martha (naisa):
Ocito je gladan ...
Apricot (napisa):
Ne bih rekla! Ne vjerujem da bi se djeca samoizgladnjivala!
Ja vjerujem da je to definitivno tacno Apricot, ali samo za bebe. Kod vece dijece moze biti dadruge potrebe imaju tolikog uticaja da ni ne osjete glad, samo postaju nervozniji (i cudno ali istinito) aktivniji.

martha (naisa):
Finger food ok ...
Valjda mislis da hoce iz ruke (tvoje ili njegove) ali nece iz kasike!!! i mi smo imali taj period, ali je ubrzo pros'o. Omar u stolicu i ja po malo iz mog tanjira u njegova usta, dok ze on igra s kasikom - to je htio! Nije totalna averzija prema kasici!!

Kod nas je jos uvijek situacija da obojica (bolje) jedu kad ih neko drugi hrani. MM je trebao na sluzbeni put, ali je odus'o, kaze ko ce mi djecu hraniti!!! Sad', jel' to neki fazon, ili se njemu nije islo, ali definitivno cekamo da dodje kuci da jedu!!!

NatasaM (napisa):
... imala je 1 godinu i 7 mjeseci i cijelih mjesec dana je samo dojila i jela pola kruske dnevno
Evo si me utjesila, thanks. Ja trenutno imam utisak da Omar samo siki. Taj me utisak ne vara, jer je recimo juce pojeo 3 zalogaja banane, 4 kasike corn-fleksa s' jogurtom i soljicu za kafu supe!!! Obzirom da se mi spremamo za odmor, moze biti da osjeca promjenu svakodnevnice !!!