Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Naše užasno iskustvo s laringitisom

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Naše užasno iskustvo s laringitisom

Eto kako smo dočekali Božić. Ja još ne mogu doći sebi od šoka. Zdravo dijete sam stavila spavati na Badnjak, bila je supervesela, igrala se, skakala, trčala...da bi tu noć završili na hitnoj.
    Bili smo kod svekija u drugom gradu za Božić. Stavila sam je spavati u kinderbet (tamo hoće isključivo u kinderbet, a kod kuće spava s nama) i srećom legla odmah spavati u krevet u istoj sobi. Oko dva u noći budi me nekakvo škripanje, krkljanje, ma ne mogu to dobro ni opisati. Srećom da imam lak san, a i nekakvo šesto čulo ili intuiciju što se mog djeteta tiče. Dižem se, palim svjetlo i imam šta vidjeti. Moje dijete ima jastuk preko lica, hropće i bori se za zrak.
    Nikad ne spava sa jastukom, ne znam ni sama zašto sam tamo dopustila svekrvi da joj stavi taj jastučić.
    Odmah smaknem jastuk i podignem je a ona hropće i bori se za zrak. Sva u šoku trčim odmah dole, alarmiram sve i trk na hitnu.
    Iako nikad nisam imala ni osobno iskustvo s laringitisom, niti sam vidjela nešto slično, sjetila sam se što sam čitala i skužila da bi to mogao biti laringitis.
    Na hitnoj su nam rekli da je to blaži napad laringitisa (Bože, kako li izgleda teži napad), dobila je inhalaciju (ventolin), injekciju (deksanešto), i još je vadila krv, pa je još dobila i sumamed.
    Bilo joj je skoro odmah nakon tretmana bolje. Med. sestra je rekla da već sutra bude pjevala. Skoro da je i bilo tako.
    Kad smo se vratili kod svekija još se i igrala i potpuno mirno zaspala. Za razliku od mene koja još satima nisam mogla zaspati. Ne mogu si istjerati iz glave njenu sliku s tim jastučićem na licu. Šta bi bilo da sam ostala dole gledati televiziju? Ili da imam tvrđi san? Na hitnoj su nam potvrdili da se teoretski, dijete može ugušiti.
    Nikad ne znaš. Laringitis je bio virusni, došao je da ama baš nikakvih naznaka nije bilo, nit je kašljala, samo joj je malo curio nos.
    Ne želim nikoga plašiti, ali kad stavite dijete spavati, prigledajte ga tu i tamo (iako to vjerojatno i radite).
    Srčeko moje malo, sve je te intervencije izuzetno hrabro podnijela, doktori su se divili kako surađuje i nakraju je dobila i diplomu za hrabrost.
    Još je doma jer se kašalj nije skroz povukao, ali inhaliramo se fiziološkom i polako se smanjuje. Božić nam je baš bio nezaboravan, zar ne?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

uh, bome ste i vi zaslužili diplomu za hrabrost. sreća da je sve super prošlo.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je to noćna mora. Iako su mi klinci već dosta veliki, još ih idem slušati kako dišu. A kad čujem taj specifičan zvuk kašlja, noge mi se odrežu. Moj Aleksandar JE imao TEŽI napad laringitisa. Ne želim nikom da to doživi.

Usto, prije dva tjedna je u Međimurju umrla trogodišnja curica na popodnevnom spavanju. Nije bila bolesna ni ništa, samo ju je mama nakon što je pomislila da već predugo spava, našla mrtvu. Službeni uzrok smrti je SIDS, iako je dijete bilo prestaro za taj sindrom i ustvari ne znaju zbog čega je prestala disati. Od tada me posebno lovi panika da se ne uguše u snu.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ajoj mogu samo mislit kako si se prestrašila

Poslid pa nemogu vjerovat 3g,zar nisu radili obdukciju
    moj je prošao 5 a ja ga još uvik provjerim koji put po noći

P&A

Početno

Moja Antea je imala teži napad laringitisa i točno znam kako si se osjećala. Ostale smo 7 dana u bolnici. Iza toga imala je još 5 napada, ali prvi je bio najjači. Kupili smo inhalator i uglavnom stvar rješavamo doma. Bitno je reagirat već kad nos procuri.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ventolin),
    :? hm zasto ventolin za laringitis??? mi nikada ne dobimo ventolin za laringitis, tj dobimo ga ak ima bronho opstrukciju al dobimo adrenalinsku inhalaciju i od tog nam bude odmah bolje ž
    nisi sama ovaj vikend bila u laringitisu -i mi bili u subotu navecer na hitnoj zbog istog no mi smo vec navikli

nabavi si pulmicort respule iz vana za inhaliranje,imas na cybermedu vise o tome jer je vrlo vjerojatno da ce vam se sada to ponavljat.,..pa da nemoras letat na hitnu... ja sam si sada nabavila i micronepfrin i pulmicort respule ...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    ventolin),
    :? hm zasto ventolin za laringitis??? mi nikada ne dobimo ventolin za laringitis, tj dobimo ga ak ima bronho opstrukciju al dobimo adrenalinsku inhalaciju i od tog nam bude odmah bolje ž
    nisi sama ovaj vikend bila u laringitisu -i mi bili u subotu navecer na hitnoj zbog istog no mi smo vec navikli

nabavi si pulmicort respule iz vana za inhaliranje,imas na cybermedu vise o tome jer je vrlo vjerojatno da ce vam se sada to ponavljat.,..pa da nemoras letat na hitnu... ja sam si sada nabavila i micronepfrin i pulmicort respule ...
    Ne znam zašto ventolin, znam da se to daje kod bronhitisa (bronhiolitisa?). Uglavnom, terapija je bila učinkovita, i jako je brzo reagirala na nju. Kad smo tek došli pedijatar je spominjao da ako joj ne bude bolje da će sutra ostati u bolnici, a nakon terapije obavezno da budemo sat vremena u bolničkom okruženju da bi vidjeli kako će se razvijati. No, već pola sata nakon terapije, rekao je da slobodno odemo doma i pratimo stanje.

Nemoj me plašiti molim te s tim ponavljanjem lrg-a. Ovo sam jedva preživjela. Je li moguće da to dođe tako iznebuha, pa da se onda počne ponavljati? Mi muku mučimo i s disanjem na usta uzrokovanim povećanim trećim krajnikom. Na zadnjem pregledu dr. Tolić je rekao da nije još za operaciju, ali nije puno bolje, odnosno još se malo pogoršalo. (sluh joj je slabiji na jedno uho).

P&A

Početno

Vjeruj mi, prvi put je neopisivo najgori! Obično prestane do 4 godine, ako uzrok nije alergija ili ima asmu.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj P&A prvotno napisa
    Vjeruj mi, prvi put je neopisivo najgori! Obično prestane do 4 godine, ako uzrok nije alergija ili ima asmu.
    Nema nikakvu alergiju (barem je nije imala), ni astmu. Što više čitam o tom nesretnom laringitisu sve sam više u komi. Ne znam kad ću je (opet) moći mirne duše ostaviti samu na spavanju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čim ti djetetu procuri nos odmah ga inhaliraj prije spavanja. Tko je sklon laringitisu ima šanse da mu svaka virusna infekcija završi laringitisom.
    Prva pomoć je dati djetetu Fenistila ili Caritina kad dobije napad, i iznijeti ga na zrak ili u zaparenu kupaonicu.

P&A

Početno

Ja sam isto bila luda. Nazivala sve meni poznate i nepoznate doktore. tražila sam samo da mi netko potvrdi da se od tog ne može ugušit, nažalost nitko ne garantira, ali to je fakat rijetkost.
    Znam da se bojiš, ali kad se napad javi moraš ostat pribrana i pomoć joj.
    Ja sam dosta toga naučila na forumima i dobila super savjeta, pa ako ti ikako mogu pomoć ili te bilo što zanima slobodno pitaj!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tko je sklon laringitisu ima šanse da mu svaka virusna infekcija završi laringitisom.
    je kao i ko je sklon bronhitisu... mi imamo nekad laringitis nekad bronhitis i uvijek se desava da pocne iznenada taj jaki kasalj, no ovo kaj ti pricas vise lici na neku bronhoopsturkciju koje je vjerovatno i bilo cim velis da je i tesko disalo dijete i dobro na ventolin reagiralo...

nama svaka viroza i svako nosocurenje zavrsi tako a krenulo je s 3i pol godine. :/

ugusiti se zbilja moze al to je rijetkost i stvarno si nabavi inhalator i ak se pocne gusiti ko sto netko rece podmah van na hladan zrak ili uparenu kupaonu ...
    za prvu pomoc nama je rihter rekao inhalacije pulmicort respulama i micronefrin... claritin nam nije pomogao i ne pomaze nam...

alergiju ni astmu nemamo :/

nego je ovo sto svakom viurozom tako zavrsimo...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa
    Tko je sklon laringitisu ima šanse da mu svaka virusna infekcija završi laringitisom.
    je kao i ko je sklon bronhitisu... mi imamo nekad laringitis nekad bronhitis i uvijek se desava da pocne iznenada taj jaki kasalj, no ovo kaj ti pricas vise lici na neku bronhoopsturkciju koje je vjerovatno i bilo cim velis da je i tesko disalo dijete i dobro na ventolin reagiralo...

nama svaka viroza i svako nosocurenje zavrsi tako a krenulo je s 3i pol godine. :/

ugusiti se zbilja moze al to je rijetkost i stvarno si nabavi inhalator i ak se pocne gusiti ko sto netko rece podmah van na hladan zrak ili uparenu kupaonu ...
    za prvu pomoc nama je rihter rekao inhalacije pulmicort respulama i micronefrin... claritin nam nije pomogao i ne pomaze nam...

alergiju ni astmu nemamo :/

nego je ovo sto svakom viurozom tako zavrsimo...
    Inhalator imamo i inhalirala sam je fiziološkom (ponekad s par kapi operila) skoro svaki dan. I nakon tog napada sam je inhalirala, i evo, skoro uopće više ne kašlje, dosta je mirno prospavala i noć.
    Malo mi nije jasno-uparena kupaona vs. hladan zrak. Pa to je nebo i zemlja. Kako može i jedno i drugo biti učinkovito? Meni je poznato da kod lrg-a dijete treba iznijeti na hladan zrak, da se "šokiraju" glasnice i malo smanji njihova otečenost. To sam nažalost saznala poslije.

A curenje nosa je nama skoro konstanta u zimskim danima, nije me to baš brinulo, jer nije bilo komplikacija. Mislim da joj je inhaliranje jako pomagalo. Ali ako je ovo virusno, što ga može spriječiti?

P&A

Početno

kao i svaku virozu mogu je spriječit vitamini i jak imunitet.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije ni meni jasno al tako je tj tako su nam rekli na sreb.
    mi se isto stalno inhaliramo fiziolo. al nema srece, kad krenu onda stalno dolaze napadi laringitisa ili bronh.. i nis ih nemre sprijeciti vec samo zaustaviti u ranoj fazi pulmicort respule i mikronefrin...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni isto nije baš jasno to sa hladnim zrakom ili zaparenom kupaonicom; kupaonicu nam je preporučila naša pedijatrica, a hladni zrak doktor sa SD, a i moja prijateljica kojoj dijete ima često laringitise - i to za hladni zrak sam se stvarno i uvjerila da pomaže, mi smo Leu zamotali u deku i iznijeli na balkon i dali joj Fenistil i odmah se smirilo, doduše nije bio neki jaki napad.

P&A

Početno

Ja također dam fenistil kapi i kad vidim da je procurio nosić Više sam naučila kad će dobit napad- uvijek prije nego zaspi osjetim da je malo promukla i fenistil mi je već par puta spriječio napad.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama je ovaj zadnji napad došao dosovce IZ NIČEGA, nije joj curio nos, nije kašljala, NIŠTA.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ribici je danas puno bolje, uopće više ne kašlje :D, ali kad ona ode na spavanje, odem i ja. Dnevno spavanje više ni nemamo, odnosno nemamo kod kuće, u vrtiću da, pa ću obavijestiti tete da je malo "prigledaju" dok spava.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

dijana, i iza nas je takvo iskustvo..sad smo već majstori..rješavamo sve s fenistil kapima ili žličicom claritina..nama je pomagao hladan zrak, iako smo čuli da je i to dvosjekli mač-naime pri takvom izlaganju može doći do naglog stezanja što je još opasnije

meni nije samo jasno zašto ste dobili sve to što ste dobili ?!
    miaslim, ako je bio virusni laringitis i to još slabiji napad čemu ventolin, kostikosteroid u injekciji i sumamed ?!!!!
    ja to nisam dopustila i otkantala sam pedijatricu na hitnoj-prestala je pametovat kad sam je pitala čemu sve to, a ona je rekla da je to njima praksa, a baš i ne znaju zašto..

:shock:

P&A

Početno

Ja se uvijek mučim doma do jutra da izbjegnemo hitnu i onda obavezno ujutro odemo do njene ped. da je ipak malo presluša. Nikad mi nije dala antibiotik jer kako ona kaže virusni je i nema potrebe za antibiotikom. Ni meni nije jasna ovolika količina ljekova. :shock:

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    dijana, i iza nas je takvo iskustvo..sad smo već majstori..rješavamo sve s fenistil kapima ili žličicom claritina..nama je pomagao hladan zrak, iako smo čuli da je i to dvosjekli mač-naime pri takvom izlaganju može doći do naglog stezanja što je još opasnije

miaslim, ako je bio virusni laringitis i to još slabiji napad čemu ventolin, kostikosteroid u injekciji i sumamed ?!!!!
    ja to nisam dopustila i otkantala sam pedijatricu na hitnoj-prestala je pametovat kad sam je pitala čemu sve to, a ona je rekla da je to njima praksa, a baš i ne znaju zašto..

:shock:
    He, oni kažu da je to bio slabiji napad, ali ona se gušila, pa onda ne znam, opet kažem, što znači teži napad. Doduše, čim smo izašli na svjež zrak, bilo joj je bolje, tako da izgleda to sa hladnim zrakom ipak štima...
    Sumamed zato jer su joj leukociti bili povećani, a ovo drugo pojma nemam. Nije mi bilo ni u peti da bilo šta odbijam, jer je moje znanje o laringitisu bilo skoro ravno nuli. Samo, ne ponovilo se

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj P&A prvotno napisa
    Ja se uvijek mučim doma do jutra da izbjegnemo hitnu i onda obavezno ujutro odemo do njene ped. da je ipak malo presluša. Nikad mi nije dala antibiotik jer kako ona kaže virusni je i nema potrebe za antibiotikom. Ni meni nije jasna ovolika količina ljekova. :shock:
    Prvo smo bili na hitnoj, dobili uputnicu za bolnicu za pedijatra, i on ju je preslušao i on je i odredio terapiju. Ja sam mu zahvalna do neba, jer je sve pomoglo.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je , jer mi isto svasta dobijemo kad idemo na hitnu uglavnom uvijek dobimo antibiotik koji im ne dajem jer ne vade krv pa ne priznam opravdanost, a oni ga daju da se osiguraju da im se ne vratis za slucaj da je bakterijsdka infekcija, dali su i solumedrol da pokriju slucaj laringitisa i ventolin za sliucaj bronhitisa i tako su sve dali djetetu a sto je pomoglo nije vazno, bitno da mju je bilo bolje i da im se ne vrati ja mislim da to oni tako nekako rade jer tako rade i kod nas... samo ja sad vec kuzim sto i kako pa ne dam nis od toga vec samo ono sto znam da ce pomoc sigurno
    po toj logici njihovog nagadanja sam si i za doma kupila i mikronefrin, i pulmikort a imam i ventolin - dakle mogu i sama gadjat
    tj izgleda da bolje iz iskustva znam sama sto im kada treba ...

dandy

Početno Naše užasno iskustvo s laringitisom

Joj, što mi je drago naići na informacije koje mi mogu pomoći. Bezbroj puta :D za Forum!
    Imam sličan problem. Ako netko ima pojma o čemu se radi - MOLIM VAS POMOĆ!
    Ne znam o čemu se radi, da li je riječ o laringitisu ili nečemu slično - no mali mi je star tek dva mjeseca i susrela sam se s time već nekoliko puta, a imam osjećaj da se dešava non-stop, u noći ima napadaj gusenja, a ja ne znam ni sama kako ga cujem jer nema ni kašlja, nema ništa u nosu, jedino se nakupi mnogo pljuvačke u ustima. Imao je bakteriju -staphylococcus anicus, u nosu i pio je sumamed sirup, no imam osjećaj da ta gušenja nemaju veze s time jer se i dalje pojavljuju i to iznenada, neredovito, nepredviđeno (jednostavno ne znam kad bi se moglo desiti, osim da sam non-stop budna i slušam njegovo disanje).
    Sve više se bojim da ću jednom zaspati i da ga neću čuti kako se guši. Ostaje bez daha, pokušava ga jadničak uhvatiti, a ne može. Doktor kaže da se vjerojatno radi o povratu sadržaja iz želudca i da ga treba okrenuti naopačke da mu izađe taj manji dio sdržaja zbog kojeg se guši, ali ja sam debelo uvjerena da se radi o nečem drugom, kad ga tako okrenemkao da mu je još gore i još teže hvata zrak i nema sadržaja mlijeka ni malo u ustima već mnogo, mnogo pljuvačke koja mu možda u kombinaciji još nečega u grlu onemogućava udisaj.
    Ne znam što da radim, jako se bojim, osjećam nemoćno kao i on tako mali. Molim vas pomozite!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja bih se ozbiljno zabrinula i odvela ga u bolnicu.
    Makar, stvarno ne mora značiti ništa loše.

dandy

Početno

I bili smo u bolnici, napravili pretrage krvi i urina i ništa. Budući da nos ne šmrca i da ne kašlje, da na slušanje pluća svojim slušalicama pedijatri ne čuju ništa ne šalju nas nigdje dalje i kaže jedan da se radi o povratu hrane. :/
    I to je to, a ja sam i dalje u strahu jer osjećam da se možda radi o nečem drugom - mnogo sline u ustima radi koje se guši, ali ne znam zašto se stvara ta slina. :? Pedijatrica se o tome ne izjašnjava već nam kaže da kad se slijedeći put to pojavi i u noći odemo dežurnom pedijatru. Molim Boga da se tako što više ne pojavi.
    Jedino što mogu i dalje imati lagani san i svim silama truditi se čuti hoće li mi dijete slučajno čudno disati i na žalost i dalje biti u strahu da ću možda ipak pretvrdo zaspati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •