Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 174

Tema: Klomifen i inseminacija (kako ide postupak?)

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

isabel sretno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Sretno....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

~~~~~ vibram za jajne stanice

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sretno....~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

sretno draga

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Isabel - sretno draga
    Ovaj put uspjeva garant

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Isabel sretno !
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za veliki i kvalitetni folikul i neka to bude ONAJ PRAVI folikul koji ispunjava želje!

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Isabel sretno!
    Ja takoder sad u subotu (3.DC) idemo opet u postupak, 2. AIH.
    Nadam se da ce ovaj put biti uspjesno!

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Isabel i Enya22 sretno

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

alec I tebi sretno na tvom putu do bebaca!

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

enya hvala ti . već me lovi lagana nervoza. 24.04. idem u zg pa me baš zanima kaj ću dalje.da li 3.aih ili 2 ivf. ja bi rađe na ivf,ali ne znam kaj će dr odlučiti.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ti si na SD-u kod dr. B. kaj ne? Jesi li prosla prvo 2 AIH pa onda IVF? Kako to da bi nakon IVF-a isli opet na AIH?
    Mislim da moj dr. na VV hoce da napravimo jos jednu AIH (do sada je bila samo jedna), pa ako ne upali idemo na IVF nakon toga. Kaze da bi bila steta ne pokusati s jos jednom inseminacijom, buduci da je spermiogram MM-a ok, a moji jajovodi prohodni.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da - ja sam kod dr.Baumana. prvo su bila 2 aih-a i nakon toga ivf. pa trenutno je problem u inkubatoru pa će mi možda predložiti da dok čekamo inkubator probamo još jedan aih, budući da je i kod nas sve ok( ponekad bi najrađe napisala nažalost ).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bok curke, ja sam nova na forumu al sa slicnim problemima, pa bi ih podjelila sa vama. danas idem na drugu insemenaciju nakon stimulacije menopuro. Prvi put je bila 6x2, a ovaj put 1x3 i 6x2 menopur od 2DC. prekojucer sam dobila stopericu i danas je pokusaj br2. Prvi put sam imala jaki osjecaj da sam trudna i bila jako razocarana negativnim testom. Plakala sam ko luda. Ovaj put mislim da cu biti lezernija, neznam. Imam samo jednu jajnu stanicu al doc kaze da nije bitno, mozda je kvalitetna. sretno svim curkama koje se bore za svoje ciljeve

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sekica sretno !
    ja sam nakon prvog neuspjeha plakala 3 dana, a nakon toga sam sama sebi obećala da nema više suza. drugi puta sam puno lakše podnijela poraz. na žalost čovjek se na svašta navikne.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ima li uopce sanse da uspije sa jednom stanicom? doktor me tjesi al kolko cujem uvijek je sa stimulacijama vise stanica u igri. bojim se da je i ovaj ciklus upropasten, a godine idu.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sekica - šansa uvijek postoji. nemoj tako crno razmišljati. možda će baš ta js biti bingo!

samo hrabro i sa smješkom na postupak. doći će i naše vrijeme .

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala ti alec. imas pravo, moramo biti optimisti, mozda je bas to ona prava stanica koja se godinama cekala. idem se spremiti, javit cu se kad se vratim. bok curke

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sekice ~~~~~~~~~~~~~~ da sve prođe u najboljem redu i da uspije !

A crne misli zaboravi, sve smo to prošle i preživjele. Nakon prvog puta je najteže, a poslije nije ni malo lakše, samo nije takvo veliko razočaranje...

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Suncem.m. prvotno napisa
    Isabel - sretno draga
    Ovaj put uspjeva garant
    Hvala, i ja tebi iželim znad svega i od BINGo iz "prve"!! Pa znaš da moramo zajedno biti T!! Sunce moje malo, baš te

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sretno Sekice, želim ti da ta jedna j.s. bude prava!!
    Ella, Enya, Alec, i Sunce SRETNO u postupcima, i da nam na ovom pdf-u uskoro bude pravi BABY BOOM!! Svi u zimnice!! :D

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Andiko i tebi naravno vibram i želim najmanje jednog !

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Isabel - baš si . sad si me raznježila .

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sekice sretno danas ~~~~~~~~~
    i svim ostalim curama (tesko mi je odmah sve pohvatati) zelim sto prije male !

ja sam inace nova ovdje i imam pitanja u vezi klomifena.

Zanima me za sto se i kada daje menopur uz klomifen i koliko se dugo moze isprobavati samo s klomifenom?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Titiluna, ja ću ti samo zaželiti dobrodošlicu i da nam što prije postaneš trbušasta i preseliš među trudnice!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala ella28!

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Titiluna, ja ti na žalost ne mogu pomoći jer sam bila sam na klomifenu.
    želim ti da što prije ugledaš plusić .

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

alec, pila si samo klomifen? to je trajalo samo jedan ciklus ili nekoliko? ... pretpostavljam da si uz njega išla na folikulometriju?

... hvala na lijepim željama

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

2 ciklusa sa pila klomifen - ciljani odnosi.
    1 ciklus - inseminacija
    1 ciklus - ivf

i da bila sam na folikulometriji.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znaci ipak si najprije isla na ciljani odnos samo uz klomifen...
    Naime, nikako mi nije bilo jasno zasto mi je doc htio dati menopur - to je sve pisalo na nekom papiru koji sam dobila od sestre i skroz sam se uplasila jer nisam znala zasto sad to i da li je to neka zabuna...
    Do sad sam pila samo jedan ciklus klomifen prije godinu dana, po jednu dnevno 5 dana i to uspjesno (nije bilo folikulometrije jer sam bila na putu)...
    Nisam još imala prilike ispitati doktora, a i malo se bojim da ne ispadne da mu protuslovim pa pitam Rode... ovdje je toliko iskustava...
    ...moj problem su policisticni jajnici pa ne znam da li je to onda neki izuzetak, nestandardno ?... :?

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Titiluna!!
    Ja ti mogu napisati svoje malo iskustvo s klomifenom dosad:
    Radi PCOS imam anovulatorne cikluse, tj. nikada nemam ovulaciju. Krenuli smo prošli mjesec na stimulaicju, i bilo je dogovoreno da pijem 1x1 Klomifen, od 5-9 dc.
    Postupak: nakon što bi jedan ili više folikula (jajnih stanica unutar jajnika) bilo dovoljno veliko (19-23mm - ovisno o doktoru), OBIČNO se daje tzv. štoperica (Ovitrelle, druge ne znam točno kako se zovu), - injekcija koja garantira da će taj ili ti folikuli POPUCATI (obično za 36h) i otpustiti zrelu jajnu ili jajne stanice, koje će onda kroz jajovode polako putovati do maternice. U tom se krucijalnom trenutku (navodno da j.s živi svega nekoliko sati) sprematozoidi i j.s. moraju "sresti" i oploditi, te oplođena j.s. ugnjezditi (implantacija) u maternicu.
    Nažalost, ja nisam reagirala na Klomifen 50mg, pa nisam još ni do štoperice došla, ali ju imam spremnu u frižideru! Sutra ponovno počinjem s Klomifenom, ali 2x1 dnevno 50mg. i nadam se boljoj reakciji!! Ako dobro izreagiram i napokon dočekam svoju ovulaciju, onda idem na inseminaciju!!
    Štoperica se daje jer garantira da će do ovulacije doći (pucanjem folikula) i to unutar 36h (obično je oko ili nakon 36h)!
    Ako se ide samo na Klomifen, postoji mogućnost da folikul ne pukne, i da j.s. propadne u jajniku odn.stvori u cistu. (Ako sam u krivu, neka me se ispravi).
    Neki doktori nekada daju uz klomifen još neki preparat kako bi tijelo bolje stimulirali da proizvede više/bolje/kvalitetnije jajne stanice. Sve žene individualno reagiraju na određene kombinacije i ljekove, tako da nema pravla što je bolje a što nije! Treba pronaći ono što tebi najblje odgovara (na što najbolje reagiraš), a to se nažalost postiže isprobavanjem i "tapkanjem u mraku" dok se ne pogodi!

Nadam se da am pomogla, slobodno pitaj što god te još zanima!!
    I naravno SRETNO!!

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kako znaš da ti je stimulacija bila usplešna, ako nisi bila na folikulometriji?
    Ja mislim da bi, ako si reagirala prije godinu dna dobro na K., ponovno sad trebala probati s njim, i vidjeti... Za menopur ne znam :/

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam za sada dobro reagirala na klomifen. punktirali su mi 4 js, pa mislim da je to ok. jedino je nedostatak da stanjuje endometrij ako se učestalo koristi.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Isabel, hvala draga! Izgleda da imamo sličnu situaciju - i ja imam PCOS i anovulatorne cikluse, bila sam na jednoj folikulometriji bez klomifena, ali nije bilo porasta folikula.

Od kojeg dana ciklusa si radila folikulometrija tj. kad bi se trebala dobiti štoperica ako sve ide po planu? (14dc ili ranije?) Štopericu imaš spremnu kod sebe ili kod dr? (to je tableta ili injekcija?)

Sad po malo shvaćam da bi menopur vjerojatno trebao poboljšati kvalitetu folikula... ja sam se uplašila jer ne znam što je to i da li smanjuje mogućnost ponovnog pokušaja u slijedećem ciklusu ako slučajno ne uspije i da li su to neki jaki hormoni...

Hvala na opisu postupka, sad mi je puno jasnije i lakše. Želim ti dobru reakciju na Klomifen ovaj put !

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

[quote="Titiluna"]Znaci ipak si najprije isla na ciljani odnos samo uz klomifen...

Draga, ne mora značiti da kad se dr. odlući za stimulaciju da se uvijek krene prvo ciljenim odnosima. Ja sam prvi AIH imala bez ikakve stimulacije, a slijedeći put se dr. htio poigrati s klomifenom da probamo izazvati više folikulića jer ja nemam problema sa ovulacijom (uvijek folikul preko 22mm). I, naravno, dobili smo samo 1 ogroman folikul 29mm, ali to opet nije bio onaj pravi koji daje ......

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Isabel prvotno napisa
    Kako znaš da ti je stimulacija bila usplešna, ako nisi bila na folikulometriji?
    Ja mislim da bi, ako si reagirala prije godinu dna dobro na K., ponovno sad trebala probati s njim, i vidjeti... Za menopur ne znam
    Isabel , (malo sam spora), klomifen je prvi put bio uspješan, a to znam bez folikulometrije jer sam odmah zatrudnila... obzirom da nisu bili kontrolirani uvjeti ne znam nikakve detalje o razvoju folikula. Kad sam dosla kod dr na prvi (vec trudnicki) uzv, slavodobitno je rekao 'jedan je' (zametak)... ali trudnocu na zalost nisam uspjela zadrzati...

...ti bi da si na mom mjestu znači isto rađe najprije samo klomifen? (to me kopka čitav ovaj ciklus)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj alec prvotno napisa
    ja sam za sada dobro reagirala na klomifen. punktirali su mi 4 js, pa mislim da je to ok. jedino je nedostatak da stanjuje endometrij ako se učestalo koristi.
    Pretpostavljam da je zato kod mene doc htio 'pojačati' klom. da ne moramo na više ponavljanja... Što znači da su ti punktirali 4js (još sam nova)? Niste išli najprije na ciljani odnos?

Citiraj ella28 prvotno napisa
    Draga, ne mora značiti da kad se dr. odlući za stimulaciju da se uvijek krene prvo ciljenim odnosima. Ja sam prvi AIH imala bez ikakve stimulacije, a slijedeći put se dr. htio poigrati s klomifenom da probamo izazvati više folikulića jer ja nemam problema sa ovulacijom (uvijek folikul preko 22mm). I, naravno, dobili smo samo 1 ogroman folikul 29mm, ali to opet nije bio onaj pravi koji daje ......
    Ella, ti na sreću nemaš problema s ovulacijom pa ste vjerojatno zato najprije pokušali bez ičega. Kod mene ovulacije nema i moramo je nekako izazvati... a opet da ne bude previše... A pretpostavljam da je ciljani odnos prva solucija jer su jajovodi prohodni i spermiogram ok...
    ne znam, valjda doktor zna što radi, ali da bi se mogla potpuno opustiti, trebam razumjeti o čemu se radi... ti imaš lijepe velike folikule samo još treba pogoditi pravog

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Titiluna, išla sam onim postupkom kako sam ti napisala - ciljani,inseminacija, ivf.
    punkcija se radi kod ivf-a.tada su mi ispunktirali 4 js.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj alec prvotno napisa
    Titiluna, išla sam onim postupkom kako sam ti napisala - ciljani,inseminacija, ivf.
    punkcija se radi kod ivf-a.tada su mi ispunktirali 4 js.
    Ups! sorry, dok sve pohvatam... ali u svakom slučaju pila si klom. 4 ciklusa bez pauze? (što je super vijest - da se i to može! )
    ... puno stvari još ne znam pa zato i pitam...

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nisam pila 4 ciklusa bez prekida! bez prekida sam pila 2 ciklusa kad su bili ciljani odnosi. klomifen kod inseminacije sam pila u lipnju, a kod ivf-a u rujnu tako da su bili prekidi.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Titiluna nije mi baš skroz jasno koja je zapravo tvoja dilema.
    Klomifen se obično daje kao stimulator kada je u pitanju (samo) anovulacija i kada se ide na ciljane ili inseminaciju (AIH), a kod složenijih postupaka daje se u kombinaciji sa još nekim, ili jači stimulatori. Klomifen je sintetski stimulator ovulacije, a Gonadotropini i drugi stimulatori ovulacije su Gonal, Ovitrelle, Menopur... Mogu se uzimati pojedinačno ili u kombinaciji (i međusobno i s Klomifenom). Zašto je tebi nakon uspješne ovulacije klomifenom doktor sada dao Menopur ne znam, ali nebi ga bilo loše pitati. Meni je logičnije da ti da "provjerni" stimulator na koji reagiraš, nego da isprobavate drugi, ali on sigurno ima razloga. Možda misli da nije bila dovljno kvalitetna j.s., pa želi probati s drugim!?
    Ja bi ga definitivno pitala da mi pojasni njegovu odluku, a onda ga poslušala. Na koncu nije bitno koji stimulator "je u igri", bitno je da napravi svoje.
    I da, Ovitrelle štoperica je injekcija (mislim da su svi gonadotropin) i obično se daje u trbuh ili rame - daje ti ili doktor ili sama, i to u određeni sat kad on odredi. Prema tome se određuke KADA će biti ciljani ili inseminacija. Ne dobiva se (bar ne u Zg.), već se kupuje. Naruči se u ljekarni i dođe drugi dan.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Isabel - ja sam ovitrelle odmah kupila bez narudžbe u ljekarni u zagorskoj. nisam niti znala da ga treba naručiti :? .

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Isabel, draga, hvala ti na iscrpnom odgovoru, to mi puno znači. Što više znam, to sam mirnija jer svi ti hormoni, injekcije uz napomene o opasnostima i rizicima (na webu) najčešće me plaše... a želim bebicu...
    Trudim se što više saznati da znam slijedeći put kad dođem na razgovor u ordinaciju što da pitam doktora, što mi nije jasno. Puno je pacijentica, a malo vremena, toga sam svjesna - zato valjda i služe ovakvi forumi. Ja se često kod doktora spetljam i pitanje je da li ću se sjetiti svega što me zanima, a možda bi ga nepotrebno zamarala nečim što 'svi znaju' (osim mene) ili što mi vi iz iskustva možete reći.
    ...Ja sam očekivala (samo) klomifen i čitav postupak na papiru (koji je možda neki opći obrazac) me jako zbunio...

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Titiluna nije mi baš skroz jasno koja je zapravo tvoja dilema.
    Klomifen se obično daje kao stimulator kada je u pitanju (samo) anovulacija i kada se ide na ciljane ili inseminaciju (AIH), a kod složenijih postupaka daje se u kombinaciji sa još nekim, ili jači stimulatori. Klomifen je sintetski stimulator ovulacije, a Gonadotropini i drugi stimulatori ovulacije su Gonal, Ovitrelle, Menopur... Mogu se uzimati pojedinačno ili u kombinaciji (i međusobno i s Klomifenom). Zašto je tebi nakon uspješne ovulacije klomifenom doktor sada dao Menopur ne znam, ali nebi ga bilo loše pitati. Meni je logičnije da ti da "provjerni" stimulator na koji reagiraš, nego da isprobavate drugi, ali on sigurno ima razloga. Možda misli da nije bila dovljno kvalitetna j.s., pa želi probati s drugim!?
    Ja bi ga definitivno pitala da mi pojasni njegovu odluku, a onda ga poslušala. Na koncu nije bitno koji stimulator "je u igri", bitno je da napravi svoje.
    I da, Ovitrelle štoperica je injekcija (mislim da su svi gonadotropin) i obično se daje u trbuh ili rame - daje ti ili doktor ili sama, i to u određeni sat kad on odredi. Prema tome se određuke KADA će biti ciljani ili inseminacija. Ne dobiva se (bar ne u Zg.), već se kupuje. Naruči se u ljekarni i dođe drugi dan.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne znam kako mi je ovo uspjelo! Sorry! Molim moderatoricu da obriše duplić! Hvala!

Nego, navodno da se s klomifenom može stimulirati do 6 ciklusa, a onda je potrebno napraviti pauzu!
    Nema na čemu draga, , pitaj što god te zanima! I ja sam bila slično zbunjena i uzuđena kod doc. kao ti, pa sam si pitanja i bilješke počela pisati na papir (doma gdje sam imala mir), i mogu ti reći da to funkcionira! Imam mali podsjetnik, i sad mi je a i mojoj doc. puno lakše!
    Znam da su napomene koma, i ja se uvijek zbediram čitajući njih, pa ih sad više ne čitam... jer kad čitam, ne želim ni pomisliti početi s terapijom, a s druge trane to mi je jedni put i šansa do bebice pa... Užas, ali nadam se da su to ipak samo mjere opreza i ograđivanje proizvođaća, i da je daleko od istine i prakse!!
    Slobodno pitaj ako ti još nešto nije jasno...
    Alec vjerojatno ovisi od ljekarne do ljekarne. Ja imam u ulici lj. pa sam nazvala i tako su mi rekli.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala, draga Bojim se zvati doktora i dosađivati, a mnoge su me stvari zanimale. Nakon ovih par postova mi je već puno lakše. :D
    Istraživanje ljekova po webu najčešće još više zbunjuje i plaši. Hvala puuuuno!
    ... i drugi put kod doktora idem s papirićem!

samara4 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

isabelsretno i da ovaj ciklus ide sve po planu i da za dvadesetak dana ugledaš veeeliki plusek

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bok curice, evo ja se vratila sa insemenacije i malo dosla k sebi. folikul je vec pukao i doc je rekao da je to dobro. malo osjecam pritisak u trbuhu i mozda bi to moglo ipak biti dobro. danas sam bila skepticna nakon sto mi je doc rekao da je samo jedan folikul. sad treba izdrzati 11 dana

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sekice, ~~~~~~~~~~~~
    Jedan folikul je dovoljan za jednu bebicu...pokušaj što više misliti pozitivno i biti smirena... ja vjerujem da to sigurno puno znači mrvicama da se prime

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Isabel...

nadam se da ćeš uspjeti...sretno...!!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •