Iz nesigurnosti sam samo za prvu mengu nosila uloške (dnevne).
Ovo je 6 po redu bez ijednog uloška.
Iz nesigurnosti sam samo za prvu mengu nosila uloške (dnevne).
Ovo je 6 po redu bez ijednog uloška.
ja stalno moram nositi iuloske uz mc
jedino sto nosim one skroz tanke samo platnene pa me to spasi sad ljeti
Evo,naručila sam moom cup u Slo... veličinu A (kao manje od 30g i vag.porod)...a oni javljaju da tu veličinu nemaju na zalihama,ali da je B samo 3mm veći...
:?
Koju veličinu vi imate? Da li je razlika stvarno zanemariva?
Šta da radim?
Idem pročitati još jednom te njihove mjere....![]()
ja mislim da je vaginalni porod automatski veca mjera
Da,da,točno.Maja prvotno napisa
I budući da ću imati još djece i godina...(možda naprave i C i D)
Onda definitivno bolje čekati A?
čekat ću A...
...valjda će i menstruacija čekat![]()
da se i ja pohvalim - odrađen 1. ciklus :D
bilo je vrlo uspješno (osim početničkih muka stavljanja i vađenja) ali sve u svemu oduševljena sam
Negdje na početku ove teme postavljeno je pitanje koje je ostalo bez odgovora. Naime, da li je netko razgovarao sa ginićem o čašici? Ili imate li barem kakvih informacija iz druge ruke?
i još jednom hvala pionirkama koje su me prosvijetlile![]()
Bok, ja sam tu nova. Vec dugo citam, ali ovo mi je prvi post uopce na forumu. Nego, imate kakav link za nabavu monocupa u Sloveniji_
Hvala
mislim da svi narucujemo preko weba, na http://www.mooncup.co.uk/
meni je moj stigao, i u nekoj sam panici da ga necu uspjet staviti. uputstva su detaljna, ali.. :/
Evo ja se javljam i ja bi taj cup. Rodila sam prije 4 i po mjeseca, nemam jos mengu i mislila sam si da je ne zelim vise nikada imati. Stvarno ju mrzim. Koristim platnene za maloga, ali nemam zivaca za platnene uloske. Zapravo za nikakve uloske jer mi koza od vlage popuca, pece i tako kod svake menge pakao. Tampone isto mrzim stavljati, ali su mi nakon uloska bili olaksanje. Taj mooncup je idealan za mene. Ni ja nemam kreditnu karticu, tesko za razumjet ali izbjegavam sve sto ima veze sa bankama - duga prica.
Molim vas da mi kazete kako se do toga moze doci u Sloveniji i gdje toga u slo ima za kupiti. Sto se velicine tice prije poroda nisam bas bila nesto siroka, a sad stvarno nemam pojma koliko sam siroka. Sta da radim?
Sta je to Štorklja i ima li netko kontakt ili adresu?
storklja je njihova roda, cak to i znaci.
nego, jesi cula ti za Google?![]()
http://www.storklja.si/
mikka prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
ma jesam, nego iz konteksta sam shvatila da je to neka trgovina, a kako ne razumijem slovenski nimalo (nisam odrasla u blizini) nisam ni gledala internet, pa mi to napisano na slovenskom nis ne znaci.
Dragi suborci i korisnice štovane čašice.... evo mene da prijavim radost plivanja i kupanjca za vrijeme menge ovo ljeto, ali i jednu nezgodaciju prolijevanja - na plažiono baš pošteno, curilo niz noge
![]()
Eh sad.... pretpostavljam da se nešto preokrenulo, tj. malo je zašla preduboko... i ukoso :?
ja sam otkrila carobnu formulu, mc mi ne curi samo ako je skroz suh
to sam otkrila nakon sto sam ga morala mijenjati u jednom javnom wc-u, bez ispiranja
obrisala sam ga nakon praznjenja wc papirom i vratila na mjesto, super je drzao
nastavila sam ga tako susiti prije stavljanja i rezultat je mrak, samo ona krv sa stijenki mi se spusti, ona mala flekica
oooo ivarice, aj da i to isprobam :D
jer ja nikako skužiti -nekad super, nekad koma...
Meni se čini da je ivka na dobrom tragu.
I sad opet ne mogu dočekati mengu ...![]()
Ajme, meni uvik curi, bila sam uvjerena da je to zbog preobilne M. (obicno praznim po pola MC svakih 2 sata u najgore dane).
Tenks, Ivarice, probam drugi put.
Nataša, ovo s obilnošću sigurno nema veze, ja nikad nisam obilno krvarila pa mi opet curka.. U biti da ne curka praznila bih ju jedamput dnevno, ovako stalno nešto narihtavam![]()
Meni nikad ne curi. Stavljam ga mokrog, provjerim prstom okolo njega da je otvoren skroz (zaprljam prst od te krvi na stijenkama, al boze moj, operem ruke. al zato ih tako i ocistim pa nema tragova na gacicama) i to je to.
Wow :D to je tooooooooooo! Meni supšer prijanja u onim danima kad nije obilna menga, ali kad je sve klizavo unutraivarica prvotno napisa
onda curi... jedva i ja čekam slijedeću.
A SOFTCUP? Podižem i ovdje, planiram naručiti danas/sutra. Preporuke? Savjeti? Saznanja... Pliiiiiiiiiiiz
Evo da se konacno pohvalim, stigao i moj mc. Mikka hvala jos jednom.
A sad, meni se to cini ogromno za ugurati, kako god ga presavinula :/ . Nisam jos dobila mengu i ne treba mi jos, ali kad dodje cini mi se da ja to necu moci ugurati unutra. Jel i vama to izgledalo veliko?
stigla menga nakon 4,5 godine
skoro pa plešem od sreće
i u to ime naručila mooncup
da ne kažem da se lupam po glavi kaj ga već nemam
a menga lipta :shock:
nadam se da će izdržavati takve tsunamije krvi
Oh da, izgledao mi je ogromno! Tako sam i ja reagirala al kad se malo izvježbaš, navikneš se. Iako mi je stalno problem vađenje (malo zaboli), ne stavljanje.A sad, meni se to cini ogromno za ugurati, kako god ga presavinula . Nisam jos dobila mengu i ne treba mi jos, ali kad dodje cini mi se da ja to necu moci ugurati unutra. Jel i vama to izgledalo veliko?
Ovako i meni, zbilja ću probati ga osušiti. A jel moguće da curi kroz one 4 male rupice na dnu? Čini mi se da je bilo krvi i u onom pipku... :/Meni supšer prijanja u onim danima kad nije obilna menga, ali kad je sve klizavo unutra onda curi
Ne curi ziherica...
Kad ga stavljate, nemojte je skroz presavijati na pola nego pritisnite na vanjski rub otvora casice prema suprotno stojecoj unutarnjoj stjenci tako dobijete smotuljak koji je manji i brze se otvara...
drage,
i ja sam citajuci vas narucila mooncup i odradila 1. mengu (stigao mi tocno na prvi dan menge). sretna sam i zadovoljna, iako ga nosim uz ulozak jer drugog i treceg dana nekad se napuni u sat vremena i pocne curiti.
nije mi problem stavljanje, ali kako ga vadite? cini mi se da cu iscupati cijelu maternicu skupa s casicom. kako se rijesite vakuma?
Sandam i ja sam imala taj osjećaj prva dva puta, onda se privikneš. Trebaš stisnuti malo dno čašice, i lagano povući, čuje se zvuk otpuštanja vakuuma.
Jošbimba iaia prvotno napisa
i jedno :/ i drugo
.
hvala ivka i cekana.
probat cu iduci put, mada sam i ovaj put i stiskala dno i kaziprstom sa strane, ali sam rijeto cula taj zvuk otpustanja. valjda ce biti bolje iduci put.![]()
![]()
Uredno sam brisala svaki put čašicu i ovaj put nije ništa curilo :D :D :D
Baš sad kad sam isprobavala MC imala sam preobilnu mengu i iz mene su ispadali komadi ugrušaka. I zato sam najgori (drugi) dan ipak koristila tampone, ali sam prvi i treći koristila MC.
Stavljanje je bilo prejednostavno, ali vađenje :shock: Prvo, na WC-u ja to ne mogu, i ne mogu. Kak vi to uspjevate, pa još u javnom? Ja moram jako raširiti noge u čučnju, ili pak nad kadom. Ne znam kak bi to izvela ju javnom WC-u jer sam gadljiva i ne volim se dodirivati sa javnim zidovima i javnom školjkom. Moje prvo vađenje je bilo začinjeno daškom panikejer sam čak u jednom trenu pomislila "ajme, morat ću ginekologu da mi ga izvadi", ali sam se onda skulirala i prstom ga stisnula sastrane da prekinem vakuum, i tad se oslobodio. Kasnije sam skužila da onaj pipac (koji sam btw odrezala milimetar previše :/ ) treba povući prema naprijed, i onda se otraga on lakše oslobodi. Ne znam da li ste sad skužile kaj hoću reći, ali najbolje je pokušavati, u udobnosti vlastitoga doma za početak.
Cure, zbilja sam sretna da sam nabasala na ovu temu jer prije nikad nisam ni čula za to čudo.
Danas mi je drugi dan i po PRVI puta sam stavila MC. Stavljanje je prošlo bez ikakvih problema, mada sam odmah odrezala onaj pipac do one prve crte.
Ono što me mući je da imam mrc veći pritisak sa MC nego bez njega. Inače tampone nisam mogla staviti iz istog razloga do 4-tog dana, pa je ovo zapravo super, no zanima me jel to od njega ili je to možda samo onaj "normalan pritisak". Stavila sam ga prije 2h, ne curi ali pritisak je isti.
Ima li netko iskustva sa time?![]()
Ja mislim da je to zbog vakuma koje se napravi.... samo dok se ne navikneš, proći će![]()
Da, i ja sam imala takav feeling, ali nisam bila ziher jel to zbog tako jake menge (kakvu nisam imala više od 3 puta u životu) ili od njega. Vjerojatno i stvar navikavanja. A i prvi dan sam bila totalno svjesna da je mc u meni, svakih par minuta mi je padao na pamet. Nisam se previše brinula ak procuri jer sam bila doma, ali nisam ga mogla izbaciti iz glave, pa sam zato i bila 10 puta svjesnija pritiska. Nadam se da mi sljedeća menga neće biti tako opaka, pa će i pritisak biti manji.romi prvotno napisa
NIsam valjda krvarila jače zbog mooncupa?? :?
Eto mene, preživjela sam prvo vađenje MC bezbolno, lijepo sam se sjela na bide i gotovo. Bilo me strah sjesti se na wc, da mi ne padne dolje - ujfu!!! :/
Onaj pritisak o kojem sam pisala - fakat je bio od vakuma, no - ostatak pritiska je bio od menge. Ova mi je strašno jaka i sva sam kao balon, te me samim time i više boli, probada, curi...Danas je ćak i gore, pa ga nisam stavljala.
Sorry - samaritanka - mrc - znači nešto u jako maloj količini, malo, malo, malo.![]()
Možeš reći - uzmite mrc soli iliti prstohvat (uh, kako mrzim taj izraz), mislim da bi to bila neka usporedba, jel kužiš?
covjece visa matematika...a ja mislila neka SKRACENICA
Eto i ja nabavila mc, citam sve ovo pa me zanima kak to mislite vezbati na suho? Koja je onda svha kad ne mozes skuziti dal curi il ne?
joj, a ja kupila, a već nemam menzis od 27.12. 2005.![]()
nakon sto mi je stigao postom, vise nisam dobila mengu![]()
neki dan mi salje frendica kojoj sam ga kupila "jel to svi koji koriste mc zatrudne?"riknula sam od smijeha. stvarno je ispalo-kupis mc i ostanes trudna
![]()
mikka prvotno napisa
a sta da ti kazem, izmedju lea i ami - iskoristila sam ga jednom![]()
![]()
ja sam svoj koristila dva ciklusa, i onda sam ga ispekla - zaboravila na njega dok se sterilizirao :shock:
Trebam li reći da slijedeću M nisam dobila?
da ne bi bilo čestitanja, ovo se desilo pred godinu i nešto