Citiraj snorki prvotno napisa
ja evo zakuhala duplu mjeru, pa cekam da nakvasa.
mene je jedino strah da mi ne ispadnu tvrde :/
Cure, prvo i osnovno pravilo kod rada sa suhim kvascem ( Digo-instant kvasac) jest to da tijesto s njim raste SAMO JEDNOM!!! Dakle, s tijestom se ne smije postupati na isti način kad ga pravite sa svježim kvascem ( kocka) kao kad ga pravite sa suhim ( Digo).
Kad ga pravite sa svježim, tijesto mora dvaput rasti - najprije kad ga umijesite, ostavite na toplom da naraste ( = 1. put), pa ga premijesite, oblikujete kiflice i opet ostavite da narastu prije nego ih stavite peći.

Kad tijesto radite sa suhim kvascem, preskačete prvo dizanje i čim zamijesite tijesto, odmah idete oblikovati kiflice i to činite što brže kako one zadnje ne bi predugo čekale i u čekanju počele rasti.

Tako ćete biti sigurne da će biti dobro naraštene, šupljikave, meke i fine.

Ja osobno više uopće ne koristim svježi kvasac ( u kocki) jer mi je proces s njim predug (treba dodatno čekati najprije da se sam kvasac digne s mlijekom i šećerom, a zatim i da se tijesto digne nakon što ga se umijesi).