ja sam do sad skupila cijeli pkaetić za Isaa sa spiderman-om, puzzle,bojicama, slatkišima, a naravno, dobit će i novu garderobu jer je to adet.
Šta ste vi skontale?![]()
ja sam do sad skupila cijeli pkaetić za Isaa sa spiderman-om, puzzle,bojicama, slatkišima, a naravno, dobit će i novu garderobu jer je to adet.
Šta ste vi skontale?![]()
a sta se inace poklanja za Bajram???? Upravo pakujem paket za Sa, pa bih nesto ubacila mami. Ja kontala da joj posaljem para pa nek sama kupuje sta joj treba. Plus sam neki slatkisa nabacala :/white_musk prvotno napisa
ja znam ono nase standardno: kafa, kocka, sok... 8)
sta bih nani poslala??? ona je prava vjernica i jako stara zena :/
hajd ti meni pomozi![]()
pa ovako,
ukućani bi trebali dobit novu garderobu(dakle sve, od donjeg veša do cipela) i obući je na dan Bajrama.
Bilo bi lijepo ako možeš naći neki lijep materijal za nanu , pa da si onda od njega sašije dimije i bluzu.Uz to joj možeš poslat odgovarajuću šamiju(možeš kupit kod turaka) i neke lijepe papuče.Naravno, uz to možeš stavit i neki slatkiš i kahvu, dobar ti je rahat lokum kod turaka.
Mami isto možeš poslat materijal ili neki komad garedorbe i papuče,te slatkiše, također za Bajram možeš pokloniti(pogotovo ženama,što ima svoje utemeljenje u islamu) nešto za pokućstvo, kao npr.set tacni,lijepe šoljice,set tava(ja sam dobila jednom za Bajram pretis lonac i baš sam se obradovala), a i posteljina je dobar poklon za Bajram kao i lijepa spavaćica ilipidžama za muškarca.
Babi šalješ košulju(ili dobru pidžamu), veš,čarape i ako koristi neki muški dezodoran(i sl.),a možeš i tu papuče stavit.
Ako imaš još koga reci, pa ćemo vidjet mošemo li šta skontati.![]()
Važno za ukućane je, da se pokloni otvaraju nakon Bajram namaza kad domaćin dođe iz Džamije i donese hljeb.
Napravi se doručak,rukama iskida doneseni hljeb, jede se i otvaraju pokloni.Jako je bitno, pogotovo za Kurban-Bajram da se taj dan prvo jede kod kuće.
i još nešto, pare se (i to u malim iznosima) daju samo djeci, ne roditeljima![]()
pa nije valjda da ćemo samo ja i ti poklanjat nešto za Bajram![]()
Dobit ce novu garderobu i neku igracku, isto tako od majke i dede.
Mami i tati cu kupiti nesto od garderobe. Naravno sebi i muzu isto, jer za Bajram je fino kad obuces nesto novo.![]()
sad sam vidjela B i deduku. Deduka pravo mlad covjekNea prvotno napisa
Rece da je sirnica bila dobra
Da sam ranije znala da je R skuhala, rekla bih da mi bace koji zvrk iz aviona
![]()
Sad vas sve znam. jos samo tebe da vidim![]()
Deduku unuk podmladiosnorki prvotno napisa
![]()
A ja sam ti dedukina kopija![]()
Poslat cu ti sliku na PP kad uhvatim vremena, kod mene je luda kuca![]()
Danas su bile na tapeti telece snicle, teletina iz Sarajeva, ma topi se, ovo ovdje sto jedem je smece naspram naseg mesa.
B. spucao dvije u par minuta.![]()
WM, jel ona organizacija u kojoj ti radis prima polovne igracke?
Evo jedna se zena raspituje gdje da odnese polovne igracke svoje djece, koje njima vise ne trebaju???
daj mi na pp adresu gdje se to nalazi??? Ne znam hoce li odnijeti u SOS selo, ali mogu joj rece da ako tamo ne budu primili, da donesu tu kod tebe.white_musk prvotno napisa