Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 201 to 250 of 428

Thread: Šta kuhate danas

  1. #201
    SNOOPY's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZAGREB, Novi Zagreb
    Posts
    387

    Default

    Davore, kako ga začiniš?

  2. #202
    Davor's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    8,984

    Default

    Onako, k'o salatu.
    Svo to lišće ti se slično tretira, a najvažnije je ne dopustiti da dugo čeka

    Ako je pitanje kako radim dressing: u malu plastičnu posudicu potrpam soka od limuna, vegete i bosiljka ili origana, na to bućino ulje, pustim par minuta da se začini otope, poklopim i žestoko "šejkam". Dobivenu kalamuzu zalijem na salatu i to je to.

  3. #203
    SNOOPY's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZAGREB, Novi Zagreb
    Posts
    387

    Default

    Morat ću to probat!

  4. #204

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    sto kuhate danas?

    ja cu juhu, leso janjetinu i pire krompir (najvjerojatnije).

    radim i crnu tortu popodne.

  5. #205

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    off topic - snoopy avatar ti FANTAZIJA

  6. #206
    SNOOPY's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZAGREB, Novi Zagreb
    Posts
    387

    Default

    Jesi skužila nogicu? Mene je odmah oduševilo!

  7. #207

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    slika je prekrasna, odmah sam je snimila, iako moram priznati, tek sad vidim da si to ti Snoopac...

  8. #208
    SNOOPY's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZAGREB, Novi Zagreb
    Posts
    387

    Default

    Je, već sam dobila "po nosu" zbog promjene avatara.....

    Al za moju frendicu, evo jedna !

  9. #209

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    ma super je pupo, prava umjetnicka fotografija kako si samo uspjela napravit takvu fotku??

  10. #210
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    I tebi

    I mi špinat jedemo na salatu. Ako mi se da dooobro prati. Ako mi se ne da, samo ga minutu-dvije bacim na maslinovo ulje, stavim češnjak i gotovo.

  11. #211

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    149

    Default

    Mi cemo danas sve iz butige: torteline sa sirom u bijelom umaku od sampinjona iliti danas Dukat kuha za nas!

  12. #212

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Ja danas nista ne kuham. Muz cijeli radi, Edita ima gotovu klopu, a ja sam na mazama

    Imate li kakav recept za kupus ali bez mesa? Kakve zacine stavit? Nisam ga odavno jela, pa bih mogla uskoro......

    18.3.2004-Edita

  13. #213

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    Prodinstati na kapi ulja, dinstati, dinstati, dinstati.... pola sata dok malo ne potamni. na kraju dodati list lovora i malo papra.

    ili kupus s fazolom, tzv. jota. mljac. a ni sljedeci dan ne trebas kuhati (jeeeeeeee....)

  14. #214
    stella's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    953

    Default

    Kupus...jesi probala tzv "prisiljeno zelje"?
    Na mrvicu ulja staviš sitno izrezanog crvenog luka (samo malo, recimo malu žličicu onak ravnu), na tome dinstaš zelje, i pomalo podlijevaš vodom, dodaš vegete, malo paradajza u tubi, i tak podlijevaš dok se ne skuha.Ja volim i malo češnjaka unutra.I to je njam njam s pire krumpirom.

  15. #215
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Kupus staviš kuhati sa komadima krumpira, zaliješ sa malo vode, dodaš paradakz (ili pelate), više zbog boje, i to je to.
    Ako hoćeš još okusa, na početku staviš mrkvu, celer i papriku.
    Od začina, kopar. Super ide uz kupus.
    Mi ne stavljamo nikakvu masnoću, ali da stavljmo, bilo bi maslinovo ulje.

  16. #216
    Brunda's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,882

    Default

    Ja u "prisiljeno" na kraju stavim i zapršku da se malo zgusne.

  17. #217

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Pa možeš na dinstanu kapulicu staviti kupus narezan trakice, dodaš malo pelata, soli, slatke mljevene crvene paprike i krumpir narezan na kockice...i dinstaš, dinstaš, dinstaš dok sve nije gotovo...na samom kraju dodaš češnjak nazean na listiće, poklopiš padelu još minutu-dvije i gotovo....A može i verzija sa kobasama (meni omiljena)...sve isto samo negdje u kuhanju ubaciš i kobase...
    Drugi recept je meni isto dobar ali traži meso: skuhaš u slanoj vodi kupus izrezan na kockice sa krumpirom isto na kockice..kad je gotovo napraviš kao da je sam krumpir tj. napraviš pire...možeš dodati malo kiselog vrhnja i mrvu senfa....

  18. #218
    Brunda's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,882

    Default

    Quote Originally Posted by Nani
    skuhaš u slanoj vodi kupus izrezan na kockice sa krumpirom isto na kockice..kad je gotovo napraviš kao da je sam krumpir tj. napraviš pire...možeš dodati malo kiselog vrhnja i mrvu senfa....
    Ovo bih mogla probati. Njammmii...

  19. #219

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    ovo je totalno off topic, ali moram ga pohvaliti - jutros sam u potrazi za informacijama iscitala svih 5 strana i - iskidala se od smijeha...

    masa dobrih savjeta, ali uz jedan lezeran ton, vrlo duhovito, ma super! :D

    zadovoljstvo ga je citati, sto vidim mnogi i cime, ali se malo ljudi javlja, sto - opet - daje za zakljuciti da samo nas par dobrih, pozvrtvovnih domacica - kuha

  20. #220

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Quote Originally Posted by Brunda
    Quote Originally Posted by Nani
    skuhaš u slanoj vodi kupus izrezan na kockice sa krumpirom isto na kockice..kad je gotovo napraviš kao da je sam krumpir tj. napraviš pire...možeš dodati malo kiselog vrhnja i mrvu senfa....
    Ovo bih mogla probati. Njammmii...
    Brunda, na isti način možeš i kelj...to sam radila često na početku veze jer MM nije baš bio ljubitelj povrća pa sam mu svakako kamuflirala....uspješno naravno!!!

  21. #221

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Ja danas radim rižoto sa repićima škampa....mmmmm

  22. #222

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Quote Originally Posted by sandraf
    daje za zakljuciti da samo nas par dobrih, pozvrtvovnih domacica - kuha
    Ma nije draga, druge samo ne žele podijeliti svoje recepte sa nama....sebično ih čuvaju kao pravi kuhari....

  23. #223
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by Brunda
    Ja u "prisiljeno" na kraju stavim i zapršku da se malo zgusne.
    Aaaaa, to je prisiljeno?!
    Mi ne stavljamo zaprku ni u šta - štedimo kalorije i "nezdravost" za čokoladu i takve gadosti.

  24. #224
    Brunda's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,882

    Default

    To ono, skuhaš varivo od kelja i pire od krumpira i kelja. Onda on kaže ne voli kelj, ali tebi za ljubav će pojesti barem pire. A kad ono

  25. #225

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    Evo ja cu da se prijavim u ovu grupu sto NE kuha

  26. #226

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    Quote Originally Posted by mayah79
    Evo ja cu da se prijavim u ovu grupu sto NE kuha
    provokatorice!!!

  27. #227

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Quote Originally Posted by Brunda
    To ono, skuhaš varivo od kelja i pire od krumpira i kelja. Onda on kaže ne voli kelj, ali tebi za ljubav će pojesti barem pire. A kad ono

    Pametnice moja!!!

    A ti mayah Izdajice!!!!

  28. #228

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    Ja sam barem iskrena
    Al' vas uvijek rado citam 8)

  29. #229

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Ni moj muz ne voli povrce (osim paprike i parad.) Neki dan sam dok sam przila meso za tortilje nasjeckala crveni luk, dodala zacina, sve to izdinstala..... Nije skonto, nego mi poslije kaze kako je bilo super meso

    18.3.2004-Edita

  30. #230
    SNOOPY's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZAGREB, Novi Zagreb
    Posts
    387

    Default

    Ja sam od onih što voli kuhati, ali baš i nema prilike. Kad je mama doma - kuha ona, a inače, dragi dođe doma prije mene i zgotovi sve dok ja ne dođem! Sunce moje! Moja je kuhinja vikendom!
    Ali, JA sam ta koja ga je naučila kuhati!

  31. #231
    mamma Juanita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,285

    Default

    off t: Snoopy, zakon ti je avatar! :D
    jel se to vidi bebina noga kroz trbuh? :D

    čitam već neko vrijeme vaše menue, pa evo da se i ja priključim:
    mi smo danas jeli brudet (kuhala moja mama ), a ja sam napravila kus kus sa sosom od brudeta i bilo je mmmm

    zelena salata i kineski kupus na lešo s maslinovm uljem (za snorki )paprom i soli.
    kombinacije je- nađi šta ima u frižideru, a mora bit obavezno neka zelenjava

  32. #232

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Kus kus nisam nikada jela. Mama je skoro pravila, ali posto sam daleko od nje nisam ni okusila. A fino zvuci . :D Cula sam da je to komplikovano napravit :/ Je li to marokansko jelo :?
    Prije nego sto smo Editu dobili ja sam krenula ucit kuhat, te nabavila nekoliko knjiga poput indijske kuhinje, meksikanske, mediteranske, italijanske,kineske...., ali malo toga sam kuhala zbog posla, a sada jos manje.
    Pizze obozavama, pa sam cak razmisljala da upisem kurs za spravljanje pizza. Prije sam ih i sama pravila, a sad obicno kupim zaledjene.
    Inace volim finu hranu, ali nisam velika izjelica. Jedem cesto ali malo.
    8)
    Jos mi niko nije dao recept PACICA. je li se to pravi kao i ustipci :?
    To sam jela na KRKU i svidjelo mi se. Ocekivala sam da je masnije, ali nije :D
    18.3.2004-Edita

  33. #233
    nana's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    529

    Default

    Mi danas imali za ručak rizi bizi i pohanu piletinu.Sutra domaća juhica, flam iliti meso za juhu, restani krumpir i paradajz sos, naravno uz sve to hrpa zelene salate.
    Dobila ja jučer na posudbu od frendice neku prastaru kuharicu, moram priznati recepti su odlični, ništa puno kompilicirano, već imam par recepata koje ću isprobati ovih dana.

  34. #234
    Cvrčak's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb, Medvescak
    Posts
    582

    Default

    snorki kus kus je jedno od najlaksih stvari za napraviti, a ja nisam kuharica samo sljedis upute i na kraju stavi manje putra nego sto ti kazu jer mislim da je ukus bolji. Ha!!! ne mogu vjerovati da sam se i ja ukljucila. (da ima ponosan smileic tu bi ga stavila)

  35. #235

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Hej, cure, jučer sam radila rižu s crvenim grahom i kuruzom, ali malo sam promijenila 'recept' - posebno sam skuhala rižu, a sadržaj konzervi sam malo zdinstala na margarinu, dodala luka u prahu, malo curryja, soli i papra, ma mljac-mljac, muž je svečano proglasio da je to finije od rizi-bizija . Uz to sam spekla pileće filete u tavici, gotovo za tren.

    Danas pečem lungiće+restani+salata, uz to malo paradajz juhe.

  36. #236

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Sunce i meni se taj recept svidio jeste da pasulj dominira, ali meni ne smeta. Jedino sto mi smeta od svega sto uvijek se mora meso jesti uz takve recepte. Isto tako je sa krompirima.
    Ja danas planirala kupus, ali MM nece ni da cuje Ne znam sta cu sa njim sto se tice hrane :/
    Sta su lugnici :?

    18.3.2004-Edita

  37. #237

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Zadar
    Posts
    272

    Default

    Ja danas kuham juhu,pečem komadić janjetine s krumpirima i zelena salata!Nedjeljni ručak!

  38. #238

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    mi danas - cevape na pekacu, kapulicu i ajvar. yes da je junk (i smrdljivo ), al' bas se radujemo.

    david - pilecu juhu i batak (uz pastu jedno od omiljenijih jela)

  39. #239

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    Evo da se prijavim da sam za vikend IPAK nesto skuhala (ispekla bolje receno). Pile i krompir u rernu i kisele krastavce za salatu. To je bilo u subotu. U nedelju jeli cevape sa kajmakom i lukom. Dobar vikend sve u svemu

  40. #240

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    s obzirom na ovo:

    Quote Originally Posted by mayah79
    Evo ja cu da se prijavim u ovu grupu sto NE kuha
    ovo dole je stvarno veliki napredak ... u kuhinji 2 dana zaredom, wow....

    Quote Originally Posted by mayah79
    ... za vikend IPAK nesto skuhala (ispekla bolje receno). Pile i krompir u rernu i kisele krastavce za salatu. To je bilo u subotu. U nedelju jeli cevape sa kajmakom i lukom.

  41. #241

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    He, he, nisu dva dana u pitanju. Cevape jeli u cevadzinici

  42. #242

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    149

    Default

    Cure dajte mi kakav prijedlog za neko jelo sa gljivama sampinjonima (onim iz konzerve).
    Mislila sam napraviti telece snicle na naglo i njih politi sa saftom od sampinjona onako da ih podinstam sa malo luka na masnoci i poslije dodam brasna i vode ili vrhnje za kuhanje.
    Imate kakvu drugu ideju?

  43. #243

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    imam ja, imam ja.....

    10 dkg sunke poprziti na kapi ulja, dodati gljive (20 dkg) i dinstati, dinstati.... popapriti, (ne soliti ili soliti minimalno, dodati origana, malo persina, 2 dcl vrnja za kuhanje, malo parmezana na kraju. (s parmezanom posebno pazljivo jer on zna sve prebrzo "povezati", zato ga dodaj na kraju, promijesaj i makni sa spahera).

    skuhaj pene (ili jos bolje - zelenu pastu) i umijesaj pastu u umak.

    dramaticno dobro, nazalost turbo kaloricno, ali isplati se svaka prekobrojna kalorija...

    dobar tek!

  44. #244

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    149

    Default

    ovo zvuci totalno mljac, a i jednostavno je. To cak cesto jedemo vani, a nije mi uopce palo na pamet! Thanks na dobrom prijedlogu!

  45. #245
    vanjci's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Split
    Posts
    722

    Default

    imam ja nesto sa gljivam :D -pileca prsa na kockice malo poprziti, dok ne pozuckaste, dodati gljive, grasak i juhu iz kesice od gljiva (i vodu naravno), dodat razne zacine tipa sol, papar, vegeta, persin, konserva, sta ko voli i gotovo. jede se sa rizom... :D
    morala sam se konacno javit s obzirom da stalno citam 8) 8)

  46. #246

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    149

    Default

    Super ova fora sa juhom od gljiva iz vrecice!

  47. #247

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    evo, zvacem zvakace cijelo jutro i prisjecam se jucerasnjih cevapa s kapulom 8). mraaak!
    danas pohani fileti oslica i zelena salata.

    dabo, jesi li probala pastu? fiiiina, ha...?

  48. #248

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Ja se prisjećam jučerašnjeg telećeg roštilja sa krumpirom na salatu i pomidor salatom...mmmmmmmmmmmmmmmmmm
    a za danas kelj-krumpir pire sa polpetama i telećom juhicom....

  49. #249

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Sarajevo
    Posts
    412

    Default

    Evo posto je sinko bolestan, ja sam ostala kuci i odlucila da napravim rucak. Krem juha od povrca i paprike punjene krompirom i lukom. Zapeceno u rerni.

  50. #250
    nana's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    529

    Default

    Ja napravila kalju (tak se bar zove u kuharici 8) ). Zdinstala meso na kockice sa malo luka, na to ubacila svježi kupus rezan na veće komade, malo krumpira, crvene paprike, svježeg paradajza (oguljenog) i to sve se kuhalo nekih sat vremena. Meso je jako fino, mekano, na kraju se može dodati zaprška ali i nemora, sve ovisi o ukusu.

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •