-
Bol u potkoljenici
Moj M.cijelu ovo noć plaće da ga boli nogica i to tamo ispod koljena. Ta bol se ponavlja jednom mjesečno, a ponekad i dva puta, a ponekad i svaku drugi mjesec. Ista stvar se događala sa starijim sinom u vremenskom periodu između 3 i 6 godine.
Ja se sjećam da sam se kao mala jako napatila s takvim bolom, a govorili su mi da mi kao "raste noga" pa je kao zbog toga.
Mene zanima dali i vaša djeca imaju takvih problema i koliko bi se trebala zabrinuti radi toga.
U takvoj situaciji djetetu dam žličicu Lupoceta jer samo tako može nastaviti sa spavanjem.
Bol do jutra prestaje i nikad ne boli preko dana. Intezitet boli je veći ako taj dan skaću i trće po kući, jer klinci neznaju doskoćiti na prste, već onako cijelom nogom lupe podu, cijela kuća se trese.
Baš sam zabrinuta.
-
Prvo mi je palo na pamet da mu raste noga, a moguće je i zbog nekvalitetne obuče.
-
Evo moram malo podići gore.
Brinem.
-
-
rinmama, identicnu bol ja osjecam u predjelu potkoljenice od ranog djetinjstva, a to traje i dan danas!!
kad sam bila manja pomagalo mi je masiranje tog dijela noge sa alkoholom, a danas isto to ili namazem sa onim gelom sto rashladjuje i bude mi bolje!!
ta bol zna biti toliko jaka da bi najradje plakala!!
javlja se u totalno nepravilnim vremenskim razmacima ponekad u samo jednoj,a ponekad u obje potkoljenice!!
i meni su govorili da mi noga raste, ali mislim da danas sa skoro 30 godina to ipak vise nije slucaj!!
inace, tu bol ponekad osjecaju i moja mama, sestra i brat,ali u razlicitim dijelovima potkoljenice!! :?
-
I ja sam kao dijete imala identicnu situaciju. Sad' je vec puno rijedje. I mani su govorili da je od rasta! :?
Ima li neko pametan da nam kaze o cemu se radi??
-
Kod nas slična situacija. Mojem sinu je u periodu od nekoliko mjeseci, a sa nekih 2.5 godine ta bol u potkoljenici radila velike probleme. Užasno smo se prepali jer se budio po noći u plaču držeći se za potkoljenice: "... mama, boli me nogica..." inače vrlo živ, po danu je jurcao okolo i pratila sam da ga tokom dana i dok je bio u akciji ta ga bol nikad nije ometala, ali zato noću... valjda kad se umiri i tijelo se ohladi, bol jača. To je trajalo jedan period, za sada više ništa. Tko zna, možda stvarno od rasta kostiju, neznam. Ja sam primjetila da se ti bolovi javljaju nakon kaj se vozi na tricikliću koji mu je malo mali pa vrti pedale u nekoj glupoj poziciji. No, nisam baš 100% sigurna da je to baš samo od toga. Već smo htjeli otići po noći u Klaićevu da vidimo kaj se to dešava, no to se smirivalo kad sam mu ugrijala nogice u svojem krilu ili dala Lupocet. Možda i zbog toga kaj se stalno po noći otkriva pa su mu se malo prehladili zglobovi no on je uvijek bol lokalizirao na područje ispod koljena.
Vjerujem da je i kod vas to bila neka prolazna faza...
Baj!
-
Mogu se samo pridružiti onima koji su i sami imali takve bolove u djetinjstvu. I ja sam se često budila noću s izjavom da me boli noga, i to je trajalo dugo, do puberteta.
Pomagalo je kupanje u toploj (što toplijoj) vodi i aspirin (tj. nešto protiv bolova, znam da se ne smije davati maloj djeci, ali meni su ga ipak davali).
-
mi smo to imali i otisli kod ortopeda (Tiefenbach). problem je bio u sjedenju i cim je prestal tak sjediti-prestali su i bolovi. dakle, sjedil je na guzici na nacin da je bil u polozaju kao da kleci, ali rasirenih peta i stopala izvrnutim prema van. sad sjedi 'po turski' ili samo s nogama naprijed i sve pet. tu i tam se zaleti pa klekne i automatski rasiri stopala, ali ga opomenemo (a rekle smo i tetama u vrticu da ga opominju).
bol je nestala jako jako brzo nakon promjene polozaja sjedenja.
-
a meni je tiefenbach otkrio nepravilnost u zglobu koljena koju imam od rodenja!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma