-
Kozice, trudnoća, što sad?
Evo prije pol sata sam vidjela da mi Gabriel ima plikove po trbuhu, vjerovatno kozice, jer vladaju u vrtiću. Ja sam trudna 35 tjedan, navodno sam prebolila kad sam bila skroz mala, ali nisam 100% sigurna (ni mama nije), a čitam da je opasno da ih dobijem. Što mi je najbolje napraviti, sad je kasno da idem doktoru, a neznam kuda da se rano ujutro uputim. Molim savjete!
A i večeras dal tebam Gabrielu nešto davat?
-
Kažu da nije opasno.
Moja teta (infektolog) kaže da se bebe znaju roditi sa kozicama
Pitaj za svaki slučaj svoju doktoricu možda ti ona ipak da nešto za svaki slučaj :/
-
a djetetu ne treba davati ništa (pogotovo ako nema visoku temperaturu) sve dok ne dođeš do doktora pa on ne vidi.
Ništa se neće dogoditi do sutra, ne brini
-
Meni su oba klinca imala i za kozice se sada u principu ne daje ništa osim što ih treba kupati u vodi s hipermanganom.
Ako bi ga baš jako svrbilo pomaže žličica Claritina ili Rinolana.
I naravno skidanje temperature ako je ima.
A za tebe.....mislim da bi bilo najbolje da ujutro nazoveš svog ginekologa za savjet...možda se odluči na podizanje imuniteta;uglavnom odmah kontaktiraj liječnika.
Inkubacija ti traje tri tjedna.Sretno,nadam se da ih nećeš uhvatiti.
-
Osoblje foruma
Gabrielu ne daješ ništa.
Ponašaš se kao da ih ni nema.
i pročitaš ovaj topic: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=19224
pronaći ćeš svakakvih savjeta
Što se tebe tiče, ja bih se javila na Zaraznu, barem telefonom - infektolozi će ti najbolje reći.
pogledaj ovo:
http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=162&Show=1335
-
Zvala Zaraznu, u ambulanti nema doktora pa mi žena, valjda sestra kaže nazovite ujutro.
-
Osoblje foruma
onda ćeš nazvati ujutro i ne brinuti do tada.
sad je ionako gotovo, on je bio najzarazniji cca 5 dana prije izbijanja osipa.
s Gabrielom uopće ne moraš ići doktoru, sad se brini o sebi i trbuhu.
-
Evo jutros zvala svoju gin. i zaraznu. Gin. mi već pripremila uputnicu za serologiju za vađenje krvi, samo na zaraznoj to rade od 7-8 pa kako nisam superžena nema šanse da stignem po uputnicu i do zarazne (ova na zaraznoj kaže da se bez uputnice plaća oko 1000 kn!?). Kako slijede praznici, znači to ću moć napravit tek u utorak...a do tad ću misliti, misliti i misliti...iako mi se žena u zaraznoj nije činila zabrinutom, kao ak neću rodit u roku 10 dana... (a kako da to znam?)
Još su mi na zaraznoj rekli da suprug, pošto on nije sigurno prebolio kozice, ako ih dobije, odmah dođe k njima.
-
pripazi na tm,kozice kod odraslih mogu imati komplikacije....
i OBAVEZNO ih mora odležati ako ih dobije
pusa tebi
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma