Stranica 7 od 9 PrviPrvi ... 56789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 428

Tema: Šta kuhate danas

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mayo, i mi smo prije tri mjeseca kupili svoj stan i svoju kuhinju i pravo da ti kazem kuhinju mi zao prljat. Sve je nesto lickam, brisem (nikad to prije nisam posebno radila)..... valjda sto planiram ostarit u njemu

MM sam za rodjendan napravila Tortilje, a za desert je bio Tiramisu.
    Danas sam isprobala te vase pilece snicle sa gorgonzolom. Nije lose ispalo. Uz to sam iz konzerve istresla nekakvo kinesko povrce (bamus i ostale travurine)...

18.3.2004-Edita

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vidim ima i nekih novih recepata....budem probala...
    Ja sam danas teleću juhicu, teleće šnicle u 'šugu' od kiselih krastavaca sa rižom za MM i mene, a za Niku riža i rižina sluz....uhvatila ga želučana viroza .....izgleda da ću ja sutra današnje ostatke, a Niki se u novom meniju pridružuje i MM jer ga je prije sat vremena maznula ista viroza.....ja se ne dam.....maznula sam pola velike Milke pa me valjda to drži....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O, da, zaželjela sam se i ja musake, a idući tjedan ću i ličke šnicle isprobati...
    Ovaj tjedan kuham samo u četvrtak (piletina, riža, kukuruz), ostale dane sam free jer se muž s posla vraća oko 20 h, taman na kupanje bebacha.
    Sebe baš fino hranim - sendviči, kuhana jaja, pizza iz pekarnice
    Al za malim počistim svaku kašicu koju ne dokrajči

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Danas kuha muž!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jeste probale krumpir s rikulom? Genijalno.
    Krumpir se skuha i nareže kao za krumpir salatu. Unutra se doda rikula (narezana na manje komade, i oprana, naravno ).
    Začini se sa uljem, octom i soli. Odlično je, njami...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Musaka od šampinjona

Kruh narezati na kriške, namočiti u mlijeko i staviti u nauljenu tepsiju. Na to staviti zdinastane šampinjone na luku (tko hoće može i špek na sitno uz to, ako ne ide špek obavezno posoliti). Gore opet kruh. Na vrh zaliti sa vrhnjem i jajem i zapeći na 220 stupnjeva dok ne porumeni. Brzo i fino.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Jeste probale krumpir s rikulom? Genijalno.
    Krumpir se skuha i nareže kao za krumpir salatu. Unutra se doda rikula (narezana na manje komade, i oprana, naravno ).
    Začini se sa uljem, octom i soli. Odlično je, njami...
    meni je inače rikula njam, njam u svakoj kombinaciji :D , stavljam je i u sendvič

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Turbo kelj sa sojom a la Smokica! Pravim ga bar jednom tjedno dok još imam kelja iz maminog vrta!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prekjučer sam spojila vaša dva recepta u jedan
    razljevača sa zeljem i bosanska kukljuša (valjda se tako zove da sada ne tražim).
    Ispalo je genijalno.
    Uglavnom, naribala sam sirovi krumpir i posolila ( za 5 min ocijedila), narezala kupus i luk. Sve pomiješala, dodala jaja i vrhnje. Stavila vegete i papra. Onda sam dodala brašna (drugi put ću staviti malo manje brašna).
    Pekla u pećnici na 200 stupnjeva i pred kraj zalila sa kiselim vrhnjem.
    servirala uz kisele krastavce. Ubili smo se

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Brunda, ja sam danas isprobala taj tvoj recept.
    Stvarno je mljac, mljac.
    Jedino sam ja zbog MM dodala malo podravskog stiha (spekec narezan na male kockice ). Ja MM mogu jedino desert ponuditi bez mesa .
    Nego, kako cemo zvati taj recept? Mozda Brundina razljevena kukljusa ?
    Evo Bosankama i dajte jos recepata. Nije zdravo ko maslinovo al je finooooo.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo ja se upravo vratila iz Bosne sa novim receptima.
    Koliko vidim niste se bas polomile kuhajuci, izuzev Brunde , koju usput javno na njenom trudu i originalnosti pohvaljujem

Poslije dobijete recept Maslenice, mog najdrazeg jela. Moram se malo prisjetit

18.3.2004-Edita

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Danas sam sva njurgava i usporena i mislim da cemo za rucak najobicniji ham/and/eggs.
    Prsut na sitne kockice na malo ulja da zamirise, pa na to umucena jaja. Bez dodatnog solenja.
    Uz to nekakvu salaticu i svi sretni i zadovoljni.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Snorki, oćeš da ti pomognem?
    Maslenica je pita "uprazno", odnosno, kako bi u Hrvatskoj rekli, burek bez ičega - samo tijesto, a između slojeva je neka masnoća.
    To je, zapravo, preteča, lisnatog tijesta.
    Mi zamolimo "našeg" pekara da nam napravi sirnicu bez sira - to je onda to.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Aprikot, to je ona tzv seljacka maslenica, meni najdraza
    Ima i ona u zvrku ili kolutu, koja se podkuha germom, ali ja je ne znam napraviti.
    Nju je problem razviti, a sve ostalo je sasa
    18.3.2004-Edita

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam jučer radila ononeznamkaksezove kad puniš paprike sa sirovim ocijeđenim krumpirom.
    Uglavnom, naribala sam, posolila i ocijedila krumpir. Posebno zdinstala luk i šampinjone, sve pomiješala i dodala malo vrhnja. Napunila paprike i pekla u pećnici na 200. Nakraju natrackali još vrhnja gore (svako sebi kako mu paše).
    Nije bilo loše ali ipak je bolja ona kombinacija razljevače i kukljuše.

Danas su bile mahune s pire krumpirom i hrenovkama.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Brunda, nije kukljuša , već kljukuša ili pokljukuša, ovisno o dijelu Bosne u kojem je jedeš.
    Te krumpir-paprike se zovu dolma-paprike, jer dolma na turskom znači punjenje.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Brunda, nije kukljuša , već kljukuša ili pokljukuša, ovisno o dijelu Bosne u kojem je jedeš.
    Te krumpir-paprike se zovu dolma-paprike, jer dolma na turskom znači punjenje.

Ma glavno da ste shvatile o čemu je riječ

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jos da Apricot ili Maya daju recept klepa Meni je to jelo mljac, mljac, samo prekomplikovano za napravit.
    18.3.2004-Edita

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo i ja danas pravila punjene paprike.Dok ih još ima svježih.Ali dosjetila sam se kako ću po zimi pa sam ih oprala i izdubila pa zamrznula pa mogu puniti na razne načine.
    Evo kako ja pravim punjene paprike s krompirom.Naribam ga, dodam papar, vegete, jaje i naribam sira trapista.Pomiješam zatim vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje i prelijem preko svega,te pečem u pećnici.Ludnica,topi se u ustima.
    I evo da ne kažete da svi samo razmjenjujemo a ništa ne isprobavamo od recepata, ja sam probala kuhati kupus s mrkvom, krompirom i pasiranom rajčicom-super je jer mi je moj recept s kupusom i rajčicom već dojadio.I malac i mm oblizivali prste.Hvala za recept onom tko ga da-ne da mi se sad kopati čiji je.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Snorki, da te ne razočaram:

KLEPE (bosanska varijanta tortelina, samo puuuuno finija):
    U brašno se stavi jedno jaje, jedna žlica ulja, malo mlake vode i mijesi se dok se ne dobije glatko tijesto. (Ni prečvrsto ni premekano).
    Pusti se da odstoji jedno pola sata i razvalja se na debljinu od cca 4mm.
    Tijesto izrezati na četverokute, na sredinu svakoga staviti grudicu začinjenog faširanog mesa, preklopiti na trokute i dobro pritisnuti da se ne razdvaja.
    Mogu se skuhati i poslije zaliti vrhnjem i češnjakom (u originalnoj verziji se na ulju poprži mljevena crvena paprika, pa se i time prelije), a mogu se i zapeći, ali tako da se u protvan slažu tako da se preklapaju.
    Stvarno je fino, nek` se Talijani sakriju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo apricot 10 points! S tim da ja kad skuham, "zacvrknem" puterom i crvenom paprikom (umjesto uljem, ljaki) i prelijem mjesavinom jogurta, pavlake i bijelog luka! Jao voda mi ide na usta... Moram se malo aktivirati u kuhinji...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, da... maslac!
    Otkud mi ulje?!
    Valjda zato što mi koristimo isključivo maslinovo, a snorki bi napravila

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jucer sam pekla kruh. Nisam se bas proslavila.
    Napravila sam normalno tijesto kao npr. za pizzu samo sam stavila malo vise brasna, pa je kruh ispao onako "tezak", a i pretvrda korica. Cure imate li dobar recept za kruh ili kakav trik da kruh ispadne rahal?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Apricot, zar bi stvarno klepe zalila maslinovim uljem :shock: :shock:
    Morat cu te pozvat na kalorican rucak. Nesto si mi smrsala 8)

18.3.2004-Edita

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel' zna neko od ovih mojih bosanki kako ide recept za lokume :? Al' ne mislim na slatke lokume, vec one slane. Mozda to neko i drugacije zove... ustipci ili peksimeti. Ja znam da ide brasno, so i zamjesi se sa kiselom vodom. Eh sad ne znam jel' ide jaje ili mlijeko ili... Uglavnom kad se zakuha tijesto, razvije se malo doblja jufka i onda se reze u romboide ( ) i pece na vrelom ulju.
    Does it ring a bell, anyone??

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ide bas tako kao sto si navela. Ako dodas jaja peksimeti budu masniji (njam, njam ). Mogu se puniti salamom , dzemom.... A mozes dodati sir i kajmak uz to, tzv. zajednicu

18.3.2004-Edita

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mayah79 prvotno napisa
    Jel' zna neko od ovih mojih bosanki kako ide recept za lokume :? Al' ne mislim na slatke lokume, vec one slane. Mozda to neko i drugacije zove... ustipci ili peksimeti. Ja znam da ide brasno, so i zamjesi se sa kiselom vodom. Eh sad ne znam jel' ide jaje ili mlijeko ili... Uglavnom kad se zakuha tijesto, razvije se malo doblja jufka i onda se reze u romboide ( ) i pece na vrelom ulju.
    Does it ring a bell, anyone??
    sorry, u ovom postu ima previse nepoznatih rijeci da bih nesto pokopcala

ivancica je spomenula da je probala neke od napisanih recepata. ja sam probala apricotinu sarenu rizu, oxine piroske, spremam se na licke snicle, a od kolaca sam probala (nazalost!) sigurno 5-6 recepata .

kako vi? pretace li se ovaj topic u praksu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja jok Za sad skupljam recepte i ubaci pokoji svoj i strpljivo cekam novu kuhinju da isprobam.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mayah79 prvotno napisa
    ja jok Za sad skupljam recepte i ubaci pokoji svoj i strpljivo cekam novu kuhinju da isprobam.
    sjedni, mayah - jedan iz zalaganja!!!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jel moram poceti predstavljanjem ili :D
    salim se, citam vas skoro iz dana u dan, najcesce gostujem na podforumu prije zaceca, a izgleda da bih mogla i dva sprata vise - na potpomognutu...

nego, od kvalifikacija za kuhanje imam novu kuhinju kao mayah, s tim da je ponekad i upotrijebim, a i bosanka sam

dakle, lokumi, peksimeti i ostali sinonimi te kategorije prave se od hljebnastog tijesta, znaci moze isto kao da pravite hljeb. ali, ako hocete da se bolje dizu, da budu hrskaviji i manje masni, evo izvrsnog recepta:
    tijesto se pravi od mjesavine brasna, znaci ne samo psenicno, dodajte razevo, kukuruzno ili neko drugo integralno brasno, recimo cetvrtinu do trecinu kolicine. osim soli i kvasca (ja koristim Di-Go), potrebna je jos i tecnost (hura ja Kolumbo :D ), a ja tijesto potkuham (zamijesim) mjesavinom jogurta i tople vode. obavezno ostavim da odstoji (najbolje da nadolazi preko noci) a koristim Tupperware pa nema fule.
    razvaljam tijesto na prilicno tanko, oko pola cm, i przim na jako vrucem ulju (ne mora ga biti puno). zgodno je da tijesto razvaljate na bak-papiru, tako ne ostaje puno brasna koje zagori.

dodajte bilo sta od mlijecnih proizvoda i bon apetit!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

haj nova bosanko na receptima... i sad sam ja u dilemi - jel' ide kiselo MLIJEKO ili kisela VODA :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koliko znam peksimeti idu sa vodom, kiselim ili slatkim mlijekom.
    Kiselom vodom se zakuhavaju pogace i to one tvrde.

18.3.2004-Edita

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odakle si ti snorki 8) Mislim znam da si iz Bosne nam, ali iz kojeg mjesta?? Cisto sam onako radoznala

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

haj mayah! kiselo mlijeko :D
    kiselu vodu ostavi za palacinke (kazu) i smjesu za pohovanje

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U sarajevu sam zivjela 25 godina, a rodjena u gradicu pokraj
    Ja ti recepte diktiram onako kako sam vidjela od mame i sveki.

28.3.2004-Edita

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Što se kruha tiče... već godinu dana koristim pekač kruha.... i kruh je savršen! Osim toga, u njemu pripremam sva dizana tijesta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cool, super ste mi!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tri Sarajke na jednom topicu!
    A nema kadaifa, tulumbi i tufahija!
    Sramota!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ajoooooooooj, pa ja ne volim zaliveno slatko! dobro, tufahije mogu proci, ali negdje sam vidjela topic s receptom... ako nema, napisacu, nije problem

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

wewa, i ti?
    Onda četiri!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh ja danas svecano ne radim, pa sam za rucak odlucila slijedece: nova boja i frizura na glavu, supica i tortelini sa mesom i paradajz sosom+parmezan.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i mm danas klopa torteline. ja jos nisam odlucila....

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni se danas tako ne kuha! Al' šta da radim kad sam gladna i volim pojesti toplo sa žlicom.Ja ću danas perketl.Ne znam kako vi to zovete, a to vam je dinstano meso na puno luka(ja obožavam komadiće) i s malo crvene mljevene paprike.Kad se raskuha u malo vode nastane fini umak koji se jede s tjesteninom.Možeš i skuhati rižu pa pomiješati.Fino je uz to neka salatica.I kuhala sam kestenje.Mislim, trebalo je biti za desert, a ja sam već pola potamanila.I Franko mi je dosta pomogao. Kad ga obožavamo!!!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

je, aprikot, i ja!

dakle, ja danas klopam kod mame (pene paprike u saftu od paradajza proprzenog na luku), a MM se snalazi u gradu jer ima decko obaveza (a i ne voli paprike, mani na zalost).

mogu vam reci, cure, da me inspirisete za kuhanje, stvarno.

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Tri Sarajke na jednom topicu!
    A nema kadaifa, tulumbi i tufahija!
    Sramota!
    Ja nisam Sarajka, al bi ubila za tulumbe! Sad bi mi i pasalo da se ubijem u nečem slatkom!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nažalost, ove iz domaće radinosti, nikada nisu ni blizu onim slastičarskim

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neznam kakve su slastičarske, ali moja teta ih radi fenomenalno!!!!!!!!!!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam danas radila prisiljeno zelje, pire krumpir i faširane šnicle.
    Nakuhala sam toliko zelja da imamo dovoljno za 5 ručkova :shock:
    Četiri sam smrznula (to znači 4xne moram raditi ručak :D ) a jedan smo potamanili. Čak je i Sven puno pojeo :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Muž i ja smo klopali dinstanu svinju s graškom i pržene krokete, Fabijan je imao prvi pokušaj teleće juhe i mesa. Strava... , al juhicu smo muž i ja fino smazali.

Sutra brzinske gljive na luku s jajima, napravila sam danas i malo francuske, pa ćemo to za večeru s pršutom. A sutra pečem i Crnu tortu, jer u petak stiže ostatak familije na razgled djeteta (još se svi nisu izredali).

Cure, mogu li se KLEPE filati s nečim drugim, npr. sirom ili špinatom ili gljivama? Trebaju li se skuhati prije pečenja?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ajmeeee cure moje, ja uletila u ovaj topic i sline mi cure kaj vi pišete, mrak!!!!!!! Što se tiče kljukuše i maslenice, moja draga baka malo malo pa ih napravi, a ja .....navalim, zajedno s ostatkom ukućana!!
    Pa moraću i ja nabaciti neki recept uskoro, da ne ispadne da me baka genijalka nije ništa naučila!
    E, da, ja kruh pekla po "Golom kuharu" i ispao je super, još sam ga i napunila sa svježim ružmarinom, sirom, pršutom i maslinama, masl. uljem.. Ako koga zanima, pišem recept..

Stranica 7 od 9 PrviPrvi ... 56789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •