Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Baklava od višanja

  1. #1
    Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    393

    Početno Baklava od višanja

    Najprije hvala svima koji su podijelili svoje fiiiineee recepte sa svima nama!
    Ponesena divnim receptima, dajem vam još jedan jednostavan, a poseban (jedan od mojih specijaliteta):


    BAKLAVA OD VIŠANJA

    10 tankih gotovih kora (za baklavu)

    Nadjev:
    3 jaja
    1 kiselo vrhnje (trik je u domaćem vrhnju od kumica s placa!)
    1 čaša (plastična, od 200g) ulja (stavljam Zlatnik)
    1,5 čaša šećera (stavljam isključivo smeđi)
    1 prašak za pecivo
    1 vanili šećer

    Sve sastojke dobro izmixati. Široku tepsiju (od rola) nauljiti i stavljati koru po koru, svaku koru premazati nadjevom.
    Na 5. koru staviti višnje iz kompota (od 2 kompota), dobro ocijeđene (moraju biti skroz ocijeđene!), malo pošećeriti ako su kisele.
    Premazati ostale kore nadjevom. Zadnja kora se može i ne mora mazati (po želji). Peći na 185°C oko 45 min.
    Poslije pečenja preliti vruči kolač sirupom i odmah ga prekriti alu folijom da nema zraka, te pustiti da se ohladi.

    Sirup:
    Kuhati 2 dcl vode
    1,5 čaša šećera
    da prokuha

    Napomena: ovo je original recept. Ja stavljam 2/3 šećera nego je po receptu, a vama kako odgovara.
    Ne zaboravite da je trik u domaćem vrhnju.

    I uživajte za blagdane, poslije ćemo svi na UN dijetu!

  2. #2
    Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    393

    Početno

    Tek sam sad primjetila da vec postoji recept pod baklavama. Nema veze, bar je izdvojen

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •