Drage forumašice, molim pomoć.
Imam dekicu za pokrivanje bebice pa me zanima da li bi ju trebala staviti u navlaku ili bebicu pokrivati sa dekicom bez navlake? :?
Drage forumašice, molim pomoć.
Imam dekicu za pokrivanje bebice pa me zanima da li bi ju trebala staviti u navlaku ili bebicu pokrivati sa dekicom bez navlake? :?
Ja stavljala navlaku, dijete bljucne, pišne, mažeš ga kremicama, sve to prlja, a navlaku je lakše i brže oprati nego deku.
Mi smo imali par dekica svih vrsta materijala pa sam bebu time pokrivala,a kad se zaprljalo, prala sam.
Kad se deka zaprlja operem ju, imamo par pa mogu mijenjati.
Ja isto nisam stavljala navlaku, već kad bi se deka zaprljala, oprala bih, jedino sam pazila da je od pamuka da mu nije prevruće i da ga ne iritira.
U tom slučaju uvijek moraš imati bar dvije da imaš dok se druga pere i suši. Tako radim i dan danas.
Navlaku stavljam samo na poplončić i to od kad imam onaj veći, na one manje ("ukrasne") za bebe isto nisam stavljala navlake, i njih sam prala jer ako su popiškani i pobljuckani, teško da navlaka neće promočiti
Tako i ja.Pina prvotno napisa
Inace, dok je bila manja nisam je pokrivala s dekicama, nego samo s pamucnim populom (i punilo od 100% pamuka, Bio Odejica). Imala sam i jednu pamucnu dekicu i mali rupicasti pamucni prekrivac kojim sam je pokrivala po ljeti. Ev. bi je po zimi stavila u pamucnu vrecu za spavanje i pokrila dekicom.
Sada, trazi da je pokriva iskljucivo mekanim dekicama. Imam ih vise, iako su joj dvije omiljene.
Ja stavljam plahtu, pa preko nje dekicu.
A kakve dekice vi koristite?
Meni su se najpraktičnije pokazale one tanke od flisa.
Da, tanke od flisa se brzo osuse, prakticne su. Imam 2 takve (kupljene u Merkatoru prije 2g za 15kn svaka, a jos su ko nove), 1 manju pamucnu - ona izgleda skroz isprano, izgubila je mekocu, kao da i nije dekica i 1 debelu, vecu, djecju s nekim medekima koju smo dobili "u babinjama". Inace, sada H pokrivamo i sa nasim, vecim dekama