšijete,tako da se kopča može zakačiti (kao na samostojećem grudnjaku,ali obrnuto). Lijep pamučni grudnjak za malo kn....

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja se samo malo nadovežem za grudnjake za dojenje.....ja našla za 79 kn taj koji se jedan dio samo skida na kopču....ne čini mi se skupo s obzirom da su u robnoj kući po 140 kn.....
    ali sam sada kupila samo dva jer ne znam kolike će mi cice biti....
    nego žene ajde da vas iskoristim, jesu li vam trebali puuuuunoooo veći grudnjaci nego inače kad je došlo mlijeko, ja sam sada kupila samo jedan broj veći, ali ne usudim se više kupovati dok ne vidim kakve će mi biti kad se napune mlijekom???

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja ne nosim grudnjak jer su mi grudi sad ajmo reći vidljive, za razliku od prije dojenja

Dojim u MM-ovim potkošuljama jer ih lako nategnem prema dolje, imaju duge i široke (ugodne) naramenice. Pa eto, probajte...

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I moje su grudi male, pa mi kad su pune mlijeka, taman popune grudnjak, nisu mi se baš nekaj povećale kroz trudnoću :/ .

Dakle, grudnjak za dojenje, potkošulja i nekaj na zip ili kopčanje, kad sam doma.

Kroz noć imam samo potkošulju i piđamu na kopćanje, koja je raskopčana. Potkošulja je sva rastegnuta, pa se mala no problem, sam prikopča, bez moje pomoći. Ali sam sva gola i promukla.
    Da i sva sam mokra, već me to počelo ljutiti. Nakon 14 mjeseci da se to nekak ne ustaloži?

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam gledala u Lisci grudnjake,jer su mi ti naj,naj...zato mi dugo traju i zato ih plaćam više. Frendica me opskrbila kopčama sa silikonskih naramenica,pa imam Liscin jeftilen gudnjak za dojilje...

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kupila sam u benettonu majcu sa manjim zatvaračem naprijed. Buduči da mi je beba bila u slingu nisam mogla isprobavat pa sam pitala prodavačicu da prislini uz sebe i zamisli bi li mogla izvuč sisu van zbog dojenja. I cura probala i ja tek kod kuće i super zadovoljna. našla sam na netu super stranicu sa trudničkom odječom i majcama za dojenje- zove se motherhood maternity and nursing. Ima super majci i oko 20 $ su što je oko 110 kn. Pa ako možemo naručivati pelene... Ja uskoro naručujem :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene je smetao i goli dekolte i goli bubrezi, pa sam danju imala pamučnu majcu i potkošulju koje sam dizala a preko svega flanelsku košulju (ostala mi gomila iz planinarske faze). Po noći pamučna majca i piđama na kopčanje, isti sistem. Po danu malo čvršći (lisca mrežasti), po noći skroz mekani grudnjak (rozi step, ne sjećam se marke) za dojenje ili bez njega.
    Jedino nikad nisam uspjela pronaći grudnjak za dojenje koji bi bio dovoljno čvrst za šetnje vani a da ne steže toliko da napravi zastoj, pa sam vani nosila obični bapski grudnjak i koji se nije mogao podići i tako se lišila dojenja u javnosti. Jedino kad bi bila kod nekog doma i sl. pa me nije smetalo što s druge strane curi, onda bi ga skroz otkopčala i dojila.
    Falilo mi je dojenje u dugim šetnjama po Maksimiru, no bio je ovdje i drugi problem kad sam bila sama, a to je kud s kolicima kad si na wc-u... moj mjehur i dječji želudac su bili otprilike istog kapaciteta.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pričekaj s narudžbama, uskoro će ih biti puno bliže nama

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nikad nisam imala posebnu odjecu za dojenje, nosim isto sto bi nosila da i ne dojim. osim naravno grudnjak za dojenje, premda nakon dugo vremena dojenja, nosila sam cak i obicne grudnjake. inace nisam bas bogznakako obdarena. jedino mi zao sto neke haljine, jer njih ne mozes zadici, nisam mogla obuci sad vec godinama...

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mamaja, koga će biti bliže? netko otvara trgovinu u blizini? To bi bilo super samo da i cijene budu približno iste.
    Ja dojim sad već 2 mj i stalno mi curi druga sisa kada jednu sisa i moram se presvlačiti po noči jer budem sva mokra. Kako to regulirati?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nikako, ja sam nosila grudnjak i danju i nocu samo zbog tih potoka mlijeka, da mi pridržava jastučiće, i to do nekih 7 mjeseci. Sad ga uopće ne nosim jer mi ga je muka, pa se ljudi zgražaju da će mi cice do koljena doci.
    A što se tiče odjeće- i ja sam imala slična rješenja s muškim potkošuljama, a prije toga sjećam se prvih dojećih noći, nikako doć do cice, jednu sam noć od žurbe i nervoze doslovce strgala majicu sa sebe.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Školjkica i ja. zgadio mi se grudnjak. uf!
    nosim ga samo kad moram. ali ono bas moram.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hej, pa ovdje padaju ideje kakvih bi se svaki stilist postidio! Mama litala ideja ti je za 10! Ja već tražim stare potkošulje za prorezivanje. Samo me zanima komentar kad MM dođe s posla i vidi moju novu kreaciju

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja u grudnjaku spavam - a tako sam i prije ..ponekad ga skidam - ako poludimo mm i ja

od starih grudnjaka za dojenje iskoristila sam kopče i prekrojila liscin grudnjak koji mi dobro drži../ meni su cice narasle sa D košarice prvo na G a sad na F - niste ni znale da postoje ta slova , ha ? ..maksimum je H košarica - u dlaku je izbjegoh../
    najveći zez je kad sam kupila Anitin grudnjak za pišljivoh 400 kn - rastegao se pa ga sad nosim za spavanje - da bar malo umirim savjest...

majice - dekoltirane a imam i 2 iz H&M za dojenje..ili košulje na gumbe ..

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Hej, pa ovdje padaju ideje kakvih bi se svaki stilist postidio! Mama litala ideja ti je za 10! Ja već tražim stare potkošulje za prorezivanje. Samo me zanima komentar kad MM dođe s posla i vidi moju novu kreaciju
    Slazem se! Litala Bravo! Bacam se na svoju novu kreaciju ovih dana. 8)

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slucajno sam ponovno provirila

bit ce mi jako drago ako moja ideja pomogne necijim bubrezima

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja već furam svoju potkošulju. MM kaže hoćeš li si i gaće tako prorezat a ja velim to su ti rode, snalažljive žene, da vidiš samo, jedna vadi cicu iz kragne, druga ispod haljine, samo čekam savjet da se kupuju maje širokih rukava pa da ju izvučeš iz rukava...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •