Citiraj white_musk prvotno napisa
snorki,
evo step by step, samo za tebe

Umiješaj:1 kg brasna, 2 digo kvasca, 1 kašika soli, 1 kašika šećera,
Pa dodaj:2 jajeta ,2 dcl ulja , 0.5l mlakog mlijeka
Kad izradiš dooobro tijesto(kvasac hoće kontakt sa zrakom) i dobiješ glatko tijesto,stavi ga u jednu zdjelu,
U drugu , veću zdjelu naspi tople vode(dobro tople, ali ne vruće) i u nju stavi zdjelu sa tijestom koju ćeš pokriti krpom
TIJESTO NE NADOLAZI NA PROMAJI(o tome vodi računa)
kad tijesto nadođe
Izvai ga iz zdjele na pobrašnjenu radnu podlogu i još ga jednom lijepo izmjesi
Zatim,
uključi rernu da se dobro zagrije,
Izvaljaj krug promjera tanjira,
podijeli ga na 8(kao tortu)
na sredinu šireg kraja stavi filu
srolaj prema vrhu
namasti pleh
složi kiflice,pospi makom,susamom, morskom soli ili ničim
peci na 220 stepeni, a čim se stave u rernu, smanjiti na 200
peci dok ne porumene cca 10 ili 15min

kad budu pečene
poprskaj ih vodom i pleh pokrij alu-folijom
nakon 5-7 min. možete jesti
u slast
pa dobro nisam bas tako grozna kuharica

nisu lose ispale. Fazon je samo u tome sto to ja fino ne zamotam. Jedna mi ispadne veca, druga manja. Ja sam od onih kuharica koje i nemaju strpljenja.

Uglavnom, jutros sam zatekla samo jednu kiflicu.
Druga tura mi je ispala ljepsa, jer sam kruzila casom, pa onda u svaki taj krug na sredini stavila fil, te poklopila. I ubuduce cu ovako pravit, jer barem na nesto lice
mm kaze da su mu super, ali ja znam kako bi te kiflice trebale ispast, pa zato nisam zadovoljna.
Hajd, nije se niko naucen rodio