-
ROZI KOLAČ
Probala sam nedavno na jednome vjenčanju jedan kolač i oduševio me ,problem je što nisam znala koga da pitam za recept
.Pa ja ću ga pokušati objasniti pa ako netko zna recept molim vas kažite......
Ide red tijesta(bijele je boje,kao u bijele pit tako nekako)zatim roza krema i onda opet tijesto i na vrhu neka mljac roza glazura.
-
Imama recept za Ružičastu pitu, ali mislim da ti to nije to što tebi treba. Ovaj ide s 3 kore tijesta i kremom od orasa.
-
Tinkie hvala al to nije to,ovdje je roza krema
-
Kakvu aromu ima krema?
Ja sam nedavno napravila nekakvu rozu glazuru..ali morala sam ipak staviti par zrna crvene boje za hranu jer nisam sokom od malina dobila boju koju sam htjela.
Istopila sam u vodi nesto secera i maslaca...sve onako odoka, secera sam dodavala koliko mi je trebalo da se masa pocne u kuhanju blago karamelizirati. U zdjelici sam razmutila nesto brasna i vode, onako kao za puding pa sam to dodala u tu lagano karameliziranu masu. Dodala sam na kraju malo soka od maline radi arome i doslovno par zrna crvene boje. Bilo je ok, ispalo je kao glazura. Mene bilo strah da cu dobiti puding masu, ali valjda je karamelizirani secer ucinio svoje.
-
Nešto kao puding,ajde Zorana pošalji mi molim te ti taj tvoj recept.
-
Neva, kakva krema je bila unutra? Jel mozda puding od jagode?
Mozes napraviti obicni zuti biskvit, presjeci ga i nafilati pudingom od jagoda. Ja u svaki puding za punjenje kolaca dodam ekstra maslaca da bi bilo kremastije.
Za glazuru ti stvarno ne bi mogla reci tocne kolicine jer sam sve sipala odoka. Probaj za pocetak sa tri do cetiri dl vode sa zlicom-dvije soka za razrjedjivanje od npr. malina, stavi nekih 30 dag secera i pedesetak grama maslaca. Cekaj dok voda prokuha pa vidi. Ako ti se cini bas jako rijetko stavi jos malo secera. Neka to kuha na laganoj vatri dvije do tri minute uz stalno mijesanje pa onda skloni. U drugu posudicu razmuti pet do sest velikih zlica brasna sa vodom. Da dobijes smjesu malo guscu nego za palacinke. I onda to polako sipaj u ono prokuhano. Uz stalno mijesanje da se ne stvore grudvice. Kad si vec dobila puding masu dodaj par zrnca crvene prehrambene boje, ovisno koju nijansu hoces dobiti.
To bi trebalo biti to. Vazno je samo ne stediti na seceru
da bi to kad se stvrdne bilo kao glazura, a ne kao puding.
-
Kore ko za mađaricu
Krema:skuhaš 2 pudinga od jagode , ali smanjiš količinu mlijeka na 8 dcl.
umiješaš 1 margarin za kreme .
Tako ja ustvari radim mađaricu ali umjesto pudinga od jagoda stavim od čokolade
-
-
mmmm, mislim da ova moja ružičasta pita ima rozu glazuru, moram iskopati knjigu, pa ti napišem. Sjećam se da je išlo nešto sa šećerom u prahu i aromom jagode/maline ili nešto slično.
-
ma napraviš običnu šećernu glazuru ( šećer u prahu*limunov sok* voda)
s dodatkom neke roze arome
i kolač će biti bolji od onog iz svatova
-
Ja sam planirala raditi neki kolač od kokosa s rozom glazurom, al mi se na kraju nije dalo, a ta glazura se radi tak da se u 3 žlice soka od ribizla stavi 15 dag šećera i miješa tak dugo dok se ne dobije glatka smjesa. Ak tko proba, nek javi rezultat
-
25 dag šećera u prahu
3 žlice vruće vode
1 žličica octa
Par kapi arome jagode
Šećer i vruću vodu miješati dugo dok se ne dobije gusta smjesa. Dodati ocat i aromu od jagode. Premazati kolač i pričekati da se glazura stegne.
Tako piše u receptu.
-
Hvala svima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma