Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 51 to 100 of 171

Thread: slane kiflice sa sirom

  1. #51

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    2,908

    Default

    Danas ih pravi moja sestra jer su svi poludjeli za njima!

  2. #52

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Quote Originally Posted by Hera
    Ja dizana tijesta oduvijek radim s glatkim brašnom (to još od kad me baka kao curicu učila raditi klipiće), za neke stvari primješam oštrog (npr. za pizzu) - ako staviš oštro, onda je i tijesto uglavnom "oštro".

    Nego, dva pitanja:

    1. Zašto pola margarina u protvanj? Imam dojam da onda to sve pliva u margarinu, sam propustila neku bit?

    2. Ja oduvijek koristim kvasac u kocki (rastopljen u mlakom mlijeku sa malo šećera dok se ne digne), ne suhi (opet bakini savjeti - ona je nekoć kontinuirano pekla kruh i kvasac je bio dio smjese koji se čuvao na toplom 2-3 dana, tako se radilo dok nije bilo kvasca, ali to nisam iskušavala), par puta kad sam probala sa suhim i uvijek je ispalo tvrdo, nije se diglo, a vidim da neke radite obrnuto. Koji kvasac (čiji) koristite, u čemu je fora?

    Dajte me malo prosvijetlite da naučim nešto novo
    i ja mislim da je to previse margarina ja nisam stavila ni pola od navedenog, a bile su pomasne :/

  3. #53
    Ribica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    378

    Default

    Za Bozicne blagdane sam radila po ovom receptu i punila ih sa sunkom i sirom, a za Novu godinu napravila sam ih po "receptu Lidije Kralj" s casice za kiselo vrhnje i one su isto ispale super, a punila sam ih svjezim sirom.

    Meni se tjesto uvijek super diglo, a ovisno o tome koliko su mi topli radijatori, tjesto dizem ili na zakljucaloj vodi ili na radijatoru

  4. #54
    makka's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    slavonija
    Posts
    784

    Default

    Moje se upravo dižu...al radila sam sa svježim kvascem, stavila jedan i pol.
    Maloprije sam premijesila i tijesto izgleda super.
    Isto mi je to puno margarina, ali sve ovisi o ukusu, ja volim kad su mekane, Njojza bi hrskave...

  5. #55
    Njojza's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,704

    Default

    Quote Originally Posted by makka
    Isto mi je to puno margarina, ali sve ovisi o ukusu, ja volim kad su mekane, Njojza bi hrskave...
    yap! u stvari ja najvise i volim to hrskavo dno kiflice, i kad sam bila manja a mama bi ih pravila, samo sam skidala taj dio i jela
    svak ce prilagoditi sebi kako mu odgovara a evo ja sam gladnaaaaa od sve ove price

  6. #56
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    ovo su definitvno najbolje kiflice

    moja mama ih godinama radi ali ih rijetko puni sirom i sunkom vec ih pravi kao neke okrugle pletenice pa ih jedemo kao pecivo..zato sam i dobila 3 kg u protekilih 14 dana ove godine samo ih posipali i kimom i biles eu fineee

  7. #57

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    336

    Default

    Ispale su super(ja sam još dodala u tijesto malo mlake vode jer mi se činilo na onu količinu brašna malo tekučine)i baš su mekane.

  8. #58
    retha's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    zemlja neizlazeceg sunca
    Posts
    1,599

    Default

    Quote Originally Posted by makka
    Moje se upravo dižu...al radila sam sa svježim kvascem, stavila jedan i pol.
    Ajd pliz reci kolko si tocno grama stavila?

  9. #59
    makka's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    slavonija
    Posts
    784

    Default

    &0 g kvasca na kilu brašna,

    paketić je 40 g, a na njemu piše da je za 500 - 1000 g brašna, pa sam dodala još pola da ne bude baš na knap .
    Inače, super su ispale

  10. #60
    retha's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    zemlja neizlazeceg sunca
    Posts
    1,599

    Default

    Znaci 60 grama! Ok,probat cu tako sljedeci put. Tu je kvasac 50 grama,meni se cinilo previse pa nisam stavila cijeli.
    Cek,cek..si ti radila duplu mjeru il obicnu?

  11. #61
    makka's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    slavonija
    Posts
    784

    Default

    radila sam od kile brašna, ja sam skužila da je to dupla smjesa, bilo je 64 kom (bar mislim).
    2 kg brašna mi se čini malo previše.

    mislim da bi bilo dobro i sa manje kvasca, 50 g mi se čini ok na kilu brašna.

  12. #62
    Njojza's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,704

    Default

    1kg brasna=64 komada=dupla mjera
    :D

  13. #63
    pale's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    zadar
    Posts
    981

    Default

    Ja ih sinoć radila. Odlično :D
    Evo ih i sada doručkujem, MM je već naručio za sljedeći put punjene sa šunkom i sirom, sirom i maslinama ... nabrajao je on još, ali ja sam glavni kuhar

    Sve u svemu, odlično

  14. #64
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Kakve su kad se pune s kravljim sirom? Imam ga u friđu i ne znam što bih s njim a jednu mi se opet kiflice. Planiram zamutiti i 1-2 žumanjka unutra ili da nešto drugu ili ništa?

  15. #65
    makka's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    slavonija
    Posts
    784

    Default

    Ja ih nisam još radila sa svježim, ali planiram.
    Sigurno je super, pa i pekare su pune kojekakvih peciva sa svježim sirom

  16. #66
    newa's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Slavonija
    Posts
    398

    Default

    Ja ih pravila neki dan.Ispale mi malo tvrde, možda jer nisam stavila pola margarina.
    Koliko stavite soli i šećera? Mislim na žličice?
    Nisam ih baš posolila, ali su se pojele.

  17. #67

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb - Wien
    Posts
    1,171

    Default

    samo da prijavim da smo se udavili u kiflicama, MM u slatkim, a dijete i ja u slanim.
    radila tocno po receptu, ispale su super

    njam
    njoza imas pozdrave od MM-a, pita jel imas jos kakvih recepata

  18. #68
    Balarosa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Rijeka
    Posts
    2,210

    Default

    Molim vas da prestanete podizati ovu temu! Ne znam koliko ću još moći izdržati.

  19. #69
    aries24's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,089

    Default


    potpisujem

  20. #70

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    njojza, jel ih ovako motas

    snorki ne zna staviti link

    apricot stavila hiperlink, jer je snorkin bio božemesačuvaj

  21. #71

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    ovo dvoje ih rezu na trokutice

    http://www.pdsvelebit.hr/foto/ng2005...de_kiflice.jpg

    ja upravo cekam da nadodju, pa gledam kako se kiflice pravilno motaju, jer su mi prosli put bile na oko ruzne, ali za stomak :D

  22. #72
    Njojza's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,704

    Default

    joj ljudi, ja ko i obicno nisam primjetila da je topic aktivan
    snorki, ja ih motam kao ove prve, samo sto budu malo manje

    Quote Originally Posted by Mamasita
    njoza imas pozdrave od MM-a, pita jel imas jos kakvih recepata
    hvala lijepo. recepata imam na izvoz
    sta vas zanima?
    od recepata koje sam "sama izmislila" najbolje mi je moje tijesto za pizzu
    sos za pizzu
    a trenutno aktuelno u nasoj kuci je svarcvald torta (doradjena verzija one koja je na forumu)
    kolac s vocem (na foru 15 kasika ovog, 15 kasiga onog...bla bla)
    danas sam previse pospana da se sjetim neceg finog, ali sutra hocu sigurno

  23. #73

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb - Wien
    Posts
    1,171

    Default

    daj taj za tjesto za pizzu, molim te.
    ja ga ne znam napraviti, tj nikad mi ne ispadne kako treba, osim s onom kupovnom mjesavinom, ali ni to mi nije to.

  24. #74
    Njojza's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,704

    Default

    ali to ti ne znam po mjeri! vec odoka.
    brasno + kvasac + sol + kasikica secera
    malo ulja, jedno jaje i sve skupa zamjesis sa sa mlakim mlijekom

    ostavis da nakvasa i sve ostalo znas...
    tijesto se topi u ustima

  25. #75

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb - Wien
    Posts
    1,171

    Default

    ajd bas cu probati...nisam ga jos nikad radila s jajem
    hvala

  26. #76

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    275

    Default

    Recept je fenomenalan!!!Osobno nikada nisam jela bolje kiflice!!!

  27. #77

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    evo, ja ih radila po drugi put i nisu mi uspjele. Ne znam ih nikako normalno smotat, tako da su mi krajevi zagorili

    valjda ce se pojest

  28. #78
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    pa preklopi ih na trokut ko klepe

  29. #79
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    ma neće valjat'

    napraviš krug, isječeš ko tortu na 8 dijelova,i svaki dio(trokut) srolaš od šire strane prema vrhu!

    voila

  30. #80
    Njojza's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,704

    Default

    WM ja to ne bih znala tako jednostavno objasniti
    sto jednostavno kad moze komplikovano

  31. #81
    retha's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    zemlja neizlazeceg sunca
    Posts
    1,599

    Default

    Quote Originally Posted by snorki
    evo, ja ih radila po drugi put i nisu mi uspjele. Ne znam ih nikako normalno smotat, tako da su mi krajevi zagorili

    valjda ce se pojest
    Vidim ima nas jos talentiranih.
    Snorki ne brini pojest ce se.
    Evo ja radila treci put,tjestno se nije diglo,bile malo tvrde..krajevi zagorili, a sve se fino pojelo.

  32. #82
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    snorki,
    evo step by step, samo za tebe

    Umiješaj:1 kg brasna, 2 digo kvasca, 1 kašika soli, 1 kašika šećera,
    Pa dodaj:2 jajeta ,2 dcl ulja , 0.5l mlakog mlijeka
    Kad izradiš dooobro tijesto(kvasac hoće kontakt sa zrakom) i dobiješ glatko tijesto,stavi ga u jednu zdjelu,
    U drugu , veću zdjelu naspi tople vode(dobro tople, ali ne vruće) i u nju stavi zdjelu sa tijestom koju ćeš pokriti krpom
    TIJESTO NE NADOLAZI NA PROMAJI(o tome vodi računa)
    kad tijesto nadođe
    Izvai ga iz zdjele na pobrašnjenu radnu podlogu i još ga jednom lijepo izmjesi
    Zatim,
    uključi rernu da se dobro zagrije,
    Izvaljaj krug promjera tanjira,
    podijeli ga na 8(kao tortu)
    na sredinu šireg kraja stavi filu
    srolaj prema vrhu
    namasti pleh
    složi kiflice,pospi makom,susamom, morskom soli ili ničim
    peci na 220 stepeni, a čim se stave u rernu, smanjiti na 200
    peci dok ne porumene cca 10 ili 15min

    kad budu pečene
    poprskaj ih vodom i pleh pokrij alu-folijom
    nakon 5-7 min. možete jesti
    u slast

  33. #83
    Njojza's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,704

    Default

    Quote Originally Posted by retha
    Evo ja radila treci put,tjestno se nije diglo,bile malo tvrde..krajevi zagorili, a sve se fino pojelo.
    ako ti je mlijeko pretoplo, onda ti tijesto nece nakvasati
    mlijeko teba biti samo mlako, tek toliko da nije hladno

    snorki, ako pravis kiflice po "mom" receptu,onda cu ispraviti ovo sto WM pise.
    Kiflice prvo namazes zumanjcetom pa onda tek posipas susamom ili kimom ili....
    i niposto ih ne prskas vodom kad su pecene, niti ih stavljas pod foliju jer ces pokvariti onaj hrskavi ukus

    hajde snorki, treca sreca je tvoja :D

  34. #84

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Quote Originally Posted by white_musk
    snorki,
    evo step by step, samo za tebe

    Umiješaj:1 kg brasna, 2 digo kvasca, 1 kašika soli, 1 kašika šećera,
    Pa dodaj:2 jajeta ,2 dcl ulja , 0.5l mlakog mlijeka
    Kad izradiš dooobro tijesto(kvasac hoće kontakt sa zrakom) i dobiješ glatko tijesto,stavi ga u jednu zdjelu,
    U drugu , veću zdjelu naspi tople vode(dobro tople, ali ne vruće) i u nju stavi zdjelu sa tijestom koju ćeš pokriti krpom
    TIJESTO NE NADOLAZI NA PROMAJI(o tome vodi računa)
    kad tijesto nadođe
    Izvai ga iz zdjele na pobrašnjenu radnu podlogu i još ga jednom lijepo izmjesi
    Zatim,
    uključi rernu da se dobro zagrije,
    Izvaljaj krug promjera tanjira,
    podijeli ga na 8(kao tortu)
    na sredinu šireg kraja stavi filu
    srolaj prema vrhu
    namasti pleh
    složi kiflice,pospi makom,susamom, morskom soli ili ničim
    peci na 220 stepeni, a čim se stave u rernu, smanjiti na 200
    peci dok ne porumene cca 10 ili 15min

    kad budu pečene
    poprskaj ih vodom i pleh pokrij alu-folijom
    nakon 5-7 min. možete jesti
    u slast
    pa dobro nisam bas tako grozna kuharica

    nisu lose ispale. Fazon je samo u tome sto to ja fino ne zamotam. Jedna mi ispadne veca, druga manja. Ja sam od onih kuharica koje i nemaju strpljenja.

    Uglavnom, jutros sam zatekla samo jednu kiflicu.
    Druga tura mi je ispala ljepsa, jer sam kruzila casom, pa onda u svaki taj krug na sredini stavila fil, te poklopila. I ubuduce cu ovako pravit, jer barem na nesto lice
    mm kaze da su mu super, ali ja znam kako bi te kiflice trebale ispast, pa zato nisam zadovoljna.
    Hajd, nije se niko naucen rodio

  35. #85
    Njojza's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,704

    Default

    jel i ti mislis da je kod mene svaka kiflica ista? :shock:
    ma ti si samo previse samokriticna, vidi se po jutrosnjem rezutatu

  36. #86
    Njojza's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,704

    Default

    i toliko ste me s ovim kiflicama namamile da moram i ja da ih napravim

  37. #87
    Njojza's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,704

    Default

    Quote Originally Posted by Mamasita
    njoza imas pozdrave od MM-a, pita jel imas jos kakvih recepata
    sjetila sam se sta jos zovem najboljim u svojoj kuhinji
    lokumi (nesto kao ustipci)
    pogledaj, imas ovdje recept

    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ghlight=lokumi

  38. #88
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    A kom ne ide motanje kiflica, može se tijesto razvaljati i rezati u trake pa tako motati. Može se omotati i mala hrenovkica, fino je. Ja probala s tijestom napraviti i nešto što liči na buhtle. Punila nutellom (da se konačno pojede ).
    Ma tijesto je primjenjivo na sto načina. :D

  39. #89

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Quote Originally Posted by Njojza
    jel i ti mislis da je kod mene svaka kiflica ista? :shock:
    ma ti si samo previse samokriticna, vidi se po jutrosnjem rezutatu
    moguce, to mi je jedna od mana- samokriticnost 8)
    nego, fotkala sam one prve, pa mi sve nezgodno stavit da vidite

  40. #90
    Njojza's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,704

    Default

    Quote Originally Posted by Dijana
    Ma tijesto je primjenjivo na sto načina. :D
    apsolutno!
    meni je jedna od drazih opcija kad napravim germitajg s orasima i grozdicama

    tijesto je isto, samo skuham na mlijeku dosta oraha i unutra umjesam prethodno u vodu namocene grozdjice. zamotam i pecem

    joj kako je to dobro

    prestanite vise, ja gladna

  41. #91
    retha's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    zemlja neizlazeceg sunca
    Posts
    1,599

    Default

    Quote Originally Posted by Njojza
    ako ti je mlijeko pretoplo, onda ti tijesto nece nakvasati
    mlijeko teba biti samo mlako, tek toliko da nije hladno
    Jao..antitalent to sam ja,tra,la,la..
    Naravno da sam ja sipala kipuce mlijeko..

  42. #92
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    retha,onda se ti prihvato onih mojih uputa za snorki

  43. #93
    Njojza's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,704

    Default

    Quote Originally Posted by "retha"mlijeko teba biti samo mlako, tek toliko da nije hladno[/quote
    Jao..antitalent to sam ja,tra,la,la..
    Naravno da sam ja sipala kipuce mlijeko..
    pretpostavila sam
    a lijepo sam napisala, mlako mlijeko
    hajde sad na popravni :namig:

  44. #94
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Quote Originally Posted by snorki
    ja evo zakuhala duplu mjeru, pa cekam da nakvasa.
    mene je jedino strah da mi ne ispadnu tvrde :/
    Cure, prvo i osnovno pravilo kod rada sa suhim kvascem ( Digo-instant kvasac) jest to da tijesto s njim raste SAMO JEDNOM!!! Dakle, s tijestom se ne smije postupati na isti način kad ga pravite sa svježim kvascem ( kocka) kao kad ga pravite sa suhim ( Digo).
    Kad ga pravite sa svježim, tijesto mora dvaput rasti - najprije kad ga umijesite, ostavite na toplom da naraste ( = 1. put), pa ga premijesite, oblikujete kiflice i opet ostavite da narastu prije nego ih stavite peći.

    Kad tijesto radite sa suhim kvascem, preskačete prvo dizanje i čim zamijesite tijesto, odmah idete oblikovati kiflice i to činite što brže kako one zadnje ne bi predugo čekale i u čekanju počele rasti.

    Tako ćete biti sigurne da će biti dobro naraštene, šupljikave, meke i fine.

    Ja osobno više uopće ne koristim svježi kvasac ( u kocki) jer mi je proces s njim predug (treba dodatno čekati najprije da se sam kvasac digne s mlijekom i šećerom, a zatim i da se tijesto digne nakon što ga se umijesi).

  45. #95
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Eh, da, još jedan savjetić - da vam se sezam ne bi osipao s kiflica nakon pečenja, najprije sirove kiflice premažite blago umućenim jajem, pospite sezamom i opet pređite mekom četkicom umočenom u jaje ( bez brige, sezam će ostati na mjestu).

  46. #96

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Kiflice su tople, ali poslije mi budu tvrde.

    Trebam recept za masne, mekane kiflice koje je pravila moja stara susjeda bosanka... Mora i drugi dan biti sočna i mekana...

  47. #97
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Janoccka, kad se ohlade, stavi ih u vrećicu i dobro zaveži. Ili u neku zdjelu s poklopcem koji ne propušta zrak.
    Ja kad ispečem kiflice od dizanog tijesta, ostavim onoliko koliko će se pojesti isti dan, a sve ostalo, nakon što se ohladi, stavim u vrećicu i u zamrzivač. Kad ti trebaju, samo ih ubaciš u mikrovalku na 2 min. ili u običnu pećnicu, pokrivene alu-folijom.
    Naime, ako su masnije, neće samim time biti i mekše sutradan. Bit će upravo to - samo masnije ( a to danas malo kome treba)!

  48. #98

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ma to radim i ja jer nisam našla savršeni recept. Ali ove su tako super da ih ne treba zamrzavati... Nije štos samo u tome... jednostavno su drugačije...
    Ah... bojim se da nikad više takvih kiflica...

  49. #99
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    Quote Originally Posted by Janoccka
    Kiflice su tople, ali poslije mi budu tvrde.

    Trebam recept za masne, mekane kiflice koje je pravila moja stara susjeda bosanka... Mora i drugi dan biti sočna i mekana...
    eh za takve kiflice ćeš morati posegnuti za mojim savjetom koji sam dala snorki.

    dakle, kad budu pečene malo ih poprskaš vodom i pokriješ alu-folijom( da se malko napare) onda budu i dva dana mehke

  50. #100

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ajd probat ću.... Mada, svaki recept u kojem ide jaje je meni sumnjiv... Ona sigurno nije stavljala jaje u tijesto... A da još i jaje izbacim?

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •