Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 102

Tema: kupanje

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno kupanje

Znam da ima bezbroj različitih načina i savjeta... nama je patronažna rekla da kupamo bebu svaki ili svaki drugi dan, u dječjem šamponu (pogotovo kosu koje ima puno). I da je ne mažemo s ničim jer ulja i kreme zatvaraju pore na koži. Zanima me koje ste savjete vi dobili i kako kupate bebe?

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi smo prvih mjesec dana (od kad otpadne pupčani batrljak) prali svaki dan s kap Musteline kupke i s istim šamponićem. Mazali minimalno po naborima s Mustela mlijekom i sve 5.
    Kad je Toni navršio mjesec dana, ja sam postavila isto pitanje i dobila milijun različitih odgovora. Uglavnom, od njegovog navršenog 1 mjeseca na dalje, kupamo ga svaki drugi ili treći dan kako stignemo odlično je.
    U dane kad ga ne kupam, premažem mu lice i ručice i ostalo šta treba s Mustela fisio-bebe bez ispiranja.
    To je kako smo se mi naučili. Vidjet ćeš, svako će ti reć nešto drugo, al najbitnije je kako paše tvojoj bebici i vama.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nama patronažna savjetovala čistu vodujer je dječja koža jako osjetljiva na sve te parfeme u kupkama. Kako je Ida ispočetka radila drame kod kupanja, kupali smo ju svaki drugi dan (rekla pedica da je to još i bolje jer kupanje dosta isušuje kožu). Na idućoj kontroli je vidjela da ima jako suhu kožu pa nam je preporučila neku hipoalergenu uljnu kupku (uzela sam od mustelle) i ne kupati svaki dan. Za tjemenicu nam je super bio šampon-pjena isto od mustelle.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi nou još uvijek u čistoj vodi sa par kapi maslinovog ili badenovog ulja
    svi ti šamponi i kupke jako isušuju kožu

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    mi nou još uvijek u čistoj vodi sa par kapi maslinovog ili badenovog ulja
    Potpisujem.

Savjet dermatologa je da što manje koristimo preparate jer je djećja koža osjetljiva. Također djeca nisu prljava pa ih netreba šamponirati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi se kupamo 2 puta tjedno,u cistoj vodi.
    Iz istih razloga koje je navela Aries i Paula.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Meni su Feldbachu rekli da ništa od pravog kupanja 2 tjedna najmanje, jer beba ima verniksa u tragovima po koži i taj joj treba. Kad krene kupanje onda samo u vodi s par kapi maslinovog ulja i NE mazati ni sa čim.
    Crvenila guze nemamo jer koristimo platnene pelene i ne koristimo vlažne maramice, nego močimo gazice toplom vodom.
    Pupak je otpao treći dan (vjerojatno zahvaljujući homeopatskom prašku), a za sada se samo brišemo krpicama.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I mi Emu kupamo svaka 3-4 dana sada po zimi. Po ljeti smo malo cesce da se osvjezi. Cista voda sa par kapi maslinovog a jednom tjedno kad peremo i kosicu malo baby sampona. Ne mazemo ju s nicim, samo lice zbog hladnoce sa (kršitelj koda) magic cream.
    Nikad nije imala poklnjicu a kamo li crvenu guzu, koristimo Babylove, a od nedavno Muller-ove pelene, guzu brisemo Mulleroveim sensitive vlaznim maramicama. a pipi blazinicama sa toplom vodom , guzu mazemo JGL-ovo kremom za guzu.

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi se kupamo skoro svaki dan , ali ne zbog prljavštine već zato jer nam je to večernja rutina ..igranje, kupanje, cicanje, spavanje...
    uglavnom u vodi sa par kapi bademovog ili maslinovog ulja , ponekad neka kupka i za glavu Mustela šampon...mažemo sa Mustelom stelatopia / ali , vrlo malo - prvo pakiranje smo potrošili tek prije neki dan /, a nekad je mažem/masiram sa uljem...navečer stavljam kremu za guzu / opet Mustela-ne plaćaju mi reklamu / a preko dana ništa, ne koristim vlažne maramice, na platnenima smo

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni i mojoj djeci je kupanje večernji ritual koji ne preskačemo - oko 19.30 zna se što slijedi, jedno veče s malo šampona (babylove od dm-a) a drugo veče samo voda s par kapi jojobina ulja!

Sve troje sam isto tako kupala, obavezno u isto vrijeme i svako veče - tome zahvaljujem što smo uvijek imali mirne noći.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kupamo se svaku večer, jer A. obožava brčkanje u velikoj kadi.

Ne koristimo ikakve kupke, samo u toploj vodi. Pelensko područje operemo s malo dječjeg sapuna, a jednom tjedno kosicu sa dječjim šamponom.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi se kupamo 2 puta tjedno,u cistoj vodi.
    Iz istih razloga koje je navela Aries i Paula.
    potpisujem

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi se kupamo svaku vecer. Bebu kupamo nakon igranja, u 20,30. Samo cista voda, bebi sapunom peremo ruke i pelenski predio. Kosica jednom tjedno, kao i detaljno kupanje u bebi samponu. Nakon toga, zna se, dojenje i spavanje.
    Takva rutina se pokazala kao nezamjenjiv uvod u mirno spavanje.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi se kupamo svaki drugi treći dan. U početku sam koistila Mustelinu kupku, prvih par mjeseci, a onda svatila da nam to ne treba i sad se peremo u čistoj vodi, a kosu povremeno peremo sa šamponom. Ali kako je naša voda stvarno tvrda, nekada poslije kupanja namažem H. sa malo bademovog ulja... Ljetos sam ju kupala u kišnici, i samo da znate kakva je to razlika!!!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo se kupali 2 puta dosad i večeras ćemo treći. Kupamo je kako je patronažna savjetovala: nasapunamo mokru trljačicu baby sapunom, onda nasapunamo L na pelenici (kosu, ruke, drob, leđa, noge i zadnje guzu) i onda ju s pelenicom stavimo u kadicu da je isperemo od sapuna (iako po meni to baš i nije ispiranje, al eto).
    Mislim da ću je počet češće kupat u vodi i maslinovom ulju ka šta vidim da to većina radi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja oboje djece kupam cca dva puta tjedno. Uglavnom samo s vodom, tu i tamo stavim kap dvije sampona na kosu starijoj kceri.

Tinkili avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj mljekarica prvotno napisa
    Mi se kupamo svaku vecer. Bebu kupamo nakon igranja, u 20,30. Samo cista voda, bebi sapunom peremo ruke i pelenski predio. Kosica jednom tjedno, kao i detaljno kupanje u bebi samponu. Nakon toga, zna se, dojenje i spavanje.
    Takva rutina se pokazala kao nezamjenjiv uvod u mirno spavanje.
    Potpisujem u cijelosti proceduru kupanja, osim što je kosica na repertoaru svakih 5-6 dana, a kap tekućeg dječjeg sapuna za ručice, pišulinca i po potrebi vrat i nožice svaki drugi dan. Cijelog još nikad nismo nasapunali

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naša voda ima puno klora pa je nekad nije loše prokuhati pa je onda koristiti. Klor dodatno isušuje kožu kao i centralno zimi. Ako se baš ne može voda prokuhati onda su kapi maslinovog ulja zlatne...Masirajte ih nakon kupanja s par kapi ulja pomešanog s vodom. To onivvole. Ja osobno preporučujem kantu za kupanje, malo je nespretno na početku, a kasnije je ljubav bezgranična...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo se počeli sapunati s jedno godinu dana kada je krenulo puzanje, a bilo je ljeto i nosilo se kratko. Kosu smo prvi puta oprali sa šamponom još i kasnije, mislim jedno 14 mj., kada je krenulo mazanje glave s kefirom ili fažolom. Do tada smo se prali samo u vodi, eventualno bismo s mrvicom sapuna oprali ispod pazuha i oko vrata. Sad sa 17 mj. se kupamo jednom do dva puta tjedno zajedno u kadi napunjeno čistom vodom, ne sapunamo se uvijek, kosicu operemo sa šamponom možda jednom mjesečno.

Kad je bila sasvim mala, 5/6 mj. skoro je nikada nismo kupali, nego krpicom što je trebalo.

Svakodnevno peremo guzu u kadi nakon kakanja jer nema šanse da je polegnem za temeljito čišćenje krpicom.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ivana_st prvotno napisa
    ...Kupamo je kako je patronažna savjetovala: nasapunamo mokru trljačicu baby sapunom, onda nasapunamo L na pelenici (kosu, ruke, drob, leđa, noge i zadnje guzu) i onda ju s pelenicom stavimo u kadicu da je isperemo od sapuna (iako po meni to baš i nije ispiranje, al eto).
    Mislim da ću je počet češće kupat u vodi i maslinovom ulju ka šta vidim da to većina radi.
    I mi smo dobili takav savijet o sapunanju od patronažne ali ga isto ga se nećemo držati. Prvo kupanje bez patronažne smo obavili prekjučer sa samo malo šampona na kosu. Sutra ćemo se ponovno kupati, vjerojatno bez šampona uopće.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

još uvijek u čistoj vodi sa par kapi maslinovog ili badenovog ulja
    I mi ovako.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ivana_st (napisa):
    ...Kupamo je kako je patronažna savjetovala: nasapunamo mokru trljačicu baby sapunom, onda nasapunamo L na pelenici (kosu, ruke, drob, leđa, noge i zadnje guzu) i onda ju s pelenicom stavimo u kadicu da je isperemo od sapuna (iako po meni to baš i nije ispiranje, al eto).
    I mi smo dobili takav savjet,al mi su kupamo u vodi s par kapi maslinovog ulja i svaki treći dan koristimo sebamed baby sapun za kosu, pregibe i pelenski dio.

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa
    još uvijek u čistoj vodi sa par kapi maslinovog ili badenovog ulja
    I mi ovako.
    Usudim se reci da mi proljetne ovo jednoglasno potpisujemo!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo se kupali 2 puta dosad i večeras ćemo treći. Kupamo je kako je patronažna savjetovala: nasapunamo mokru trljačicu baby sapunom, onda nasapunamo L na pelenici (kosu, ruke, drob, leđa, noge i zadnje guzu) i onda ju s pelenicom stavimo u kadicu da je isperemo od sapuna (iako po meni to baš i nije ispiranje, al eto).
    Ovaj savjet je idealan put u neurodermitis.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    zašto?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato sto bebu na suho natrljas sapunom, isusis joj kozu prilicno i onda ju kao isplahnes u kadi, sto ce reci da ju dodatno isusis. i onda je takva njezna, pretjerano isusena koza savrsena za razvoj svih mogucih problema.
    znam ih prekonekoliko koji su tako napravili sebi medvjedju uslugu pa sad ispravljaju krive drine.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da...evo i nas....i mi smo prosli taj put

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf, ja bi te patronazne nasapunala na suho i isplahnila...

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

savjete patronažnih ne želim ni komentirati...čast izuzecima koji su stvarno rijetki!

mi smo se prvih mjesec dana kupali svaki 2-3 dan, jednom malo mustelline kupkice za novorođenčad za koju ne uopće ne sumnjam da li je dobra ili ne jer mislim da su im proizvodi najbolji za bebe , a jednom u čistoj vodi sa par kapi maslinovog ulje (iako nisam sigurna za što služi ali svi to rade pa kud svi tu i mali mujo ). a oni koji kažu da bebe nisu prljave i ne treba ih šamponom neka dođu pogledati domagoja kada se ukaka do sisa i pole leđa a od adaptiranog se u drugoj sobi "čuje" kada se olakšao...i to da perem samo vodicom?! mislim da ipak ne...

od kada smo skužili povezanost kupanja sa cijelonoćnim spavanjem i zaspivanjem bez problema uživamo u tom ritualu svaki dan. tako ga opusti...prošli tjedan je bio bolesni pa smo odlučili preskočiti kupanje...tu noć smo požalili. slučajnost ili ne, nama je ovako super. svatko nađe i radi ono što mu paše.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

uf, ja bi te patronazne nasapunala na suho i isplahnila...
    Patronažnima je posao da dijele savijete a nama da mislimo svojom glavom

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi Patrika kupamo svako veče u čistoj vodi s par kapi maslinovog ulja. Ja točno osjetim po vodi kada je u njoj ulje, a kada nije. To ulje mi je stvarno najbolji izum :D Ponekad mu kosicu ili pregib operem sa Mustellinom kupkom i to je sve. Jedino što moje dijete baš ne voli Mustellinu kupku, više voli one jeftinjare

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi se kupamo OBAVEZNO svaku veče od kada mu je pupak otpao... i to samo u vodi s maslinovim i bademovim uljem u kombinaciji...
    a to da bebe nisu prljave hmmmmm to mi je tak glupo... pa moj kaka bar tri puta dnevno, 6 puta se minimalno popiški a da ne pričam o znojenju... ipak se i oni gibaju, hvataju igračkice, sline sve....
    uvijek gledam po sebi, kako bi meni bilo i odgovor je tuširanje svaki dan, makar minimalno al to osviježi bebicu, u to sam sigurna....

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pa kakve vi to patronažne imate???? Meni su moje odmah rekle: bebi ne treba ništa u vodi za kupanje! Čak ne preporučuju ni maslinovo ulje. Kaže, ako mi je problem skinuti ostatke kreme na guzi, neka na vatu stavim čisto parafinsko ulje i time očistim prije kupanja. Tak smo radile 2 mjeseca. Tek kad nam je pedijatrica rekla da je koža presuha, počele smo koristiti mustellinu kupku.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nama nije receno za kupke i nikad nismo imali kupke. bilo je nasapunati i u vodi isprati (da, kao mala trljacicom, ali totalno mokrom, cijedilo se iz nje). u vodu smo ponekad stavljali malo maslinovog. tek sada nakon posjeta dermatologu (AD) exomega ulje po preporuci dermatologa. bez sapuna, sampona i sta ja znam cega. iako joj guzu operem johnson's sapunom jer ponekad ne ide kaka dolje samo vodom.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zato prelazimo na vodu i malo maslinovog

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ajme, od ovoga me već sve svrbi i ljušti... Ako ti opet dođe ta patronažna onda joj ljepo predloži da se par dana on sama kupa u sapunu pa da vidi kakva će joj koža biti... Suha kao karton.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi se kupamo jednom tjedno s tim da smo do prije mjesec dana uživali u tome a posljednje vrijeme imamo tremu. Nedavno sam pričala s prijateljicom koja skuplja živce već dva tjedna da okupa svoje malo čudo koje mrzi vodu tak da sam skužila da mi zapravo uživamo u ritualu
    Jučer smo dobili onaj štitnik za glavu kod pranja kose pa možda pomogne.
    Na pampersicama smo, kupanje jednom tjedno u ob. vodi i samo malo razmažem mustelin losion za kupanje i isperem... zapravo se više tuširamo nego kupamo jer se Ela redovno ustane u kadici i bris van! Poslije svakog kakanja (nekad i 2 puta dnevno) uronim joj guzu u lavor s toplom vodom i to voli jer kuži da nećemo prat kosu. Tako smo našli kompromis da ne maltretiramo dijete i sebe. Guza uvijek bila super, sve pet. Mislim da sve ipak ovisi o nekim genima a ne toliko o sredstvima... Naravno, ne treba ni u čemu pretjerivat. Probali smo je kupat dva puta tjedno i osim muke nismo skužili da je bolje spavala. Ona, zapravo uvijek spava bez beda (na mamu).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Patronažna nam nije bila, po savjetu dermatologice kupamo ga 2x tjedno u Eucerinovoj uljnoj kupki i nakon toga mažemo JGL Pavlovićkom.

Kosu mu još uvijek perem Mustellinim šamponom za novorođenčad u pjeni. Genijalno miriše, to mi je nekako njegov miris.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slažem se s Martom. S Annom sam prošla Neuurodermatitis kojeg danas sa njenih sedam godina više nema, međutim bilo nam je gadno. Anu nisam na kraju uopće kupala jer se koža najbolje sama obnavljala ako je bilo frki. Kupali smo se u običnoj vodi, kad je bila još manja poljevala sam je bocom Jane. Anna ima tamniju i izrazito tanku kožu skoro pa bez potkožja (za razliku od Karla koji je pravi debelokožac, njega ni ubodi komaraca ne svrbe) i na sve regira. Ona se kupa isključivo u vodi, a kad joj se koža osuši po najnovijem koristimo biljno ulje od bubchena za mazanje i masažu protiv strija i to super podnosi. Time je izmasiram i život je ponovno lijep. Super podnosi i maslinovo ulje koje se, to smo već negdje pisali stavlja u vodu kad je bebina koža već omekšala, a ne prije...Ne perite ih nikakvim losionima i ne mažite nićim, ako baš ne morate...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo da se i mi pohvalimo. Od kada smo se rijesili pupka kupamo se svaki dan i to je mali ritual. Hana se voli kupati ali ima poprilicno suhu kozu. Zato ju kupamo u obicnoj vodi sa par kapi baby ulja (po savjetu patronazne i pedijatrice sa tecaja). Sampone i losione uopce ne koristimo.
    Pregibe joj samo namazem sa malo ulja, a guzu redovito Pavlovickom.
    Njezina kakica se jako fino skida sa toplom vodom i sada ima 2 mjeseca i guza joj je prava bebina. A bogme se zna pokakati. Kada budemo poceli uvoditi pravu hranu, bit ce vrijeme i za sapuncice i kupke.
    Posto joj se koza na licu jako dugo cistila, mazali smo je sa Mustelinom Stelatriom (antisepticna krema) i koza joj se jako od toga isusila.
    Sada joj namazem lice sa Nivea intensive kremom navecer i lice joj se polako obnavlja.
    Koje maslinovo ulje vi stavljate u vodu (ono za kuhanje?) I koje bademovo? Mene je strah da tu stavljaju jos nekakvih aditiva.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo kupali u vodi s maslinovim uljem dok nije počeo smrditi (možda s nekih 4 mjeseca) i nikakva voda to nije mogla isprati. :/.
    Slikovito: smrdio je pod vratom puno gore nego što im smrde nogice.
    A svejedno je imao neurodermitis...........

Od tada ga pošteno kupamo 2-3x tjedno, doduše u Stelatopii. U početku smo ga mazali, sada više nema potrebe.
    I miriše!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je dosta bitno vidjeti kakvu beba ima kožu, makar je to kod vrlo malih bebea teško. Područje ispod vrata gdje se skuplja usireno mlijeko od bljuckanja, smrdi vrlo često i upali se. Nama je tu pomoglo krumpirovo brašno, a pomoglo je je i mojoj maloj nećakinji. isto vrijedi za slinjenje i sakupljanje sline u tom području. To nam je preporučio pedijatar i fakat je dobro i za odrasle...

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Patronažna nam nije bila, po savjetu dermatologice kupamo ga 2x tjedno u Eucerinovoj uljnoj kupki i nakon toga mažemo JGL Pavlovićkom.

Kosu mu još uvijek perem Mustellinim šamponom za novorođenčad u pjeni. Genijalno miriše, to mi je nekako njegov miris.
    Napokon se netko još kupa u Mustelli i inim proizvodima. Nije da imam nesto protiv maslinovog ulja ( i ja sam njega tako kupala prvih mjesec dana), ali Mustellu zbog mirisia jednostavno obozavamo, a stvarno nikad nisam primjetila da mu je koza nesto gora ili bolja, uvijek je super!
    I koristimo losion poslije kupanja.

Luna koliko cesto ga kupas i je li bas svaki put šamponom?!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovo je off topic, ali moram napisati - tonka76 imaš zakon potpis 8)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ako kupate bebu 1 ili 2 puta u sedam dana imate bebu koja ne spava nocu.Bebe se ne kupaju svakog dana zato sto su prljave vec da bi se izigrale, izmorile, sikile i lepo spavale!!!!!!!

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj jeka prvotno napisa
    Ako kupate bebu 1 ili 2 puta u sedam dana imate bebu koja ne spava nocu.Bebe se ne kupaju svakog dana zato sto su prljave vec da bi se izigrale, izmorile, sikile i lepo spavale!!!!!!!
    Jeka, ovo nije crno-bijeli svijeeet, crno-bijeli svijeeeet...

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Slažem se s Momtobe, kao što sam već napisala, mi se kupamo svaka 2-3 dana i Toni zaspe bez problema u dane kad ga samo prebrišem. To je ipak individualno.
    Inače, Mum2Be, mi koristimo sve od Mustele i sasvim nam odgovara (vidi moj odgovor skroz pri vrhu topica)

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mum2Be ima nas još , vidi gore.
    Ja ne šamponiram baš svaki put, nego svaki drugi i to zato kaj nam je od mustelline stelatopie kosa masna . Nisam baš sigurna smijem li često koristiti taj šampon u pjeni kad više nema problema s tjemenicom.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam valjda jedina kojoj Mustelini proizvode smrde odvratno.
    Čisti parfem.
    A dobila sam krasnu kolekciju na poklon od frendice.
    Sad sa tekućim sapunom peremo ruke, a s kremom si mažem stopala.

Sram me reći koliko rijetko kupam Anu.
    U 6 mjeseci dvaput sam joj oprala kosu šamponom jer smo uljem gulili tjemenicu.

Nakon kakanja joj operem guzicu pod pipom u lavabou.

Kad je kupam onda je kupam u čistoj vodi, bez ulja i bez kupki.
    Imamo tummy tub kantu i oduševljena sam.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Imamo tummy tub kantu i oduševljena sam.
    mi imamo shantalu, nešto malo je veća od tt i noa još uvijek (18 mj) uživa u njoj, preporučam!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •