-
Vertigo
Kakva su vam iskustva?
Jucer sam dobila po drugi put vertigo (vrtoglavicu) i fuj mi je.
Mom doktoru mogu otici tek u petak izgleda...
Ne mogu da maknem glavu u stranu jer odmah gubim ravnotezu, nemogu da lezim jer cim zazmirim, povraca mi se...
Prosli put dr mi je rekao da je vjerovatno od vratne kicme...bla bla...moram naci nalaze jer se vise ni sama ne sjecam.
Znam samo da sam pila stiugeron forte za poboljsanje cirkulacije i da mi je bilo bolje nakon negog vremena.
Posto zaista ne znam dosta o vertigu, ima li neko sa iskustvom?
-
Joj draga stvarno zvuči gadno.
Nisam nikada imala tako nešto. Meni se događa od kad sam rodila, da mi se lagano manta ili tak nekak ali ne ovako kako si ti opisala.
Moja mama je imala problema s vratnom kralježnicom. Zapravo ima ih, jer se to ne da baš ispraviti kod nje (okoštavanje) pa pije neke pilseve, B vitamine, isl ali i ide svako tolko na neke terapije u Vinogradsku. Mislim da se radi o masažama. Nakon toga joj je puno bolje.
evo ti malo ~~~~~~~~~~ da ti brzo prođe.
-
ma mene najvise cudi sto je jako malo informacija o tome na internetu....ili ja jednostavno neznam naci.
Hvala za vibre
-
Ja imam takve vrtoglavice od 6. mjeseca. Napravila sam snimke vratne kralježnice i krvnih žila u vratu i zasad nalazi potvrđuju da se radi o v. kralježnici. Bila sam na vježbama i uglavnom mi je bolje kad redovito vježbam, no čim mi je malo bolje ja prestanem vježbati ,pa sve ispočetka.
Morat ću se malo disciplinirati. Inače mi zna biti par dana jako loše, pa onda opet jedno vrijeme dobro. Navodno da pomažu i dobri anatomski jastuci. U svakom slučaju moram reći da sam se ja jako uspaničila kad je to počelo, no kad sam se malo smirila, nekako i lakše podnosim.
-
I ja imam slićne simptome.
Od pregleda sam za sada napravila: neurološki pregled, CT glave, okulista, vidno polje, VEP, color dopler vratnih žila, centar za ravnotežu, ORL pregled i još moram kod rinologa i rgt kompletne kralježnice.
Za sada slažemo taj mozaik od tih svih silnih nalaza, još neznamo od čega mi je, može biti zbog malo sužene vratne žile, zbog sinusa, zbog kralježnice, ma ko bi to znao.
Uglavnom imam povremeno zamučenje vida, pa bolove u glavi, pa opću slabost, pa vrtoglavice.
Baš sam sva nikakva. Ja pripisujem sve to iskrivljenoj kralježnici i baš se jako bojim nalaza.
-
Ako je od vratne kralježnice, možda bi ti pomoglo da staviš Shantz-ov (ne znam da li sam dobro napisala) ovratnik - meni pomogne kad mi trne ruka i lice zbog istog razloga, a mojoj kolegici za vrtoglavicu i glavobolju. Ona čak mora spavati s tim na vratu, ja ga stavim preventivno samo kad se vozim u autu koji se jako ljulja (onda mi se glava previše klima).
-
po mojoj mami znam da je to uzasno. ona kad je u napadu spava sjedeci. i pije tablete protiv bolesti voznje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma