ja bih iznijela na rukama i smjestila na vec dobro montiranu AS (tako sma i napravila)
ja bih iznijela na rukama i smjestila na vec dobro montiranu AS (tako sma i napravila)
Sad si mi riješila dilemu....poslušat ću stručnjakazrinka prvotno napisa
.
ja planiram iznijeti bebu na rukama. nek izađe u svijet u majčinom zagrljajui onda ću ju staviti u već montiranu AS
i pokriti dekicom
kailash
danas je prekrasan dan, samo ovakve smajliće stavljam...
nije dan prekrasan nego iz tebe, draga, izlazi tomamuška prvotno napisa
![]()
betty boop, kailash, kako ste na kraju iznijele bebu iz rodilišta? Danas sam vježbala montiranje stolice u auto i bila prekinuta nakon 10 minuta tako da sutra nastavljam vježbu, ali za sada imam nekako dojam da se stolica ne može dobro montirati s djetetom u njoj, niti da se dijete može dobro staviti u stolicu koja je već montirana. :/ Treba mi savjet.
blis, nisi u pravu. Treba malo strpljenja i savladat ćeš to.
Ja sam i prvu bebu tako iznjela - na rukama, pa u montiranu sjedalicu.
A tako ću i drugu.
I onaj trenutak kad smo prvi put izašli na svijetlo dana neću nikada zaboraviti...Bilo je tako lijepo da smo još neko vrijeme stajali pored auta i uživali na suncu - da bio je prekrasan sunčan svibanjski dan....
a doma nas je čekala cijela četa: bake, djedovi, ujna i ujak, nećakinje...i zadržali se samo 15 min da ga vide i gibanac.
Nikada do sada nije bio van sjedalice ,osim jednom kad mene nije bilo u blizini i bio je s bakom i dedom, pa ga baka uzela u krilo. I tada su dobili lekciju iz ponašanje i sigurnosti. AS nisu izmišljene bez veze i nije njihova upotreba u zakonu. To što je djete malo u "čudnom" položaju, pa sjetite se samo kakav je položaj bio u vašem trbuhu.
samo još malo vježbaj....meni je AS bila montirana u autu kad smo iznijeli S. iz rodilišta ali sam morala odvezati pojas koji drži AS da bi ju stavila u sjedalicu. i odvezala sam pa ponovno zavezala...nije bio problem.blis prvotno napisa
MM će donjet AS i bebu ćemo iznjet u tome...nisam htjela kupovat košaru samo da donesem bebu od bolnice do auta...ccca 5 metara...pa onda u AS...
mi nismo imali košaru. iznijeli bebu zamotanu u dekicu s kojom smo ju poslije pokrili (nakon što smo ju smjestili u AS)(maša) prvotno napisa
i ja sam mislila ju staviti u as odmah u bolnici pa samo klik na postolje (koje još nismo namontirali) u auto. to sam si ja tak zamislila da je samo klik :?
budemo probali ovaj vikend nekog čupavca provozat u autosjedalici,za vježbu...
možda izvučem i kolica i prošećemo recimo plišanog psa u njima![]()
Ma ne bojim se ja da je neću znati monitrati (danas ne vježbam cijelo jutro spavamkailash prvotno napisa
) nego ovog stavljanja bebe. Znači ipak si morala otkačiti pojas da staviš bebu. A dobro. Ako su drugi uspjeli i ja ću.
![]()
ma nije tako strašno....AS je dosta stabilna i nećeš mlatit njome po zraku ili nešto tako...staviš je u auto, provučeš pojas, klik i gotovo....emanina prvotno napisa
Mi siprobavali sa plišanom žabom koja je upola manja od bebe i nije se ni pomakla.... :D :D
mi smo AS isto odmah namontirali u auto, a margitu je MM nosio u rukamakailash prvotno napisa
![]()
ah...vi ste već iskusni roditeljiLutonjica prvotno napisa
![]()
MM se već sad boji da mu ne ispaden ili nešto....a ja neznam u kakvom ću stanju biti pa se osjećamo najsigurnije ako ide van i do auta u AS...
Mirta30 i jesi li otkopčavala kopču pojasa kada si stavljala bebu ili si je provukla?
blis, nisam otkopčavala pojas nego sam provukla Adriana ispod njega. I on se uopće nije bunio.
Iz rodilišta smo izašli u košari, ali to je bilo zato jer se muž bojao da mu Adrian ne ispadne ako ga bude nosio na rukama. A da vidiš kako sada barata s njim
![]()
Ponosno objavljujem da sam montirala stolicu, paaa... savršeno. Sutra ću još s kutomjerom izmjeriti je li kut 45-60 stupnjeva jer sam to danas procijenila od oka. Jedva čekam da me savjetnice pohvale kada je vide.
A moja mala će biti manja od Adriana, pa ću je valjda još lakše provući bez otkopčavanja pojasa. Naravno, ako MM ne bude morao mene nositi van iz rodlišta. Onda će doći sa stolicom gore.
moja mala je "malo veća" bila (3920 g i 53 cmblis prvotno napisa
) pa nije bilo šanse provući ju ispod pojasa.
Podižem temu.
Javite se novopečene mame, pogotovo one s blizancima. Nisam ni sama pametna, da li ih iznijeti u as pa ju onda ponovo montirati u auto ili ih iznijeti u košarama ili nosiljkama pa ih premjestiti u as.
Iskusne javite se!
Eva123 mi smo svoje cure iznjeli u AS. Lijepo nam ih je sestra spakirala unutra i tak smo ih iznjeli - bez ikakvog premještanja. To mi se čini i najjednostavnije - ono, premještat ih vamo-tamo, a još su mali, mi neiskusni, uzbuđeni....
I da, moje cure su izlazile s 2540g i 2580g i sasvim im je bilo "fajn" u autosjedalicama![]()
Eh da, zaboravih napomenuti da su se naše AS montirale na isofix bazu - tak da nam je to zaista bilo čas posla - jedan klik. Upravo iz tog razloga smo se i odlučili na takvu kombinaciju - brzina, jednostavnost i sigurnost.
Hvala tonili, a koje su marke tvoje as? Ne znam jel smiješ ovdje reklamirati.
Da li isofix ide redovno sa as ili to imaju samo pojedine marke.
Mi smo izašli tako da ju je tata nosio u jastuku, a u autu smo ju smijestili u sjedalicu! Vozili se 3 sata do doma! Na trajektu smo ju izvadili iz as i super je prošlo!!!!
Maxi Cosi Cabriofix i Familyfix baza - to je bila naša kombinacija. A za detalje oko AS imaš malo niže cijeli topic - da ovdje ne idemo off
Podižem temu, isto pitanje kao betty boop
Sve sam nabavila, ali ostaje mi ipak pitanje kako tako majušnu bebicu odmah sjmjestiti u (kosu) autosjedalicu. Jasno mi je da je to najsigurnije u vožnji, ali ipak...treba li što podmetnuti da ne leži tako nakoso???
Imamo mi mekani jastuk, ali on ne stane u nju, korpu nemamo, a i kažu da ona nema funkciju u autu- nije sigurnosna naprava
Definitivno želim odmah bebu sigurno voziti u autu... da li ima IKAKVE potrebe išta podmetati, da li se to uopće smije??? Samo želim da nam naša mala ljubavica stigne udobno i sigurno kući!
Zekana, jel ti AS ima umetak za novorodence? On malo ublazi taj kut.
Prema uputama fiziterapeuta za novorodencad i dojencad, vecina danasnjih as ima taj nastavak i fizioloski kut u kojem dijete ne sjedi vec su nogice vislje gore i skroz je siguran za vecinu beba na neduge relacije.
Ja planiram da mi ga u rodilistu upakiraju u as i tako picimo.
zekana, ispod guze se ne smije podmetati nista sto nije originalan dio autosjedalice. Znaci neke AS imaju umetak za novorodnce, a neke nemaju. Ako umetak nije dosao s autosjedalicom tj nije njen sastavni dio, ne znaci da se novorodence ne moze voziti i njoj. Dijete nece sjediti, jer ce sjedalica biti postavljna u auto pod kutem od 45 stupnjeva. Naravnod da ces dijete izvan auta (doma i u kolicima) novorodence drzati na skroz ravnom, ali u autu je najbitnija sigurnost,
Ako imas pitanja vezanih za AS, javi se na podforum autosjedalica. Ima dosta nacina kako djetetu uciniti voznju ispravnom i udubnom (rolanje pelene oko glavice da stoji na mjestu, te do zarolavanja rucnika izmedju prepona i kopce (ne ispod guze) ukoliko je beba presitna .
http://www.roda.hr/_upload/dokumenti...osjedalice.pdf
[QUOTE=zekana;2401443]Podižem temu, isto pitanje kao betty boop
Sve sam nabavila, ali ostaje mi ipak pitanje kako tako majušnu bebicu odmah sjmjestiti u (kosu) autosjedalicu. Jasno mi je da je to najsigurnije u vožnji, ali ipak...treba li što podmetnuti da ne leži tako nakoso???
Imamo mi mekani jastuk, ali on ne stane u nju, korpu nemamo, a i kažu da ona nema funkciju u autu- nije sigurnosna naprava
Definitivno želim odmah bebu sigurno voziti u autu... da li ima IKAKVE potrebe išta podmetati, da li se to uopće smije??? Samo želim da nam naša mala ljubavica stigne udobno i sigurno kući![/QUO
Zekana, U AS ne smije ići ništa što nije i inače dio AS. AS jaje je prilagođena novorođenčati koliko god nama bebice čudno izgledale u njoj.
Spakujte bebicu u AS i ne brigaj, bitno je da se sigurno vozite
https://plus.google.com/u/0/photos/1...If7gbjx3LCL3AE
Ovo je moja autosjedalica, ima umetak. Čitala sam rodinu brošuru o AS, sve mi je jasno ZAŠTO to mora biti pod nagibom. Valjda je to navika gledati iznošenje beba u nekim košarama, ušuškane u dekice i bebi jastuke. Pa mi je valjda prvenstveno zato tako neobično zamišljati iznošenje bebe iz rodilišta u AS (pod nagibom). Shvaćam ja kako se moj mozak igra sa mnom.
Svakako sam 100% za AS kako god da bilo! Ali eto, čula sam i da su ljudi podmetali pelene pod glavu. To me dodatno zbunilo... jer ako je AS savršeno primjerena za novorođenče (s tim umetkom), nadalje ako je baš TAJ kut najsigurniji i osigurava najmanju moguću štetu pri mogućem sudaru, kako se onda usuditi "pokvariti" taj siguran položaj podmetanjem stvari???
Ljudi ne znaju, ne rade to namjerno da bi ugrozili bebinu sigurnost. Najcesce to rade u vjeri da cine nesto dobro (izravnavanje djeteta). Zato je bitno pitati, informirati se. Nista se ne sekiraj, vidis da vec skoro sve znasvise nego ga kad sam isla roditi
![]()
Sjedalicu izvjezbaj postaviti u auto i prije poroda. Ako nesto zapne, tu smo
Obrati i pozornost da rucka AS u voznji bude u polozaju kako je i na naljepnici koja je naljepljena na AS.