Citiraj Ifigenija prvotno napisa
Sandraf, sline mi cure na spomen musake. Moja pokojna baka je to izvrsno radila; mama ima neki glupi recept, a sve musake iz kuharice meni nekako sumnjivo mirišu

Jel može neki domaći recept onako s nogu i nabrzaka

a sto ne bi moglo? 8)

dakle, 1/2 kg teletine mljevene, 4 velika krumpira, 3 jaja, vrhnje + 1 jaje, zacini (persin, cesnjak, kupula, papar, vegeta)

na malo ulja zdinstas kapulicu i na to bacis mljeveno meso. 20-30 minuta na laganoj vatri uz podlijevanje (ja na sve to bacim gustin umucen u malo vode za poveze i da bude gusce, a mojoj mami to uspije samo s kapulom. ne znam kako)

skuhas krumpir u kori, cca 45 min dok ga ne mozes fino probosti nozem. ocistis i narezes na listice.

skuhas 3 (ili koliko hoces) tvrdo kuhana jaja.

nauljis vatrostalnu posudu, poslazes krompir (ja ga da se bolje slegne jos malo protisnem onim cudom za tiskanje pire krompira), posolis, na to slazes pola mesa, malo jaja, pa opet krompir, sol, ostatak mesa, jaje, opet krompir (ako sto ostane) i na sve to prelijes 1 vrhnje u koje umutis jaje.

u zagrijanoj pecnici na 200 st. peces cca 15 min.

posluziti uz zelenu salatu.

jesti toplo, ali moze i sljedeci dan uz podgrijavanje

dobar tek