Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 87

Tema: u čemu ćete iznijeti bebu iz rodilišta?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno u čemu ćete iznijeti bebu iz rodilišta?

bog drage žene,
    znam da ste o ovoj temi već prilično raspredale, al' mi se sad to ne traži pa, eto, idem lakšim putem ... zanima me par vaših verzija... mi ćemo iz bolnice kući u veljači (sad samo 33. tj.)...
    moj plan je (ne znam jel' "drži vodu"):
    body
    odjelce
    skafander preko (kupila sam skafander br. 62 jer mi se 58 činio jako malen, a sad mi se ovaj čini prevelik. no, mislim da moj mali dečko neće baš biti sitan... evo baš gledam njegovog tatu... kakva su Vaša iskustva s tim?)
    i autosjedalica....

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mislim da je to ok,još samo kapica.
    vidjet ćeš kakvo bude vrijeme.ako baš bude jako zima,možeš ga malo i pokriti sa dekicom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

skafander će ti sigurno biti prevelik
    ako neživiš daleko od bolnice metni jastučić u sjedalicu da se ne piga

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi ćemo izaći poč. 3.mj. a mislila sam obući djetetu sljedeće:
    -bodybenkica
    -odjelce
    -kapica
    -event. čarapice ili one plišane cipelice
    i stavit ga/ju u jastuk

Jel to ok?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo ako ces kuci pjesice.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj bodycreator prvotno napisa
    bolje da je veći,manjega bi obukli samo taj jedan put

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    Mi ćemo izaći poč. 3.mj. a mislila sam obući djetetu sljedeće:
    -bodybenkica
    -odjelce
    -kapica
    -event. čarapice ili one plišane cipelice
    i stavit ga/ju u autosjedalicu
    Evo sad je OK , ako ne idete pjeske od rodilista do kuce.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj bodycreator prvotno napisa
    ako neživiš daleko od bolnice metni jastučić u sjedalicu da se ne piga
    ovo nikako.
    sjedalice su napravljene prema svim pravilima i poštuju anatomiju novorođenčeta (osim ako se ne zlorabi i ne koristi satima i izvan automobila). podmetanjem bilo čega se znatno umanjuje sigurnost djeteta.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Naravno, stavit ga/ju u AS! Mislila sam što ćemo obući djetetu pa AS nije spomenuta

Vidim da Roda edukacija o AS stvarno radi!!!

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mislim da nećemo koristiti jastuk, ipak. Osobito u AS.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni je termin 10.2., obući ću joj body dugih rukava, normalno pelenu + švedsku (široki povoj), štramplice, plišano odijelce, kapicu, skafander i dekicu preko auto sjedalice

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj livac prvotno napisa
    štramplice
    To ti je jako nespretno obuc novorodenoj bebici.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Citiraj livac prvotno napisa
    štramplice
    To ti je jako nespretno obuc novorodenoj bebici.
    i gruuubo...
    radije duple hlačice (one sa nogavicama).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama bas stramplice nisu bile nezgodne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni beba dolazi oko 20.2 i obuci cu joj plisano odijelce kapicu dekicu i u auto stolicu

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja neću ipak jastuk nego:
    bodybenkica
    plišano odjelce
    kapica
    dekica
    i staviti u AS.

Jel sad ok?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, ako dekica ide PREKO remenčića , znači, zavezati bebu, pa staviti gore dekicu

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma najbitnija je topla kapica,i ta dekica preko remencica. Pa nije auto na kraju svijeta.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A što je sa varijantom da se beba vozi u košari za koju postoji poseban pojas (Chicco) koji se pricvrsti bebi oko struka.Sama kosara se isto pricvrti remenom.To je ona iz 3 u 1 kolica. Mi smo tako prosli puta jer neznam kako bebu od 2700g staviti u jaje autosjedalicu?Sto kazu strucnjakinje za AS?
    Mi smo prosli puta izasli u bodiu, jednodjelnom plis odjelcu, jastuku, kapici i stavili je u kosaru u autu (naravno da sam je izvadila za 3 minute jer je htjela ciku). Bio je 4. mjesec i padao je snijeg pa mislim da cu i ovaj puta u sjecnju postupiti isto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

košara se koristi samo za bebe koje imaju stvarnih zdravstvenih poteškoća, npr. nedonoščad koja ima problema s disanjem.

stavili je u kosaru u autu (naravno da sam je izvadila za 3 minute jer je htjela ciku)
    nadam se da ste prije nego što ste je izvadili zaustavili auto.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim da ste naucili da ne moze bez AS, bravo! :D

Skafander nije opcija za autosjedalicu, bolje obuci plisanca ili medica pa neku vestu, i kad bebu stavite u sjedalicu pokrijte ju dekom, znaci tek kad ste ju zavezali.

Nista ne umetati izmedju bebe i autosjedalice, nikakve jastucice ili dekice!

A sad o kreveticu.
    debeljucka, ovo o cemu ti pricas je obicna kosara za kolica, nije cak ni autokrevetic (koliko ja znam), trebalo bi pogledati jel ima certifikat.
    NO, i da je autokrevetic on nije optimalno rjesenje. A u vozilu drugo rjesenje nije mogucnost.

Autokrevetic sluzi za djecu niske porodjajne tezine <2500 g i bebe kojima se u rodilistu dijagnosticira poteskoce u disanju.

Svi ostali u autosjedalicu!

AS treba pravilno montirari u vozilo pod kutem od 45 stpnjeva, ukoliko je preokomita, ispod nje staviti zarolani rucnik i onda zategnuti sjedalicu.

Za sva ostala pitanja molim pdf autosejdalice.

I da, za vrijeme voznje nema balansiranja sa bebom u autu, prvo stati sa strane i onda hraniti bebu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ova košara iz 3u1 ima certifikat da je autokrevetić. Imaju uputstva kako košaru remenima vezati u autu, i kako bebu vezati za krevetić tim drugim remenom koji se kupuje posebno. Ja sam ga koristila 2-3 mjeseca dok beba nije bila oko 5 kg. Kad je bila skroz mala uopće je nisam mogla stabilno smjestiti u jaje AS.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

NO, i da je autokrevetic on nije optimalno rjesenje. A u vozilu drugo rjesenje nije mogucnost.

Autokrevetic sluzi za djecu niske porodjajne tezine <2500 g i bebe kojima se u rodilistu dijagnosticira poteskoce u disanju.

Svi ostali u autosjedalicu!

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi ćemo se iz rodilišta voziti oko 1.5 sat do doma. Jel to može novorođenče (koje će vjerojatno bit veliko jer već sad sa 30 tj. ima oko 2 kG :shock: !) izdržati u AS u komadu?

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa

Skafander nije opcija za autosjedalicu,

Nadam se da ipak može jedno pitanje - zašto skafander nije opcija? Pročitala sam već dosta na forumu o vožnji bebe u autosjedalici, ali nisam na ovo naišla, pa me interesira (nisam pročitala još sve, ali vjerujem da bi odgovor i ovdje mogao još koga zanimat, pa ako nije teško).

Pročitala sam samo par put negdje da treba paziti kod skafander vreća da imaju onu rupu dolje u sredini da može pojas od AS kroz nju sigurno, a pošto imamo takvu skafander vreću, zanima me zašto nije pametno to koristiti u AS jer hoću svojoj bebici ono što je za nju najbolje od počeka, koliko ja mogu utjecati na to.

Thanx

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, nika je napisala da se javite na "nadležni" podforum jer njega redovito prate naše savjetnice za AS i sigurno ćete dobiti stručan odgovor.
    na pitanja na drugim podforumima odgovore jedino ako slučajno otvore topik ili ako ih netko upozori da ima pitanja za njih.

probat ću ja odgovoriti:
    kailash, beba to može "izdržati". ako će spavati, pusti ju da spava i gotovo. ako će biti budna, vjerojatno će zaplakati, pa onda zaustavite auto, izvadi ju iz AS, podoji ili pomazi i nastavite put.

hera, beba u AS mora biti dobro stegnuta remenčićima. nama to nekad izgleda i prejako, čak i kod veće djece, ali nije. jedino ako su remenčići dobro stegnuti, AS ima svoju pravu i punu funkciju. ako je beba u skafanderu/ dijete u jakni, onda ima previše "lufta" i dijete nije dobro zavezano.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Lutonjice, hvala

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

thx

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Hera prvotno napisa
    Citiraj Nika prvotno napisa

Skafander nije opcija za autosjedalicu,

Nadam se da ipak može jedno pitanje - zašto skafander nije opcija? Pročitala sam već dosta na forumu o vožnji bebe u autosjedalici, ali nisam na ovo naišla, pa me interesira (nisam pročitala još sve, ali vjerujem da bi odgovor i ovdje mogao još koga zanimat, pa ako nije teško).

Pročitala sam samo par put negdje da treba paziti kod skafander vreća da imaju onu rupu dolje u sredini da može pojas od AS kroz nju sigurno, a pošto imamo takvu skafander vreću, zanima me zašto nije pametno to koristiti u AS jer hoću svojoj bebici ono što je za nju najbolje od počeka, koliko ja mogu utjecati na to.

Thanx
    kod skafandera je problem jer je debeli i sklizak.

stavite perjanu jaknu na sebe pa na nju stavite neki ruksak, pa mu jako zategnite remen na ramenu. ako stisnete vidjet cete koliko lufta ima ispod remena jer je jakna debele i ne moze se dovoljno zategnuti pojas.

zbog tog lufta (nedovoljno zategnutog pojasa) male bebe bi mogle pri malo jacem kocenju izletiti iz autosjedalica jer nisu dovoljno cvrsto stegnuti pojasevi. (pravilo jednog prsta) - kaze da je pojas dovoljno stegnut ukoliko samo jedan prst stane ispod remencica i kljucne kosti.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li to vreijedi i za skafander-vrecu koji nije od skliskoh materijala?
    to je ono sto izgleda kao vreca za spavanje ili dodatna vreca za kolica, stavi se u sjedalicu, provuku se pojasevi, zatim se beba zakopcai tek onda se zakopca gornjidio skafandera?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pozdrav svim mamama i njihovim bebama
    Termin mi je 20/04/2007 :D
    U svezi izlaska iz bolnice i auto sjedalica- nama je patronažna sestra na trudničkom rekla da se dijete nikako ne bi smjelo nositi u klokanicama, maramama dok ne navrši 5 mjeseci, što bi značilo da se ne bi smjelo staviti niti u AS koja nije potpuno ravna. Eto, to nam je rekla da bebe moraju biti u ravnom položaju jaaaako dugo, pa kako da ja onda svoju princezu donesem iz bolnice ako ne u AS? Da ju stavim u onaj ravni dio kolica koji je za novorođenčad?
    Hvala unaprijed...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

patronažna je u krivu i za marame, i za AS.
    hrvatski zakon nalaže da se novorođenče od prvog dana u autu vozi u AS.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

al me razljuti ta neinformiranosti patronažnih koje su tu da pomognu i daju informacije

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    al me razljuti ta neinformiranosti patronažnih koje su tu da pomognu i daju informacije
    potpisujem ,

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala
    Onda ćemo iz bolnice u AS.
    A što se tiče neinformiranosti, to je prestrašno kako upute patronažnih sestara ovise o njihovim godinama i osobnim stavovima koji uopće ne moraju biti po nekim "pravilima službe". Svaka ima svoju teoriju o istoj temi.
    Tako je npr. mojoj frendici koja pored dvoje djece ima i psa, jedna patronažna rekla da je super što ima kućnog ljubimca, a kad je došla druga i starija (cca 50 godina) rekla joj je da kaj će joj ta životinja doma s djecom.
    Mislim užas kako se igraju s nama, osobito prvorotkinjama bez iskustva
    Isto nam je na trudničkom rekla da ne smijemo "tretirati" pupak dok ne otpadne; dakle nikakvi Byvacin, alkohol niti išta, a u svim knjigama pišu doktori da se pupak mora čistiti, posipati praškom i previjati barem 1-2 puta dnevno. Pa kome da mi vjerujemo???
    Uh...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

samo intuicija, zdrav razum i, naravno, Roda portal

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sto se tice AS kod nas u BIH valjda to i ne stoji u zakonu, a nasi pedijatri i sestre ne daju da se novorodjence iznosi u AS... I kome god da kazem da bih ja htjela iznijeti bebu u AS svi odmah skoce na mene jel eto nisam normalna...Ne daj Boze beba ce se ugusiti...Nemogu nikom da objasnim da se u Europi ne smije voziti u bilo cem drugom osim u AS i da se te autosjedalice testiraju i da imaju certifikat i da bebi nece biti nista ako je sjedalica namjestena pod adekvatnim uglom i sve to ne pomaze...Ja sam izgleda izuzetak koji misli suprotno al se ne smijem usuditi jer niko to ne radi i nema iskustva...S druge strane umirem od straha jer svi voze ko ludi i meni od klinike do kuce treba 20-tak minuta voznje...Da vozimo 20km na sat pa kad stignemo? A u tom slucaju moram kupiti onu korpu, kosaru ili kako vec ako znate na sta mislim, koja kosta nekih 35 eura...Bezveze...

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

proljetna beba ja još nisam rodila ali već znam da beba ide van iz bolnice u AS.
    A na tvom bi mjestu posudila tu nosiljku i nosila bebu do auta, a onda bi je posjela u AS i lijepo doma. Šta te briga za druge, samo se informiraj kako malu bebu posjest u AS, kad već nemaš pomoć u bolnici.
    Pusa i sretno!

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj proljetna beba prvotno napisa
    Sto se tice AS kod nas u BIH valjda to i ne stoji u zakonu, a nasi pedijatri i sestre ne daju da se novorodjence iznosi u AS... I kome god da kazem da bih ja htjela iznijeti bebu u AS svi odmah skoce na mene jel eto nisam normalna...Ne daj Boze beba ce se ugusiti...Nemogu nikom da objasnim da se u Europi ne smije voziti u bilo cem drugom osim u AS i da se te autosjedalice testiraju i da imaju certifikat i da bebi nece biti nista ako je sjedalica namjestena pod adekvatnim uglom i sve to ne pomaze...Ja sam izgleda izuzetak koji misli suprotno al se ne smijem usuditi jer niko to ne radi i nema iskustva...S druge strane umirem od straha jer svi voze ko ludi i meni od klinike do kuce treba 20-tak minuta voznje...Da vozimo 20km na sat pa kad stignemo? A u tom slucaju moram kupiti onu korpu, kosaru ili kako vec ako znate na sta mislim, koja kosta nekih 35 eura...Bezveze...
    Znam tocno o kakvom je mentalitetu rijec (uostalom, ja ratujem sa familijom u BiH samo da vezu pojaseve i da nema veze sto se voze "samo po gradu") tako da mogu samo pretpostaviti kako se osjecas. No, mislim da trebas odustati od objasnjavanja vaznosti AS, neko ne zeli znati a neko se ne zeli obrazovati. Bitno je da se ti i TM slazete.
    A da kupis AS pa bebu stavis u nju kad sjednete u auto? Tvoja beba - tvoja briga i odgovornost. Nece ti valjda odredjivati kako ces bebu dovesti kuci, niti ce ici za tobom da vide da ju nisi stavila u AS.
    Sto se kosare tice, mozes li to negdje posuditi, cisto za onu etapu od bolnice do auta da te ne pile?

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zasto skrivati AS???
    ako je moja odluka da ja vozim svoju djecu u AS ja ću to napraviti jer sam se informirala i znam da je ispravno
    sve te bapske priče za mene padaju u vodu i ne želim ih uopće slušati, jednostavo me nije briga za njih
    moji su obojica do prije neki dan bili u AS, Luka je još uvijek u AS i biti će dok god ga ne prerase a Tino je stvarno za svoju dob jako visok i prerastao je booster, ali nem boga da će u auto sjest a da nije vezan - svi redom mi se rugaju i govore mi da nisam normalna što mućim djecu time...ali znaš onu...na jedno unutra na drugo van...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i ja sam se odlučila za izlazak iz bolnice u AS, iako me koštalo živaca i rasprave sa bližnjima. svi misle da mi je mozak ispran na rodi

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Inka prvotno napisa
    svi misle da mi je mozak ispran na rodi
    Pa možda i je, od bedastoća.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prije 4 godine kad smo mi izlazili iz Splitskog rodilista bilo je zabranjeno iznjeti bebu u AS. Nadam se da se do danas to promjenilo....

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nije nikakav problem iznijeti bebu u jastuku/košari/na rukama i vani u autu staviti u autosjedalicu. Tko to može zabraniti?

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a u kojem je položaju beba u maternici???
    na ravnom???
    naravno da se mala beba može (čitaj mora) voziti u as!!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mislim da ovo s AS ima vise smisla nego ono s jastukom!
    Ivaa- definitivno si u pravu!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je termin 05.04.07. ja sam mislila svojoj maloj obući:
    -bodi-benkicu dugih rukava ili bodi obični
    -pelene
    -plišano ili pamučno odijelce
    -štramplice ili samo čarapice
    -pamučnu kapicu
    -zamotati je u dekicu
    -u autu u "jaje"

Hoće li joj biti hladno,i moram li je u AS iznjrti iz bolnice ili je bolje da nam je on već namontiran u autu,a bebicu do auta da donesemo u rukama (u Petrovoj je 2 koraka od izlaza iz bolnice do auta)?

I još jedno pitanje.MM i ja smo odlučili najvjerovatnije kupiti JANE kolica,e sada jedna vrsta ima "jaje",a druga (neću sada tu reklamirati vrste kolica) nosiljku-autosijedalicu u 4 položaja.
    Ta nosiljka je meni ogromna i ne znam bi li ja uopće mogla kad stavim bebu u nju je podići?
    Prodavačici je ona bolja od "jajeta" jer kao "jaje"je premalo i beba ga brzo preraste,na što sam joj ja odmah odgovorila da nije premalo,nego da tako treba biti,jer je beba sigurnija i čvršće svezana u njemu i da sjedalice ne smiju biti komotne.

Uglavnom jer tko to vidio-tu autosijedalicu u 4-položaja i šta mislite o njoj? Ona se u ležećem položaju stavlja paralelno s stražnjim sjedalom,tek kada se malo podigne ide u položaj obrnutog o smjera vožnje. :?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ivana zg pogledaj ovaj topic, negdje po sredini imaš snimke sa crash testa takve ležeće košare i auto-sjedalice (jaje) pa usporedi

ležeća definitivno nije za preporuku

Datum pristupanja
    Nov 2003

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ću definitivno bebu iznijeti iz rodilišta u AS, pa tko šta mislio i rekao. Jedino zbog čega se dvoumim, obzirom da ja i MM još nemamo puno prakse u brzom i spretnom montiranju AS, da li bi bilo pametnije bebu iznijeti na rukama pa ju u autu staviti u već montiranu AS. Imate li kakvog iskustva s tim?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •