Davore, kako ga začiniš?
Onako, k'o salatu.
Svo to lišće ti se slično tretira, a najvažnije je ne dopustiti da dugo čeka![]()
Ako je pitanje kako radim dressing: u malu plastičnu posudicu potrpam soka od limuna, vegete i bosiljka ili origana, na to bućino ulje, pustim par minuta da se začini otope, poklopim i žestoko "šejkam". Dobivenu kalamuzu zalijem na salatu i to je to.
sto kuhate danas?
ja cu juhu, leso janjetinu i pire krompir (najvjerojatnije).
radim i crnu tortu popodne.
off topic - snoopy avatar ti FANTAZIJA![]()
Jesi skužila nogicu? Mene je odmah oduševilo!
slika je prekrasna, odmah sam je snimila, iako moram priznati, tek sad vidim da si to ti Snoopac...![]()
Je, već sam dobila "po nosu" zbog promjene avatara.....![]()
![]()
![]()
Al za moju frendicu, evo jedna!
ma super je pupo, prava umjetnicka fotografijakako si samo uspjela napravit takvu fotku??
I tebi![]()
I mi špinat jedemo na salatu. Ako mi se da dooobro prati. Ako mi se ne da, samo ga minutu-dvije bacim na maslinovo ulje, stavim češnjak i gotovo.
Mi cemo danas sve iz butige:torteline sa sirom u bijelom umaku od sampinjona iliti danas Dukat kuha za nas!
Ja danas nista ne kuham.Muz cijeli radi, Edita ima gotovu klopu, a ja sam na mazama
![]()
Imate li kakav recept za kupus ali bez mesa? Kakve zacine stavit? Nisam ga odavno jela, pa bih mogla uskoro......
18.3.2004-Edita![]()
Prodinstati na kapi ulja, dinstati, dinstati, dinstati.... pola sata dok malo ne potamni. na kraju dodati list lovora i malo papra.
ili kupus s fazolom, tzv. jota. mljac. a ni sljedeci dan ne trebas kuhati (jeeeeeeee....)
Kupus...jesi probala tzv "prisiljeno zelje"?
Na mrvicu ulja staviš sitno izrezanog crvenog luka (samo malo, recimo malu žličicu onak ravnu), na tome dinstaš zelje, i pomalo podlijevaš vodom, dodaš vegete, malo paradajza u tubi, i tak podlijevaš dok se ne skuha.Ja volim i malo češnjaka unutra.I to je njam njam s pire krumpirom.
Kupus staviš kuhati sa komadima krumpira, zaliješ sa malo vode, dodaš paradakz (ili pelate), više zbog boje, i to je to.
Ako hoćeš još okusa, na početku staviš mrkvu, celer i papriku.
Od začina, kopar. Super ide uz kupus.
Mi ne stavljamo nikakvu masnoću, ali da stavljmo, bilo bi maslinovo ulje.
Ja u "prisiljeno" na kraju stavim i zapršku da se malo zgusne.
Pa možeš na dinstanu kapulicu staviti kupus narezan trakice, dodaš malo pelata, soli, slatke mljevene crvene paprike i krumpir narezan na kockice...i dinstaš, dinstaš, dinstaš dok sve nije gotovo...na samom kraju dodaš češnjak nazean na listiće, poklopiš padelu još minutu-dvije i gotovo....A može i verzija sa kobasama (meni omiljena)...sve isto samo negdje u kuhanju ubaciš i kobase...
Drugi recept je meni isto dobar ali traži meso: skuhaš u slanoj vodi kupus izrezan na kockice sa krumpirom isto na kockice..kad je gotovo napraviš kao da je sam krumpir tj. napraviš pire...možeš dodati malo kiselog vrhnja i mrvu senfa....
Ovo bih mogla probati. Njammmii...Nani prvotno napisa
ovo je totalno off topic, ali moram ga pohvaliti - jutros sam u potrazi za informacijama iscitala svih 5 strana i - iskidala se od smijeha...
masa dobrih savjeta, ali uz jedan lezeran ton, vrlo duhovito, ma super! :D
zadovoljstvo ga je citati, sto vidim mnogi i cime, ali se malo ljudi javlja, sto - opet - daje za zakljuciti da samo nas par dobrih, pozvrtvovnih domacica - kuha![]()
Brunda, na isti način možeš i kelj...to sam radila često na početku veze jer MM nije baš bio ljubitelj povrća pa sam mu svakako kamuflirala....uspješno naravno!!!Brunda prvotno napisa
![]()
Ja danas radim rižoto sa repićima škampa....mmmmm
Ma nije draga, druge samo ne žele podijeliti svoje recepte sa nama....sebično ih čuvaju kao pravi kuhari....sandraf prvotno napisa
Aaaaa, to je prisiljeno?!Brunda prvotno napisa
Mi ne stavljamo zaprku ni u šta - štedimo kalorije i "nezdravost" za čokoladu i takve gadosti.
To ono, skuhaš varivo od kelja i pire od krumpira i kelja. Onda on kaže ne voli kelj, ali tebi za ljubav će pojesti barem pire. A kad ono![]()
Evo ja cu da se prijavim u ovu grupu sto NE kuha![]()
![]()
provokatorice!!!mayah79 prvotno napisa
![]()
Brunda prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pametnice moja!!!
A ti mayah Izdajice!!!!
Ja sam barem iskrena![]()
![]()
Al' vas uvijek rado citam 8)
Ni moj muz ne voli povrce (osim paprike i parad.) Neki dan sam dok sam przila meso za tortilje nasjeckala crveni luk, dodala zacina, sve to izdinstala..... Nije skonto, nego mi poslije kaze kako je bilo super meso![]()
![]()
18.3.2004-Edita![]()
Ja sam od onih što voli kuhati, ali baš i nema prilike. Kad je mama doma - kuha ona, a inače, dragi dođe doma prije mene i zgotovi sve dok ja ne dođem! Sunce moje!Moja je kuhinja vikendom!
Ali, JA sam ta koja ga je naučila kuhati!
![]()
![]()
off t: Snoopy, zakon ti je avatar! :D
jel se to vidi bebina noga kroz trbuh? :D
čitam već neko vrijeme vaše menue, pa evo da se i ja priključim:
mi smo danas jeli brudet (kuhala moja mama), a ja sam napravila kus kus sa sosom od brudeta i bilo je mmmm
![]()
zelena salata i kineski kupus na lešo s maslinovm uljem (za snorki)paprom i soli.
kombinacije je- nađi šta ima u frižideru, a mora bit obavezno neka zelenjava![]()
Kus kus nisam nikada jela. Mama je skoro pravila, ali posto sam daleko od nje nisam ni okusila.A fino zvuci . :D Cula sam da je to komplikovano napravit :/ Je li to marokansko jelo :?
Prije nego sto smo Editu dobili ja sam krenula ucit kuhat, te nabavila nekoliko knjiga poput indijske kuhinje, meksikanske, mediteranske, italijanske,kineske...., ali malo toga sam kuhala zbog posla, a sada jos manje.
Pizze obozavama, pa sam cak razmisljala da upisem kurs za spravljanje pizza. Prije sam ih i sama pravila, a sad obicno kupim zaledjene.
Inace volim finu hranu, ali nisam velika izjelica. Jedem cesto ali malo.
8)
Jos mi niko nije dao recept PACICA. je li se to pravi kao i ustipci :?
To sam jela na KRKU i svidjelo mi se. Ocekivala sam da je masnije, ali nije :D
18.3.2004-Edita![]()
Mi danas imali za ručak rizi bizi i pohanu piletinu.Sutra domaća juhica, flam iliti meso za juhu, restani krumpir i paradajz sos, naravno uz sve to hrpa zelene salate.![]()
Dobila ja jučer na posudbu od frendice neku prastaru kuharicu, moram priznati recepti su odlični, ništa puno kompilicirano, već imam par recepata koje ću isprobati ovih dana.
snorki kus kus je jedno od najlaksih stvari za napraviti, a ja nisam kuharica samo sljedis upute i na kraju stavi manje putra nego sto ti kazu jer mislim da je ukus bolji. Ha!!! ne mogu vjerovati da sam se i ja ukljucila. (da ima ponosan smileic tu bi ga stavila)
Hej, cure, jučer sam radila rižu s crvenim grahom i kuruzom, ali malo sam promijenila 'recept' - posebno sam skuhala rižu, a sadržaj konzervi sam malo zdinstala na margarinu, dodala luka u prahu, malo curryja, soli i papra, ma mljac-mljac, muž je svečano proglasio da je to finije od rizi-bizija. Uz to sam spekla pileće filete u tavici, gotovo za tren.
Danas pečem lungiće+restani+salata, uz to malo paradajz juhe.
Sunce i meni se taj recept svidiojeste da pasulj dominira, ali meni ne smeta. Jedino sto mi smeta od svega sto uvijek se mora meso jesti uz takve recepte.
Isto tako je sa krompirima.
Ja danas planirala kupus, ali MM nece ni da cujeNe znam sta cu sa njim sto se tice hrane :/
Sta su lugnici :?
18.3.2004-Edita![]()
Ja danas kuham juhu,pečem komadić janjetine s krumpirima i zelena salata!Nedjeljni ručak!
mi danas - cevape na pekacu, kapulicu i ajvar. yes da je junk (i smrdljivo), al' bas se radujemo.
david - pilecu juhu i batak (uz pastu jedno od omiljenijih jela)
Evo da se prijavim da sam za vikend IPAK nesto skuhala (ispekla bolje receno). Pile i krompir u rernu i kisele krastavce za salatu. To je bilo u subotu. U nedelju jeli cevape sa kajmakom i lukom. Dobar vikend sve u svemu![]()
s obzirom na ovo:
ovo dole je stvarno veliki napredakmayah79 prvotno napisa
![]()
![]()
... u kuhinji 2 dana zaredom, wow....
![]()
mayah79 prvotno napisa
He, he, nisu dva dana u pitanju. Cevape jeli u cevadzinici![]()
![]()
![]()
Cure dajte mi kakav prijedlog za neko jelo sa gljivama sampinjonima (onim iz konzerve).
Mislila sam napraviti telece snicle na naglo i njih politi sa saftom od sampinjona onako da ih podinstam sa malo luka na masnoci i poslije dodam brasna i vode ili vrhnje za kuhanje.
Imate kakvu drugu ideju?
imam ja, imam ja.....
10 dkg sunke poprziti na kapi ulja, dodati gljive (20 dkg) i dinstati, dinstati.... popapriti, (ne soliti ili soliti minimalno, dodati origana, malo persina, 2 dcl vrnja za kuhanje, malo parmezana na kraju. (s parmezanom posebno pazljivo jer on zna sve prebrzo "povezati", zato ga dodaj na kraju, promijesaj i makni sa spahera).
skuhaj pene (ili jos bolje - zelenu pastu) i umijesaj pastu u umak.
dramaticno dobro, nazalost turbo kaloricno, ali isplati se svaka prekobrojna kalorija...
dobar tek!
ovo zvuci totalno mljac, a i jednostavno je. To cak cesto jedemo vani, a nije mi uopce palo na pamet! Thanks na dobrom prijedlogu!![]()
imam ja nesto sa gljivam :D -pileca prsa na kockice malo poprziti, dok ne pozuckaste, dodati gljive, grasak i juhu iz kesice od gljiva (i vodu naravno), dodat razne zacine tipa sol, papar, vegeta, persin, konserva, sta ko voli i gotovo. jede se sa rizom... :D
morala sam se konacno javit s obzirom da stalno citam 8) 8)
Super ova fora sa juhom od gljiva iz vrecice!![]()
evo, zvacem zvakace cijelo jutro i prisjecam se jucerasnjih cevapa s kapulom 8). mraaak!
danas pohani fileti oslica i zelena salata.
dabo, jesi li probala pastu? fiiiina, ha...?![]()
Ja se prisjećam jučerašnjeg telećeg roštilja sa krumpirom na salatu i pomidor salatom...mmmmmmmmmmmmmmmmmm
a za danas kelj-krumpir pire sa polpetama i telećom juhicom....
Evo posto je sinko bolestan, ja sam ostala kuci i odlucila da napravim rucak. Krem juha od povrca i paprike punjene krompirom i lukom. Zapeceno u rerni.
Ja napravila kalju (tak se bar zove u kuharici 8) ). Zdinstala meso na kockice sa malo luka, na to ubacila svježi kupus rezan na veće komade, malo krumpira, crvene paprike, svježeg paradajza (oguljenog) i to sve se kuhalo nekih sat vremena. Meso je jako fino, mekano, na kraju se može dodati zaprška ali i nemora, sve ovisi o ukusu.