Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 169

Tema: kako protiv sebe

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D
    eto proša i drugi dan i sve mi bolje ide

a moja haljinica je dobila vlastiti čavao na sred zida u dnevnoj sobi,
    i pomaže

kad me pitaju šta tu visi , ja kažem da se lufta 8)
    ko će objašnjavat

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jeeee! Bravo MGrubi (ja te stalno zovem Mc Grubi

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

eto, skinula sam 3kg u 17 dana i stala na 90,5kg, opet sam se počela izvlačiti oko pravila prehrane, u biti sabotiram odkad sam shvatila da mi treba još malo da kilaža počen sa 89...
    pa jel moguće da se ja bojim promjene :?
    pa meni namještaj jedva izdrži godinu dana u istom položaju ..
    idem pronaći još koju haljinu ....

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne važi se. Jeli bitno koliko si izgubila i koliko imaš kila? Ako ti odgovara hraniti se tako kako se hraniš, ne frustrira te svijest da se ipak nečeg odričeš, sve si zadovoljnija onim što vidiš u ogledalu.. nastavi tako .

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma znaš, Monti mi je superiška,
    ali u zadnje vrijeme iman sve više "iznimaka" tipa: a šta ima veze par palačinki, pola pizze (vulgaris), životinjsko carstvo...)
    ma, malo sam posustala, ušla sam u predtrudničke traperice, pa kao da sam izgubila motiv :/
    moram dalje, moram

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Samo se ti ispucaj, nema veze, ali ne odustaj.
    Svi mi pomalo brljamo, zato i jesmo tu da se izjadamo, popijemo čašu vode i smišljmo sljedeći obrok!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eto... moram malo podići, jer ja imam 167 i 100 kg :/ a djecu rodila još nisam, a nemam niti jedno u sebi!

Samo da pitam MGrubi i kako bi? Vidjela sam da si na Montiju i tamo tim topicima na listi i izgubila 20kg?
    Kako? I čestitam!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nisam ih izgubila, još čekaju odlazak

ovisnik sam o šečeru

svako malo krenem, pa prestanem ... uskoro krećem na pilates, pa ću "veseli" osječaj od slatkog zamjeniti s endorfinom (hormonom sreče) od pilatesa (bilokakvo izvježbavanje)
    to je faza 1
    onda ću pomalo srediti prehranu na Montije : odgovara mi skroz.. kad sam izdržala 3 tjedna skinula sam 3 kg, što je super

no sad imam fiksan cilj: slijedeće ljeto bi trebali krenuti na 2. bebicu, a to ne dolazi u obzir s ovom težinom (93kg/183) jer su debele šanse za dijabetes

to je ozbiljan motiv, ali ne i dovoljno fiksan

ono u šta sam sigurna da želima je: imati kondiciju, osječati snagu svog tijela, i zato mi treba vježbanje, bilokakvo
    mislila sam kupiti orbitrek, ali je MM stavio veto (da ne završi orbi skupljati prašinu s ostalom ekipom)

jedem kad mi je dosadno, kad sebe držim u time-outu jer nije pravo vrijeme da nešto napravim .. a ja mrzim čekati
    Nera je sad već dovoljno velika da me može pratiti u nekim stvarima, što je dobro, jer imam više opcija za raditi pošto MM radi suprotnu smjenu od mene pa smo nas dvi same

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj irenas prvotno napisa
    Čudna smo bića mi žene Smršavim 5 kila i svi me hvale,da super izgledam,da sam mlađa 5 godina...........i ja umjesto da mi to bude poticaj za dalje napravim to da se dobro najedem(od silne sreće valjda) i ubrzo vratim bar 3 što sam teškom mukom skinula..
    To se i meni događa....
    jedva čekam kad ću skinuti par kila da ih mogu opet natući bez grižnje savjesti

U stvari, nije smiješno kad malo razmislim :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nije smješno
    da bi smršavio zauvjek , trebaš promjeniti životni stil, ne samo prehranu

čitala sam jednu knjigu o odgoju, radi Nere, a zapravo sam jako puno toga skužila što je bilo pogrešno u odgajanju mene i što je imalo za nuspojavu emocionalno prejedanje (autodestruktivnost + precjenjivanje hrana - moja mama misli da postoji hrana-lijek za sve ... komentari tipa: nečeš da jedeš a oni u africi umiru od gladi.. )

vježbam ostaviti hranu u tanjuru kad više nisam gladna, završiti obrok bez obzira koliko je još ostalo na tanjuru - jep ... kad ne bih pojela do kraja slušala bi tu "divnu" rečenicu o djeci u Arfici
    za nevirovat je koliko je teško ostaviti taj komadić viška, baciti hranu ...

dobila sam nekidan čokoladnu bombonjeru, tip koji i ne volim, i nađem sebe (bilo mi dosadno, mala je spavala, ne mogu nigdje šetati, ništa bučno raditi...) pa sam je počela tamaniti, ali mi nije bila toliko fina, samo mi je bilo šteta-je-baciti .... i onda sam stala (u po kutije) i nisam sebi virovala da sam toliko impulzivno-glupa, ispraznila sam ostatak kutije u smeće
    i nije mi bilo lako, skoro da me boljelo gledati tu hranu (i to bombonjeru) u smeću

družeći se ovdje shvatila sam važnost zdrave prehrane u djece, pa nastojim da Nera jede što zdravije (osim kad se moja mama uplete .. ipak je ona čuva od 12-15sati.. pokušavam govoriti .. ali ne ćini mi se neki uspjeh)
    i tražeći najbolje za Neru shvatila sam da sam licemjerna
    kako mogu braniti da Nera nešto jede, a ja to tamanim? djeca uče iz primjera a ja sam "opasan" primjer, anti-primjer ... zalud moje kuhanje ako ona vidi mene

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Grubi ti si još jako mlada. Kad prijeđeš četrdesetu neće ti više kile smetati. Dapače i odgovarat će ti blaga popunjenost da se manje vide bore.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

te bi se bore stvarno trebale potruditi da se vide

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eto vidiš, tako i meni faca izgleda bolje u popunjenom izdanju, a guzu si neću gledati. Čemu da se izlažem naporu da se okrećem straga i da još zato budem u lošem raspoloženju. Gotova priča. Jedi što ti paše. Iz vlastitog iskustva - što više razmišljaš o jelu, čežnja raste, a time i se i natrpavaš više nego što treba.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sve stoji šta si rekla, samo ja sam dogurala do rizične grupe - pretilost

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MCGrubi (tako te ja zovem, a čini mi se da nisam jedina) a ja mislila da si se "izlječila" montijem... znači, nema baš nade.

Čekam BabyIris da se javi onda! Ipak je ona skinula puuunooooo kila!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nije problem u montiju, nego u meni
    ja ti jedem po montiju ... + slatko
    i taj + me koči

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, da... kontam ja, ali znaš ono: počela sam jesti po Montiju i sada ga se PRIDRŽAVAM - u tom smislu sam mislila da si "izlječena"

(mislim da se ja nikad neću kole rješiti, a se nade polažem u Montija - kao ON ĆE MI DATI nešto )

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je vratija vjeru da mogu smršavjeti, nakon neznam koliko dijeta i jo-jo efekata
    nakon njega sam dugo držala postignutu težinu

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MGrubi, mozda ti se desi kao i meni kad zatrudnis da te obuzmu takve mucnine da nemres nista jesti. nakon onih 9 na montiju, izgubila sam jos 3-4 kile u prva 3 mjeseca. sad imam samo 4-5 vise nego kad sam prvi put zatrudnila. bogme, otkad su prestale mucnine, nemam vise niti toliku zelju za hranom. i, sto je najvaznije, ne jede mi se samo slatko kao u prvoj T!!! :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MGrubi

Ja sam u aprilu ove godine dogurala do cak 92kg Bila sam teza tad nego kad sam isla roditi Noah. Uzas sto fizicki sto psihicki sto su mi zaprijetili dati ljekove za visoki kolesterol da pijem do kraja zivota.

Nikad do tada nisam ni probala mrsaviti ono ozbiljno.

I onda sam nasla dijetu koja meni pase.

U augustu sam imala 71-72 kg.

Aprl i maj sam bila 100% a onda u junu pocela muljati.

Uglavnom muljaza se nastavila do prije dva tjedna kad sam skuzila da sam nabila preko pet kila prezderavanjem bez razloga.

Prije dva tjedna sam se vratila dijeti jer sam postala ponovo vise depresivna kad se najedem nego kad se nenajedem.

A uz to idu i praznici i znam ako jedem na ovu kilazu povrata nema.

Ja zelim biti izmedju 65-67. Do bozica zelim biti na 70 a onda si opet malo dati oduska dva tjedna a onda u januaru opet udarno dijeta ali s razlikom kad je ovaj put zavrsim idem na odrzavanje tj lagano uvodjenje odredjenih namirnica.

Ja sam si ovo ljeto bila super i komplimentima nije bilo kraja. Sad trenutno niko niti ne primjeti da sam se malo opet zbucala ali prvi put u zivotu primjetim ja a ja sam najvaznija.

Inace i kod mene je u glavi urnebes tako da nemam blage veze koja je poenta ovog mog posta niti sta ti usvari zelim reci

E jesam tukac. 8)

Cuj mogu se skinuti jer ako mogu ja koja se objeda a ne jede moze bilo ko.

Mom muzu moje kile nisu smetala dok ih nisam skinula. Sad me tlaci ako me vidi da jedem a mene to zivcira pa jos vise jedem.

Najvise volim dijetariti kad je on na putu.

Ovakav gubitak koji sam ja napravila je ogroman i sad znam da mogu i znam da mi nema kraja ako nesto odlucim. Znaci znam da cu do bozica imati 70 kg i stati u jednu haljinu koju sam kupila ljetos a jos je nisam obukla. Imam jedan party 22.12. Trenutno mi je to poticaj a sta ce biti poslije toga jos cu skontati.
    Nemogu docekati da stanem na skije cjelih 20kg laksa. Mislim da ce to biti osjecaj vau.

U svakom slucaju sretno od mene tukca

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    MGrubi, mozda ti se desi kao i meni kad zatrudnis da te obuzmu takve mucnine da nemres nista jesti.
    nemam ti ja mučnine, moj želudac je ka od inoxa

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Cuj mogu se skinuti jer ako mogu ja koja se objeda a ne jede moze bilo ko.
    daješ mi nadu

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj mikka prvotno napisa
    MGrubi, mozda ti se desi kao i meni kad zatrudnis da te obuzmu takve mucnine da nemres nista jesti.
    nemam ti ja mučnine, moj želudac je ka od inoxa
    je, tak sam i ja mislila pa sam 2 mjeseca rikavala.

inace, mogu pojest kaj hoces, pomijesati alkoholna pica koliko hoces (ah, stari dani), i nikad nis. ni muke, ni povracanja, ni pokvarenog zeluca.. to je moralo biti nekaj stvarno gadno da meni bude muka, ili nedajboze da povracam. da vidis kaj hormoni rade, nevjerovatno :/

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nije smješno
    da bi smršavio zauvjek , trebaš promjeniti životni stil, ne samo prehranu

čitala sam jednu knjigu o odgoju, radi Nere, a zapravo sam jako puno toga skužila što je bilo pogrešno u odgajanju mene i što je imalo za nuspojavu emocionalno prejedanje (autodestruktivnost + precjenjivanje hrana - moja mama misli da postoji hrana-lijek za sve ... komentari tipa: nečeš da jedeš a oni u africi umiru od gladi.. )

vježbam ostaviti hranu u tanjuru kad više nisam gladna, završiti obrok bez obzira koliko je još ostalo na tanjuru - jep ... kad ne bih pojela do kraja slušala bi tu "divnu" rečenicu o djeci u Arfici
    za nevirovat je koliko je teško ostaviti taj komadić viška, baciti hranu ...

dobila sam nekidan čokoladnu bombonjeru, tip koji i ne volim, i nađem sebe (bilo mi dosadno, mala je spavala, ne mogu nigdje šetati, ništa bučno raditi...) pa sam je počela tamaniti, ali mi nije bila toliko fina, samo mi je bilo šteta-je-baciti .... i onda sam stala (u po kutije) i nisam sebi virovala da sam toliko impulzivno-glupa, ispraznila sam ostatak kutije u smeće
    i nije mi bilo lako, skoro da me boljelo gledati tu hranu (i to bombonjeru) u smeću

družeći se ovdje shvatila sam važnost zdrave prehrane u djece, pa nastojim da Nera jede što zdravije (osim kad se moja mama uplete .. ipak je ona čuva od 12-15sati.. pokušavam govoriti .. ali ne ćini mi se neki uspjeh)
    i tražeći najbolje za Neru shvatila sam da sam licemjerna
    kako mogu braniti da Nera nešto jede, a ja to tamanim? djeca uče iz primjera a ja sam "opasan" primjer, anti-primjer ... zalud moje kuhanje ako ona vidi mene
    Isti slučaj (to sa gladnom djecom u Africi)

Mislim, ja uopće nemam puno viška kila (manje od 10), al isti nam je sklop u glavi. Svaki put kad pođem nešto pojesti iz bezveznog razloga (dosadno, jede mi se, oću žvakat, pala je kiša u Japanu))pitam se "Zašto će ti to". Racionaliziram zalogaje.

Nekad upali nekad ne.
    Al ako upali jednom od tri puta, to je jedan obrok manje.

Još samo da bude dva od tri puta, pa tri od tri.... U biti, da počnem jesti kad sam gladna, i da jedem koliko mi treba (mislim da je to ključno) bila bih sretna. Jer ako ovako nastavim uskoro ću imati preko 10 viška, pa preko 15 i tako dalje :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nije PROTIV sebe, nego ZA sebe. Ja sam se preporodila otkad vježbam, 2 godine već, svaki tjedan 2-3x, trening od sat i pol...diiiiivota...nekada i dođem sva nezainteresirana, no kad odradim trening, onaj diiiivan osjećaj ništa ne može zamjeniti

Zdravu hranu volim, no ne mogu ni ja protiv slatkisa, no trudim se ne jesti uopce iza 18h...pomaže...dijete? Samo one iz moje glave! Znači, ne jesti iza 18h, alkohol skoro nikad ne pijem, i puuuuno vježbanja

I uspjela sam I stalno si stavljam dodatne ciljeve, teže vježbe, duže treninge, tako da kontinuirano mršavim..a i iskreno, navukla sam se na vježbanje, osjećam se puna negativne energije kad ne vježbam tjedan dana

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa
    Nije PROTIV sebe, nego ZA sebe. Ja sam se preporodila otkad vježbam, 2 godine već, svaki tjedan 2-3x, trening od sat i pol...diiiiivota...nekada i dođem sva nezainteresirana, no kad odradim trening, onaj diiiivan osjećaj ništa ne može zamjeniti
    serotonin ('hormon srece') je naj stvar za zakacit se! :D

procitala sam u knjizi 'zensko tijelo, zenska mudrost' da su 3 naj stvari za dizanje serotonina
    -slatkisi
    -alkohol
    -tjelovjezba

sva tri mogu izazvati ovisnost... pa je na nama da mudro biramo...

ako vec jesmo ovisni o slakom - i zelimo to prestati - mozemo se poceti oblokavati -
    no ipak je treca opcija najbolja - mora se priznati...

koliko je meni poznato razinu serotonina dizu jos i:
    -aromaticna ulja
    -cjelovite zitarice
    -djumbir
    -vanilija
    -sunceva svjetlost
    -svjezi zrak
    -zuta boja (zavjese, jastucici po doma)
    -smijeh
    -osjecaj zahvalnosti
    (ima jos puno toga)

pa ako su ove male stvari dio vase dijete - vece su sanse za trajni uspjeh - nego (samo) apstinencija od hrane...
    mozda i prije dijete - poceti raditi na tim poljima i dozvoliti da se 'klik' u glavi sam dogodi a ne ga forsirati...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

cccccccc, i počela čitati malo ovaj topik i iznenadih se kada sam vidjela da sam i JA pisala na ovu temu i da se još uvijek nisam izliječila...

Jaoooo meni majko!

Jedino što mogu reći da nemam 100kg, nego 94... (nekad i manje 90, ali vratih se u stare hlače...)

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Meni se čini da je taj osjećaj autodestrukcije - onaj trenutak kada odlučite pojesti nešto, a znate da ne bi trebali, povezan s niskim samopoštivanjem. Tako je barem kod mene, kada me netko uvrijedi, povrijedi, ubedira, iznervira, kada se osjećam kao loša majka, supruga, zaposlenica, onda popuštam, onda jedem previše i kasno i slatko...
    Tada kao da sami sebi kažemo, nisi dovoljno vrijedna da budeš zadovoljna sobom, da budeš sretna. Sigurna sam da je to povezano s djetinjstvom i odgojem.
    Čak u zadnje vrijeme znam prepoznati trenutak kad ne moram dalje jesti i onda, ovisno o trenutnom stupnju samopoštivanja kažem - E, baš neću ili E, baš hoću!
    Možda da se u tom trenutku upitamo: Zašto ne želiš biti sretna?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa
    Meni se čini da je taj osjećaj autodestrukcije - onaj trenutak kada odlučite pojesti nešto, a znate da ne bi trebali, povezan s niskim samopoštivanjem. Tako je barem kod mene, kada me netko uvrijedi, povrijedi, ubedira, iznervira, kada se osjećam kao loša majka, supruga, zaposlenica, onda popuštam, onda jedem previše i kasno i slatko...
    Tada kao da sami sebi kažemo, nisi dovoljno vrijedna da budeš zadovoljna sobom, da budeš sretna. Sigurna sam da je to povezano s djetinjstvom i odgojem.
    Čak u zadnje vrijeme znam prepoznati trenutak kad ne moram dalje jesti i onda, ovisno o trenutnom stupnju samopoštivanja kažem - E, baš neću ili E, baš hoću!
    Možda da se u tom trenutku upitamo: Zašto ne želiš biti sretna?
    X

Jednom sam rekla na drugoj temi da se ustvari plašim smršati i ostvariti cilj... zašto? Jooj, ma i znam i neću da znam i neću da mijenjam, tj. ne mogu...
    A znam jesti i od sreće i nesreće...

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MGrubi i nakon 2 godine kakva je situacija. Ja sam od kile do kile prošla isto kao ti, s tim da sam se udala sa 63. Ali zatrudnila sa 86 kg. itd...

Ima li nade za mene, jesi uspjela.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam skinula u 2 mjeseca 10 kg. Stvarno sam se trudila, osjecala sam se super, stala sam u predtrudnicke hlace, sva sam si bila ponosna...
    Ali...dosao je Bozic, pa francuska, pa kolaci...4 kg se vratile samo tako. I sta ja sad radim? Umjesto da opet zapnem ja cekam sutra. Jer sutra opet krecem na dijetu...Mos si mislit.

I sama se sa sobom svadam, imam malog vrazicka na ramenu koji mi stalno govori "pa pojedi danas tu cokoladu, sutra vise neces, sutra ides opet na dijetu..." I ja pojedem cokoladu... I kile se vracaju, Pa jedem jer sam jadna i ljuta. I racunam kolko jos vremena imam do svadbe na koju moram ic i do koje bi htjela smrsavit. I lazem sama sebi o tom prokletom "sutra". Jer sutra se probudim lose volje i treba mi nesto slatko da se razveselim. I jadna sam kad se vidim u ogledalo, i vise ne stanem u predtrudnicke hlace...
    Al sutra, sutra cu opet krenut na dijetu...pih!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    MGrubi i nakon 2 godine kakva je situacija. Ja sam od kile do kile prošla isto kao ti, s tim da sam se udala sa 63. Ali zatrudnila sa 86 kg. itd...

Ima li nade za mene, jesi uspjela.
    jesam
    nedavno

trenutno sam u skidanju kila
    -3kg u 4 tjedna
    dug put je ispred mene, ne želim se zamarati koliko još, to me demotivira
    razmišljam ovako: super je kad vaga pokaže -0,x kg, ako pokaže +/-0,00 nije ni to loše bar nije ošla u +

pozitivno razmišljanje mi pomaže u borbi protiv ovisnosti o šečeru (i emotivna i fizička)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    I sama se sa sobom svadam, imam malog vrazicka na ramenu koji mi stalno govori "pa pojedi danas tu cokoladu, sutra vise neces, sutra ides opet na dijetu..."
    znam toga vraga
    meni pomaže: ma sutra ću je pojesti
    ili da ću je pojesti malo kasnije

ovisnost o čokaladi je realnost, ja ju držim pod kontrolom sa crnom čoksom od preko 70% kakaa, ne deblja i dovoljno mi je pola čokse da mi smiri tu "glad"

također ako tokom dana pojedem dovoljno svježeg voća i povrča imam manju potrebu za slatkim

čitala sam da kad tijelu fali nutrijenata ono te tjera da jedeš, a kako si navučen na bijelo i šečer ti automatski posežeš za najdražim namirnicama
    koje su "prazne" vitaminima i mineralima
    pa tijelo ne dobije nutrijenata koliko treba, i opet šalje signal: trpaj!
    i ti opet trpaš bijelo i šečer
    i opet ništa tijelo ne dobije
    ...
    a umor postaje sve češći, do kroničnog umora
    bez obzira koliko spavala

odkad jedem najmanje 1 jabuku i naranču na dan, za priloge imam isključivo razno povrče , skidam kile, a i umor je nestao
    toliko nestao da jedva čekam bolje dane da šetam, ubi me ova 4 zida, još malo pa ću cvjetiće po plafonu crtati, sve ostalo sam posložila

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

curke, ako me primate ja bi vam nekaj rekla. Mislim da je to psihološki problem i da se previše badirate. Pojedite tu čoksu ako vam se jede i ne razmišljajte o tome. Ako vam se jede francuska i to pojedite i ne razmišljate o tome. Radite sa tim djetama isto kao i moja mama: kod nje postoje 2 razdoblja, razdoblje kada je na dijeti i razdoblje kada razmišlja da ide na dijetu jer se udebljala nakon dijete previše.
    Nikada nisam bila na dijeti, prije trudnoće sam imala 64 kg, u trudnoći dobila 18 kg, kad sam rodila imala sam 76kg, sad 20 mjeseci nakon imam 67 kg. Doduše, ovaj razvod kroz koji prolazim je mogućno doprinio mom mršavljenju, ali što god bilo ja sam trenutno zadovoljna kilažom.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

[quote="elin"] Pojedite tu čoksu ako vam se jede i ne razmišljajte o tome. Ako vam se jede francuska i to pojedite i ne razmišljate o tome. quote]

elin da te poslušam evo kako bi izgledao moj dan.

Jutro: popijem dvije veeelikeee bijele kave sa po tri žličice smeđeg šećera, jer mi se jedu. Onda na putu na posao na koji sam odlučila ići na noge radi zdravlja, kupim 2 krofne u pekari jer mi se jedu. Dođem na posao pa još jedna topla čoksa jer kavicu sam već pila pa da popijem sa kolegicama, neće valjda one piti, a ja odmah raditi. Onda će one natezati neke keksiće koje su si kupile, jer one su mlade i mršave pa smiju, a ja ću im ne se ne razmišljajući pridružiti. Pa hap jedan, pa hap drugi, i dotukla im ja cijelu kutiju. Pa će doći vrijeme marende, i naravno onda zdrava jabuka, zdrava banana i jogurt, pa teški osjećaj zdrave gladi nakon prezdravog doručka. I onda čoksa dvije iz torbe (da pa šta gledate, pa jede mi se).
    Dođem doma i ravnopravno se naručam jer i ja sam cijeli dan radila pa smijem valjda pojesti jedan tanjur i repete.
    Pa onda daj djetetu pa poliži za njom, pa duketino jedan za mamu jedan za bebu, aha ona viša neće pa sve za mamu...

Ovo da se raspustim i opustim kod mene ne pali, ili teško odricanj bediranje itd, ili teška propast.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

elin
    to što si napisala to stoji kod ljudi bez problema sa održavanjem kilaže, u biti to su ljudi kojima gušterača radi normalno, koji nemaju poremećen odnos prema hrani (emocionalna veza utjehe)

ovakvi kao ja... završe kako je nenaa opisala i doguraju do trocifrenog broja

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

elin
    u biti to su ljudi kojima gušterača radi normalno
    prije cca 3 godine sam imala upalu gušterače, tak da ovo ti nije baš neki primjer, ali o.k. moguće da je i pogrešno dijagnosticirano budući sam 2 tjedna pazila da ne jedem ništa masno, antibiotike samovoljno nisam pila i na slijedećoj provjeri krvi amilaze o.k.
    Ovo kaj sam napisala sam napisala zato kaj sam nakon poroda imala jedno vrijeme foru da odem na dijetu. Nakon 2 dana dijete - ja gladna ko' pas, pojela čitavi frižider, nakon toga krenula isprazniti kredence, pa špajzu. Onda sam legla, niti disati nisam mogla, trbuh ko' bubanj ratni Ali sam se digla i otišla kupiti si nekaj slatkoga.
    Mislim da je fora ipak u tome da je nekaj zabranjeno, onda baš to hoćeš. Mislim, o.k. možda griješim, ali mislim da je dosta toga prejudicirano svim onim mršavicama kojima nas bombardiraju. Masu mojih prijateljica stalno viče kako su debele, a ja, sorry, uopće ne vidim tu njihovu debljinu. Jest da su malo popunjenije, ali nisu debele. Gdje je granica između debljine i normalnog izgleda i kako to uopće više izgleda, mislim na više nitko ne zna.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja se nastojim vratiti u -30kg , kad sam mislila da sam debela
    onda sam samo mislila, sad znam :/

kod Montignaca nema gladovanja tj. nepreporuča se

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja se nastojim vratiti u -30kg , kad sam mislila da sam debela
    onda sam samo mislila, sad znam :/
    e, sad sam poprilično sigurna da pretjeruješ. :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne ne pretjerujem
    102,5 kg na 183 cm
    sad sam debela

neki ljudi se mogu ovisnosti riješiti tek kad lupe o dno
    ja lupila

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne ne pretjerujem
    102,5 kg na 183 cm
    sad sam debela

neki ljudi se mogu ovisnosti riješiti tek kad lupe o dno
    ja lupila
    ma daj molim te . Kaj bi onda tvoja idealna kilaža bila 72kg. Pa ja sa 170 sa 72 kg nisam uopće bila debela. Nemoj se orjentirati na broj kilograma, neke žene imaju i teške kosti, a ta tvoja kilaža na tvoju visinu i nije tako velika. Malo viša je, ali zasigurno ne da bi išla mršaviti 30 kg.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MGrubi, onda mi nisi ni do koljena, s obzirom da si puno viša od mene...
    Elin....to mogu tako ljudi koji znaju gdje je granica, npr. meni se jede sladoled kod mene nema granice, jedem dok nema ili dok ne dođe do mene onaj osjećaj da sam troma i debela...i onda se bacim u očaj što sam takva, pa onda još pojedem par kašika za kraj i ono što ostane ide u zamrzivač do slijedećeg dana, što često i ne izdrži do slijedećeg dana, nego ću prije spavanja to pojesti, jer nema smisla da mi stoji u frižideru.

I tako ide moja priča kada sam jela doručak, ručak i večeru, ali u normalnim količinama i super smršala i osjećala se super! I donijela ja na posao grašak, ali kada sam vadila sve mi se činilo malo, pa bih dodala još jednu kutjaču (nek se nađe). Dođem na posao i oko 13h počnem jesti to. Jedem grašak, a on diiiivvvvaaaan... i sve ga jedem i skontam da mi je ipak TAMAN ovo što sam pojela, a ostatak (ona kutljača, pa i još malo više) ću vratiti u frižider.
    Vratim se nazad na radno mjesto i narednih 1h ne radim ništa, nego se vrtim na stolici i patim za graškom u frižideru i jadan kao da me doziva. Pošto sam vidjela da nedoprinosim firmi ne budem lijena i pojedem onako hladan grašak iz frižidera samo da ga više nema...
    I bio mi je super! I dobila sam onaj osjećaj tromosti i ja sretna u jednu ruku, a u drugu patim ....
    UH!

Neko ko nije imao problem sa prehranom razumijem da ne može razumjeti ono što se dešava u meni, nažalost...

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MGrubi, pokušaj s malim ciljevima.

Nemoj odmah -30kg.

Postavi si npr. prvi cilj da budeš 95, pa kad to uspiješ počasti se, ali ne slatkišem nego novom oblekom, ili nekom skupom kremicom, ili nekim izletom...

A onda postavi malo veći zalogaj, npr. još -10kg.

I tako polako.

Tu smo da te podržimo, kad ti dođe krizno, sjedni i piši, a mi ćemo kukati s tobom.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kad sam bila vitka (sa malim trbuhom) imala sam 65kg, sa 62kg sam bila "manekenka"

72 kg na moje godine bi mi bilo sasvim ok tj. zdravo

to je put dug najmanje godinu dana, ako ne i dvije
    prebacujem svoju prehranu na zdravu sa malim "izletima"

ja jesam debela, pretila ...

trenutno ne želim razmišljati koliko još, jer nema koliko još, bitno je ići u -
    dug je to put, zato tražim prihvatljivu prehranu koja će mi postati način života
    to nije odricanje, samo novi život

zatrudnila sam sa 82 kg, pred porod sam imala 96kg
    rodila, i onda je počeo presing: moraš jesti, ti dojiš!

...
    šta je bilo bilo je, kriva sam sama

sad sam tu, na dnu
    volim kuhati, pa mi nov način predstavlja kulinarski izazov
    žao mi je samo kad nešto falim, pa završi u smeće

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Maslačkica, zar ti misliš da mene nikada ne primi žuta minuta (nije aluzija na tvoj avatar ) i ne pojedem sve čega se dohvatim: npr. 1 kg sladoleda u 10 minuta, 300 g čokolade u 5 minuta, cijelu domačicu sa mlijekom i sl. Ali ne radim to stalno. Kad to napravim, napravila sam. Kasno se j..enom kajati. Bacim to iza sebe i ne razmišljam više o tome. Jedno vrijeme sam imala foru da bi kupila Colu od 2 l i popila sve u 1 sat. Ma svi ti to mi imamo, nisi jedina. Ali ako ćeš se oko toga živcirati, mislim da ćeš to stalno imati na dnevnom redu, dok ti ne postane opsesija. I onda si krenula: dijeta i razdoblje kad razmišljaš da ideš na dijetu.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

znaš kaj MGrubi, ja jednostavno i dalje mislim da pretjeruješ. Ali eto, budući te nisam nikad vidjela uživo suzdržati ću se daljnjih komentara, ali zato kad dođem svojima u Vodice ćemo se dogovoriti da se vidimo da ja tu navodnu pretilost vidim uživo. Iako sam 90 % sigurna da pretila nisi.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rene2

odlučila sam: bez nagrade
    nagrada je kad vaga pokaže -

trenutno uživam u osječaju viška energije

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

trenutno uživam u osječaju viška energije
    Joj, a ja uživam u njoj jedno 2 dana i onda me baci u depresiju... ma wtf? :shock:

Elin... razumijem ja tebe, ali ja nemam kontrolu za slijedeći dan, jer kad sam mogla jučer, mogu i danas...
    E da, pa ja samo od 14 godine ili na dijeti ili se prežderavam da se pripremim na dijetu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •