Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Grize!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Grize!!!!!!!!!!!

Cure moje,
    molim pomoć i ako imate i vi kakvo iskustvo vezano za agresivno ponašanje dece :? ....Naime, moja Mara ima godinicu dana i čini mi se dosta agresivna u nekim situacijama, npr. ako joj nešta ne dopustimo ona podivlja, počne se bacat i udarat se šakicama po glavici :shock: ....isto tako često puta nas grize...mene npr.dok ciki nakon nekog vremena tak ugrize da mi sve precvika cicu....a osim toga, mene često ugrize za rame što od veselja što od huje...a jučer je svog dragog taticu iz sve snage ugrizla za vrat i on poludio, veli da ju moramo vodit na promatranje da to ni normalno. ... Help!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kakva ti je situacija u kuci???

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam zašto si stavila temu pod zdravlje djece.
    Dijete ti nije bolesno ako pokazuje agresivnost.

U dobi od godinu dana dijete osjeća i ljutnju i frustraciju, ali ne zna kako se nositi s tim. Ne zna još govoriti.

Ti joj trebaš pokazati kako u takvim situacijama može i treba reagirati. Svojim primjerom najviše. Za to treba vremena.
    Verbaliziraj uvijek što se dogodilo odmah nakon njenog ispada. Reci da je normalno da osjeća ljutnju, ali da se tako u vašoj obitelji ne radi. Da te njen ugriz jako boli...

Ako ćeš na njenu agresiju odgovoriti agresijom učit ćeš je da je takvo ponašanje normalno.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj jeka prvotno napisa
    kakva ti je situacija u kuci???
    Kakav komantar :shock:

Moja Dora je isto takva a SIGURNO nije imala od kog naučiti takvo ponašanje.Prije se grizla,sad se grebe i štipa.Mi se nadamo da će još kroz neko vrijeme proći to takvo njezino izražavanje osjećaja tj. frustracije na tako agresivan način.Sad se tuku ona i stariji bratić i uvijek je netko između njih kao policajac da čuva stražu
    Reci mužu da malo smanji doživljaj,nikakvo promatranje nije potrebno. I objašnjavaj joj odmah da je to ružno i da te to boli.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

irenas psihologija ipak kaze malo drugacije.Normalno je da se deca i ljute i potuku,stagod, ali ako je to ustaljeni obrazac ponasanja, nesto ne stima

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mara ima tek godinu dana, prerano je za takve generalizacije.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pogledaj ovo...

grize

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala cure moje na savjetima ....sad mi je lakše jer kužim da je to faza...to sam i mislila al radi mog nadobudnog m. išla sam vas pitat....a situacija doma nam je zbilja o.k.nema dreke ni ičega drugoga kaj bi ona mogla kopirat, štoviše baš je topla atmosfera puna ljubavi i razumjevanja ...rijetko kad se desi da se možda počne nekaj raspravljat al onda moje dete odma počne vikat i sve nas nadglasa jer je ona princeza koju se mora slušat :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •