-
Baklava od višanja
Najprije hvala svima koji su podijelili svoje fiiiineee recepte sa svima nama!
Ponesena divnim receptima, dajem vam još jedan jednostavan, a poseban (jedan od mojih specijaliteta):
BAKLAVA OD VIŠANJA
10 tankih gotovih kora (za baklavu)
Nadjev:
3 jaja
1 kiselo vrhnje (trik je u domaćem vrhnju od kumica s placa!)
1 čaša (plastična, od 200g) ulja (stavljam Zlatnik)
1,5 čaša šećera (stavljam isključivo smeđi)
1 prašak za pecivo
1 vanili šećer
Sve sastojke dobro izmixati. Široku tepsiju (od rola) nauljiti i stavljati koru po koru, svaku koru premazati nadjevom.
Na 5. koru staviti višnje iz kompota (od 2 kompota), dobro ocijeđene (moraju biti skroz ocijeđene!), malo pošećeriti ako su kisele.
Premazati ostale kore nadjevom. Zadnja kora se može i ne mora mazati (po želji). Peći na 185°C oko 45 min.
Poslije pečenja preliti vruči kolač sirupom i odmah ga prekriti alu folijom da nema zraka, te pustiti da se ohladi.
Sirup:
Kuhati 2 dcl vode
1,5 čaša šećera
da prokuha
Napomena: ovo je original recept. Ja stavljam 2/3 šećera nego je po receptu, a vama kako odgovara.
Ne zaboravite da je trik u domaćem vrhnju.
I uživajte za blagdane, poslije ćemo svi na UN dijetu!
-
Tek sam sad primjetila da vec postoji recept pod baklavama. Nema veze, bar je izdvojen
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma