ja sam svoj koristila dva ciklusa, i onda sam ga ispekla - zaboravila na njega dok se sterilizirao :shock:
Trebam li reći da slijedeću M nisam dobila?
da ne bi bilo čestitanja, ovo se desilo pred godinu i nešto
ja sam svoj koristila dva ciklusa, i onda sam ga ispekla - zaboravila na njega dok se sterilizirao :shock:
Trebam li reći da slijedeću M nisam dobila?
da ne bi bilo čestitanja, ovo se desilo pred godinu i nešto
Ovako i ja, i kaziprstom i stiskala dno, a nikakvo otpustanje vakuuma. Ovo je druga menga da ga koristim i katastrofa! Prvi put stavila samo jednom, danas tri puta u toku cijelog dana jer mi nije jaka menga ali svejedno osjecam pritisak. Nikako ga izvadit, iako ima kratki pipac ne mogu ga uhvatiti jer se uzasno klizesandam prvotno napisa
. Imam osjecaj da sam si izranjavala cijelu rodnicu al sad ne znam da li je to od pokusaja hvatanja ili od pokusaja vadjenja van. Uglavnom, razocarana sam.
Da li se mc stavarno mora vaditi kod svakog mokrenja? jer ja inace idem svakih sat vremena, nema sanse da ga tak cesto vadim ako ne moram?
mooncup koristim redovno u toku menstruacije,
samo i iskljucivo njega,
evo vec godinu dana.
ne vadim kad piskim, samo kad kakam,
jer od naprezanja, jelte, obicno sam krene da izlazi.
najbolji polozaj za vadjenje mooncupa je cuceci,
ali morate onda garderobu donjeg dela
spustiti skroz do clanaka, ili je skinuti skroz.
pri stavljanju casice obavezno jednu nogu podignem
na skoljku ili rub kade.
sam proces vadjenja, izlivanja, pranja i vracanja casice
traje mnogo krace nego menjanje ulozaka,
kod mene svega par minuta.
mina30, nemoj casicu vuci jednim prstom.
cucni, malo stisni misice rodnice kao kad piskis
casica ce sama malo krenuti na dole,
uvuci u rodnicu palac i kaziprst
i stisni dno sa oba prsta,
tako se vakum sigruno otpusta.
ako ne mozes dohvatiti dno, malo povuci za pipak,
ali ne vuci puno, samo dotle dok ne uspes uhvatiti dno.
i za vreme svega ovoga, opusti se.
takodje sam otkrila da je za vadjenje casice
najbolje imati nokte od par milimetara,
duzi smetaju jer se mozes ogrebati,
a kraci ne koriste, jer ih ne mozes zabiti u pipak.
ne znam gde si procitala da ga moras vaditi da bi mokrila.
uopste ne moras, ja ga praznim ujutro,
preko dana dva puta, i to samo prvih dana,
kasnije samo jednom dnevno, i pred spavanje.
nikad se nije casica napunila do vrha.
ne odustaj od mooncupa. vezbaj i bez menstruacije.
meni je casica najbolja prijateljica.8)
Prvi put cujem da se treba vaditi kod svakog mokrenja :? Nikad to nisam radila.mina30 prvotno napisa
ma ne treba se uopce vaditi za mokrenje, s mc je i meni nekad problem da skroz zaboravim na njega satima
ali ja se vec nekoliko mjeseci odmaram od mc, neeee, nisam trudna, drazi su mi platneni![]()
ok, ivka, ovo je topic podrškeivarica prvotno napisa
![]()
a ja sam, nakon više od godinu danja korištenja došla do svoje teorije zašto mi uvijek curka van iz mc-a
daaaaaaaaaaaaaaaaajSun prvotno napisa
nemoj nas grilat
![]()
mislim da mi je prevelik pa da se ne može lijepo otvoriti da nalegne svugdje na stijenku, nego negdje ostane mali đepić kroz koji curka. Nemam sad para za naručiti onaj manji da vidim dal mi teorija drži vodu, ali ako nije to, onda fakat više ne znam kaj je.
meni to curkanje ne smeta
potrosim 5-6 platnenih dnevnih uloscica po ciklusu
a prije sam trosila cca 30 jednokratnih uz obilato procurivanje (i lose spavanje zbog toga) nocu
preporodila sam se![]()
uf meni smeta. nikakd nisam nosila uloške, nikako ih ne volim
Ma ovdje sam negdje citala, da je nekome pritiskao mokracovod, bla, bla, i da je cura zbog toga odustala od mc ili dive. Ni ja ga ne vadim kad piskim. Ne mislim odustati, super mi je za sada za slabije dane, stavim i ne mislim pola dana na njega. Ipak osjetim olaksanje kad ga izvadim, mozda i meni treba manji.anchie76 prvotno napisa
Nemam pojma kak bi to provjerilaanchie76 prvotno napisa
Kad stavis MC probaj ga povuci van (ono, samo prstima ga uhvatis krenes izvlaciti). Ako se izvuce bez po muke, nisi napravila vakum. Ako pruza veliki otpor i imas osjecaj da ces si pocupati unutarnje organe, ima vakuma![]()
Meni se cesto desi da ne napravim vakum dobro. U tom slucaju curi sastrane.
osrezala sam onaj pipak pa ga vadim tako da ga ulovim ua tijelo, a mislim da se onda stisne pa da vakum ako ga je bilo se prekine.
Ali mogu reći da ga nikad nisam vadila tako da imam feeling da ću si nekaj usisat iz tijela.
I ovo opet ide u prilog mojoj teoriji
Pa to mozda samo znaci da neznas napraviti vakum. Meni isto treba vremena da ga postignem.. Nekad mi fakat treba x pokusaja da konacno postignem vakum (pogotovo ak ga duze nisam koristila pa sam ispala iz "forme")
anchie, ali vakum se nakon par kegelovih sam napravi, zar ne?
ne znam anchie, fakat ga već dugo koristim i ne znam kako bih ga stavila ako ne tako kako ga stavljam. kako ti postižeš vakum? kaj trebam napravit?
Sun stvarno ti neznam sad opisati.. nisam mjesecima koristila mc (vecinom ga ljeti koristim). Mozda da probas ovo s kegelovim sto Ivarica kaze.
da, bas joj treba moj savjet
meni mooncup ili procuri do susjede ili pusta zvukove kad i kakve ne bi nikoja pozeljela![]()
čudno je to jako jer meni fakat ne curi puno nikad. Mogu držati cijeli dan MC i bude ni do pola pun. Ali svejedno će procuriti. Ja stvarno ne kužim kako ako ne tako da ne naliježe svugdje na stijenku
stvarno bi volila shvatiti
Sun kako ga smotas prije nego sto ga stavis?
od danas ga zagrepcanke vise ne trebaju narucivati izvana, cula sam da je stigao u fun4mum, a da ce uskoro i u bio i bio![]()
na pola, jedan kraj ispod drugoga.
Nije stvar u tome da se ne otvori dobro :/
topik je mojom greskom bio zakljucan
jos da uspijem skuziti koja je to kombinacija tipki koja slucajno zakljucava topike![]()
Jesi li sigurna?
A da pokusas smotati u obliku pletenice. Onda je manje moguce ulupljivanje sa strane.
ma sigurna sam jer probam prstom sa svih strana je lijepo okruglo![]()
Onda mislis da je ful otvorena, ali da se gore namreska?
Je li ti uvijek prazan rektum kad je stavljas? Ja recimo pazima da se uvijek prije stavljanja ispraznim i "odostraga" jer inace bude kup otvoren, ali spljosten pa curi.
nije baš da mogu svaki put kad ga stavljam obaviti i tu nuždu, ali mislim da je odgovor potvrdan jer ja to obično uvijek ujutro obavim nakon kave
![]()
I onda ti odmah procuri ujutro nakon "praznjenja" rektuma ili kasnije? Ima li neki ritam curenje?
Znas imam neki film da se vagina prilagodi casici pa iako je casica malo veca pa zato pitam sve ovo...
nema ritam, curi bez reda i nisam našla poveznicu s ničim. curi nekad ujutro, nekad popodne, nekad u autu. Jedino mi po noć ne curi dok spavam :/
ja sam stalno mislila da se prilagodi.. Ali ne mogu to više dokučit. I ne kužim sad više stvar s tim vakumom. Ja sam cijelo vrijeme mislila da ga ja ne osjetim jer sam odmah skužila dobar način za vađenje, a sad ispada da ako nemam feeling da si čupam unutarnje organe onda ga nisam ni napravila. Možda ja fakat nikad nisam napravila vakum. Ali zašto nisam pitanje je sad...
meni procuri kod nagle promjene polozaja, dugo zavaljena na kaucu pa ustanem
i redovito na rodinim stolicama s kuglicama![]()
Koliko se dugo smije drzati mc unutra, mislim koliko sati? Skuzila sam da mi je to najbolje kad puno ne curim, stavim ga nakon stolice i moze stajati cijeli dan da se ne napuni. Inace nije mi bas neka sreca vadit ga van, Ne mogu ga smanjiti, na ruzu kao kad ga stavljam, ne mogu ga ni presaviniti na pola jer se klize, tako da mi je vadjenje :shock: ! Kako ga vi presavinete, nakon sto ga uhvatite kod vadjenja?
kako sam ja pipak skroz skinula prije prvog stavljanja, ja mc vadim tako da palcem otpustim vakuum pa onda sa kaziprstom i srednjakom, fisting samo takav, uhvatim mc sa svih strana i lagano (kako ne bi iscurio, cesto 2/3 pun) ga zguzvam i izvucem van
mozda i krenem prvo s kaziprstom, nebitno, bitno da je vise njih u igri da ga uhvate sa tri strane
Meni curi stalno it oveć nakon jednog sata jer imam tako obilne menstruacije da to ni MC ne može izdržatiSad si probajte zamisliti kako je to izgledalo s ulošcima
![]()
Ali ja sam skužila da MC ima uz gornji rub sitne rupice i tuda ustvari curi. To je vjerojatno ko neka zaštitni regulator.
E, al rekla mi je jučer kolegica da ona pije čaj od Rusomače (ili ti ga srčike) koji ima za kupiti u apotekama (Suban) i da joj to drastično smanji krvarenje.
Moram to slijedeći ciklus probati
Kaj se stvarno mc stisne prije vađenja? Ja ga svaki put istisnem kao da rađam. Mini vaginalac... Vježbam za VBAC![]()
Stigo i meni MC :D
Nije mi još bio u planu za naručivanje, ali stigla mjesečnica na moj veliki :shock: jer mi je iza Gabrijela stigla tek 14 mjeseci nakon poroda... (Gregor ima jako kratke podoje i čini mi se da je u tome tajna). Nu sad sam sve proučila i javim se s impresijama!
Gdje vi to narućujete? Ne mogu sve ćitati da sada nađem :?
je li tko jucer gledao, na RTL-u je najavljivalo kako su slovenke poludile za munkapom? Ja, nazalost, morala izaci iz kuce.
Ja gledala.Bubica prvotno napisa
Ispitivali tu naše tete (uglavnom tinejđerke i jednu bakicu) pokazujuči im mc, ali nitko nije zno reći što je to.
Pa je ginekologinja, e pozntao mi ali se fakat nemrem sjetiti kak se zove. Rekla bih ima prema 50g, full kratko ošišana, malo jača...Grujić ili tako nekako. Znat ćete, većina vjerujem.
Uglavnom ona je rekla kak vjeruje da to u HR ne bu baš zaživjelo, kak se njoj to ne sviđa jer ti moraš prste gurnuti u rodnicu kad mc stavljaš i isto tako kada ga vadiš a to nije higijenski i tak...
Uglavnom nitko nema pojma kak je to i kada su im rekli bili su u čudu jer kao kojom logikom to stane tamo gdje treba stati...
ja prilicno pazim, kad ga mijenjam u javnom wc-u, da ne diram kvake, vodokotlic, nista, prstima kojima cu staviti mooncup
ili koristim drugu ruku ili uzmem papirnatu maramicu
a sto se tice trajnosti, kazu 10 godina
nakon 4 godine moj bas ne izgleda ko novi, pozutio je i malo je tvrdji
za godinu dvije cu definitivno kupiti novi koji ce mi onda durati do menopauze(ajme)
dakle probala i ja taj cup
meni je super, cijelu noc nisam se vrckala i razmisljala kako cu izgeldati ujutro i da li cu morati proci pitanja mojih klinaca jel to krf
meni dovoljno da postanemo prijatelji
e sad i meni pitanje kako ga prazniti dok sam vani/poslu, je malo upitno, jer u prostoriji di je WC nema lavaboa, djelimo ga s muskim dijelom. no valjda cu uspjeti i to savladati (da ne kazem istraziti WCe u cijeloj zgradi)
bas mooncup (R)?
ako je, ja bi slijedila upute s njihovih stranica gdje kaze:
If you want to sterilise your Mooncup between periods, or to sterilise it before first use, you can either:
- boil it immersed in water (in a pan put aside for this purpose) for 5-7 minutes
- use sterilising solution/tablets. These are more commonly used to sterilise baby equipment, and we recommend you follow the manufacturer’s guidelines for dilution. Immerse your Mooncup completely and soak for the minimum recommended time, then rinse thoroughly with clean water.
- You may use a microwave steriliser, but the Mooncup will need to remain immersed in water throughout the sterilising process:
- Place your Mooncup in a microwaveable cup/container filled with enough water to cover theMooncup completely. The cup/container should be big enough to do this without being more than 3/4 full.
- Turn the microwave to high and let it run until the water in the cup/container starts boiling. Depending on the power of the microwave and the amount of water, the time this takes will vary so keep an eye out and note it for future reference. (As a guide, it takes a 1000W microwave approximately 1 minute to boil an average-sized cup of water).
- Once the water has started boiling, let the microwave run for another 2 to 3 minutes. That is, you want to keep the cup submerged for 2 to 3 minutes of actual boiling. If you're sterilising your cup before using it for the very first time, let it boil for 6 minutes instead of the usual 2 to 3.
- Once the microwave timer goes off, open the door but allow the water to stop boiling completely before you remove the cup/container.
- Keep the water away from your face and body until you're certain that it's safe. While it's unlikely to occur (especially with your Mooncup inside), it is possible for a microwave to "superheat" the water. Superheated water is incredibly hot (above boiling point) but doesn't appear to be boiling until it is agitated (for example, by movement). When it is agitated, it can suddenly begin to boil violently, causing a serious safety hazard.
- We do not recommend using a dishwasher, because the detergent used in dishwaters may affect the material the Mooncup is made from on a long- term basis. Also any traces of the dishwasher soap left on the material may affect the vagina's finely tuned environment.
i u srbiji se polako siri ludost!
i ja gledala, bas sam otvorila ovaj topic sa namjerom da upitam jeli to TO sto mislim. oko mene su se svi zgrazali i nisu mogli vjerovati da neko to stvarno koristi, mislili su da je skrivena kamera ili tako nestoana.m prvotno napisa
storklja uvozi i prodaje mcBubica prvotno napisa
Bar će ginići "formirati" kakvo takvo mišljenje pa kad onda udare po endometriozi....