Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Pocket ili aio?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pocket ili aio?

Cure s iskustvom, zanima me cine li vam se za malu bebu pocket pelene bolje od aio? Ili je sve isto? Ja sam probala s aio pelenama i funkcionira ok tek negdje od treceg mjeseca pa nadalje. Zanima me curi li kakanjac oko nogu sa pocket pelenama jednako kao i kod aio? Radi problema sa susenjem dvoumim se dal da si nabavimo nesto pocket pelena....ali ne bih se upustala u to ako opcija nije barem priblizno sigurna kao kombinacija fitted pelena i gaca

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ne znam kako ostalima, ali nama nikad ništa nije iscurilo :/ iz nijednih.

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja nisam imala ni jedne AIO, ali sam imala pocketica i one su mi tak :/
    kakica mi nije procurivala, ali urin redovito na nogicama.
    pocketice i AIO postanu dobre malo kasnije, kad se ubuckaju + postanu prezivahni za presvlacenje koje ukljucuje i pelenu i cover...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nama Pocketice ili AIO nikad nisu izdržale 2 sata, čak uz dodani uložak, ili ja previše očekujem (mislim na 2 sata) ili je moj mišonja fakat turbo popišanac. Sad smo samo na jednokratnim jer i to jedva zalijepim u letu, a o coveru preko platnene da ne pričamo...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskustva u koristenju nemam, ali mi se cini (glede iskustva u sivanju raznoraznih pelena) da bi frotirske pocketice, koje su sasivene ko obicne fitted pelene mogle biti skroz ok.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nama AIO popolini easyfix dugo drže i super su. koristimo ih od početka. LHC smo isto imali jedne AIO ali drže cca 1.5 sat. eventualno dva.
    pocketice još nismo počeli koristiti

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Easyfix, kazes? Ja taman cekam svoje Easyfix...e jedva cekam! :D

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

OVAJ TEKST SAM DOBILA OD TETE IZ MOTHER-EASE:

Note regarding AIO diapers.

We do not recommend using All-in-One’s for full time cloth diapering but instead, using it as a convenience diaper to have a couple in your diaper bag for outings or when you have a sitter. The reason for this is, the inner terry knit fabric will out last the outer waterproof cover and therefore the separate diapers/covers systems are a more cost effective way to go.

Absorbent liners may also be used for added absorbency for overnight and longer naps during the day.

Our covers will last anywhere from 4-6 months before they expire, although there are parents who do get much longer out of them. Diapers have to be washed in hot water and covers in warm water and you will get 3-4 diaper changes out of a cover before you have to launder it. If using the AIO, you will always have to wash it in hot water and it will have to be washed after every use. These factors, may lead to a quicker breakdown of the cover material. This along with having to purchase multiple sizes, makes it a more costly way to full time diaper.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam nesto easyfix pelena. I mogu reci da su stvarno dobre. Ali, meni treba nesto sto se brzo susi. Pa, ako pocket pelene nisu nista bolje od bilo kojih aio sto se propustanja vlage tice, onda bi radije ostala kod obicnih fitted pelena i gaca. Ili cu koristiti gace i tetra pelene.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inace, slazem se s ovim sto je hady dobila napisano...koliko god je dobro imati nekoliko aio pelena, toliko ne mogu zamisliti da se oslanjam iskljucivo na njih. Jer nikako nisu pouzdane kao kombinacija pelena i gaca.
    Sto se tice gaca...buduci da su nekada popolini i ME suradjivali, kvaliteta proizvoda im je tu negdje. Moja Jasena ima nesto preko dvije godine i nasi popolini coveri (medium i dva large) su u stalnoj upotrebi. Vrte se u masini zajedno s pelenama skoro pa stalno. ne sjecam se kad sam ih na ruke oprala. I tek sada pocinju pokazivati znakove istrosenosti, ali mislim da ce dobro funkcionirati i za trece dijete. (nigdje nisu poderani, guma jos uvijek super drzi, svi drukeri ok itd. )Pod istrosenost vise mislim na estetiku...nisu vise tako bijeli, oko cicka ima malo mucica.
    Eto malo reklame.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Vidi kako ja razmišljam: uzeti ću nešto fitted po veličinama (tipa bG bamboo, frotir i sl.), nešto OS i nešto covera (svakako ME, a probat ću i flis i vunu), ali svakako mislim da ću kupiti još nekoliko OS pocketica, iz dva razloga. Prvi je flis - ako se imalo guza zacrveni flis je ipak bolji nego pamuk (iz iskustva), a drugi razlog je OS - ukoliko kakica i ne bude tamo gdje bi trebal biti, s OS veličinama nisam bacila novce jer će ih nositi kada malo poraste.
    AIO ću uzimati tek veličinu M, a i biti će još Gabovih pelena...
    Kad gledam ovo što imam - mislim da male veličine FB također neću uzimati jer one imaju dosta slabe gumice oko nogu i struka, pa mi se čini da bi kakica mogla završiti svugdje. Za sada mi se sviđaju Bumwear i bG - i čini mi se da bi moge funkcionirati i za malu bebušku - baš radi tih gumica.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako se imalo guza zacrveni flis je ipak bolji nego pamuk (iz iskustva),
    kod mene baš suprotno, kad se guza zacrveni, moram se prebaciti isključivo na pamuk, inače bude još gore.

marge je nosila pocketice (FB, bG, HH) od početka i nisu joj curile (osim u slingu/ marami, valjda ih razmrdam prilikom namještanja guze i nogica). moj jedini razlog za pocketice i AIO (fakat je blesav) : da sad po ljeti ima lijepe šarene malene pelene ispod haljinice ili majčice

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ako se imalo guza zacrveni flis je ipak bolji nego pamuk (iz iskustva),
    kod mene baš suprotno, kad se guza zacrveni, moram se prebaciti isključivo na pamuk, inače bude još gore.

marge je nosila pocketice (FB, bG, HH) od početka i nisu joj curile (osim u slingu/ marami, valjda ih razmrdam prilikom namještanja guze i nogica). moj jedini razlog za pocketice i AIO (fakat je blesav) : da sad po ljeti ima lijepe šarene malene pelene ispod haljinice ili majčice
    To je mene uvjek mučilo. kod crvene guze dali da idem na čisti pamuk ili na flis da je guza suha :/ . srećom nije crvena odavna, ali baš me mučilo. u pamuku koža diše, a opet u flisu je suha.....

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A svileni lineri...mislim da bi to rijesilo problem...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Očito je to individualno - pomaže li pamuk ili flis. Možda kod bebe bude drugačije nego kod Gaba :? Za sada ja kombiniram tako...
    A moja beba će biti zimska, tako da će opet biti zabundana pa se niš neće vidjeti...

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Očito je to individualno - pomaže li pamuk ili flis. Možda kod bebe bude drugačije nego kod Gaba :? Za sada ja kombiniram tako...
    A moja beba će biti zimska, tako da će opet biti zabundana pa se niš neće vidjeti...
    samo ti fino poslikaj i pošalji nama

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    Citiraj Olivija prvotno napisa
    samo ti fino poslikaj i pošalji nama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •