:D![]()
moraš si promijenit nick![]()
...dali mislis da bi imala isti takav tretman da nisi bila po preporuci dr.M iz maribora?
planiram roditi u feldbachu pa me malo strah kako postici upravo to sto zelim (prva mi je beba pa ubiti i nisam sigurna sto tocno zelim)...uglavnom znam da zelim prirodan porod ...
zanima me dali si ti ranije dosla sa svojim planom poroda ili taj dan?
planiramo ovaj ili sljedeci tjedan otici tamo vidjeti (do sada znam samo sto sam uspjela vidjeti preko interneta)...
sto je to oksitocin? ...svaki dan skuzim neke nove pojmove i bed mi je da ne dodjem tamo zahtjevat neke stvari,a da sam nedovoljno upucena u to sto trazim...(neznam dali se kuzi sto iz moga pitanja...ali toliko toga mi se roji po glavi plus vec lagani strah tako da.... :? )
...sad sam skontala..to je drip?
je, drip.
ipak te muz nagovorio na bolnicki porod![]()
jedva cekam pricu!
..a isprepadali me sa svih strana... :/Felix prvotno napisa
oboje je super opcija, ne mozes pogrijesiti![]()
samo nemoj te koji su te isprepadali voditi na porod![]()
Sigurna sam da bi imala isti tretman, jer je tako po defaultu. Kod dr.M. nije nužno kontrolirati trudnoću da bi rodila u Feldbachu, ali sam se ja odlučila tako. Nisam imala nikakv plan poroda, nego sam dr.M. naglasila da želim posve prirodno, bez medikamenata i da u obzir dolazi samo homeopatija. Rekla sam da ne želim ništa što nije nužno.braziljanka prvotno napisa
Na porodu je primalja ta koja ti pomaže, pa svakako traži da razgovaraš s nekom od njih (sve su super). Liječnik je nazočan, ali on je sa straneBabica diše s tobom, hrabri te, ukazuje kako je ispravno...
Ukoliko već ideš potraži dr. M., čisto zbog jezika (trudi se govoriti hrvatski)
Glede straha. Čemu? Prva trudnoća, dakle nemaš iskustvo...što će reći da je tvoj strah na temelju priča i tuđih iskustava. Ja kad slušam, te strašno, te boli, te užas, pitam se jesam li ja rodilaStrah nas osim toga paralizira.
Za mene osobno porod je veličanstven, svečan i prekrasan. To je iskustvo koje Ženu podsjeti na njezinu iskonsku snagu, ljepotu i prirodu.
Okruži se pozitivnim ljudima. Meni je (da toga vjerojatno nije ni svjesna) puno pomogla Felix i MamaHuanita. Felix je totalno cool, a MamaHu je doula koja je rekla ključnu stvar: Ne dozvoli stimulaciju.
Tako sam ja zabranila MMfotkanje, snimanje, sat...
Poslat ću ti pp
znas sto meni upada u oci? to kako su nekoliko doktora i babica bili ispred tebe na izgonu. meni to nikako ne bi odgovaralonema sanse da mi u tako intimnom trenutku hrpa stranaca sjedi i bulji izmedju nogu.
zasto ih je bilo toliko, sto mislis, da si trazila da odu i da ostane samo jedna babica, da li bi te poslusali?
i fala na komplimentu. mislim da sam daleko od cool ali lijepo da me tako dozivljavaju![]()
Bila su dva dr. i nije me smetalo. Važno mi je bilo da je tišina (i bila je) da se koncentriram na disanje. Ali, da sam rekla da izađu, sigurno bi me poslušali. Nije me smetalo, pa mi nije palo na pamet da im kažem da odu.Felix prvotno napisa
Bila sam tako sretna i ponosna da rađam, u stilu: Vidi svijete, ja rađam čovjekapa da je cijelo rodilište htjelo nazočiti izgonu vjerojatno me ne bi smetalo
![]()
prelijepa prica![]()
ja sam rodila u Klagenfurtu i isto tako, svi ljubazni, svega u izobilju,hrana super, u rodiliste poneses samo sebe (i sitnice), boje po zidovima su tople, slike po zidovima, u svakoj radaoni radio (ja sam si donijela svoje cd-e iako imaju i oni)...
jedino kod mene nisu vidili/ili ne znam sta bi da moja curica krivo lezi, pa nakon xy sati trudova, sam zavsila na hitnom carskom![]()
sve u svemu rodiliste je kao hotel (neznam kako je u drugim gradovima ali ono rodiliste koje sam ja vidila u Puli je strava i uzas, samo sta zgrada ne padne dolje)
...evo mi jos nismo otisli u feldbach......zanima me dali je dr M i inace tamo ili samo na poziv ?...i pretpostavljam da se on dodatno placa?..ja imam ovdje zdravstveno pa se moram raspitati sto mi sve ide u to,a sto bih morala dodatno platiti i koliko...
dr. Miglar radi inače u rodilištu i ne plaća se ništa dodatno. Ja sam kod njega kontrolirala trudnoću, ali to u njegovoj ordinaciji u Mariboru.braziljanka prvotno napisa
Nisam shvatila gdje imaš zdravstveno, no ako je austrijsko, onda mislim da ti sve pokriva. Slovenke (bile su sa mnom dvije) plaćaju samo 4 eur participaciju po danu, jer su u EU.
..da,austrijsko zdravstveno...znaci u feldbach dolazi vise ljudi od dole...sto se dodatnog placanja tice sam mislila zato sto ovdje pretezno prakticiraju klasican porod i cim je nesto drugacije od protokola se dodatno placa...ma zato jedva cekam da odemo tamo ...vec sam skroz nestrpljiva...mama_jos_malo prvotno napisa
![]()
..ups..krivi smajli :D ..
danas idemo... :D :D tak sam happy...
jel mi mozes poslati ime apartmana ili bar adresu da pogledamo i to kada smo vec tamo...da nam tatek ipak nebi putovao svaki dan.......
bili smo... :D :D
ajme divote...od tolikih pozitivnih emocija pozelila sam odmah roditi...sav onaj strah mi je nestao a napunila sam se takvom pozitivom da je to nejvjerojatno...toliko ljubazno osoblje..tako ugodna atmosfera....ja sam mislila da sanjam...sestre se sve ustrcale...raspricale...vodile u razgledavanje cijelog odjela...objasnjavale sve moguce varijacije...(vec sam mislila da ce nas i izgrlit i izljubit na odlasku)..ja sam izasla iz lkh placuci ko kisna godina...
...najprimamljiviji mi je bio roma rad i odlucila sam da je to to kaj zelim...stajala sam ispred njega suznih ociju i pokusavala zamisliti taj dan...mm je skuzio komesaj mojih emocija pa je pribranije glave nastavio razgovor sa sestrama...i tu sam ostala sokirana kad sa ga cula kako prica s njima ko da ih je vec troje rodio,a one se sve dive njegovoj upucenosti...ostala sam zbunjena..zar je to zbilja mm?? ili ja sve ovo sanjam...
...vec sada se toliko veselim... :D :D .....
:D![]()
Apartman u kojem smo mi odsjeli:
"Eschenhof"
Franz i Angela Dietl
A-8333 Rigersburg, Kornberg -Doerfl 14
tel. +43 (0) 3152 6077
dietl@urlaubimdorf.at
www.urlaubimdorf.at/dietl
za dvije osobe 38 E /dan
Dobili smo domaće jabuke i jaja, a gospođa je jako ljubazna pa nam je donijela i domaći sok.
Ma super.
Nalaze se odmah kod dvorca Kornberg, 15 minuta hoda kroz šumu![]()
...tnx..![]()
nama su sestre preporucile jedan hotel blizu bolnice...smjestaj 50 eur...
37 tjedan idemo opet pa cemo odmah pogledati i apartman...
imaju svoju stranicu
www.baby-feldbach.at
pa ukoliko nekog zanima.... :D
Ej, za stranicu uopće nisam znala. Oduševljena sam :D
Brazilianka, bas mi je drago da je bilo lijepo u posjeti rodilistu.
:D
Mi isto jako ozbiljno razmisljamo o Feldbachu i iako je jos relativno rano (13 tjedan) mislili smo sredinom ozujka ici vidjeti kak to sve izgleda. Mozes li pls. napisati kome si se javila za dogovor oko posjete i da li treba eventualno nekaj ponijeti sa sobom i sl.
nismo dogovarali termin vec smo dosli onako na blef...nikakve papire me nisu trazili vec su mi samo rekli da u 37 om tjednu dodjem kod njih na kontrolu i od onda se vodim kod njih a ne vise kod svoga ginica...inace ja sam odavde pa neznam kako to ide sa strancima ali pretpostavljam da isto nakon 37og tj...![]()
Evo cure i ja planiram porod u Feldbachu (pardon na greskama - javljam se iz slovenije)! Najbolje je nazvati dr. Miglara na njegov mobitel 00436645401548 pa se dogovoriti za termin kod njega u ambulanti u Mariboru!
Winnie objavila sve priče uz listu, pa nadoknađujem propušteno.
Ova priča mi se čini kao science fiction, i tako mi je drago da sam je pročitala i da to postoji. Bar jedna bolnica u Hrvatskoj bi trebala imati isto...
Pretpostavljam da je uvjet za Feldbach da dobro znaš njemački i da nije baš jeftino, ili kako to ide?
U svakom slučaju, predivno, predivno, i to je sve što imam za reći.![]()
Svaka žena koja osjeća odgovornost za sebe i prvenstveno za novog čovjeka kojeg rađa pobrinut će se da napravi najbolje. Bravo za obavještenost i osjećajnost.
Predivna, predivna prica! cestitam, mama-jos malo i zelim ti jos puno tako sretnih beba!
predivno,čestitam roditeljima,a maloj Kaji dobrodošla na svijet![]()
Super priča, da je bar kod nas tako nešto..
I ja sam rođena 16.12.![]()
ne, ne treba znati njemacki, a cijena je cca 400 eur po danu boravka (uz nadoplatu moze i tata spavati u sobi sa mamom i bebom)Candy prvotno napisa
dakle, za porod i 4 dana - nekih 1600 eur. i nije tako puno, zar ne?![]()
Najljepse cestitke cijeloj familiji!!
Čestitke!![]()
Mene jedino zanima kako uštimati dolazak do tamo.
Evo npr ja za drugo dijete namjeravam ići ili u "kuću za porode u graz" ili u feldbach (nadam se da se tako piše), pa me zanima kako uštimati vrijeme.
Pričala sam sa mužem o tome i njemu nije baš super ideja da me u trudovima vozi na takav put :/
Znam da se može uzeti apartman i doći prije termina ali što ako prenesem pa budem tamo 2 tjedna ili više ako dođem prije termina ili jednostavno krenu trudovi a ja u Puli?
Felix je išla u trudovima u Grazu kuću za porode, ja sam bila uvjerena da ću roditi ranije pa smo otišli dva tjedna prije, a rodila sam dva dana nakon termina
I to mi je drago, jer se čekanje pretvorilo u prekrasan odmor za mene i MM. Stvarno smo uživali, bili smo svaki dan u Grazu (38 km od Feldbacha), šopingirali, jeli božićne delicije, pili punč, vidjeli izložbu ledenih skulptura, kupili kameru za dolazak Anđela...
Ovisi o tome koliko si otvorena (ja nisam bila), ali dr. nije išao s procjenama tipa a, niste otvoreni, nećete tako skoro, nego se ponašao onako kako sam ja govorila. Naime, rodilja je mjerilo stvari. To su mi rekli i za ctg. Nema veze ako ne bilježi "jake" trudove, oni su jako koliko ja osjećam da su jaki.
Dakle, možeš otići i tri dana prije termina, ali i prije ako osjećaš da trebaš. Osim toga, ako rodiš za tih dva sata vožnje, onda si najsretnija rodilja na svijetu![]()
Moram priznati da sam glede odlaska bila prilično opuštena. Znala sam da ću biti u Feldbachu kad treba. A u silnim našetavanjima po Grazu znali smo se zafrkavati, da ako me uhvate trudovi idemo kod Monike, jer će to biti "znak" da trebam kod nje roditi(moj ginekolog dr. M. je rekao da zna za nju i da je super i da je i to super opcija, ako u Grazu krene)
Ja sam u rodilište došla s trudovima, razgovarali smo s dr., ctg je pokazao da je počelo,ali smo ipak otišli u šetnju po Feldbachu ( i vratili se drugi dan ujutro!) i tad su snimljene meni jako drage fotografije mene u trudovima na zimskom suncu![]()
Da skratim: Ti si mjerilo. Ne ni dr. ni TM,ni mama ni kuma, nego Ti! Jer mama najbolje zna![]()
Diiivno! Bravo! Čestitam! :D![]()
Čudna pomisao (jer je dvoje moj optimum...ako ne i maximum) proletješe mojim umom: "I ja ću slijedeći put tamo ići...".. koliko mi je lijepa priča bila.
možda znate dali je moguće u feldbachu izabrati lotus porod. ili barem sačekati sa rezanjem pupčane vrpce - dok se porodi posteljica?
više o lotus porodu:
www.lotusbirth.com
http://www.lotusfertility.com/Lotus_..._Birth_QA.html
brita-brigita, idem u srijedu u Feldbach na pregled pa cu pitati. U principu se tamo sve radi kako odaberes.
sutra?Monchou prvotno napisa
pa to bi stvarno bilo super! meni su rekli, da nema šanse, da prakticiraju tako nešto u bolnici, jer nije dopušteno po medic. doktrini.
ej, hvala ako se sijetiš i pitaš. :D
ps. to su mi rekli svi, koje znam, da nema šanse....zvučilo je ko da su mi to rekli u feldbachuali se tamo ili kot dr. m još nisam raspitala.
brita-brigita za lotus ne znam, ali kad se K. rodila čekali smo s rezanjem pupčane vrpce dok se nije porodila posteljica. Zbog toga K. nije odmah plakala, jer pluća ne preuzimaju funkciju dok god diše preko mene. (uf kako sam objasnila)
mama_jos_malo, super si objasnila! ja sam iz tvoje (!!!predivne!!!) priče prije shvatila, da ste čekali, da vrpca otpulsira, onda rezanje i tek nakon toga - posteljica. sada sam shvatila, da nije pisano u kronološkom redosljedu, nego samo primjetba, kako je išlo sa posteljicom.
ali si me stvarno razveselila! :D :D :D barem imam sada malo nade, da stvari ne idu baš naopako od onoga što bi sama htijela. barem će bit neki kompromis, ako već ne lotus...![]()
sori kaj nisam bila precizna, nije danas nego u iducu srijedu, 11.7. Bas cu pitati dr. M iako nama to nije tema jer zelimo sacuvati maticne stanice, a mislim da se zbog toga pupkovina reze malo prije.
Monchou, hvala, ali ne trebaš komplicirat s pitanjem, znam, da češ imati puno drugih stvari, a ja idem do njega sljedeći dan, t.j. u četvrtak, 12.7. pa ču se detajlno raspitati. Svejedno hvala!Monchou prvotno napisa
što se tiče stanica - to ste več odlućili ili još sakupljate informacije? ili ste u rizičnoj grupi što se tiće bolesti kao što je leukemija i slično?
Ok. Za stanice smo se definitivno odlucili iako nismo u nekoj rizicnoj skupini.
evo mene, da malo ozivim topic. u petak mm i ja idemo u feldbach vidjeti rodiliste i kako to sve izgleda - uzasno se veselim :D
nadam se da ce sve biti dobro i da cu radjati tamo... :D
Nemam rijeci, predivna prica!
E kad bi bilo vise takvih!
Cestitam i tebi i TM i maloj curici!![]()
Ma baš mi je drago zbog vas. :Dpartyka prvotno napisa
A ja sam sigurna da ćeš nakon petka SIGURNO rađati tamo.
baš ti je bio porod iz snova.
čestitam ti![]()
To Partyka: bilo bi mi iznimno drago da napišeš svoje iskustvo iz Feldbacha (kaj si sve vidjela i kako ti se čini)
Ja sam zvala doktora iz Maribora i rekao mi je da oko 30-tog tjedna dođem kod njega na dogovor za porod u Austriji (rekao je da se možemo naći i u Austriji, ali ako mi je OK Maribor, da može i njegova ordinacija)
Druge trudnice koje su eventualno rodile tamo - molila bih da se jave i napišu svoja iskustva...
Dakle, ja sam za Feldbach!!!
Bubimira, hvala puno i ja se nadam da cu roditi tamo! :D
Svea i ostale cure, ako imate kakvih pitanja svakako mi posaljite poruku pa cu pitati, a ja cu vas detaljno izvijestiti o svemu.