Ja od tog tijesta pravim pizzu, i odlična je.
Ovo stalno hocu pitat jel netko probao. Znaci moze i dobro je?!grace prvotno napisa
Kiflice sam bila jednom zamrznula i nije mi to bilo to..nisu onak friske..
Doduse ekipi je bilo ok. I zamrzivala sam ih bez fete.
A jel netko napravio tijesto danas pa ostavio u fizideru (nek se dize u velikoj poklopljenoj teci nije bed) pa radio kifle sutra, preksutra? Kolko moze stajat u frizideru?
Jučer ujutro su mi se toliko jele kiflice da sam bila psremna žicati tetu s drugog kraja grada da ih radi.
Onda sam se sjetila Amaltheinog recepta, pa njega nikak naći, i nabasala na ovaj.
Uglavnom, bolje, podatnije tijesto u životu nisam vidjela! Nisam nikada radila kiflice, ali druge stvari jesam, ali kak se ovo da lako umijesiti, pa valjati do mikromilimetra...
PREFINO!
S time da nisam stavljala maslac na protvan, nego samo papir za pečenje.
Mazala sam žumanjkom jer se inače sve slilo na dno, zapeklo se to jaje i nije iblo fino.
Tijestu fali malo soli pa sam ekstra posipala prije pečenja.
Kim mi puno bolje paše od sezama.
Nisam ničim punila, nije bilo pri ruci.
![]()
jooj, citam i umirem od gladi...a na poslu sam, i nema bas posla..odoh u pekaru 8)
Tak sam ih jednom radila..jest da manje uneredi ali mi nisu bile fine..s maslacem je puno bolje. Mljac!Jelka prvotno napisa
![]()
radila sam ih, i bili su odlicni..vizualno, nisu bas kao s reklame ili pekare, ali su bile mekane...mljac![]()
jadro :D
Nego, prvenstveno se javljam da ti kažem da me baš raznježio tvoj najnoviji dodatak u potpisu. Ja ti to od srca želim čim prije!![]()
Mmmmmmm![]()
Ja ih sinoc pravila,sa maslinovim uljem u nedostatku drugog,i bez margarina vec na papiru za pecenje.Drugu sam turu za par minuta duze ostavila u rerni i malo su mi ispale pecenije,ali je zato prvi pleh premekan!
Jedino sto sam menjala bilo je da sam umesto fete stavila neki sitan sir za gibanicu,umucen sa jednim jajetom.A u 16 kifllica stavila virsle![]()
Evo i ja sinoc probala - super su! I jutros su odlicne, hvale kolegice, hvali sveki, MM vec sinoc nahvalio 8) Radila sa feta sirom i svjezim sirom, sad trazim nesto za slatku verziju...
Joj..kad vas sve tu čitam kak mljackate, išla bi ih odmah pravit, a ni danas ni sutra nemam vremena za to![]()
Jučer sam ih pekla stvarno su super,mljac!
NJojza, dvaput sam ih napravila u 3 dana, savršene su... iako sam 1.put zaboravila ugrijat mlijeko pa tijesto nije bilo uzašlo. Te su bile isto jako dobre,a ove druge su bile s a v r š e n e :D . Već dulje vrijeme tražim dobar recept za ovakav tip kiflica, i mislim da sam sada našla savršeni
zato hvala 1000 puta što si objavila recept
![]()
Meni je to previse kvasca za tri dana.njokica prvotno napisa
Eto sto Davor uradi od mene..![]()
Tek nedavno vidila sam ovaj recept star nekoliko godina...
kiflice su fenomenalne...hvala za recept
Je li netko probao staviti maslac umjesto margarina?
Ja imam isto recept za kiflice i obicno ih radim za rodendane, jer ih klinci obozavaju. Uglavnom ih punim sa sunkom i sirom, dio i uz dodatak kecapa.
Gore posipam sa sezamom ili kimom. Sjemenke mi ne padaju sa kiflica, prvo ih premazem zumanjcem.
Ali ovaj recept mi se cini jos i bolji, a vasi komentari su me namamili da ih probam napraviti. Danas ne stignem, ali sutra popodne su one na redu!
Danas sam pronašla ovaj recept i ispekla prve kiflice u svom životu i ispale su odlično!!!
Inače nisam neka velika kuharica ali radila sam sve po ovom receptu i baš su za prste polizati![]()
mi smo u seztoni rođendana i radim ih maltene svaki vikend. danas još i gotovo, bar do božića. malo treba stat na loptu![]()
ejjj hvala na receptu,kiflice su predobre i pojedene u roku od 15 min...
par savjeta:
-ako su vam ispečene kiflice tvrde,pokrijte ih krpom,i neka se tako malo hladnu
- ja sam koristila kvasac,najobičniji i stavila 2 supene kašike mjesto 2 vrećice digo-marka jeste digo samo što dođe u većem pakovanju tako da je isto
trik sa toplom vodom je super,čekala sam samo pola sata...
hvaaaaaalaaaaaaaaaaaa i veeeliki pozdrav....