Results 1 to 20 of 20

Thread: EL. PEKA

  1. #1

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Zagreb-zapad
    Posts
    26

    Default EL. PEKA

    Cure,
    ima li tko električnu peku. Dobila sam je neki dan i ne znam kako je koristiti. Zanima me da li netko ima kakva dobar savjet za povrće pod pekom.

    Koje povrće, kako, da li staviti ulja ili ne, koliko dugo i kako da bude što finije?

  2. #2
    MGrubi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Šibenik
    Posts
    10,389

    Default

    moj recept za običnu peku jest:
    povrće, obavezno crveni luk (ili još bolje mladi luk), peršin,sol, papar, ružmarin, malo metvice, malo maslinovog ulja i dodati vode da pokrije cca 1 prst dna

    njami

  3. #3

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Zagreb-zapad
    Posts
    26

    Default

    odlično....
    jedva čekam probati.... Radit ću je za NG... baš se veselim

  4. #4
    aries24's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,089

    Default

    jel to ona pizza pan, velika, okrugla sa staklenim poklopcem?

    ja u takvoj išla peći pizzu pa nafrljila temp na max (5) i zapalila se ispod u roku odmah
    od onda ju bojkotiram i tražim dobar razlog da ju opet izvadim iz ladice

  5. #5

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Zagreb-zapad
    Posts
    26

    Default

    Na početku svima sve najbolje u NG.

    Evo da javim da je povrće u peki uspijelo.
    Molim recepte sa uputama što se još može u njoj napraviti (npr. teletina, hobotnica, pizza,... i sl.)

    Upute su mi dosta važne.

    Hvala na svakoj sugestiji.

  6. #6

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    možeš peći šta god ti padne na pamet.
    ja najčešće ubacim meso i povrće te dodam vrlo malo ulja pa ispadne kao na roštilju.

  7. #7

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by aries24
    jel to ona pizza pan, velika, okrugla sa staklenim poklopcem?

    ja u takvoj išla peći pizzu pa nafrljila temp na max (5) i zapalila se ispod u roku odmah
    od onda ju bojkotiram i tražim dobar razlog da ju opet izvadim iz ladice
    pizza se peče na 2.

  8. #8
    aries24's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,089

    Default

    dobro da si rekla, ja bih sljedeći put probala na 4 pa tako redom

    nego, još nešto kod pizze, kad se peče poklopljena onda mi se cijedi voda niz poklopac pa bude gnjecavo :/

  9. #9

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    poklopac digneš svaki put kad se orosi i prebrišeš ga.

  10. #10
    Poslid's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    ČK
    Posts
    2,914

    Default

    Ja u tom pekaču pečem sve oguće osim PIZZE. To mi nikako ne uspjeva. A najbolja je riba.

  11. #11

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    316

    Default

    ja radim teletinu ispod peke u obicnoj tavi s poklopcem i super ispadne

  12. #12

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Zagreb-zapad
    Posts
    26

    Default

    Quote Originally Posted by dolega
    možeš peći šta god ti padne na pamet.
    ja najčešće ubacim meso i povrće te dodam vrlo malo ulja pa ispadne kao na roštilju.
    Dolega,
    koliko dugo pečeš to meso, na kojoj temp. i zanima me da li ga moraš okretati. Osim toga da li u isto vrijeme staviš krumpir i ostalo povrće i meso ili nekim redom. Da li se mora podljevati ili ne?

    Ja radila krumpir i tikvice, pa mi je krumpir ispao super ali su tikvice bile dosta vodene, možda sam ih predugo radila, osim toga podljevala sam tijekom pečenja.

  13. #13

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    meso i krumpir stavim istovremeno i povremeno okrenem/promiješam.

    tikvice npr.stavim pred kraj.


    nekad podlijevam vodom,ovisi koliko je meso tanko.
    pečem na 3-4.

  14. #14
    tomita's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Slavonija ravna
    Posts
    766

    Default

    Ima li tko kakav novi recept?
    Detaljno molim!

  15. #15
    monax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    N.Zagreb
    Posts
    1,344

    Default

    Quote Originally Posted by Poslid
    Ja u tom pekaču pečem sve oguće osim PIZZE. To mi nikako ne uspjeva. A najbolja je riba.
    Isto, za ribu je super.

  16. #16

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    62

    Default

    Meni u njoj pizza ispadne za 5!Pečem je na 2,a tijesto obavezno najprije malo zapečem s jedne strane pa na taj zapečeni dio složim sve šta na nju stavljam i onda je stavim peći.Za 6 minuta je gotova..... moji je obožavaju.

  17. #17
    iridana2666's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    tamo gdje je srce
    Posts
    1,638

    Default

    Quote Originally Posted by dolega
    meso i krumpir stavim istovremeno i povremeno okrenem/promiješam.

    tikvice npr.stavim pred kraj.


    nekad podlijevam vodom,ovisi koliko je meso tanko.
    pečem na 3-4.
    isto kao dolega (ja krumpir izrežem na ploške)

  18. #18
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Hm, mi to imamo na moru i pečemo u njoj kao u običnoj posudi pa u pećnici, a takav je i okus. JEdina prednost je što peku stavimo na terasu pa nam nije vruće dok kuhamo

  19. #19
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Ja obožavam papriku pečenu u toj električnoj pizza-tavi . Kad je sezona paprike, kod nas se peče skoro svaki drugi dan.

  20. #20

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,557

    Default

    Mi isto pečemo i kuhamo u njoj sve osim pizze

    Pizza nam nikada ne uspije dobro.

    No radimo piletinu s povrćem, razno meso, ma sve ispadne super

    Evo jednog recepta:

    piletina, krumpiri, puno luka i češnjaka, mrkva i povrće po želji na malo maslinovog ulja, papra i alnature i njami

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •