Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: bljuckanje, podrigivanje

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno bljuckanje, podrigivanje

evo mene opet s pitanjima

Ovo dvoje me iscrpljuje...malecka doji, prekinem podoj da podrigne i ona podrigne i onda dalje dojimo.
    Nakon podoja ako je dignem da podrigne, grči se, crveni, nešto joj ne odgovara, probudi se (ako je zaspala) i dosta izbljucka pa opet traži cikit i tako u krug...Iscrpljujuće posve.
    I još mi zadnja dva dana za vrijeme podoja, zgrči se, razvuče bradavicu, zacrveni se, pusti ciku, zaplače na tren i onda opet traži ciku.

Ima li netko slično iskustvo? :?
    Neznam jesu li to grčevi od zraka kojeg se nagutala ili nešto drugo...neznam...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo ja i svoje drugo dijete moram nekoliko puta za vrijeme podoja dizati da podrigne. Ponaša se slično kao i tvoje, sisa jedno vrijeme - pa se zacrveni, nekad i zagrcne, pusti bradavicu, plače, pa opet hvata dojku i to se ponavlja dok ga ne dignem da podrigne, a onda opet sisa dok ne zaspe ili dok se opet sve ne ponovi, mislim plač i podrigivanje. Nekad bljucka manje, nekad više, nekad ne bljucka.
    Bude podoja da ga ne moram dizati da podrigne.
    Ako je miran poslije podoja onda ga ne dižem da podrigne.
    Bljucne ponekad i dok leži mirno.
    S prvim djetetom me to prilično smetalo, ali ona je drečala daleko više od drugog, a sad sam se nekako navikla. Vjerojatno mu je prejak let-down, ali utješno je da se sad s dva mjeseca puno bolje nosi s tim nego prije. Sam zna pustiti dojku kad mu curi previše, podrigne i dok sisa, ali kod male je to drečanje+podrigivanje prilično dugo trajalo.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Re: bljuckanje, podrigivanje

Mislim da jesu grčevi. Ja sam dobila jedan savjet od kolegice,možda će vam bit smješno,pa i meni je bilo,al ima logike. Kad se počme grčit uzmi bebu na sebe i ustani,tako da i beba uspravno stoji,tj. leži na tebi i onda radi lagano čučnjeve,ne skroz kao da vježbaš,nego se lagano spuštaj pa se podiži,moj se sin tako umirivao. Neće tako nestat grčevi al će se sigurno smirit. Ja sam se uvjerila da pomaže,ništa te nekošta da probaš.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mozda prducka ili kaka?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

prducka

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Definitivno pomaže ovo sa ustajanjem! Ja ne radim čučnjeve, ali malo plešem ili lagano skakućem. Nekad i podrigne istovremeno dok cica, a nekad se baš lijepo smiri. Iako kod nas nisu više grčevi problem, opet pali. Zapravo većinu vremena i cica u hodu pa onda lijepo zaspi.
    I, naravno, bljucka kad se probudi :D

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I još mi zadnja dva dana za vrijeme podoja, zgrči se, razvuče bradavicu, zacrveni se, pusti ciku, zaplače na tren i onda opet traži ciku.
    kod nas je palilo da je podignem i kada podrigne nastavi dalje cikiti ko da se nista nije dogodilo. izgledalo je kao- ja sam gladna a zeludac mi je pun. ocu jesti a nemam mjesta. onda podrigne i oslobodi se mjesto. osim ako se nije radilo o kakanju- voljela je kakat dok ciki.

Lea tek sada kada sjedi fino podrigne sama nakon jela i u vecini slucajeva bez bljuckanja. ja sam se s vremenom navikla tako da mi je sada cudno da je ladica puna cistih tetra pelena i gaza a njena robica (ali i moja) vise ne smrdi na usireno mlijeko i da je ne nosam po stanu s rukom na ledjima. ali sada prducka u snu i to tako glasno da se probudi...

jos je mala, s vremenom sete se nauciti nositi s time a i postat ce lakse i sve rjedje.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Uh, valjda su sve faze prolazne
    Jer sad se vrtimo u krug satima...e malo bi cikila, malo podrignila pa opet cikila pa se malo grčila pa podrignila, pa zaspala na 5 min, pa opet cikila...
    Nadam se da joj je to skok u razvoju jer je to stvarno zamorno i iscpljujuće.

I zašto neki savjetuju: prekinite podoj nakon 20-30 min. Kako ću prekinut kad ona traži i plače od gladi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ti je jedan od "onih" savjeta. Kao da se bradavice ne ostete. Glupost. Doji bebu koliko beba zeli.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Ivana_st prvotno napisa
    I zašto neki savjetuju: prekinite podoj nakon 20-30 min
    Zbog dva mita:
    1) da će se bradavice "uništit" s predugim dojenjem i
    2) da je djetetu dosta 20-30 minuta za hranjenje, i da se nakon toga samo "igra" s dojkom i/ili je zamjenjuje za dudu varalicu.

Međutim:
    bolnost bradavica, pa onda i ragade nemaju veze s trajanjem podoja nego ispravnim položajem na dojci. A on mora biti ispravan tijekom cijelog trajanja podoja.

Što se ovog drugog mita tiče:

Svaka beba je različita: kako u brzini hranjenja, učestalosti hranjenja, trajanju podoja, načinu koliko hlapljivo ili pak postepeno doji... Nemoguće je primjeniti isto pravilo na svakom djetetu, jer je neko dijete u stanju zadovoljiti svoje potrebe za 5 minuta, a nekima trebaju sati. Zato je jedan od važnih preduvjeta uspješnog dojenja upravo dojenje na zahtjev (koje se odnosi kako na učestalost, tako i na dužinu trajanja podoja)

U vezi nenutritivnog dojenja ili dojenja radi utjehe - ono je sasvim prirodna pojava. Sve bebe imaju urođeni nagon za sisanjem. On im prirodno omogućuje da prežive nakon što se rode. Jednoličan ritam pokreta, koncentracija na jednu aktivnost i ugodni podražaj nervnih završetaka, umiruje ih, opušta i čini spokojnim u velikom konfuznom svijetu u kojem su se našle nakon mjeseci sigurnosti i spokoja u majčinoj maternici. Ako dijete želi ostati na prsima iako smo sigurni da više nije ni gladno ni žedno, to samo znači da su mu užitak i potreba za sisanjem vrlo važni i da želi bliskost i sigurnost koju mu na taj način mama može pružiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •