Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Upomoć - invazija psećih glista!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Upomoć - invazija psećih glista!!

Kod nas je doma uvijek veselo, ako se ne borimo sa prehladom onda se borimo sa psećim glistama.
    Vratila nam se naša kujica sa sela i ima gliste, primjetila ja tek danas.
    Otišla je na selo sa glistama, moja mama ju je liječila verpanilom i rekla je da je prošlo s tim da je kuru opet ponovila nakon dvadeset dana.
    No evo, glistice su opet s nama
    Psica sad definitivno više ne može na selo jer izgleda da su i druge živine kužne, a moram paziti da mi buhe opet ne donese jer se s tom pošasti borimo od ljeta, tako da pas ostaje u stanu.
    Mene zanimaju mjere predostrožnosti jer me užasno strah da ne dobijemo dijete i ja :shock:
    Dok mi jedni govore da gliste ne žive dugo na zraku, drugi pak tvrde da možemo dobiti čak i preko fotelje, deke-ako je pas boravio na njima.
    Kažu mi da je Domestos neučinkovit već da bih trebala pod oprati vodenim tlačnim uređajem na 100 stupnjeva.

Užasno me strah radi bebe. Ima li tko iskustva s ovime?
    p.s. evo MM je otišao kod veterinara po nove tablete za psa, ALI KAKO DA JA SKUŽIM DALI MI JE DIJETE POKUPILO?

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vrlo jednostavno - kopaš po kakici...
    preventivno možeš svakom od ukućana probati dati kuru tableta, a za bebu se savjetuj sa pedijatrom. nije to niš tak opasno...
    što se tiče pesa, svi psi preventivno moraju dobiti kuru verpanila jednom u 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ali pas je nadavno dobio kuru verpanila :/ nije mi jasno kako OPET ima gliste
    Znaš možda koliko traje inkubacija kod ljudi?
    Kakicu ionako malom gledam svaki dan, sad sam rekla MM da pogleda on svoju, a moram i ja svoju

Dojim. Kako preventivna terpija utječe na dojenje? Ako je ok sa dojenjem, jel trebam po terpiju ići dok moje doc ili mogu uzeti u apoteci?

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

terapija ide bez recepta, ali više od toga ne znam. zbog dojenja i količine za malo dijete MORAŠ nazvati doktora.
    što se tiče toga kako je opet dobio gliste to nikad ne znaš, možda ih baš ima susjedov pas, a tvoj je šnjofao po kvartu. inače gliste se mogu dobiti od npr. nedovoljno oprane salate. ne znam točno koliko traje inkubacija.
    ma velim ti, nije to niš strašno i lako se sredi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da probate s drontal tabletama, one se daju odjednom prema težini psa i ponavlja se nakon 12 dana

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni je rekao veterinar da se pseće gliste mogu dobiti jedino izravnim kontaktom sa izmetom. Tak da ja nisam radila preveliku dramu oko toga, čistila sam isto kao i inače i nismo ih dobili. Psa sam lječila sa onom pastom, ne znam više kak se zove u 3 kure i više se nisu vratile.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

odlično sredstvo protiv buha (a i jedino koje je nama pomoglo ), a da ujedno djeluje i na gliste i trakavice je ampula stronghold.
    imaš za kupiti u svakoj veterinarskoj apoteci. mislim da su malo skuplje, ali zaista rješavaju problem .

što se tiče prijenosa glistica, one se osim izmetom mogu prenjeti i preko pseće njuškice, pa je zapravo dosta bitno prati ruke i ne dati baš da pesica ljubi bebicu.

sretno u borbi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •