Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 99

Tema: i muski mogu dojiti

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno i muski mogu dojiti

u magazinu o roditeljstvu natrcali smo na clanak o cinjenicama o dojenju koje bas nisu poznate i jedna od njih je da i muski mogu dojiti

kako prolaktin i oxytocine nisu u nikakvoj vezi sa porodom moguce je izazvati laktaciju kod muskih, a poznati su i slucajevi da su bake preuzele bebe u slucaju mamine smrti i dojile

vise informacija ima na http://www.unassistedchildbirth.com/...s/milkmen.html

a filmic o tati koj doji na http://www.switch.tv/videos/39

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

:D sto bi ovo bilo super, mozda bi mi poslo za rukom da i koju noc prespavam u komadu

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Wow

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Poslala sam link MM... da vidim što će reći

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moj je :shock: :shock:
    ne može vjerovati
    a ja isto kao i cekana kažem wow

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A imali čovjek kolostrum?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to mi je negdje u rangu s onim da i muškarci mogu rodit

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da je ostao bez žene,sam sa bebom ,razumjela bih ga i deklarativno podržala

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hm... :/

hm... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    da je ostao bez žene,sam sa bebom ,razumjela bih ga i deklarativno podržala
    pa procitaj cijelu stranicu, nije ovaj prvi jedini dojeci tata

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa znam da nije,gle podržavam ga da nema alternative u prehrani djeteta i da se odlučio za laktaciju jer mu je žena bolesna,umrla itd

no prije bi mi na pamet pala banka mlijeka,ili dojilja ili kaj ja znam onaj proizvod koji se ne smije spominjati

ovako uz zdravu majku ,iskreno ne razumijem ga ,ni njegove motive

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Grozno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa sva ziva literatura pise kak se dojenjem najbolje sredje roditeljski instinkti, nema te povezanosti sa djetetom kao one koju imas kroz dojenje

ja u principu kuzim premda nisam sigurna koliko je to dobro za dijete, jer drustvo je nespremno za musko dojenje, to je taboo kak je do nedavno bila homoseksualnost

meni je gore davat formulu nego musko dojenje, vise povjerenja imam u partnera za kojeg recimo znam kaj jede i kako zivi nego u nepoznatu dojilju.

ima li opce hr banku mlijeka? nl to nema

na kraju krajeva, trebaju muskarac i zena da bi se dobilo dijete, mozda je muskarac takodjer opremljen bradavicama da po potrebi uskoci kao hranitelj

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je ok. Istina da mi je ovo prvi glas o tome, ali nisam ostala :shock: što znaći da bi to mogla prihvatiti.
    Neću ovo MM ni pokazati, on bi se srušil u nesvjest.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je to bezveze, protuprirodno.
    Nisam čitala članak, ali sama ideja mi je besmislena.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ostala sam k'o pegla. totalno mi je to strano i nevjerojatno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

MM pogledao link i veli: "Što mi time želiš reći?" 8)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa ovo dokazuje da i žene koje su posvojile bebu mogu dojiti :D

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sve ok, ali ipak nekako mi nije sjelo i mislim da neće.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ovaj tata jednostavno zrači i ideja je super, a budući da se i kod muškaraca može izazvati laktacija za mene je dokaz da tu nema ništa protuprirodno, dapače, i otac je jednako pridonio stvaranju djeteta kao i majka
    uostalom, zašto uopće imaju bradavice ako ih neće koristiti? za piercing?

Meni je to bezveze, protuprirodno.
    a hranjenje djeteta preko komada plastike i silikona je prirodno :/
    kao prednosti hranjenja bebe na bočicu (u reklamnim materijalime koje trudnice odnedavno dobivaju kod ginekologa) navodi se među ostalim da tako u hranjenju može sudjelovati i tata, kao i sva rodbina, susjedi, bla, truć, muć.....

zašto onda i da tata ne doji? bar bih mogla mirne duše otići doktoru, zubaru ilidivećmoram bez procedure višesatnog izdajanja koje nam nikad nije išlo lako?

ne znam što bi mm rekao na ovo, ali baš danas je komentirao kako mi zavidi što noa hoće da zaspi samo uz cicu, kako bi volio da nekad zaspi i njemu na rukama i da jedva čeka taj trenutak

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

MM trenutno spava ali cu mu pustit sutra film i dat link. znam da je bio jaaaaaaaaaaaaaaaaaaako ljubomoran na "nase" dojenje. koliko puta joj je krenuo dati izdojeno jer "i on zeli osjetiti to sto mi imamo"...barem priblizno. mislim da ga je to sada pustilo.
    mene je to cak dirnulo. i mislim da onaj ko uziva u tom linku izmedju djeteta i majke koja doji moze shvatiti ovog tatu. i bilo kojeg drugog. druga je stvar nase drustvo. ali ja se divim na habrosti onima koji su odlucili ne mariti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aries24, od slova do slova.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam ni gledala link jer mi je to bezveze. Najbolje da pocnu i radjati za nas. To je nesto samo nase i ostaje nase a sve ostalo je mjenjanje prirode.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Koliko god muškarci sudjeluju u stvaranju djeteta,koliko god voljeli svoje dijete i koliko god osjećaji prema djetetu bili slični majčinskim,prirodu je nemoguće promijeniti i rađanje i dojenje je samo ženski "posao".Link nisam pogledala jer mi je sam naslov preodbojan i sama pomisao na tako nešto mi je bezveze.Meni je to bljak i ravno mi je težnji da muškarci npr rađaju ili kloniranju recimo,mada je to puno dalje i puno drugačije ali sve spada u pokušaj mijenjanja prirode koja je ista već milijunima godina u nekim stvarima.Zato mi se ne sviđa

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moze se svasta, ali se vecina toga ne mora...pa ni muski ne moraju dojiti, ali mogu...zanimljivo je zasto bi uopce zeljeli?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam osjecaj da se dio vas boji ko da ce muski oduzeti zenama exkluzivno pravo na dojenje. pa dojenje nije samo prehrana nego i jedinstveno povezivaje mame i djeteta. ionako se muskima preporuca drzati bebu na golom tijelu radi roditeljskog instinkta, mislim da je ovo samo korak dalje

smjesno mi je da se neko ko nije ni procitao zgrazava, pa dio price je o ocevima cija je beba ostala bez mame, a u zivotinjskom svijetu nema formule

antropolozi idu toliko daleko da tvrde da su musje bradavice cak bolje oblikovane za dojenje jer su u prosjeku vece

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    imam osjecaj da se dio vas boji ko da ce muski oduzeti zenama exkluzivno pravo na dojenje. pa dojenje nije samo prehrana nego i jedinstveno povezivaje mame i djeteta. ionako se muskima preporuca drzati bebu na golom tijelu radi roditeljskog instinkta, mislim da je ovo samo korak dalje
    Nije uopće stvar u strahu da izgubimo nekakvo pravo na dojenje,stvar je u tome da to jednostavno nije prirodno.Kao što je tu većina mama protiv adaptiranoga jer nije prirodno ili induciranog poroda jer nije prirodno,čudi me da reakcije na ovaj filmić(koji sam sad i pogledala) nisu bile žešće,s obzirom na totalnu neprirodnost.
    Super je držanje očeva bebe na golom tijelu radi povezivanja otac-dijete,ali to apsolutno nema nikakve veze sa ovim.Niti je ovo korak dalje,ovo je ipak predaleko.To je bar moje mišljenje.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zakaj nije prirodno ak se laktacija uspostavila prirodno?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene čudi da upće o tome razglabamo osim kao o jednoj, recmo čak, bizarnosti. Kod "produženog" dojenja ističemo kako u životinjskom svijetu se doji do određene dobi ili težine koja bi u ljudskom svijetu bila ekvivalent kojih 5-6 godina.
    Nisam zoolog, ali ne znam da ima primjera u životinjskom svijetu da mužjak doji mlado.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Znala sam da žene koje su posvojile dijete mogu dojiti, a nikada mi njie palo na pamet da bi i tate mogli.
    Uopće mi ne zvuči protuprirodno, zašto? Prirodnije je od činjenice da se bebe hrane kravljim mlijekom.

MM bi bio super dojilica, nema nijednu dlaku na bradavicama, za razliku od mene

Nisam zoolog, ali ne znam da ima primjera u životinjskom svijetu da mužjak doji mlado.
    Pa jesi pogledala film? I to se spominje.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj makka prvotno napisa
    Znala sam da žene koje su posvojile dijete mogu dojiti, a nikada mi njie palo na pamet da bi i tate mogli.
    Uopće mi ne zvuči protuprirodno, zašto? Prirodnije je od činjenice da se bebe hrane kravljim mlijekom.

MM bi bio super dojilica, nema nijednu dlaku na bradavicama, za razliku od mene

Pa jesi pogledala film? I to se spominje.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

krivo sam kliknila

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

citala sam vec o tome nagdje drugdje i bas mi je drago da si stavila taj link...

a oni koji govore da je to neprirodno tj. koji spominju rijec 'priroda' da bi pljuvali po tome - ocito nemaju pojma o cemu govore tj. nemaju pojma o prirodi...

da, i u 'mayo klinici - prva godina zivota' ima o tome da se i posvojeno dijete moze dojiti... i to od zene koja nikad nije rodila... i to bez medikamenata...
    veci preduvjet je da bebu dobije najkasnije do 2mj. bebine starosti... i da se priprema mjesecima ranije...
    i , navodno mlijeka ne moze nikad biti dovoljno za iskljucivo dojenje ali - moze se opasno pribliziti toj razini...
    steta sto tolike bebice moraju tako dugo cekati na posvojenje zbog birokracije... mozda bi bilo vise dokaza i primjera i takvog dojenja - jer sam sigurna da bi se mnoge posvojiteljice odlucile na tu 'muku'...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[quote="lucky day"]

a oni koji govore da je to neprirodno tj. koji spominju rijec 'priroda' da bi pljuvali po tome - ocito nemaju pojma o cemu govore tj. nemaju pojma o prirodi...
    [quote]

Pa da je prirodno,zar ta pojava nebi bila malo češća?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zar pojava mora biti cesta da bude prirodna... i ako da - u kojoj mjeri...
    jel ledeno doba neprirodno?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja na to ne gledam tako ali dobro,svatko ima svoje mišljenje.Za mene je to vrlo protuprirodno i sama slika muškarca kako doji bebu mi je nenormalna.Znači ,ako je tebi prirodno,ti računaš na svog muža da se maksimalno potrudi uspostaviti laktaciju ako je to ikako moguće,u slučaju da ti iz bilo kojeg rauloga prestaneš dojiti? Pretpostavljam da ti se onda i mužu svidio filmić?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ja na to ne gledam tako ali dobro,svatko ima svoje mišljenje.Za mene je to vrlo protuprirodno i sama slika muškarca kako doji bebu mi je nenormalna.Znači ,ako je tebi prirodno,ti računaš na svog muža da se maksimalno potrudi uspostaviti laktaciju ako je to ikako moguće,u slučaju da ti iz bilo kojeg rauloga prestaneš dojiti? Pretpostavljam da ti se onda i mužu svidio filmić?
    za tebe je to neuobicajeno isto kao i za mene jerbo to ni jedna ni druga nismo vidjele...
    o tome da ti je protuprirodno sam vec napisala, pa se necu ponavljati...

a jos nesto: prije nego sam rodila u zivo sam vidjela mozda 2 puta da neko doji... na telki isto svega nekoliko puta...
    bocice masu puta, igrala sam se snjima kad sam bila mala itd...
    da razmisljam kao ti ne bi dojila ni 2mj. a kamoli jos uvijek...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    Citiraj Trina prvotno napisa
    za tebe je to neuobicajeno isto kao i za mene jerbo to ni jedna ni druga nismo vidjele...
    o tome da ti je protuprirodno sam vec napisala, pa se necu ponavljati...

a jos nesto: prije nego sam rodila u zivo sam vidjela mozda 2 puta da neko doji... na telki isto svega nekoliko puta...
    bocice masu puta, igrala sam se snjima kad sam bila mala itd...
    da razmisljam kao ti ne bi dojila ni 2mj. a kamoli jos uvijek...
    Nemoj se ljutiti,nije mi namjera svađati se ili ulaziti u rasprave s nikim.Nisam se ni ja nagledala nešto dojilja u životu pa evo,dojim svoje treće dijete.....ovo s muškom laktacijom je nešto sasvim drugo.Ali poštujem tvoje mišljenje pa očekujem i da ti prihvatiš moje.Laku noć

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sori ako sam te povrijedila...

tvoje misljenje mogu cuti i postovati kao tvoje...
    ali ne ga i prihvatiti... :shock:

pogotovo dio o prirodi, protuprirodi, neprirodi ter antiprirodi...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Krivo sam se izrazila ,htjela sam reći poštovati a ne prihvatiti.A o prirodnosti i neprirodnosti dalo bi se raspravljati....možda drugom prilikom..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Mene čudi da upće o tome razglabamo osim kao o jednoj, recmo čak, bizarnosti. Kod "produženog" dojenja ističemo kako u životinjskom svijetu se doji do određene dobi ili težine koja bi u ljudskom svijetu bila ekvivalent kojih 5-6 godina.
    pa procitaj kaj je napisano, imas primejra u zivotinjskom svijetu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Male cat breast-feeds kittens
    2005/12/15

cats In the village of Novopokrovka of the Tumen region of Russia, a strange phenomenon has been discovered. A tom-cat called Barsik has been looking after kittens on his own. But that's not all. The strangest thing is that the heroic father "breast-feeds" them. When Barsik's "girlfriend" died, his owners decided to take the kittens. When the kittens were brought, Barsick accepted them and began to feed them right away. And the cat’s masters are totally sure that Barsik has milk.

Veterinarians have read of these kinds of cases in special literature but they have never seen anything like that in real life. So it's great luck for them to come across a nursing tom-cat. According to Svetlana Beletskaya, the assistant at the local surgery department, the tom-cat might, genetically, have female signs. Both the pet's masters and the professionals have decided that since he has "adopted" the babies, it would be wiser to let him nurse them.

ak trebas jos kad ulovim vremena budem ti poljepila

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Passages about male lactation can also be found in the following books:

* Fresh Milk: The secret life of breasts, Fiona Giles (2003)
    * Unassisted Childbirth by Laura Kaplan Shanley (1994)
    * Breast Feeding and Human Lactation by Jan Riordan & Kathy Auerbach (1993)
    * Breastfeeding: a Guide for the Medical Profession by Ruth Lawrence (1989)
    * Biological Anomalies: Mammals II: A Catalog of Biological Anomalies by William Corliss (1996)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pustila sam MM film.
    "joooooj"
    "kaj joj?"
    "pa nekako mi nije prirodno"
    "a, sreco, zasto onda imas bradavice? sjeti se kad si imao Leu u marami pa te usnama primila za bradavicu. jel ti to tako zbog drustva?"
    "ja to ne bi mogao"
    "zasto? sjeti se prije 9 mjeseci kako si bio ljubomorana na tu nasu povezanost. zaboravi na nase drustvo, zaboravi na okolinu, zar ne bi htio?"
    "a da je to drustvu normalno i prihvatljivo, bi"

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

fali "vjerojatno bi"
    (dajte edit opciju)

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Leonisa svaka čast tvom mužu
    A moj muž je cijeli film odgledao sa gadljivim izrazom lica, ali ja ga razumijem jer inače NE VOLI vidjeti mlijeko, a kamoli piti!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj nije htio ni pogledati

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a što se mi tu isčuđavamo što muškarci to uglavnom ne bi htjeli?
    pa tolike žene NE ŽELE dojiti!

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moj nakon što je pogledao samo je komentirao da mu izgleda nenormalno.
    Dakle, nije mu ni odvratno ni ružno,
    Prvi puta vidi tako nešto, kao i ja uostalom. Kad bi to bila uobičajena pojava ....tko zna.
    Nenormalno je i da žene piške stojeći, a moguće

a gdje su naši kolege forumaši? nijedan ne komentira, ili ne zalaze na ovaj pdf.
    možda bi se koji prikopčao na izdajalicu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako muški mogu dobiti rak dojke (a mogu, nije tako rijetko kako se čini), mogu bogme i dojiti!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •