Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: produzeni porodiljni, godisnji, trudnoca

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno produzeni porodiljni, godisnji, trudnoca

pozdrav svima,
    u 11. mjesecu sam prekinula produzeni porodiljni dopust na kojem sam bila zbog smetnji u motorickom razvoju djeteta kad je dijete navrsilo dvije godine , do tada sam primala naknadu od 2000 kn preko centra za socijalni rad. od prekida porodiljnog sam na godisnjem , dobila sam placu za 10 dana u 11. mjesecu i dobit cu ju za 12. mj. koji sam citavi, opet na godisnjem. 1.1. pocinjem raditi ( terenski rad, nocne smjene) , u medjuvremenu sam ostala trudna i dr mi savjetuje mirovanje od pocetka buduci da imam takav posao i da je prva trudnoca imala komplikacije od pocetka ( prokrvarila s 10 tj) .
    Ako odem na komplikacije s godisnjeg kolika ce mi biti naknada place? Uopce nisam pametna kak to izracunati, gledala sam vec ranije topice ali nista slicno nisam nasla. Ja se dobro osjecam i mislim, da pokusam raditi pa da vidim kako mi bude, barem dok se na uzv nece vidjeti srceko. Inace mi je placa iznad maksimuma one naknade na komplikacijama i prvih 6. mjeseci porodiljnog, i imam ugovor na neodredjeno.
    hvala unaprijed minnie,
    nadam se da ces mi znati odgovoriti,

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ako ti u siječnju bude otvoreno bolovanje, na novom ER-1 obrascu nalaziti će ti se samo jedna plaća (ona za studeni isplaćena u prosincu), a to nije dovoljno da ti se sačuva prosjek. Naknada će ti vjerojatno biti minimalna, oko 1.700,00 kn.

Po novim propisima, izgleda da u izračun nove naknade na bolovanju ulaze i stare naknade sa starih dopusta, ali samo ako se isplaćuju na teret HZZO-a ili drž.proračuna. Ti si dobivala naknadu na teret CZSS, pa te naknade neće upasti u izračun ove nove:

U osnovicu za naknadu plaće uračunavaju se i primitci ostvareni u skladu s propisima o doprinosima za obvezna osiguranja, samo kada se naknada isplaćuje iz sredstava Zavoda odnosno državnog proračuna.
    http://www.hzzo-net.hr/obvezno/nakna..._bolovanja.htm

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Minnie prvotno napisa
    Ako ti u siječnju bude otvoreno bolovanje, na novom ER-1 obrascu nalaziti će ti se samo jedna plaća (ona za studeni isplaćena u prosincu), a to nije dovoljno da ti se sačuva prosjek.

Naknada će ti vjerojatno biti minimalna, oko 1.700,00 kn.

joooj, jao meni, ovo mi uopce ne zvuci ohrabrujuce, ali kaj mogu...

Po novim propisima, izgleda da u izračun nove naknade na bolovanju ulaze i stare naknade sa starih dopusta, ali samo ako se isplaćuju na teret HZZO-a ili drž.proračuna. Ti si dobivala naknadu na teret CZSS, pa te naknade neće upasti u izračun ove nove:

U osnovicu za naknadu plaće uračunavaju se i primitci ostvareni u skladu s propisima o doprinosima za obvezna osiguranja, samo kada se naknada isplaćuje iz sredstava Zavoda odnosno državnog proračuna.
    http://www.hzzo-net.hr/obvezno/nakna..._bolovanja.htm
    dakle,ako u sijecnju odem na komplikacije, placa za 12. mjesec ( koja bude isplacena u sijecnju) ne ulazi u prosjek?
    ne kuzim ovo...

hvala ti, vidjet cu koliko cu biti u stanju odraditi, pa kako bude...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Da, ta plaća koja se isplaćuje u mjesecu u kojem započinje bolovanje (kod tebe je to plaća za prosinac koja se isplaćuje u siječnju) nikad ne ulazi u prosjek.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

a ako odradim cijeli prvi mjesec? onda cu u drugom mjesecu imati tri isplate ( za studeni, prosinac i sijecanj) ,a posto placa za sijecanj nece ulaziti u prosjek, da li su isplate za studeni i prosinac dovoljne za prosjek, kak se uopce racuna taj prosjek? zbrojim dvije place i podijelim s dva?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo kad već govorite o naknadama pa imam samo jedno pitance. Sad sam na porodiljnom dopustu, a ako za vrijeme istog opet ostanem trudna i nakoon završenog ovog porodiljnog dopusta hoću prijeći odmah na komplikacije (bez povratka na posao ) kako u tom slučaju stoje stvari? Da li je to moguće i kolika je naknada? Postoji mogućnost da imam i radnih dana između. Da li to poboljšava situaciju?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •