Ja znam raditi istu stvar ali bez mesa ili uz dodatak kobasica... i na kraju malo češnjaka za miris...jako dobro..
Ja znam raditi istu stvar ali bez mesa ili uz dodatak kobasica... i na kraju malo češnjaka za miris...jako dobro..
Ja ću danas raditi punjenu papriku ( s mesom) i pire,pa ćemo imati za dva dana.
danas je opet doooobar dan...
samo da provjerim sto sveki kuha...![]()
zivjele svekice....!!! zivjeeeeelleeee...
dole moj spaher...! dooooolleeeeeee...
Evo vam se i ja priključujem,ipak, nakon tjedana iščitavanja.
Ja danas pravim nabujak od kelja s mljevenim mesom i salata od cikle.Stvarno je brzo a ukusno i malo drugačije.Ako tko hoće recept,pišem. Možda napravim i juhu od povrća s malo tog mljevenog.Moj Fran to obožava,a i mi veliki.Malo popržim mljevenog mesa(dvije žlice) na ulju pa dodam isječene komadiće mrkve,korijena peršina,krumpirića,graška,može i cvjetače,i peršin list, i na kraju ukuham neku sitnu tjesteninu.Jako je fina a zdrava.
Ja vas isto stalno citam al od mene nebu neke velike koristi ak vam se pridruzim jer sam totalno netalentirana kuharica.
Tu i tam se zalomi i nekaj finoga.
Jucer smo za goste imali zapecenu cvijetacu sa sirom i paradajzom + pileci snicli.
Danas sam skuhala varivo od kelja + podmornice.
Podmornice?
Šta je to?
Ti si prava kuharica, kad si već skuhala,ja još ispijam jutarnju kavu za kompom.![]()
Podmornica je komad mesa koji pliva u varivuivancica prvotno napisa
![]()
.
Meni danas kobasice bile podmornice![]()
.
Vesna, ti se extra kuharica. Ja redovno baljezgam na ovu temu, ali kelj ne znam zapeci. :/
Meni jos uvijek ona glavica kupusa stojiNikako da se bacim na kuhanje. Nekako mi se ne da kad znam da MM nece jesti. bas je probirljiv
![]()
18.3.2004-Edita![]()
Onda napravi kupus na salatu!![]()
Da ne propadne!![]()
![]()
snorki, MM pojede bas sve sta ja skuham al nekad kad ga pitam jel fino samo kaze: Ne da umrijeti!![]()
![]()
Da ste me samo vidjele sta sam maloprije izbacila iz frizidera. Sve propalo. Isteko rok trajanja. Niko nista ne jede osim mazanja (izuzev mene koja jedem skoro sveki dan pohovane tikvice).Odmah su mi gladni pali na pamet, a i mojih cetiri godine provedene u ratu
![]()
Sada je i Edita pocela probirati. Evo sad njoj kuham krompir i mrkvice, pa kao da gledam da to nece htjeti jest.![]()
P.S jucer smo rucali u restoranu. MM naravno sniclu i krompir (samo bi to jeo), a ja narucila neko azijsko jelo (riza, ananas, piletina, kilogram curry-ja...)
Usta su mi gorila dva sata poslije. Bilo me strah zijevnut jer mi se cinilo da ako bih to uradila, sigurno bi sprzila pola restorana. :shock:
18.3.2004-Edita![]()
I mi smo danas na punjenim paprikama, ali MADE BY MAMA!![]()
Upravo kuham: juhu od piletine (od pilećih ostataka), carsko meso (u zepter tavi,bez masnoće) i salatu od int. riže s povrćem (kuhana riža s raznim povrćem kojeg imate,ja danas stavljam kuh. mrkvu,pomidor,papriku i pertrsimul- sve nasjeckano na male komadiće te začinim sa uljem i soli). Mljac,brzo je gotovo i dobro!
Vesna,umrijet ću od smijeha![]()
Podmornice-plutajući komadi u varivu
![]()
Dobar naziv.
Napravila sam danas nabujak od kelja i super je ispao.Čak je i Fran jeo.Pa evo vam onda recept.Probajte.Jako je jednostavno.
Malo izdinstati mljeveno meso na ulju.Za to vrijeme prokuhati kelj u slanoj vodi i u drugoj posudi skuhati malo riže.Ja vam to sve otprilike.Kad je sve kuhano pomješati zajedno i dodati malo vegete,bibera,soli,2 žumanjka i malo krušnih mrvica.Posebno izmutiti mikserom bjeljanjke i dodati.
Vatrostalnu zdjelu omazati margarinom i posuti krušnim mrvicama.Isuti smjesu unutra.I peće.Pa onda prste oblizivati,mljac!Probajte![/quote]
Nesto sam se zabrinula.![]()
Jeste li primjetile, nema nam vec nekoliko dana glavnih kuharica niskokalorisce ishrane tj. Nani, Sandref, Apricot... Sigurno ponovo tulumare po livadama daveci se u kalorijama, a ti Snorki cugaj maslinovo, i razmisljaj sta ces danas kuhat :/ A vise nammaaa idejaaaa
![]()
18.3.2004-Edita![]()
kako nema??? tu smo! kakve livade...?!snorki prvotno napisa
ne mogu ne primijetiti da se u zadnjih par dana javlja jako puno novih cura, pa cu to pokazati javno svoje "skromno lice" i zakljuciti da je to zato sto sam jednom napisala da su sve koje se ne javljaju LOSE kuharice, pa sad one dokazuju suprotno![]()
![]()
![]()
neka, neka... drago je meni... cim vise - to bolje - to vise recepata - to boljih ruckova....
zanima me nesto? jel primjenjujete recepte koje ovdje pisemo?
btw, danas opet piletina (jadan mm) sa zelenom salatom. nema se puno vremena, a ovo je fino i brzo gotovo.
ja stojim iza toga da sam losa kuharica :D :D zasad ne pobajem recepte samo skupljam ideje 8)
a za piletinu, kad je stavis u tavu i bude pri kraju stavi na svaki komad pileetine, komad topljivog sira, tipa podravec, gaudo i poklopi tavu da se otopi-talijanski specijalitet 8) ....obozavam specijalitete koji se rade dvi minute![]()
![]()
ovo ti je dobra ideja. mm ce (mozda ipak!) biti zadovoljan s danasnjom piletinom, on je inace uvijek "za" te talijanske specijalitete...vanjci prvotno napisa
Loša kuharica! (prijavljujem se)
Ali čitam redovno![]()
Oxicka, nije dovoljno prijaviti sebe.... prijavi ti nama neki recept... onda ces tek postati "nasa"... 8)Oxi prvotno napisa
jučer kuhala rižoto sa šampinjonima.
dinsta se luk, doda se sitno sjeckana paprika, može i mrkva, rajčica (friška, pelat ili iz tube) i sitno sjeckane tikvice, začini se po ukusu -sol, papar, ja dodam još slatku papriku u prahu i curry, može i peršin, vrhnje i šampinjoni isjeckani na četvrtine.
poklopiš i dinstaš nekih 15-20ak min.
na kraju se pomiješa sa skuhanom rižom, a malo neobičnija varijanta je umjesto riže skuhat heljdu.
brzo i fino, paše uz zelenu salatu (koju bdw često umjesto octom začinim limunom- superfino
).
Divno,baš me oduševio ovaj recept sa šampinjonima.Mamma Juanita, kao da si znala da ne znam što bih za sutra skuhala, jer mi inače petkom ne jedemo meso a već mi idu na živce tijesta sa sirom,krompirom,kupusom... i lešo s ribom.Novi recepti, juhu :D
mama ju, i mi danas isprobavamo tvoj recept, samo umjesto sampinjona - vrganji... mislim da će biti mljac, uz to cikla na salatu, i zelena salata, a za Irmu kašica od bundeve, a možda i nama skuham juhu od bundeve: i to ovak..... dinstaš lukec i bundevu, dodaš začine po tvom ukusu i vode, kad se smekša propasiraš ili zmiksaš, možeš umjesto vode dodati i pileći temeljac, prije serviranja dodati vrhnja....
eto to bi bio moj prvi prijedlog, inače mi je ova tema otkriče, voooolim kuhati ali kak mm radi ko manijak, i nikad ga nema doma neda mi se za sebe samu....
danas cu iznenaditi svoje ukucane toplim sendvicima s Recepata.
znam da je to kao nekakav snack, ali - eto - topli sendvici za rucak!
mislim da cu napraviti i Banana kolac (isto s Recepata); spremam se vec neko vrijeme...
It is I i tu sam!! I na žalost ne valjam/o se po livadama....hm ali bi se rado povaljala sa par roštiljanih čevapa na nekoj livadi... :D :D
Umjesto toga uživam u brokuli na češnjaku i maslinovom.....mislila sam na tebe snorki....![]()
![]()
...dobro bila je i teleća juhica....a danas....ne znam ni sama...imam neke teleće šniclice....ne znam ni sama šta bi...nešto brzo i fino....i niskokalorično!!! hehe šala, šala....na kraju ću ih sigurno zaliti vrhnjem i češnjakom i eto ti fine klopice!!!!
Nani, a jesi li čula za "ličke šnicle"? To se radi od teletine, relativno se brzo sprema, ali je finooooo!![]()
Ličke šnicle su najbolje na svijetu (zaboravila napomenuti nuni kad je pitala što će), ali nisu baš niskokalorične.
Dakle, ispohaš šnicle na pariški, poslažeš ih u lonac i zaliješ vinom sa češnjakom i peršinom. Kuhaš duuugo, dok se meso (doslovce) ne počne topiti u ustima.
Zgodno je što meso možeš ispohati dan prije, a nastaviti sutradan.
kako? brasno, jaja... :?apricot prvotno napisa
Slažem se za ličke snicle, super su jer se stvarno tope u ustima, a kada se još uz njih naprave knedle od kruha, divota jedna.
Teletina je kao najbolja ali sam čula da se moze raditi i sa svinjskim šniclama, mada je teletina nabolja jer je najmekanija 8) .
Ja često radim rižoto sa šampinjonima, pogotovo ako radim pohane šnicle nekak mi to ide onda fino zajedno.
Danas imam saft i tijesto, naravno zelena salatica sa malo mrkvice.
Moj prilog uz ličke šnicle:
skuhati slani krumpir (razrezati na četvrtine), preliti sa peršinom lagano poprženim na maslinovom ulju. Mljac!
.... ja jos uvijek cekam recept za snicle na pariski...
... anybody... :?
... nobody...?![]()
neka, neka.... nabacit cu i ja tako neki recept, bez uputa za pripremu... pa cete vidjeti...![]()
Mi smo danas na pilećoj juhici s mrkvom i rezancima, mesu iz juhe i rizi biziju.
danas piletina i krompir , sve to dobro zaljeveno uljem (onako da mast curi niz bradu) + ona jadna glavica kupusa koja vec nekoliko dana cuci negdje u frizidere. Napokon sam odlucila da je dobro izerendam (smanjim obim glave)i prelijem jabukovim sircetom. Imam i neko maslinovo ulje koje ceka bolja vremena![]()
18.3.2004-Edita![]()
Evo nešto fino,ali jaaaako kalorično :D
Pileće filete pohati na pariški (uvaljani u smjesu kao za palačinke-od jaja,brašna i mlijeka).Nakon pohanja poslagati ih u vatrostalnu (ili protvan), naribati malo sira po njima, zaliti vrhnjem za kuhanje da ih pokrije (jer se ono kasnije ukuha), i staviti zapeći.
Njam,njam,ali i jako zasitno!
Zene pomagajteeeee. Sutra je MM rodjendan. Sta da kuham?
Nemojte nesto komplikovano 8)
18.3.2004-Edita![]()
pastu s Barillom!snorki prvotno napisa
![]()
![]()
snorki, daj barem priblizno cime bis ga zeljela razveseliti (meso, riba, povrce...)...
tm sretan rodjendan![]()
On najvise voli meso.Samo ja nemam pojma sta da napravim uz to. Piletinu i krompir smo jucer jeli :/
18.3.2004-Edita![]()
Jel volite faširanu štrucu?
Uzmeš mljeveno meso,umiješaš jaje,crvenu papriku,malo kruha namočenog u vodi (i ocijeđenog),vegete,peršina,soli,papra,po želji češanj češnjaka, i malo crvenog luka (ili kupiš Fant začin za kosani odrezak i umiješaš ga u meso).Meso stavim na alu foliju prethodno posutu mrvicama da se ne zalijepi, razvučem prstima, i na to poslažem ili kuhana jaja ili šunku i sir (u biti tko šta voli), i fino zarolaš to kao štrucu, i staviš u zagrijano ulje u pećnicu peći.
Nije komplicirano, a fino je. :D
Ja uglavnom samo čitam (to stignem), i nisam baš od recepata, ali evo imam jedan koji jako volim, može se raditi u 100 varijanti, ja ga obično radim kad mi netko dolazi u goste jer se sve može pripremit ranije, a kad ljudi dođu samo zapeć i - gotovo.
Dakle, ispeku se najnormalije teleći šnicli i komadi pilećeg/purećeg filea. Prije pečenja natrljam češnjakom, solju, paprom, mažuranom, timijanom...nije nužno sve, birajte po ukusu.
Onda se to pečeno meso posloži u vatrostalnu zdjelu i gore se slaže red sušene šunke (može i buđola ili tako nešto) i red sira (obično kombiniram mozarellu s npr. edamerom) i to se prelije s umakom koji se napravi tako da se prodista luk, na to baci konzerva pelata, začini po volji, može malo vinca unutra, doda se vode da bude fino tekuće.
Na to se baci ribanog parmezana i zapeče. Uz to bio koja salata, ja najvolim zelenu + rukola + radič, a za prilog riža, njoki, bulgur ili kuskus.
Meni je ovo jelo super, probajte.
Količine određujem napamet, ovisno što i koliko imam u frižideru i koliko ljudi za stolom.
kako se pravi Kus kus, (kuskus, kako li se vec pise) :?
18.3.2004-Edita![]()
snorki, i? cime si nahranila muza za rodjendan?
ja sam jucer musaku i zelenu salatu + banana kocke, danas sveki salje japrak i knedle sa sljivama.
i kako da onda napisem da mi nije dobra??? 8)
Sandraf, sline mi cure na spomen musake. Moja pokojna baka je to izvrsno radila; mama ima neki glupi recept, a sve musake iz kuharice meni nekako sumnjivo mirišu
Jel može neki domaći recept onako s nogu i nabrzaka![]()
Ifigenija prvotno napisa
a sto ne bi moglo? 8)
dakle, 1/2 kg teletine mljevene, 4 velika krumpira, 3 jaja, vrhnje + 1 jaje, zacini (persin, cesnjak, kupula, papar, vegeta)
na malo ulja zdinstas kapulicu i na to bacis mljeveno meso. 20-30 minuta na laganoj vatri uz podlijevanje (ja na sve to bacim gustin umucen u malo vode za poveze i da bude gusce, a mojoj mami to uspije samo s kapulom. ne znam kako)
skuhas krumpir u kori, cca 45 min dok ga ne mozes fino probosti nozem. ocistis i narezes na listice.
skuhas 3 (ili koliko hoces) tvrdo kuhana jaja.
nauljis vatrostalnu posudu, poslazes krompir (ja ga da se bolje slegne jos malo protisnem onim cudom za tiskanje pire krompira), posolis, na to slazes pola mesa, malo jaja, pa opet krompir, sol, ostatak mesa, jaje, opet krompir (ako sto ostane) i na sve to prelijes 1 vrhnje u koje umutis jaje.
u zagrijanoj pecnici na 200 st. peces cca 15 min.
posluziti uz zelenu salatu.
jesti toplo, ali moze i sljedeci dan uz podgrijavanje
dobar tek![]()
Sandraf, evo recepta za ličke:
LIČKI ŠNICLI
60 dag junetine od buta
mrvice
3 jaja
sol, papar, ulje
3 češnja češnjaka
3 žl nasjeckanog peršin
1 žl vegete
1 dl vina
Junetinu izrežite na tanke odreske, posolite i popaprite, pospite mrvicama i dobro istucite batom. Odreske stavite u razmućena jaja pa opet u mrvice. Pohajte. Pohane odreske stavite u lonac, zalijte vinom i vodom (da ih pokrijete tekućinom), dodajte 2-3 žl ulja od pohanja, vegetu i nasjeckani peršin i češnjak pa kuhajte lagano oko 45 min. Poslužite uz krumpir, rižu ili seml-knedle.
Bitno je istući šnicle s mrvicama, to ih razmekša i onda možeš slobodno uzeti i junetinu.
tinars,i hvala
![]()
aj da i ja nešto pridonesem topicu, inače samo gledam.![]()
Nekad sam redovito kuhala, čak dosta dobro, a sad se svi hranimo na radnom mjestu (osim Petre, ali ona ionako jede samo juhu i tjesteninu s ničim), a vikendom se najčešće ogrebemo kod mojih ili MMovih (spajamo obaveze s korisnim
).
A vidis sandraf, ja musaku (kad pravim), ne kuham krompir. Poprzim luk i malo mrkvice pa dodam mljeveno meso i sve zajedno prodinstam sa dosta zacina (po volji). Onda svjezi krompri narezem na ploske, pa redam prvo krompir, pa poprzeno meso, pa opet krompir. Kad porumeni krompir, zalijem sa 2 jajeta i mlijekom i zapecem.
Made mi se i ovaj tvoj recept dopada. Cim osposobim novu kuhinju probam.
... a sto ce tebi draga nova kuhinja...?mayah79 prvotno napisa
![]()
![]()
(ubi me, ne mogu odoljeti bas ni jedan put 8) )
a ovo sto si napisala sam jednom probala, ali mi je krompir ispao tvrdji (ne bas po mome cefu), pa sam odustala i sad ga kuham (mamin recept).
8) Kupili smo SVOJ stan i SVOJU kuhinju, pa cu onda fino, na miru moci da spremam sto mi se sprema. Onda valjda budem pocela i kuhat![]()
![]()
(al' mislim da sam se vec previse uljenila 8) )