Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 102

Tema: kupanje

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi se kupamo svaku večer jer to obožavamo, a i usput pod operemo
    Isto koristimo Mustelu , onaj dermo clean za kosu i tijelo i prezadovoljna sam.
    Patronažna me savjetovala da NE kupam dijete u vodi s malo maslinovog ulja, već u vodi s kamilicom, pa sam joj ja rekla da koliko je meni poznato kamilica isušuje, pa je ona meni rekla da sam ja ipak prvi put mama, a da je ona kao patronažna imala milion djece, pa sam joj ja rekla nek onda ona odgaja te svoje milione i nek nam ne dolazui više i nastavili smo se kupati u vodici sa par kapi maslinovog ulja sve do 2 mjeseca starosti od kada se kupamo u čistoj vodi, nasapunjani Mustelom...
    eccola!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fidji i Aries potpisujem ovo za pranje kose i pranje u kanti nešto predivno, pranje iznad lavaboa, a Musteline proizvode ne poznajem.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi se isto kupamo sa par kapi maslinovog + malo sebamed baby sapun, svaka 2-3, a ponekad i 4 dana. kosicu peremo svaki drugi put.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj jeka prvotno napisa
    Ako kupate bebu 1 ili 2 puta u sedam dana imate bebu koja ne spava nocu.Bebe se ne kupaju svakog dana zato sto su prljave vec da bi se izigrale, izmorile, sikile i lepo spavale!!!!!!!
    Jesi ti pročitala moj post? Mi Elu budimo jer previše spava ujutro!!! Bit će veselo kad pođe u vrtić.

Bdw, dobili smo onu bebi-šiltericu za pranja kose i nije pomoglo. Lijepo si je to skinula s glave.

Od prekjučer voli presvlačenje jer sam je okrenula tako da vidi gdje joj mažem kremu i to joj je trenutno zanimljivo. Kako da pranje kose postane zanimljivo?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je tek sada sa 7 godina zanimljivo, a inače smo kosu prali samo par puta godišnje ako izbacimo tri tjedna na moru.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    Citiraj Fidji prvotno napisa
    Imamo tummy tub kantu i oduševljena sam.
    mi imamo shantalu, nešto malo je veća od tt i noa još uvijek (18 mj) uživa u njoj, preporučam!!!
    :? A kaj je to????

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ti je zvonolika kanta u koju stane malo vode i dijete sjedi u kanti, kad je novorođeno, pridržavaš ga, a kasnije pridržavaš kantu ili si nabaviš stalak...

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kod nas to ovako izgleda
    http://i12.tinypic.com/2qk6ypv.jpg
    http://i14.tinypic.com/3y5e9z9.jpg

jednostavno se ne da izvaditi van, ne smeta ga ni kad se voda ohladi,
    prska vodu, ustane pa bućne nazad na guzicu, pije vodu, radi balončiće, ma urnebes
    kupamo se prije spavanja oko 8, a on počene tražiti kupanje već oko 5

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nije žvaka...
    A se to može kupiti negdje kod nas?
    Da sam barem prije znala za to. Ida je mjesec dana vrištala kod kupanja, kaj god ja radila, tak da sam od tuge i muke i ja . Smirila se nakon što se par puta tuširala sa mnom. Da mi je bila kanta onda...

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tummy tub je bilo u kiki, ali i u raznim dućanima dječje opreme
    meni osobno se više svidjela shantala jer je veća
    naručila preko http://www.naturalchild.co.uk/, stigla ravno doma bez carine, ali više je ne mogu naći u njihovoj ponudi

tt je 100-tinjak kn kod nas, bar je bilo prije godinu-dvije

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I mi imamo super iskustvo sa Shantala kadicom...od prvog kupanja. Samo u tome bi se Nikola smirio. Ispočetka dok je beba mala mora se pridržavati iza leđa, ali od nekako 5.-6.mjeseca kupanje je samostalno...trenutno pršćemo vodu na sve strane i vrištimo kod kupanja :D .
    ps. Slikicu stavimo kad prorade Fotki .

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi imamo tummy tub.. Sad ili smo mi toliko nespretni ili sto, ali bas nam i ne ide to kupanje :/
    Antonio jos ne sjedi pa mi nije jasno kako ga u tom cudu okupati?! Trenutno nam sluzi kao kanta za pelene

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dok je beba mala ona pluta u vodi, a ti pridržavaš za bradicu da glavica ne potone ili naliješ malo vode tako da beba guzom dira dno, a vode bude do ramena

ne boj se, to je bebi kao da je u maternici

mi nismo koristili od početka, naručili tek kad je noa imao godinu dana, za novu bebu, noi je tad bila malo tijesna jer je bio jako bucmast, ali sad se izdužio pa mu je super, neki dan je sam sjeo u nju u boravku (do tad služila kao kanta za igračke) i ja mu poslije ulila vode da vidim oće li mu pasati i sad smo si navalili problem na vrat, više se ne da van i po cijeli dan trči u kupaonu i traži "pupa" (kupati)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

aries prejaka ti je ova kanta za kupanje! :D

meni su se jos davno neke mame smijale kad sam im rekla da bi mozda zgodnije bilo bebu u nekakvoj kanti kupat a ne u kadici
    a nisan tad ni znala da ovo postoji

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam za to saznala još prije par godina gledajući "mein baby" na njem. rtl-u
    tamo to babice preporučuju za novorođenčad
    mene bi isto bila spasila da sam je imala kad je noa bio mali jer je lako i prenositi kadicu (ide jako malo vode pa je lagana), a i okupati bebu,
    onu klasičnu smo koristili max 4 mj i nakon toga išli smo u veliku kadu što isto nije bilo drago mojim leđima
    ovo je puno iskoristivije

sad već zvučim ko zastupnik kade za hrv. tržište, tražit ću proviziju

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mum2Be, evo ti slikica kako se Nikola kupao kad je imao 10 tjedana:
    http://public.fotki.com/shogi/nikola/dsc01337.html,
    držala sam ga iza leđa i ispod pazuha s tim da je to kupanje u Shantali koja je veća od TT. Ne znam da li ti ruka stane iza leđa u TT :/ . Ali znala sam ga katkad držati i ispod brade pa je lagano plutao... Kasnije se htio igrati pa mu je smetala moja ruka.
    I meni je ispočetka bilo nespretno, ali je pobjedilo Nikolino uživanje. Da on nije tako lijepo reagirao odustala bih. Ionako je već bio dovoljno plačljiv...ali kad dođe u Shantalu-veselo dijete .

Možda netko ima TT pa da ti opiše kak' to izgleda u TT...
    Kad sam se ja odlučivala za kupiti tub pronašla sam i filmić negdje na web-u za TT kupanje pa eto...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi preporučujemo i koristili smo obe kante.
    Najveći problem kod njih je startna nespretnost mama, ali ako se to prevaziđe onda sreći nema kraja, kao što se vidi iz fotki. Mi smoo krenuli od rođenja kod obe djece i imao i videofilm snimljen sa Annom u drugom ili trećem tjednu straosti i Karla na slikama od 10 dana. Kad su jako mali pomaže kad se stavi rucnik na dno kante ako su jako mali. Na pocetku je bolja TT, a kasnije ova veća.
    Ja imam 4 kante, dvije TT i dvije ove veće.

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi koristimo kadu staru nekih 30-ak godina. U njoj se i mama kupala kad je bila mala! Najobičnija duboka kada, koja se kupi u odjelu za vrtne potrepštine ili tako nešto. Poslužila je genaracijama!! Evo slikica: http://public.fotki.com/Arja/rudi_2006/pb220126.html
    A ostalo: kupanje 2x tjedno, uljna kupka, šampone i sapune ne koristimo. Dnevno peremo guzu nakon kakanja u čistoj vodi, rukice sapunom, lice vodom.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

drndalice, odlična ideja!

morat ćemo probat, ima više manevarskog prostora, al zato bi kupaona vjerojatno bila mokra od vrha do dna pa ćemo sačekat ljeto i kupanje na otvorenom :D

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Shogi, a kad ste vi spretni! :D
    Mi cemo probati, pa javimo! Thx

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi je kupamo svaka 3-4 dana i to tako da ukapamo nekoliko kapi baby ulja u kadicu s vodom a prije toga je "nasapunamo" Niveinim losionom za cijelo tijelo te je bebičina koža u potpunosti zadovoljna.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da pitam i ovdje - dozvolite li da bebine uši dođu ispod vode ili pazite da je glavica iznad?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj klara prvotno napisa
    Da pitam i ovdje - dozvolite li da bebine uši dođu ispod vode ili pazite da je glavica iznad?
    to i mene zanima

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj klara prvotno napisa
    mi smo Anju od njezinog drugog mjeseca kupali u kadi, i uvijek su joj uši bile pod vodom

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nadam se da niste imali upale usiju...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Nadam se da niste imali upale usiju...
    niti jednom :?

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi jako pazimo da T. uši nikada ne budu pod vodom i da mu što manje uđe u njih kad se kupa. Nisam to nigdje pročtala niti pitala, jednostavno mi se to čini logičnim.
    Pa mi odrasli možemo uši obrisati i koliko toliko posušiti unutrašnjost, a moram priznati da nije niti ugodno kad su uši pune vode, a uistinu vrlo lako dođe kod upale ako ostanu mokre.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Također pazimo na uši jer mi se to zbilja čini logično.........i obavezno tu noć nakon kupanja spava s laganom pamučnom kapicom.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

uši su pri svakom kupanju bile pod vodom i nikakvih problema nismo imali
    pazila sam na njegovu reakciju i nikad se nije bunio, uživao bi

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    uši su pri svakom kupanju bile pod vodom i nikakvih problema nismo imali
    pazila sam na njegovu reakciju i nikad se nije bunio, uživao bi
    Bile su im pod vodom i cijelu trudnoću! Halo - plodna voda, zvuči poznato?

Anatomski, bubnjić onemogućava da voda ulazi gdje hoće, ako nema ruptura nikakvih, logično. Voda sama iscuri iz zvukovoda i školjkice, tj. vanjskog uha, nemate frke.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja M. kupam u lavabou u kupaoni (imamo veliki) u par kapi maslinovog ulja, 1 mjesecno u djecjem dm sapunu
    svakih 2-3 dana
    nama je pedijatrica na SD savjetvala da ne mazemo kozu sa nicim jedino na preponama i ispod pazuha staviti malo baby ulja, nikakvi samponi ni kupke
    naravno da je patronazna imala kozmeticki tretman

usi su nampod vodom i nema problema

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

uši smo namakali, nikakvih problema nije bilo, pamučnu kapicu sam stavljala na pola sata nakon kupanja dok mu se kosa do kraja ne posuši (jer ima kosurine više nego svi mi doma zajedno ), ali s nikakvim kapama nije spavao..

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jeka prvotno napisa
    Ako kupate bebu 1 ili 2 puta u sedam dana imate bebu koja ne spava nocu.Bebe se ne kupaju svakog dana zato sto su prljave vec da bi se izigrale, izmorile, sikile i lepo spavale!!!!!!!
    Mi bebu kupamo svaka 3-4 dana a noću spava ko top!!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zanima me kad se smije koristiti mustellina kupka i koja je najbolja? kad sam došla u apoteku, zasula me apotekarica svim mogućim nazivima: mustelina kupka, mestelin šampon, za novorođenčad, za bebe.......gel za kupanje..... ne znam što je najbolje??? I zanima me ( bebi nije otpao pupak) čim je brišete, samo vodom ili u vodu dodate malo ulja?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dosta vas djecu kupa u mustellinoj kupki,
    jel to iz nekog razloga il onak?mi ju nismo
    još koristili,pa me zanima jel kakav ima miris,
    gdje ju kupujete i koliko košta? :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Zvrk prvotno napisa
    Bile su im pod vodom i cijelu trudnoću! Halo - plodna voda, zvuči poznato?
    to je meni i patronazna rekla kad sam se ja zacudila da mu je uši potopila

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kupamo se svaki dan - tj. igramo se...
    koristimo mustelu - mliječna kupka koja se ne mora ispirati ...kosu skoro pa svaki dan - sva se ispršće... a uši potpoljene ..
    ja sam zaljubljenik u mustelu - započeli smo sa losionom bez mirisa i malo po malo..

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi imamo 4 mjeseca i kupamo se jednom tjedno i to mi je noćna mora. Ne voli se uopće kupati, vrišti cijelo vrijeme. Da li će ikad zavoljeti kupanje ili će tako biti stalno? Isto mustela, maslinovo ulje.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Veronika, i nama je tak bilo dok ju nisam par puta uzela sa sobom pod tuš (nekih dva tjedna se tak kupala): držala sam ju u naručju i tuširala se s njom. Sad ponekad plače kad ju vadim iz kadice .Probaj i ti tak.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi kupamo bebicu svaki dan u Mustelinoj kupki. Sad ima neki osip po licu pa se bojim da nije od previše šamponiranja svaki dan.
    Kakvo maslinovo ulje stavljate u vodu? Ovo obično koje koristite i za kuhanje? Jel vam ne "miriši" beba ko ribica onda?

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam malenog kupala u čistoj vodi sa 2-3 kapi baby ulja (Babylove), a guzu operem trljačicom s malo sapuna. Kupamo se svaki dan, on to voli, a poslije slatko zaspe..način patronažne, ono sapunjanje, čini mi se preagresivan! Dosad je sve bilo ok, ali danas sam primijetila da je malenome koža suha na dodir. Nema crvenila, samo je suha. Što da radim? Prijeći na maslinovo ulje ili?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi se kupamo svako 2-3 dan,s malo (kršitelj koda)ovoe kupke,a zatim se dobro isperemo.Mazemo se s niveinim ili hipovim mlijekom i to u vrlo malim kolicinama.Jednom sam Kiru okupala u vodi gdje sam kapnula malo jhonsonovog ulja za poslije kupanja.To je bio cisti uzas!!!!!!!!!10 dana poslije toga joj je koza bila uzasno crvena i hrapava na podrucju povise prsa,vjerojatno neka alergija.NIKADA VISE!
    Inace nisam primjetila nikakvu povezanost izmedju kupanja i spavanja.Dok je Kira bila manja kupala sam je svaki dan,pa onda svako drugi i tako malo po malo smo dosle na 3-4 dana .Obozava se brckati u vodi i ja mislim da joj je to omiljena aktivnost,ali kako je sad malo narasla jako mi ju je nezgodno kupati jer se toliko vrcka na sve strane,a ne mogu je jednom rukom drzati a drugom drzati tus...Mozda kad jos malo naraste pa pocne stajati na nogama nam bude lakse,pa ce mo se kupati svaki dan...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi se kupamo svako 2-3 dan,s malo (kršitelj koda)ovoe kupke,a zatim se dobro isperemo.Mazemo se s niveinim ili hipovim mlijekom i to u vrlo malim kolicinama.Jednom sam Kiru okupala u vodi gdje sam kapnula malo jhonsonovog ulja za poslije kupanja.To je bio cisti uzas!!!!!!!!!10 dana poslije toga joj je koza bila uzasno crvena i hrapava na podrucju povise prsa,vjerojatno neka alergija.NIKADA VISE!
    Inace nisam primjetila nikakvu povezanost izmedju kupanja i spavanja.Dok je Kira bila manja kupala sam je svaki dan,pa onda svako drugi i tako malo po malo smo dosle na 3-4 dana .Obozava se brckati u vodi i ja mislim da joj je to omiljena aktivnost,ali kako je sad malo narasla jako mi ju je nezgodno kupati jer se toliko vrcka na sve strane,a ne mogu je jednom rukom drzati a drugom drzati tus...Mozda kad jos malo naraste pa pocne stajati na nogama nam bude lakse,pa ce mo se kupati svaki dan...

Mo

Početno

Pripremam se za dolazak prinove..i među ostalim stvarima htjela sam kupiti i neku kozmetiku za kupanje.Na stranicama Biovege našla sam liniju za bebe i djecu Natracare,ali mi je gospođa u dučanu rekla da je to za bebe od 3 mj.Pregledala brdo literature i neigdje ne piše od kojeg mjeseca se bebica može namazati nekom dječijom kremicom ...mislim ako npr.nema nikakve probleme s kožom .Na svi dječijim proizvodima šamponima ,kemicama,uljima piše da je za bebe ..ali ne piše od kojeg mjeseca :? Molim nekog iskusnog da me malo uputi.Hvala.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi samo kupali Adriana svaki dan po preporuci patronažne i nadali smo se da će nas to uvesti u neku večernju rutinu, kad ono evo ti ga osipi, najprije lagani a onda sve jači i jači koji su ga osuli po cijelom tijelu....dijagnoza atopijski dermatitis. Od tada ga kupamo cca svaki 3.dan i to po preporuci u mustelinoj kupki i poslije mazanje kremom stelatopia i polako prolazi (kuc kuc).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Svaki dan navečer kupanje ! Naravno ako se ukaki onda idemo pod tuš ( pa ponekad i više puta ) Sad kad je vruće stavim je i 2 puta u bazenćić na kupanje i uzivanje ! Obozava vodu i igranje u bazenčiću ! Od kozmetike koristimo Nivea ili Sanson i sve 5+

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mo ne treba ti ništa..., ali treba industriji tvoj novac...pa i onoj bio...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dodatak gornjem postu:

...rodi ti svoju bebu pa vidi kakvu kožu ima... Na početku ti preporučujem samo drugu vodu jer ona iz pipe s puno klora dodatno isušuje bebinu kožu...bolja je flaširana voda ako je kupaš...za prebrisavanja ti ionako ne treba puno vode i ne djeluje dugo ta klorirana pa onda može iz pipe...isto tako za pranje pod pipom...ako si spretna sa novorođenčetom u ruci...

Znači najbolje ništa...a za tu itamo sešne kupanja, recimo jednom u tjedan dva nećeš pretjerano pogriješiti ako uzmeš nešto za bebe... bitno je ne predugo namakanje...gledaj na sat jer nakon trudnoće još žene nemaju osječaj za vrijeme... znači gledaj na sad i trudi se da ne razmočiš bebinu kožu...

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo je u početku kupali samo jednom tjedno, bilo je relativno hladnjikavo i nije mi imalo smisla ispirat joj kožicu. Koristimo ****, Becutan ili Sunce moje malo. S tim da se kupamo uglavnom popodne jer navečer bude umorna ili netom nakon obroka pa to ne bude dobro.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •