Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 169

Tema: kako protiv sebe

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma od zraka ljubičaste boje

kad kažem zdravo mislim na sve ono normalno što jedem osim slatkog
    integralno, roštilj, kuhano, brdo povrća, riba....

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    mene interesira kako se vi koje se hranite zdravo, uspijevate uz to i udebljati. Mislim ono, izbaciš slatkiše i grickalice, ne kupuješ polugotovu hranu, i debljaš se. Od čega?
    Ja sam se oduvijek hranila zdravo po pitanju variva, salata, kuhanog mesa peradi, roštilja... ali jednako kao to, volim jesti kolače i čokoladu. Čak i više. Grickalice malo manje, gotovo ih ne jedem.
    Dakle, ta ovisnost o slatkom za mene je kobna.
    Od kako jedem po Montiju, nemam potrebu za slatkim uopće (već 1,5 mjesec) jer pretpostavljam da unosim dovoljno dobrih ugljikohidrata i samim tim mi je smanjeno izlučivanje inzulina koji i jest lopatica za sakupljanje i skladištenje šećera.
    Pojela sam čokoladu neki dan jer me prao PMS.
    Ja tek sada shvaćam da se nekih (meni jako dragih stvari) u životu moram odreći, ali sreća je moja što mi ne pada teško kao prije. Sve zahvaljujući Montiju.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: kako protiv sebe

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Poanta tih tableta nije u tome da se nastavi jesti isto, nego da se promijeni i način prehrane, a također i da se ustale obroci, odn. da se ne klopa svaki čas nego da ima nekog reda.
    Ja ti uopće ne vidim poantu tih tableta, osim da ti izbije lovu iz džepa.
    Ako ti promijeniš prehrambene navike i uobročiš se, što će ti tablete? Mršavit ćeš svakako.
    To ima nekog smisla kod debeljuca koje se nikako ne mogu odreći masnije hrane (djelomično ili u potpunosti) pa im se višak masnoće doslovno cijedi iz rektuma :shock: bez obzira na stolicu.
    A to je tako dobar osjećaj da ti dođe zatvoriti se u kuću dvije godine i uopće ne izlaziti nikada, jer, naravno, nikada ne znaš kad će te zaskočiti djelovanje xenicala.
    U tom slučaju bolje je promijeniti način prehrane i uštedjeti 12 tisuća kuna.
    Ako je netko ikada žalio što si to ne može priuštiti - slobodno može prestati. Nema logike.
    Napisala sam ti da su tablete namijenjene kao pomoć pri mršavljenju za osobe koje su jaaaaaako debele, npr. ja koja imam skoro duplo kila koje bih trebala imati za svoju visinu (govorim o bolesnoj debljini, a ne o debljini tipa 10-20 kila viška).
    Osim toga, ja jesam užasno debela, ali recimo uopće ne voilm masno i izbjegavam ga koliko god mogu jer mi ne valja (kuham na malo ulja, jedem ugl. bijelo meso, rjeđe nemasnu svinjetinu ili junetinu, ne volim špek, suhomesnato, relativno rijetko jedem i salame i slične proizvode).

Kod mene je problem u tome što ne znam stati jesti, kao da mi se razum isključi i uključi onda kad je već prekasno i što sam ovisna o slatkišima (makar to kontroliram tak da puno rjeđe radim kolače, a ako ih i radim smanjujem šećer i margarin u njima, slatkiša doma nemamo). Također sam se nedavno ulovila kako mi želudac doslovno zavija od gladi, a dvadeset minuta prije sam se najela do grla , kao da mi želudac i mozak nisu povezani pa svaki trubi svoje.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    , kao da mi želudac i mozak nisu povezani pa svaki trubi svoje.

e ti imaš i svoj orkestar

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ako ti promijeniš prehrambene navike i uobročiš se, što će ti tablete? Mršavit ćeš svakako.
    ... pa im se višak masnoće doslovno cijedi iz rektuma :shock: bez obzira na stolicu.
    Ma svejedno, vidi ovo gore. Pila sam taj xenical i znam što ti pričam. Ni ja ti ne jedem kobase niti masnu govedinu (bljak) a svejedno imam višak kila. Da imaš 50 kila viška, čim promijeniš prehrambene navike, kile će ići dolje. Ako kontroliraš unos masnoće, što će ti xenical? Kužiš, to sam htjela reći. Pogotovo što je tako bezobrazno skup.
    Ja se sad tu držim Montija ko lud vrata, ali ja bih na tvom mjestu probala s njim. U jutro pojedi kilogram kruha sa teglicom pekmeza, ako treba, između pojedi voća koliko hoćeš ako ne možeš izdržati do ručka, za ručak pojedi kilogram integralne tjestenine sa 1/2 kg gljiva ili salse, za večeru kuhano ili pečeno meso sa brdom salate ili kuhanog povrća. Jedino napravi dovoljno velik razmak između obroka da želudac uspije provariti dok stigne ostala klopa.
    Navela sam te količine jer znam da količine nisu bitne. Važne su kombinacije. Molim te, kupi si knjigu i pročitaj ako nisi već do sada. Ja sam oduševljena u tolikoj mjeri da to želim podijeliti sa svakim tko hoće saslušati. Sva ti je istina u tome da ti je prehrana toliko uravnotežena da više ne primiš ni jedan mali signal za slatkim smećem koji si tamanila do tada. Vremenom bi postupno smanjivala i količine.
    Sve ono što si navela u svom postu navodi na poremećaj u radu gušterače. Monti kaže da je puno ljudi pretilo jer gušterača luči prekomjerne količine inzulina što te očajnički tjera da jedeš ponovno i ponovno... ako ne pojedeš dnevnu dozu razmažene gušterače ona će te radije onesvijestiti nego natjerati organizam da proizvede šećer iz masnih rezervi koje već posjeduješ. Hoće, dok svemu tome ne pokažeš zube.
    A jedino za to treba snage. Sve ostalo ide kad krene.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nasla sam rjesenje: uvijek se mozemo preseliti u mauritaniju:
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/3429903.stm

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dakle ja bih mogla potpisati post od Tinne Z od riječi do riječi.....
    Ista stvar-obožavam jesti,ne mogu odoljete hrani ako je imam kod kuće pa jednostavno ne kupujem primamljive stvari u dućanu:nema majoneze,nutelle,čipsa(njeg obožavam),Haribo bombona i sladoleda....sve ostaje u dućanu.Ali zato kupim voće pa kad me uhvati ludilo mrknem kilu mandarina.
    Imam 170 cm i 59 kila-na kraju svake trudnoće imala sam blizu 80 jer trudnički apetit nisam mogla kontrolirati.

Kako mi je MM Šibenčanin (MGrubi tvoje gore list) tako sam se naučila na maslinovo ulje,blitvu,lešo a ne pečeno meso,ribu,lignje,pidoče...i to stvarno puno znači.

Kako sam smršavila?Jednostavno,kad sam u tridesetoj godini dobila poslije trudnoće povišeni kolesterol i tlak 150/100 proradila je volja a bogami i promijenjeni način prehrane.
    Dojila sam,okolina je stalno navijala "jedi,jedi..."a ja sam jela,ali ove namirnice gore navedene.
    Kad vam se želudac navikne na laganiju hrana,neke nezdrave i masne stvari naprosto vam se ogade.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    Meni bi Mauritanija višestruko odgovarala... ni cice više ne stoje bez podupirača . Pleme - mila majka.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    Nda. Meni se od ovog povraća. Okrutno, jadno, patetično.. za svaku osudu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mc Grubi, ja sam vec mjesecima u procesu postepenog gubljenja kila nakupljenih u trudnoci i nakon nje. Do sad sam skinula 6-7 trebam jos 7-8. Ovaj mjesec vratila 1, ali takvo sto sam i ocekivala. Sad se polako vracam na stari rezim (ne jedem iza 18 h, voce za dorucak, minimalno slatkisa...). Nisam htjela na dijetu, bilo mi je ok 1-2 kg mjesecno.

Trebalo mi je skoro godinu i pol nakon poroda da uvedem red u svoju prehranu i pocnem gubiti kile. Po prirodi sam zderonja, volim sve. Ako zdravo-moze i po pol kile suhog voca na dan. I dogadjalo mi se mjesecima da izgubim par kila i onda se opet vratim na 73, ko da ne smijem sici ispod 70 kg. Moji razlozi-malo inercija, malo mama koja bi mi svako toliko govorila kako se nikad necu vratiti na staru tezinu jer nije ni ona, malo mm koji bi isticao kako sam mu ok, malo uvrnuta ideja negdje duboko u podsvijesti o odnosu majcinstva-sexualnosti-privlacnosti... Uglavnom, uhvatila sam se u kostac s tim idejama, nekako prelomila i odlucila i...krenula. Sad se redovito vagam, uzivam kad obucem nesto od stare robe (ono najsire, ali nisam ni to mogla), primjecujem da me muskarci opet gledaju :D ,povremeno zapnem (npr. ovih dana), ali se uglavnom brzo vracam na pravi kolosjek.

Da skratim, vazno je naci cemu tebi osobno debljina sluzi, sto time dobijas, izbjegavas. Meni pomaze i redovito vaganje i isprobavanje odjece u koju bih voljela opet uci. Neki dan sam presretno otkrila da sam sisla s hlaca 46 na 42 i to podijelila sa svima u butiku.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala tanjads,

neko vrijeme bi me držalo vaganje svakih tjedan dana, ali ne dugo

kad se sjetim kile su mi padale bez problema kad nisam o tome razmišljala , kad mi je to bila nuspojave promjene u životu, nikad kao sam cilj

možda onaj moj inatni dio me koči, jer sam se oduvijek odupirala ocjenjivanju preko vanjskog izgleda, kao ako si ljepša, mršavija onda si vrijednija, pa ne želim ostvarivanjem cilja upasti u masu žena koje gutaju mile, glorije , kosma i sl. nisu u pitanju časopisi nego sam pojam mase, volim svoju individualnost, bez uvrede za ostale

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja se redovito važem(svaka 2-3 dana).
    Ipak,preko Božića sam se od izobilja hrane u kući udebljala dvije kile pa se upalila crvena lampica(hrani naprosto ne mogu odoljeti) pa doručkujem voće,ručam kuhana jela na žlicu,padne kakav topli tostić podvečer ali samo jedan a za predstojeće blagdane ću ipak raditi lakšu hranu odnosno za Staru godinu ću napraviti riblji meni(salata od hobotnice i zubatac na žaru) za Novu sarma da kiselo razgradi masnoće.

Potpuno podržavam ovo što je MGrubi napisala no kod mene je stvar da pazim na kile čisto zbog toga što se ne sviđam samoj sebi sa viškom kilograma,nekako mi se izgube crte lica,sva se napuhnem i užasno sam nesretna kad tako izgledam.Baš me briga što kažu časopisi i općeprihvaćeni anoreksični standardi ljepote,stvar je u tome da sam depresivna zbog svog izgleda kad sam debela i stvarno se zbog toga prisilim na dijetu.
    (i da bila mi je slika na frižideru gdje sam se par mjeseci poslije poroda slikala sa MM i klincima u plitkom bazenu u Solarisu;izgledam ko slonica u badiću sa 75 kg ali mi je bilo neugodno da to ljudi vide pa sam je maknula.)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sve sam sigurnija ,klikalo ili ne, krećem od ponedjeljka na Montija, zaozbiljno
    8)

ronin
    salata od hobotnice i zubatac na žaru
    ajme lipote

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

:D MGrubi baš mi je drago!!

Osjećam neku lijepu pozitivu na ovom topicu

Vibram da nam svima klikne i vidimo se na Montignacu..

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam skužila da treba izbaciti ideju o dijeti kao nečem što traje određeno vrijeme i onda opet po starom - jer kile se vrate s kamatama. Meni je kliknulo i skinula sam nekih 6-7 kila. Zamijenila junk sa zdravom hranom i počela hodati.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    kad kažem zdravo mislim na sve ono normalno što jedem osim slatkog
    integralno, roštilj, kuhano, brdo povrća, riba....
    mozda ti se klik dogodi kad shvatis da se NE hranis zdravo. jer ovo sto ti(odnosno hrpa vas) tako lagano guras ustranu, kao "to neko slatko"(a rijec je pola kg napolitanki, jednoj cokoladi i dva sladoleda) je zapravo dio tvoje svakodnevne prehrane. a ako imas 20kg viska onda to "slatko" sasvim sigurno zauzima pozamasan dio koji dnevno unosis.

vec sam danas izrekla nesto istoznacno ovome, pa cu tako i zavrsiti.

over&out

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    možda onaj moj inatni dio me koči, jer sam se oduvijek odupirala ocjenjivanju preko vanjskog izgleda, kao ako si ljepša, mršavija onda si vrijednija, pa ne želim ostvarivanjem cilja upasti u masu žena koje gutaju mile, glorije , kosma i sl. nisu u pitanju časopisi nego sam pojam mase, volim svoju individualnost, bez uvrede za ostale
    Opet logika . Dakle, ne gutaju sve žene koje nemaju viška kila mile, glorije, kozma i sl. Ako smršaviš, nećeš upasti u tu masu žena, vjeruj mi. S tim rezoniranjem radiš upravo ovo što ti se ne sviđa, ocjenjuješ preko izgleda. Osim toga, ako imaš viška kila, nisi cijepljena protiv časopisa za koje mozak ne treba puno raditi, vjerujem da ima dosta žena koje imaju previše kila, a čitaju te časopise, kao što ima žena koje nemaju viška kila i isto ih čitaju. Kao što kaže puhica "Ako se vaše dijete počne igrati jabukom, a pojede zeca, kupit ću vam novi auto." Težina nema veze s tim hoćeš li čitati te časopise ili ne, s tim ima veze tvoja odluka, a nju donosiš neovisno o svojoj težini.

Drugo, jesam li dobro shvatila da svoju težinu doživljavaš kao dio svoje individualnosti i zato ti je teško izgubiti taj dio sebe? Je li to onda opet logika da izgled čini bitan dio biti čovjeka? Ja u to ne vjerujem. Vjerujem da težina čini bitan dio zdravlja, bila ona premala ili prevelika, ali da je velik dio biti, to ne vjerujem.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

VedravaV, marta tnx nisam to vidila s te strane

ma i ja pročitam kad nemam šta pametna ili kad mi mozak treba otić na pašu gloriju i ine, više sam mislila na ono što takvi časopisi propagiraju , samo slabo baratam riječima

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pitanje nije sto misle drugi i kako ce procijeniti izgled, iako i to moze utjecati na to kako cu se osjecati sa sobom...Pitanje je kako ja sebi izgledam, kako dozivljavam svoje tijelo, kako se osjecam.
    Elem, ako si sretna, zadovoljna, osjecas se dobro, sexi, lijepom, pokretnom-onda cemu gubiti kile. Ali ako to nije slucaj onda je ova prica o ne-zelji da te se procijenjuje FAKE, jer ionako sama sebe procijenjujes.

Meni je jedan od prijelomnih trenutaka bio kad sam potrcala za autobusom i skuzila da naprosto ne mogu trcati onako kako sam ocekivala od sebe-ja bih, ali tijelo ne ide. Sva sam si bila ko usporeni film. E, to mi je bilo previse!

A sto se tice Glorija, Mila i inih, ne citam, niti sam ikad, ali ne mogu pobjeci od standarda ovog doba. Doduse, nemam ni namjeru izgledati ko model, ja se svoje guze ne bih odrekla ni pod razno. Nit imam namjeru vracati se na srednjoskolsku kilazu. Naprosto se zelim opet osjecati kao zena, a ne balon (malo karikiram, ali tako nesto). Sad sam na pol puta, ali vec sam puno zadovoljnija, cak gustam i kupovinu odjece.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    Meni je jedan od prijelomnih trenutaka bio kad sam potrcala za autobusom i skuzila da naprosto ne mogu trcati onako kako sam ocekivala od sebe-ja bih, ali tijelo ne ide. Sva sam si bila ko usporeni film. E, to mi je bilo previse!
    A meni svijest da sam najbolje godine svog života provela/provodim nezadovoljna svojom kilažom/izgledom.
    U početku ih je uvijek bilo 5 viška. Sad ih ima malo više, ali fakat, kako kažeš, nemam se namjeru vraćati na srednjoškolsku kilažu. Ženstvene obline su nešto što je karakteristično za ženu i ne želim biti bez jastučića. Bar malih, malenih.. ipak su oni oduvijek samnom .

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    .Pitanje je kako ja sebi izgledam, kako dozivljavam svoje tijelo, kako se osjecam.
    Elem, ako si sretna, zadovoljna, osjecas se dobro, sexi, lijepom, pokretnom-onda cemu gubiti kile. Ali ako to nije slucaj onda je ova prica o ne-zelji da te se procijenjuje FAKE, jer ionako sama sebe procijenjujes.
    .
    pa ja se osjećam dobro, sexi, lijepom, pokretnom (jest da fali mi kondicije) i zašto bi se mučila?
    kad mi je teško? kad moram otići po novu robu, među druge ljude, ili na plažu, onda se sjetim kako zapravo izgledam

ja sam sebi najgori kritičar, takav mi je karakter

ja znam da mogu izgledati bolje, ja znam da mi prijeti jedan tip dijabetesa,ja znam da imam genetski slabe vene i da će debljina to pojačati, ja znam da s ovom kilažom ne smijem ući u drugu trudnoću, ja znam kako smršaviti, ja znam kakav način vježbanja je najbolji , ja znam da nova prehrana traži sitne modifikacije, ja znam da kad se pokrenem onda mogu brda premjestiti, ja znam da mi treba samo 3 dana da se rješim potrebe za slatkim, ja znam

KLIK

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Ja sam skužila da treba izbaciti ideju o dijeti kao nečem što traje određeno vrijeme i onda opet po starom - jer kile se vrate s kamatama. Meni je kliknulo i skinula sam nekih 6-7 kila. Zamijenila junk sa zdravom hranom i počela hodati.
    :D

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zika, još "samo" cigarete

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja znam da mogu izgledati bolje, ja znam da mi prijeti jedan tip dijabetesa,ja znam da imam genetski slabe vene i da će debljina to pojačati, ja znam da s ovom kilažom ne smijem ući u drugu trudnoću, ja znam kako smršaviti, ja znam kakav način vježbanja je najbolji , ja znam da nova prehrana traži sitne modifikacije, ja znam da kad se pokrenem onda mogu brda premjestiti, ja znam da mi treba samo 3 dana da se rješim potrebe za slatkim, ja znam
    i ja znam...
    gdje da kupimo taj KLIK 8)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

MamaJu, za to čekam novi klik. Ali zapravo sam primijenila na hranu princip koji ide za cigarete.
    No moram priznati da sam danas "pala" na Krasnarski sir, sad stenjem i čekam da se probavi...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sveopća potraga za KLIKOM. Ako netko pronađe, nak javi...
    Šalim se, ali kod mene se događaju sitni zakašnjeli klikići od kojih nikakve koristi. Ali malo mi fali, zaista mislim da mi fali malo da expres lonac eksplodira u mojoj glavi. Jučer sam si kupila riblje ulje, naručila Montignaca, kupila integralno brašno, tjesteninu i pasmater (basmati) rižu. U utorak ga idem podići u knjižaru i krećem. Zadnji mi je čas
    Sad još samo sama sebi držim palčeve da bude drugačije nego do sada i da izdržim.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Brunda :D
    biti će drukćije, imaš nas

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa vi ste me i potaknuli
    Već neko vrijeme čitam onaj topic o Montignacu i mislim da bih mogla po tom režimu, a ovaj topic me uvjerio da moji demoni imaju društvo i u drugim glavama.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj prijedlog je izbaciti svinju iz prehrane u bilo kakvom obliku i onom želatinoznom. zašto, neću sada...
    Drugo razmisliti da li razlikuješ glad od žeđi. Oni su kod mnogih pomješani pa ti koji su uvijek gladni, nisu uvijek žedni...a trebali bi više piti.
    Treće pleši ako voliš plesati, skoči u danu više puta u zrak da se dobro rastreseš, trči po kući, ne hodaj samo po kući...
    Četvrto pokušaj svaki dan napraviti svijeću, osim kad imaš mengu, onda ne...
    Za klopu i sam znaš...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kakva svinja u želatinoznom obliku? Na pamet mi pada samo hladetina a to je jelo koje nisam nikad pojela a mislim ni većina moje i mlađih generacija.
    Zašto su svinje tako loše?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislila sam zelatina koja se dobiva od svinjskih grkljana svinjske uši, a koristi se za kolače kao učvrščivać, pa u gumi bombonima. Svinja je loša za debele zato što:
    -dodatno nagomilava vodu i pravi mjesta u tkivima za nove depoe masti
    -svinja te tjera da ponovno jedeš svinju jer ti je osjet okusa pozitivno našpanan u tom smjeru
    -čini te sitom malo duže i meso ti je izbora ako ovisiš o dužini sitosti
    -teže se vari bez obzira na naviknute ili nenaviknute tjelesne sokove probave, tjera te na spavanje i nepokretnost, sto punije cini jos nezadovoljnijim, znaci nakon nekog vremena nakon što smo je pojeli ide "depra"
    -mesna industrija pod krinkom stručnjih razmišljanja u svim znanostima hvali svinjsko meso zato što to proizvođaću paše i razmnožavanje svinja je dovoljno brzo pa je ekomomski iskoristivije
    -hrvatska tradicija kućnog klanja čini svinju u dobrom djelu godine dostupnom širokom puku za male pare, pa zašto bi trošio novac na drugo..

Prije se svinja nije jela u tom smislu i u toj mjeri, ali eto danas je drugačije. I to što pričaju da je svinjsko meso potrebno za dobar razvoj dječjeg mozga to je (bez da idem provjeravati bilo kakve studije, štiva ili zaključke kongresa) teška manipulacija od strane mesne inudustrije.

Oni koji ne jedu svinju u najvećem broju slučajeva nisu debeli...

Još nešto nakon kravljeg ludila i potencijalne opasnosti, gdje su se koristile goveđe hrskavice za dobivanje želatine, prešlo se masovno i zakonski natjerano na svinjsku hrskavicu pa je ima svugdje jer se morskih pasa toliko ne može uloviti koliko svinja.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije se svinja nije jela u tom smislu i u toj mjeri, ali eto danas je drugačije. I to što pričaju da je svinjsko meso potrebno za dobar razvoj dječjeg mozga to je (bez da idem provjeravati bilo kakve studije, štiva ili zaključke kongresa) teška manipulacija od strane mesne inudustrije.
    je je, sigurno je puno omega 3 kiselina ...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma, iskreno, mislim da je teško bilo koje meso proglasiti zdravim. Možda pilići iz seoskog dvorišta (iako i oni trebaju antibiotike za preživljavanje) i divljač. Teletina recimo djeluje zdravo, a zapravo ima puno kolesterola (i uvijek je imala, nije vezano za uzgoj). Više nisi siguran ni s ribom, jer ova koju uzgajaju hrani se sa svim i svačim, pa zapravo i nema omega kiselina, nego nezdrave zasićene masnoće (recimo lososi iz uzgoja, a mislim da ni naši brancini nisu puno bolji - ja to nemrem jesti bez pol paketa majoneze da pokrijem okus).
    A i soja - em GMO, em fitoestrogeni, za koje se još ne mogu složiti da li su korisni ili štetni (navodno je štetno za trudnice ako nose dečka, za klince - muškima usporava, curama ubrzava pubertet) i sad ti jedi.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima na našoj tržnici još puno friške divlje ribe iz Jadrana. recimo srdele, inćuni, skuše, salpe, garant nisu iz uzgoja .

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da dodam, brancine, orade i losos, baš iz tih razloga, skoro nikad ne kupujem.
    Ma, iskreno, mislim da je teško bilo koje meso proglasiti zdravim.
    hehe, sigurno bi se moja sestra s ovim složila .
    Možda pilići iz seoskog dvorišta (iako i oni trebaju antibiotike za preživljavanje)
    zašto pilići trebaju nužno antibiotike?
    ovi naši zagorci od kojih ponekad nabavljamo perad se kunu da su skroz "na prirodi", samo kukuruz i dvorište, bez ičeg drugog :? .

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo mala disgresija mamazika da ne bi išlo sve opet u smjeru zdravstvene ispravnosti mesa kojeg jedemo.
    Ja naglašavam ...NE ZDRAVSTVENU ISPRAVNOST u mom postu nego ....da nekako sve ne svedem na jednu riječ jer je to jako teško... nego na OPĆENITO UTJECAJ SVINJSKOG MESA I SVINJSKIH PRODUKATA na život čovjeka koji se deblja...

O zdravstvenoj ispravnosti nisam namjerno pisala jer mi u ovom kontekstu kao savjet protiv debljanja to nije bilo bitno...makar se je dobro i u to uputiti.

Možda je i tema za sebe POSPJEŠIVAĆI APETITA koje je također neko do te mjere proučio da manipulira prerađene namirnice koje su danas vrlo često u svakoj kuhnji.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    ima na našoj tržnici još puno friške divlje ribe iz Jadrana. recimo srdele, inćuni, skuše, salpe, garant nisu iz uzgoja .
    Ma da, ali to je riba koju moraš odmah očistiti i napraviti, ne da se spremiti u led i sl. A i moji klinci na žalost nisu oduševljeni tom sitnijom ribom (ne znaju što bi s onim vlasastim košćicama). Meni su srdele zakon, ali kad pomislim na sve one ljuske i iznutrice po kuhinji . Najviše ih volim (ma i sve druge ribe) čistiti u moru. Daaaleko od civilizacije. Makrobiotika

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja taj utjecaj svinjskog mesa objašnjavam zadržavanjem vode u organizmu kad ga jedeš.

farah24

[quote="MGrubi"]ne mogu locirati svoj problem bez diskusije s nekim, najmanje smijem pričat o tome s MM-om jer on odma počne govoriti kako sam ja njemu predivna, prekrasna, sexi..... i ode smisao razgovora u papar

imamo isti problem, ocajna sam zbog svojih kila 80 kg osjecam se manje vrijednom itd.. ne znam sta dalje ali mora se jednom lupiti sakom ood sto i reci ovako vise ne ide.........

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

skužila sam gdje je problem
    a to je da ja nisam svjena u stvari svog izgleda, jer MM se ponaša prema meni ka da sam u najmanju ruku J.Lo a ne J.Slonić, pa se osjećam lijepom itd..
    teško mi je kad trebam ići kupiti hlaće i sl. kad ne mogu naći veličinu, kad stanem pred ogledalom ili kad se vidim na fotkama pa se mislim a tko je ta

idem pokušat stati češće pred ogledalo jer mi vaga ne pomaže, pa to su samo brojke a ja navikla na velike

fotke me deprimiraju a5 to je kontraproduktivno pa niš od toga

ili da stavim na vidno polje crnu haljinicu koja mi je famozno stajala i s 76kg, pa da vidim cilj, ja sam je šila tako da je bila savršena, možda upali

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Češći pogled u ogledalo zvuči kao dobra taktika.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo ja se opet nažderala ko prase .
    Nikak da dođem k pameti.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

polako razvij taj osječaj grižnje savjesti pa če postati kočnica (pazi isključivo prema nezdravom)
    meni on pomaže: tipa gledam kolač , pojedem, i onda osječaj, a šta mi je ovo trebalo, ko da će me spasiti ovaj komadić i nije tako fin... zar mi je vrijedilo truditi se i onda uprskati zbog tog beuveznog kolačića..
    s vremenom upali
    a i rješiš se ovisnosti o slatkom
    a to ka i svaka druga ovisnost treba polako smanjivati
    meni nije pomagalo ono tipa danas ću pojesti samo jedan red čokse, jer onda bi ošla cijela iz principa ko će meni to kolko ja smin i nesmin
    ali bi znala uzeti griz kolača i onda pokrenuti misli u tom stilu, toliko truda a radi čega ga uništavam... i bacim ostatak kolača

prvi korak : izbaciti slatko i sve bijelo,
    drugi korak: paziti na kombinacije hrane

kažu da je prvi korak uvik najteži

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

eto me :D

prvo svima tu veliko HVALA

danas sam prošla prvi dan 100% prema Montiju :D
    bila sam u gostima, a na stolu napolitanke, gledale me puni 2 sata i nisam poklekla :D

samo sam vodu pila

:D

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vrag vas...od ovog vašeg topika sam se odmah tak zbedirala da sam morala posegnuti za čokoladom!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MM se ponaša prema meni ka da sam u najmanju ruku J.Lo
    čuj j lo ima guzetinu koja joj se obijesila, pa je morala staviti silikone u nju, i celulit! nije mi baš primjer!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kad stanem pred ogledalom ili kad se vidim na fotkama pa se mislim a tko je ta
    mene deprimira kad se vidim na starim fotkama, s dvajst kila manje, e kad njih pogledam, više se ne mogu zavaravati!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    vrag vas...od ovog vašeg topika sam se odmah tak zbedirala da sam morala posegnuti za čokoladom!
    Zašto se uzrujavaš zbog schneekoppe tamne čokolada s voćnim šećerom? Pa to je OK, puhice !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •