Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: chicco AS/nosiljka

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno chicco AS/nosiljka

Pozdrav
    Evo mene s nedoumicom...
    Kupili smo chicco-ovu as/nosiljku i nije mi jasno jedno, kad stavim malecku (3 tjedna ima) u as i stavim oni neki jastuk za udobnost šta se mora koristit do 6 kg i pojasevi su u najdonjoj rupi, ona je u ležećem položaju kako treba valjda bit, al me muči kako joj glavica ide nekako put naprijed pa ako ko ima iskustva s ovim chiccovim molila bi da mi kaže jel to normalno ili san ja nju krivo postavila?

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako ide prema naprid???
    jel možeš negdje nać sliku te sjedalice pa staviti da vidim koja je sjedalica u pitanju???
    prijateljica mi ima chicco AS ali ona nema taj dodatni "jastuk" pa ne znam u ćemu je problem....
    inaće, ako imaš problema s montiranjem javi mi se na pp pa se dogovorimo i pomognem ti

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

To je ova...do 13 kg
    http://www.chicco.hr/baza/chicco/sli...tostolica1.jpg

Glava od malene je nagnuta nekako naprid kad je legnem doma u nju (ne služi nam za ležanje, nego smo isprobavali kako će to izgledat kad izađemo malo vani )

A još nismo bazu u auto smontirali.
    Ako bude problema s montažom u auto, javim se.
    I puno fala

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to ti se samo ćini da joj je glava puno naprijed
    ako je mrvica u sjedalici postavljena kako treba onda ti se zaista može činiti da je malo nagnuta naprijed jer je kod bebača vrat jaaaaaaaako malo pa se čini da je glavica nageta na prsa dok je u sjedalici
    nemaj brige sve je to ok...
    ako bude problema javi se

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

AS postavljena u bazi nije isto što i izvan auta. Bez obzira bila u bazi ili ne. Svako sjedalo ima određeni nagib, tako da kad montirate u auto, to će biti druga priča...

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Autosjedalica za novorodjence mora biti postavljena pod kutem od 45 stupnjeva, u odnosu na tlo.

Kada je as na ravnom to bi trebao biti taj kut jer su one tako dizajnirane (postoje neka odstupanja od proizvodjaca do proizvodjaca al su sve od 45 - 60 stupnjeva).

Kada se as montira u vozilo, a sjedala u vozilu imaju svoj nagib, automatski se taj kut mijenja te treba utisnuti sjedalicu ili cak ispod donjeg djela as (tamo gdje bebi budu noge) ili ispod baze zarolati rucnik ili staviti špaget za bazen (nisam ziher kako se tocno zove).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi imamo ovakvu autosjedalicu bez autofiksa. Ne znam da li je totalni promašaj bila kupnja te AS ili kupnja Golfa četvorke. Naime, jedno s drugim ne ide. Pojas od Golfa je jednostavno prekratak, jedva ga po uputi proizvođača obavijem oko AS i utaknem u njegovu "utičnicu"; nakon toga ne da se više ni milimetra povući da ga olabavim dok bebu stavljam u sjedalicu. Ako ga izvučem iz njegove"utičnice", pa stavim bebu, onda ga više ni pod razno ne mogu dovoljno izvući da ga natrag zakopčam...tako da beba udobno sjedi, ali ne daj Bože nečega...mi na ovaj način praktički As ne koristimo. Srećom ne vozimo se puno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
    Mi imamo ovakvu autosjedalicu bez autofiksa. Ne znam da li je totalni promašaj bila kupnja te AS ili kupnja Golfa četvorke. Naime, jedno s drugim ne ide. Pojas od Golfa je jednostavno prekratak, jedva ga po uputi proizvođača obavijem oko AS i utaknem u njegovu "utičnicu"; nakon toga ne da se više ni milimetra povući da ga olabavim dok bebu stavljam u sjedalicu. Ako ga izvučem iz njegove"utičnice", pa stavim bebu, onda ga više ni pod razno ne mogu dovoljno izvući da ga natrag zakopčam...tako da beba udobno sjedi, ali ne daj Bože nečega...mi na ovaj način praktički As ne koristimo. Srećom ne vozimo se puno.
    Same here. Mi imamo mazdu 323...znači nisu krivi auti.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je tocno, primijetili smo i na pregledima da je problem kratkog pojasa cesci na toj chicco as za novorodjence, jer je nekako duguljastija od ostalih.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://i68.photobucket.com/albums/i9...utostolica.jpg
    Mi smo koristili istu autostolicu s bazom i bili vrlo zadovoljni njome. Nismo imali problema s pojasevima premda je AS veća od većine takovih jaje modela ostalih proizvođača i prilično teška za nošenje. I nama se činilo da je s podloškom do 6 kg glavica prema naprijed, no kad se sjedalica fiksirala na bazu u autu položaj glavice bio je ok.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kupili smo chiccovu AS i imam pitanje. Kada je stegnemo pojasevima, ona svejedno ostane nekako labava :/ , kada je rukom mičem, vrti se na sve strane. Jedino kako smo je uspjeli uglaviti je bilo da smo prednje sjedalo gurnuli do kraja i tako je učvrstili. Jel to tako dobro i pravilno? Ima li netko u Rijeci koga bih mogla pitati vezano za ispravno montiranje AS?

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
    Mi imamo isti problem u Ford Fiesti, ali evo kako sam ja uspjela riješiti i uspješno uglaviti AS. Kupila sam u Pet Centru pojas za auto za pse (zapravo to imam već neko vrijeme, budući da imam 3 psa ) i onda na kraj pojasa od auta zakačila ovaj pseći (on izgleda kao debela gurtna koja s jedne strane ima karabiner a s druge onaj "kljun" koji se utakne u mehanizam za zakapčanje u autu) i tako produžila auto pojas za 10tak cm što je bilo dovoljno da uglavim sjedalicu. Gledaj da taj dodatak skratiš na minimum tako da možeš smontirati sjedalicu, ali da ona stoji fiksno, tj. da se ne klima. Eto, nadam se da će pomoći - nama funkcionira. Jedino kaj bumo uskoro morali kupiti drugu AS jer joj je ova već knap.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •