Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Menza nakon kiretaže

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Menza nakon kiretaže

Nakon kiretaže krvarila sam tjedan dana i točno 28 dana nakon kiretaže dobila sam prvi menzes (ili tako nešto). Pišem tako nešto, jer to mi nije slično menzi. Danas je šesti dan, od prvog dana jako je oskudna, smeđe boje (ko čokolada) i s dosta ugrušaka i sluzi. Nisam imala NIKAKVIH bolova ni PMS-a (inače su me doslovno rasturali).
    Na pregledu i sve pretrage bile su besprijekorne, pa ne bi htjela raditi paniku gdje nije potrebno.
    Molim vas cure za mišljenje

Pozdrav

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja mogu samo podijeliti svoje iskustvo. Nakon kiretaže krvarila sam dva tjedna s prekidima. Nakon točno 28 dana dobih mjesečnicu koja nije ličila na niti jednu dotadašnju...isprva nekavav tamni gusti iscjedak a onda obilnaaaaaaaaaaa menga s ugrušcima....Meni se čini da su cure na formu već pisale o tome, a i nekako mi je logično da treba neko vrijeme da se sve sredi i dovede u normalu. Moj ginekolog nije pridao nikakvu pažnju promjenama u boji količini i trajanju mjesečnice....tako da mi se čini da nema razloga za zabrinutost!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Novy, nista ne brini, to je normalno za prvu M nakon kiretaze
    Tijelo se sada vraca u normalu i potrebno je malo vremena da ti M bude kao prije. Ja sam nakon kiretaze krvarila 15ak dana, prvih dana je bilo manje a nokon toga obilnije, ali i to je u redu jer se organizam cisti. SLijedecu M sam dobila nakon otprilike 30ak dana i bila je malo neobicnija sa ugruscima.
    Poslije 2-3 M, sve se vratilo u normalu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zdravi razum mi govori da je to normalno. I bilo bi dobro da ga ponedekad i poslušam
    No još uvijek sam pod utjecajem prošlih događaja i bojim se svačega. A i burnije reagiram na signale koje mi šalje tijelo.
    Hvala na brzim odgovorima!!

Pusa svima!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Novy, identično samo još i smrduckavo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Menza nakon kiretaže

Nakon kiretaže sam krvarila dva tjedna i 25 dana nakon kiretaže sam dobila mensturaciju koja je bila kao i tebi. Negdi sam pročitala da je obilna zato šta taj mjesec nije bilo ovulacije, a i organizam dolazi na svoje. Iduća će bit ok. Ništa ne brini.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Novy, identično samo još i smrduckavo.
    valjda će tako i meni biti jer jer tek čekam tu prvu M, a točno se sjećam da su me tijekom kiretaće polijevali nečim što je užasno smrdilo...nešto između alkohola i kamfora....nažalost, nisu pričekali da lokalna djeluje i osjetila sam sve,,,, :?
    užasno me sad strah te prve M

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Draga Muca
    Žao mi je što si tako pršla s kiretažom
    Ja sam dobila intravenozno apaurin. Bila sam budna cijelo vrijeme, ali drogirana. Sječam se da me doc pitao dal me boli i da sam ja odgovorila malo. Ali sad se ne sjećam te boli.
    Kiretaža mi je trajala kratko, jer sam na stolu za pregled tik prij kiretaže imala spontani. Kiretirali su me jer se grlić odmah zatvorio,pa me nije doc mogao drugačije očistiti.
    Poslije nisam imala NIKAKVIH bolova. Ni prva menza nije bila bolna.
    Želim ti da i tebi bude tako (što se tiće prve menze)

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala ti od na toplim riječima...nadam se da bu dobro

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako nije previše zadiranja u privatnost, iz kojeg si područja?
    Napisala si da se nadaš da bu dobro - ja sam iz okolice Vž. Možda smo si blizu??

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ZG

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a, pa i nismo si tako blizu.
    Ako zatrebaš "pričati" s nekim (ili bolje pisati), javi se, ja sam uvijek otvorena za razgovor, riječ utjehe ili nešto drugo!

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala ti

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, meni nije jasno - dobile ste ili apaurin ili nešto još blaže. Kako to da smo mi sve u Rijeci bile totalno uspavane?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

neznam, čudno je to. Ja sam ovako išla isti dan doma (ležala sam 3 sata u bolnici) - jedva sam čekala da odem. Istina, pitali su me oču li ići isti dan ili sutradan. čak mi i na otpusnom pismu piše da sam ležala jedan dan :shock:
    Kakve sam sve priče čula, dobro je da sam dobila i apaurin
    Ni meni nije jasno kako to da te negdje uspavaju, negdje izdrogiraju, a negdje ne dobiješ ništa :?
    Kako je moguće da ima toliko razlike u "rutinskom" postupku

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam zaprimljena na hitnu u Petrovu (ZG), nakon što su me s Merkura, na kojem po mjestu stanovanja pripadam odhebali...tada se još beba mogla spasiti, ali je stanoviti dr. rekao da se kod mene radi o staroj trudnnoći :shock: :shock: :shock: , i otpravio me doma bez ičega.
    3 tjedna nakon toga završavam na hitnoj u petrovoj krvava do krbavska bitka i tamo se zgražavaju nad otpusnim pismom stanovitog doktora s Merkura (dr. Valetić) .......stalno su me vozikali po UZV...dr. Trtutin sim tam...i , kad sam zapravo išla na kiretažu - nitko mi to nije rekao
    mislila sam da idem na (još1) pregled...
    užas...
    nisu oni krivi što se moja bebica nije izborila, ali morali su mi reći što me čeka, a nitko mi nije rekao...mislim da je to neoprostivo.

uglavnom: zaključak priče: na Merkuru su mi mogli spasiti bebu da je dr bio dobre volje, a ovako je sve završilo s kiretažom u Petrovoj.

najžalosnije od svega je to, što je meni taj dr. u KB Merkuru tvrdio da se ovulacije događaju 14. dan ciklusa što je meni bilo APSOLUTNO NEPOJMLJJIVO.......

zar zaista danas postoji ginekolog koji misli da se ovulacija događa 14. dc i nikako drugačije????

strašno..ne želim se ni prisjećati jer mi već idu suze

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Muca, žao mi je

I ja sam mislila da prije kiretaže idem još na pregled, a nakon kratkog razgovora s doktoricom - naravno rasplakala sam se - na gin stol i nešto u ruku i za čas gotovo

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Draga Muca stvarno mi je zao zbog takvog iskustva. Ne razumijem, kakva stara trudnoca?????? Ja sam tocno znala sto me ceka i morala sam nakon ultrazvuka na kojem se nije vidjelo otkucaja cekati tjedan dana na ponovni pregled i prilicno sigurnu kiretazu, zbog kako su mi rekli vrlo vrlo male vjerojatnosti da im se potkrala greska. Naravno da sam cekala, pri tom se ne trudila nadati se ali mislim da to nikome ne bi uspjelo. Same kiretaze se ne sjecam jer sam se nakon sestosatnog cekanja u sobi za zahvate srusila, tj. kolabrirala tako da su mi vjerojatno dali nesto za smirenje sto me je stuklo. Sto se tice mjesecnice dosla je nakon 28 dana nesto obilnija i bolnija, no nista posebno. Mislim da nemas razloga za zabrinutost....Ne znam koliko ti to pomaze, i meni su to govorili no ja sam svejedno bila neprestano usmjerena na donji dio i panicarila zbog najmanje promjene ili boli koje inace vjerojatno ne bih ni osjetila...mislim da je to normalno....Veeeeeeliki pozdrav i nadam se da ce ti ova Nova donjeti sve sto stara nije!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nakon kiretaze prestala sam krvariti isti dan, a mengu dobila nakon tocno 28 dana

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Još uvjek imamk smeđkasti iscjedak, jučer su bila dva tjedna od kiretaže. Drugi dan nisam ništa krvarila, a onda tjedan dana mi je bio dovoljan jedan uložak dnevno, a sad me još brine taj iscjedak.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I evo, prošla prva menza nakon kiretaže (ili bolje da kažem iscjedak). Trajalo 10 dana i sad je sve ok :D
    Sve prošlo bez bolova.
    Nadam se da će druga menza ipak biti malo obilnija - normalna
    Hvala svima,
    pozdrav

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

upomoć!!!

ne znam što je sad

sinoć me uz užasne bolove (događalo mi se to već o kiretaže na ovamo) pojavio smeđi iscjedak.
    napominjema da je -na moju veliku žalost- kiretaža bila 14.12.

nije li rano za menstruaciju?

e sad. meni je dr. rekao da se javim čim dobijem, kako bi riješili dogovor oko daljnjih pretraga...ja ga još ne zovem...jer je to smeđe, vrlo oskudno (jedna jušna žlica).......i nemam pojma kaj da radim. :?

molim vas za pomoć.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Muca, ja sam također imala neki takav smeđi iscjedak, ali 26. dan nakon kiretaže, pa sam onda dobila mengu. Nakon kiretaže sam krvarila oko 14 dana s pauzama što je također završilo nekim tamnim iscjedkom. Meni se čini kako tvoj iscjedak nije ništa zabrinjavajuće...ali ako si uplašena možda da nazoveš liječnika čisto da se smiriš.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Muca, ja sam također imala neki takav smeđi iscjedak, ali 26. dan nakon kiretaže, pa sam onda dobila mengu. Nakon kiretaže sam krvarila oko 14 dana s pauzama što je također završilo nekim tamnim iscjedkom. Meni se čini kako tvoj iscjedak nije ništa zabrinjavajuće...ali ako si uplašena možda da nazoveš liječnika čisto da se smiriš.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ok, hvala na odgovoru.
    znači - čekam crvenu mengu.
    pa mu se javljam!
    hvala!

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Muca, kako si? Je li iscjedak još prisutan?

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

je. i još je smeđi...ja čekam crveno...nisam još zvala dr :?

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala kaj se brineš

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moja poznanica je krvarila tri tjedna, a rođakinja oba puta (imala je dva spontana ) po mjesec dana s prekidima. Ja stvarno ne znam koliko bi to bilo "normalno" krvariti nakon kiretaže, meni se čini kako je to prilično individualno. Ako si u panici zovi liječnika bolje nego da si neprestano u strahu (znam kako je to).

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zvala sam, dr je na g.o., ali je sestra rekla da dođem u bolnicu da me pregledaju.
    idem sutra.
    hvala svima.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

javi kako je prošlo.
    Nadam se da će sve biti ok.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nažalost, ništa.
    čekam svog dr sljedeći tjedan.
    takav je dogovor s glavnom sestrom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I kod mene se događa nešto čudno. Nakon što je ono nešto poput menze trajalo 10 dana, sad u vrijeme kad bi trebala biti ovulacija javlja se ponovno smeđi iscjedak.
    Malo sam zabrinuta.
    Nažalost svog doc više nemam, umro je prošli tjedan. Neznam kom da sad idem, u nikog nemam povjerenja (imam loša iskustva s doc).

Neka nam se javi netko tko je imao ovakve probleme s "kapanjem" i čudnim menzama nakon kiretaže :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I evo mene opet s problemom!
    prošla su dva mjeseca od kiretaže. A meni isto
    Svakih 15 dana nekakav smeđi iscjedak (sredinom ciklusa i u vrijeme kad bi trebala biti menza). Nikako da dobijem pravu menzu. Bez bolova, PMS-a. Samo nešto tamno smeđe boje s ugrušcima....

Pomozite

jela

Početno

pozdrav novy,pročitala sam šta ti se sve dešavalo,žao mi je što ti se to dogodilo i ja sam ti u istoj situaciji,ja sam ti 10.01 imala kiretžu(bebi je prestalo srce da kuca) a bila sam 5 nedelja .
    oporavljam se od tog šoka uz svog petogodišnjeg sina.eto baš sutra idem na kontrolu i po PHD nalaz.ja sam prestala krvariti 5 dan od kiretaže(mada to nemogu nazvati ni krvarenjem ) i sad iščekujem prvu M.
    A što se tiče tvog problema ja bi obavila što pre UZ i pregled pa ćeš onda biti sigurna.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je trebalo 25 dana do nove mensturacije koja je bila kao i uvijek do tada. Taman je taj 25 dan pao na dan kad bi mi inače bili cikulsi da nije bilo trudnoće. Vjerojatno slučajnost. Dalje sve kao i prije.

A sad pitanje off topic:
    Nakon prve kiretaže pred 6 mjeseci, 10 dana sam povremeno krvarila pa bi ispali komadići van, a ostale dane je bio nekakav smeđkasti iscjedak.
    Poslije ove kiretaže (u utorak) krvarim kontinuirano, nikako da ispadnu komadići što očekujem prema prethodnom iskustvu, a boli me kao da imam menku, što isto nije bilo prvi put. Je li vas što bolilo nakon kiretaže i jeste li krvarile dugotrajnije?

Ne bih se inače brinula, ali kad imam tu nesreću da uspoređujem s prethodnim iskustvom onda eto brinem.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

bluecat nije ti svaki puta isto, vjeruj mi! zao mi je sto si to morala proci dva puta, i to znam kako ti je jer sam ja u 2006-toj cak dva puta bila na istom stolu zbog istog odvratnog razloga!
    zelim da se cim prije oporavis i da za koji mjesec bude treca sreca

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala Crvic
    Zaista nije isto. Fizički sam ovaj put puno lošije, psihički bolje da ne pričam.

Kako su vam partneri podnijeli spontane? Moj ne priča, drži sve u sebi. Probala sam razgovarati ali mi se čini da mu je lakše ako ignorira.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ah, MMje jedna predivna osoba, ali on nije prolazio niti jedan moj spontani isto kao i ja. on je bio zabrinut za mene, a spontani su mu kao nesto sto prolazno u nasem zivotu. kao, to je samo sada, a uskoro ce biti bolje!
    nadam se da je u pravu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo, da se malo vratim na ovu temu.
    Napokon se ovaj mjesec počelo sređivati. Prošla sam sredinu ciklusa bez curkanja i nadam se da će menza ovaj puta stići kako treba. A to znači da se napokon mogu nadati i maloj mrvi uskoro.

Žao mi je zbog svih vas koje ste sve ovo prošle, a ne mogu ni zamisliti kako je vama koje ste isto prolazile nekolikoo puta.

Držite se, mislim na vas

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bok curke...

evo samo da javim da sami ja dobila prvu 'normalnu' M, 2. mj. nakon kiretaže....došla mi je točno nakon 28 dana....
    u ponedjeljak idem na UZV, u srijedu na briseve...nadam se najboljem i da ćemo uskoro moći u boj za našu bebe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vibriram da se bebica što prije primi.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

happygirl avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja menga nakon kiretaže bila je potpuno normalna...možda malkicu obilnija i bez bolova. No ono što je čudno u cijeloj toj priči je da mi je došla tek nakon 2 mjeseca i 5 dana. Inače je normalno da dođe nakon 3-4 tjedna no ja sam se dobro načekala. Sad je sve ok, nadam se najboljemu :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •