Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: cica kratko

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno cica kratko

moj bebać ima već dva mjeseca i tjedan dana a još nikad nije cical barem 20 mn u komadu, jer cica svako malo, skoro svaki sat pomalo al ponekad pohlepno. al dobro mi napreduje rođen je sa 2700 kg a sad sa dva mjeseca ima 5600. dal bi ga mogla dobit da cica duže pa u manjim razmacima ili je prekasno jer se već naviknul? :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne znam sta da ti kazem, ali je moja u prvih mesec dana non stop visila na meni, a i sada sa 3 i po meseca se i nije mnogo toga promenilo. Nekad jede na tri sata, a nekad ogladni i posle sat vremena! Ja joj dam kad god zatrazi i ne gledam vise ni na sat! Cak i nocu je pocela sada da jede cesce nego pre! Kako je tek meni...Uf!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj, bebe imaju različite ritmove.
    kad bi cicao duže, ne mora značiti da bi rjeđe tražio.
    zara je u toj dobi znala cicati po 45 - 60 minuta, pa bi svejedno tražila opet za pola sata do sat.
    znači - sat vremena dojenja, pola sata odmora, opet sat vremena dojenja...
    isto tako, znam jednu djevojčicu koja je od prvog dana dojila užasno kratko, 5 minuta, minutu više-manje. a inače je bila najveća beba koju znam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    znam jednu djevojčicu koja je od prvog dana dojila užasno kratko, 5 minuta, minutu više-manje. a inače je bila najveća beba koju znam
    A ja znam jednog dječaka koji odgovara ovom opisu. Moj Kaleb.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    znam jednu djevojčicu koja je od prvog dana dojila užasno kratko, 5 minuta, minutu više-manje. a inače je bila najveća beba koju znam
    A ja znam jednog dječaka koji odgovara ovom opisu. Moj Kaleb.
    hmmmm... ima još jedan mališa takav... moj Fran

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ima nas još!!!!!
    Nemam pametan savjet, jer svaka beba ima svoj ritam, ali ja sam kod Adriana problem pokušala riješiti da ga dojim pred spavanje (jaaako rijetko zaspe na cici), i tako umoran jede duže, vremenski, čak navečer poklopa obje cike, ali na moju veliku žalost ne spava duže. Budi se uvijek oko istog vremena neovisno koliko je poklopao. I da te utješim, od početnog stalnog dojenja, konačno smo došli do toga da jede svaka 2 do 3 h, uglavnom po 2-3 minute, a evo sad će 6 mjeseci!
    I fino napreduje, ne idealno, prema doktorici, ali ne obazirem se. Ima oko 7 kg, pa kome nije dosta neka brine svoje brige, a ne moje!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I Andrija je tako jeo (svakih pola sata do sat po par minuta), sve dok nije napunio neka 3 mjeseca, onda je tek počeo raditi veće pauze. Sad jede svaka 2-3 sata, ali isto po 5 minuta, i super napreduje.

A i ovo potpisujem:

Budi se uvijek oko istog vremena neovisno koliko je poklopao

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Re: cica kratko

Citiraj claudy prvotno napisa
    dal bi ga mogla dobit da cica duže pa u manjim razmacima ili je prekasno jer se već naviknul? :/
    Claudy, tvoja beba jednostavno ima takav ritam Ako dobro napreduje kao što kažeš, nema potrebe da mu taj ritam mijenjaš.To što cica kratko a često nije stvar njegove "navike" ("zato što si mu ti to dozvolila") nego stvar njegove - potrebe. A svaka beba ima svoje sasvim individualne potrebe.
    Plus toga, ne zaboravimo da dojenje nije samo i isključivo hranjenje nego jedan oblik druženja s mamom (utjeha, sigurnost, potreba za maženjem,...)

Ovo što kaže ajam:
    I da te utješim, od početnog stalnog dojenja, konačno smo došli do toga da jede svaka 2 do 3 h, uglavnom po 2-3 minute, a evo sad će 6 mjeseci!
    je čest slučaj i mnoge mame će potvrditi isto. No, moraš znati da to nije pravilo i da možda kod tvoje bebe ne mora biti tako

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa mogu reći da i moj cica tako po par minuta. al vidim da je takvih još pa mi je sad lakše. imate pravo netreba mjenjat ritam dok oće nek cica. moram priznat da mi je to dojenje još najljepša stvar. :D

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Isto je kod mene! Zanima me samo kako vi izdržavate prečesta noćna hranjenja? Ja sam kronično neispavana!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Beba spava sa mnom. Pristekam je, spavam dalje. Nemam pojma koliko cesto doji nocu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I Filip je tako sisao svako malo i tako je i ostalo , sad i ovu krutu hranu jede svako malo , valjda ne može odjednom puno pojesti. Ja sam mu isto dala sisati kad god je tražio , a evo sutra će napuniti godinu dana i još uvijek sisa po noći.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Baby napisa:
    Ja sam kronično neispavana!

I ja, a ono malo vremena kad mi da spavati (preko dana), ne mogu, jer imam i starije dijete, a i ona traži svoje, a i ja trebam nju
    On spava malo kod mene u krevetu, a malo u svom krevetiću, kako kad, no to nema utjecaja na broj buđenja. (barem ja nisam primjetila)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •