Eto kako smo dočekali Božić.Ja još ne mogu doći sebi od šoka. Zdravo dijete sam stavila spavati na Badnjak, bila je supervesela, igrala se, skakala, trčala...da bi tu noć završili na hitnoj.
Bili smo kod svekija u drugom gradu za Božić. Stavila sam je spavati u kinderbet (tamo hoće isključivo u kinderbet, a kod kuće spava s nama) i srećom legla odmah spavati u krevet u istoj sobi. Oko dva u noći budi me nekakvo škripanje, krkljanje, ma ne mogu to dobro ni opisati. Srećom da imam lak san, a i nekakvo šesto čulo ili intuiciju što se mog djeteta tiče. Dižem se, palim svjetlo i imam šta vidjeti. Moje dijete ima jastuk preko lica, hropće i bori se za zrak.
Nikad ne spava sa jastukom, ne znam ni sama zašto sam tamo dopustila svekrvi da joj stavi taj jastučić.
Odmah smaknem jastuk i podignem je a ona hropće i bori se za zrak. Sva u šoku trčim odmah dole, alarmiram sve i trk na hitnu.
Iako nikad nisam imala ni osobno iskustvo s laringitisom, niti sam vidjela nešto slično, sjetila sam se što sam čitala i skužila da bi to mogao biti laringitis.
Na hitnoj su nam rekli da je to blaži napad laringitisa (Bože, kako li izgleda teži napad), dobila je inhalaciju (ventolin), injekciju (deksanešto), i još je vadila krv, pa je još dobila i sumamed.
Bilo joj je skoro odmah nakon tretmana bolje. Med. sestra je rekla da već sutra bude pjevala.Skoro da je i bilo tako.
Kad smo se vratili kod svekija još se i igrala i potpuno mirno zaspala. Za razliku od mene koja još satima nisam mogla zaspati. Ne mogu si istjerati iz glave njenu sliku s tim jastučićem na licu. Šta bi bilo da sam ostala dole gledati televiziju? Ili da imam tvrđi san? Na hitnoj su nam potvrdili da se teoretski, dijete može ugušiti.
Nikad ne znaš. Laringitis je bio virusni, došao je da ama baš nikakvih naznaka nije bilo, nit je kašljala, samo joj je malo curio nos.
Ne želim nikoga plašiti, ali kad stavite dijete spavati, prigledajte ga tu i tamo (iako to vjerojatno i radite).
Srčeko moje malo, sve je te intervencije izuzetno hrabro podnijela, doktori su se divili kako surađuje i nakraju je dobila i diplomu za hrabrost.![]()
Još je doma jer se kašalj nije skroz povukao, ali inhaliramo se fiziološkom i polako se smanjuje. Božić nam je baš bio nezaboravan, zar ne?