Page 3 of 9 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 101 to 150 of 428

Thread: Šta kuhate danas

  1. #101
    SNOOPY's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZAGREB, Novi Zagreb
    Posts
    387

    Default

    Snorki, da ti ne misliš na kelj pupčar tj. prokulicu? :D

  2. #102

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    ne volem

    18.3.2004-Edita

  3. #103

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Ozbiljno ne podnosim maslinovo ulje. Jedino ako pomijesam sa necim drugim... da ubije onaj okus. A da je zdravo - jest. Probala sam nekoliko puta i imala sam uzasne mucnine.


    18.3.2004-Edita

  4. #104

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    snorki, moraš probati praaavo domaće maslinovo ulje...od toga sigurno nema mučnine....
    ja bez maslinovog jednostavno ne mogu zamisliti neku hranu kao npr brokoli, čak mi ni salata nije fina bez maslinovog...nije to to.

  5. #105

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    snorki, moraš probati praaavo domaće maslinovo ulje...od toga sigurno nema mučnine....
    ja bez maslinovog jednostavno ne mogu zamisliti neku hranu kao npr brokoli, čak mi ni salata nije fina bez maslinovog...nije to to. A da ne govorim pomidor sa mozarellom....joj sline mi cure.. :D :D

  6. #106

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    ja samo narezem tzv. podidor i dodam uz to mozarellu. bez icega:


    18.3.2004- edita

  7. #107

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    mislim na pomidor


    18.3.2004-edita

  8. #108
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Bez maslinovog ulja i bosiljka?! :shock:
    Snorki, brzo na more na privikavanje!

  9. #109

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Izgleda da cu ja odavde ponijeti zavezljaj hrane

    P.S kako da odledim fasirano nabrzaka. Nikako da se otopi. A valja rucat :/


    18.3.2004-Edita

  10. #110

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Mikrovalna!!

  11. #111
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Pod vruću vodu.
    Ili tako smrznuto baci na tavu s lukom.

  12. #112

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    59

    Default

    Kad moram da zamrznem mljeveno meso, ja ga, nakon što ga stavim u vrećicu, spljeskam izvana rukom da ga stanjim na, hm, debljinu prsta.
    Tako se začas odmrzne ako mi treba odmrznuto, i lakše se odmrzne u tavi, ako ga odmah pržim.
    Eto, da znaš za ubuduće.
    A odmrzavam tako da stavim vrećicu u posudu s vodom.

  13. #113

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    sad kada mi pljasne meso (otopljeno u vrucoj vodi) u vrelo ulje, ima da uhelacim kuhinju. A taman sam se skucila. Dodala sam i luka, tako da MM ko Bog nece rucat...


    18.3.2004-Edita

  14. #114

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Ja sam jučer imala paštu bolonjez, za danas nemam neke inspiracije....Vi?

  15. #115

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    mi smo jucer klopali pastu-fazol, a danas teta Livija svima kuha rucak - kelj s krompirom. radi ga famozno, vec sam gladna...
    popodne moram napunit paprike za sutra. eto - tri ideje u jednom postu. jesam sefica...

  16. #116

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Odlučila sam se za teleću jetricu pa palentom....može samo savjet; da li sam ja to dobro čula da se jetrica prije svega stavlja u mlijeko....ako sam lupila glupost nasmijte se i zaboravite....a ako ne - savjetujte!!

  17. #117

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    Ne znam za telecu, nikad je ne radim, ali pilecu ne tocim u mlijeko.

    tocham samo puretinu.

  18. #118

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Vidis vraga, ja puretinu nikad!

  19. #119

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    pretina ti bude fiiiiina, mekana nakon tochkanja...

    probaj.

  20. #120

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Will do so!

  21. #121
    Ines's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,593

    Default

    ja stavim jetrica u mlijeko- pileca, teleca ne radim

  22. #122

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Ines, koliko ih držiš u mlijeku?

  23. #123

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    I zašto naravno?

  24. #124

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    dok ne ostanu bez zraka!!!

    ha, ha, ha....ha, ha, ha....

  25. #125

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default


    pa se toliko prepadnu da skroz omekšaju....kao ona koka iz 'Đurinih kućnih čarolija'....

  26. #126
    SNOOPY's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZAGREB, Novi Zagreb
    Posts
    387

    Default

    Meni moja mama rekla da se jetrica točaju u mlijeku da omekane i da izgube onu gorčinu koju znaju imati.

  27. #127
    Ines's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,593

    Default

    Quote Originally Posted by SNOOPY
    Meni moja mama rekla da se jetrica točaju u mlijeku da omekane i da izgube onu gorčinu koju znaju imati.
    al ne mama.

    drzim ih preko noci.

  28. #128

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Muž na GO pa sam isplanirala klopu za čitav tjedan .
    Danas smo ubili grah čušpajz s dva para debrecinki.
    Sutra juneće šnicle u saftu sa šampinjonima + njoke.
    Preksutra - špinat, pire, pljeskavice za njega, jajca na oko za mene.
    U petak - gamberi na bijelo + zeleni rezanci.
    Subota - pizza home-made sa svim i svačim
    Nedjelja - juha, 'španjolske ptice' (našla recept na forumu, jedva čekam da ga smažemo) + restani krumpir.

    Ajde, cure, dajte malo ideja

  29. #129

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    Quote Originally Posted by SUNCE
    Muž na GO pa sam isplanirala klopu za čitav tjedan .
    Danas smo ubili grah čušpajz s dva para debrecinki.
    Sutra juneće šnicle u saftu sa šampinjonima + njoke.
    Preksutra - špinat, pire, pljeskavice za njega, jajca na oko za mene.
    U petak - gamberi na bijelo + zeleni rezanci.
    Subota - pizza home-made sa svim i svačim
    Nedjelja - juha, 'španjolske ptice' (našla recept na forumu, jedva čekam da ga smažemo) + restani krumpir.

    Ajde, cure, dajte malo ideja

    SUNCE drago, ako nekom NE TREBA ideja - onda si to ti!
    Jedino, jedno pitanjce - ovo sto je tm na go znaci da je on zaduzen za cjelotjedni menu? Ako da - blago tebi .
    Kad je mm na go, on kuha i onda 2 tjedna jedemo pastu!

  30. #130

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    679

    Default

    Ma je
    Kad je muž doma, onda beban ima još jednog frenda osim mame, a ja imam više vremena za sve što inače ne stignem.

    Muž je prvi i zadnji put pokušao kuhati prije dvije godine. Odonda mu ne dam ni da kavu skuha.

  31. #131
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Mi idemo kod Željke na ručak!
    Blago nama, ona je Slavonka!

  32. #132
    SNOOPY's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ZAGREB, Novi Zagreb
    Posts
    387

    Default

    I ja sam se danas ogrebla za ručak!
    Idemo kod bake MM!

  33. #133

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Jela sam pacice u Baskoj. super su. Ustvari, to su tipicni ustipci (barem se meni tako cini).... Jel zna ko tacan recept :? Mislim da znam kako se prave, ali... :/

    18.3.2004-Edita

  34. #134

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    Danas je suprugic na sluzbenom putu pa si kuham ono sto najvise volim - pilece filete u bijelom umaku od tikvica i vrhnja.
    Vi?

  35. #135
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    MM bio na sistematskom i rekli da je povišen kolesterol - sad kuhinju trebam prilagoditi njemu.
    Danas - file od lososa (bljak) i neko povrće.

  36. #136
    nana's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    529

    Default

    Apricot?? Pa, kak kolesterol, znam da si pisala kak ne jedete pečeno, samo na naglo, povrće i te "zdrave" stvari...............

  37. #137

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Kolesterol ne dolazi samo od 'loše' prehrane.......dokaz je i sam Apricotin muž...

    Mi danas paštu bolonjez.

  38. #138
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Da, zato se doktor i zabrinuo - ako je njemu, uz najzdraviju moguću prehranu, visok kolesterol... onda mora da je uzrok negdje drugdje.
    Stres!
    A ja ću pokušati sve što je u mojoj moći. Osim što neću prestati prigovarati

  39. #139

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Uz prehranu poradite malo i na drugim stvarima....npr. opuštanje....

  40. #140

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Kao sto bi rekao Oglo Culibrk (Djuro) koku preplasite da meso bude rastresito

    Zene, dajte vise kakav recep samo da nije pasta. Pasta ovako, pasta onako... ne moguuu viseeee
    18.3.2004-Edita

  41. #141

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Budući da je vrijeme pomidora.....PAŠTA SALSA....

  42. #142
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    snorki, teško je tebi dati neki savjet, kad ti ne voliš ništa što mi kuhamo.
    Te nećeš ribu, te nećeš povrće, te nećeš tijesto...
    Jedi cipele i žnirance ko Charlie Chaplin - to ti je za promjenu!

  43. #143

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    Quote Originally Posted by snorki
    Kao sto bi rekao Oglo Culibrk (Djuro) koku preplasite da meso bude rastresito

    Zene, dajte vise kakav recep samo da nije pasta. Pasta ovako, pasta onako... ne moguuu viseeee
    18.3.2004-Edita

    pa kad vec znas za to - preplasi tu koku da rastrese meso i na malo ulja. zaciniti po zelji. dobar tek

    ma, izbacili smo vec milijun recepata, pronjuskaj malo, necete jesti pastu mjesec dana...

  44. #144

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Moj zivotni moto je - Bolje odapet u 50-oj, ali sit
    Ne stvarno zene. Imam goste veceras. Sta da kuham?
    ja volim povrce, samo muz ne voli...
    kako ide taj sos od tikvica?Jest da sam ih jucer jela, ali bih mogla opet.
    Volim i pohovane patlidzane. Salate obozavam. :D
    Ponekad zagrizem i peceni krompir, pa onako mast curi niz braduuu.

    18.3.2004-Edita

  45. #145

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Radiš punu večeru (juha, glavno jelo, desert) ili nešto na brzinu (salata, narezak...)?

  46. #146
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Sad ću ti ja dati jedan brzinski recept za goste:
    kupi konzervu crvenoga graha, konzervu graška i konzervu kukuruza, skuhaj rižu (stavi malo manje vode nego inače) i pred kraj kuhanja dodaj sadržaj konzervi - dekorativno, fino i gotovo za maksimalno 10 minuta.
    Neke odreske ispeci na suhoj tavi, prebaci u "šerpu", zalij slatkim vrhnjem i konzervom šampinjona, dodaj začine raznorazne. (Ako ti bude rijetko, možeš ubaciti malo juhe od šampinjona iz vrećice). Gotovo za 15 minuta - ovisi o vrsti i debljini mesa.

    Gosti će misliti da si kuhala cijelo poslijepodne, njam-njamat će, a ti ćeš biti sretna i ponosna domaćica.

  47. #147

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Sta za glavno jelo? Kod nas je desert uvijek sladoled. E stvarno nisam ljubitelj juhe. Samo prodje kroz mene. Ne znam koja joj je funkcija.
    Muz natrpa onih mrvica, pa je njemu ok...
    Mislila sam korompirice sa mrkvom i lujokm zapeci u rernu te dodati pavlaku (vrhnje). Uz to nekakve snicle iz ledare koje ja vjerovatno necu ni taknuti. :/ Bitno je da je gost sit :D

    18.3.2004-Edita

  48. #148

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Apricot, dobra ti ta ideja sa konzervama. A meso i sampinjone vrlo cesto kuham. :/


    18.3.2004-Edita

  49. #149

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Brzo, ukusno i kalorično: neko meso ispeci na tavi, kad je gotovo posloži na meso fetu gorgonzole, možeš i mozarelle, dimljenog sira...po izboru količina i vrsta, preko naribaj parmezana i zali vrhnjem za kuhanje. Uz to možeš isto rižu samo sa bosiljkom....ili i u rižu naribaš nekog sirića i malo vrhnja....ubit će se od kalorija!!!

  50. #150
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Onda umjesto šampinjona stavi neku konzervu, npr. "Barilla" sa nekim crvenim umakom i začini meksičkim začinom - bit će totalno posebno, a ako u rižu nasjeckaš i debelu crvenu papriku - pravi ručak ala meksikana.

Page 3 of 9 FirstFirst 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •