Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Skinuli smo pelene ali.... veliki problem

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Skinuli smo pelene ali.... veliki problem

Skinuli smo pelene kad je imala nepuna 22 mjeseca, prije prošlog ljeta. Koristili smo platnene, a sam proces skidanja pelena skroz je trajao cca. 2 tjedna. Nakon toga - jedno vrijeme sve je bilo super. Nezgoda nije bilo gotovo od prvog dana. Noćnu pelenu nismo skinuli. Probala sam, ali ona se nikad ne bi probudila nego bi je ja u snu stavljala na tutu, nakon nekog vremena sam odustala jer mi se noćna pelena činila kao manje zlo nego da joj prekidam san i stavljam je na tutu kad ja mislim da treba a ne kad ona traži (a nije nikad sama tražila).

Kad je imala negdje 25-26 mjeseci, počele su nezgode. Iako joj ta prva 3 mjeseca nikada nije pobjeglo, zbilja nikada, sa tih nekih 25-26 mjeseci, počelo joj je dosta često bježati. Ne puno, pokoja kap, gotovo nikad puno da mogu reći da se baš zapiškila, ali dovoljno da je moram presvući. Sve smo mi to strpljivo presvlačili i čekali da prođe, kao da je to neka faza.
    Sada moja cura ima već 31 mjesec, popiški se i dalje 3-4 puta na dan gotovo obavezno ukoliko je mi ne preduhitrimo i stavimo na wc. A to radimo samo kad smo negdje gdje bi nam bilo jako nezgodno da se popiški, dakle vrlo rijetko.

Apsolutno ne vidim nikakav napredak na tom polju. Broj 'nezgoda' se ne smanjuje. Ona uredno svaki puta kaže 'pipi', ali dok to kaže već je malo pobjeglo. Polako postajem očajna.

Prije jedno mjesec i pol ponovo sam probala skinuti noćnu jer sam mislila da je možda zbunjuje to da noću ima pelenu a danju nema, ali sam nakon nekih 10tak dana bez napretka odustala.

Sad ne znam što da radim. Da li da čekam još mjesecima, ili da probam nešto poduzeti? Zbilja me zanimaju vaša iskustva i savjeti, posebno ako je netko imao ovakav problem.
    Naravno da ne dramimo oko toga kad se to desi, ali da nam je već lagano dosta, je.... Uvijek se sjetim onih prvih par mjeseci kad je bilo sve fantastično i ne razumijem zašto se to sada događa :/

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

To se i Iri dugo događalo, ali ona nije ni imala period bez nezgoda. Ne sječam se kada je to prestalo, ali znam da je dugo trajalo. Mislim da je prestala kada je skužila da mora reči prije nego što bude hiiitnooo. I kada je htjela zbog toga prekinuti igru.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

isto se to dogadja i kod nas
    skinuli pelenu na ljeto sa 2 god. nocnu smo skinuli prije mjesec dana, no jos uvijek malo pusti...i to zove piskiti, no dok dodemo do tute malo mu gacice budu mokre :/

sto se tice nocne pelene, platnena nam je uvijek bila ujutro mokra, no sad smo isli na put i nije mi se nosilo, pa sam kupila jednokratne i frajer nije htio piskiti u njih, mozda mu se cinilo da ima gacice jer su tanke i stalno je zvao na tutu 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm.. i mi smo imali sličan problem .. mokrih gaća. Skinuli pelenu s 1,5g - nikad se nije baš popišao (ili fakat turbo rijetko), nikad se nije ukakao u gaće, ali mokrih hrpa.. Ja sam to nekako povezivala s 2g i "ne" fazom. S godinu i pol je lijepo znao reći "da" i "ne" i svako toliko bi ga pitali da li mu se piška.. i dobili odgovor. Oko 2g odgovor je uvijek bio isti - "ne", a gaće gotovo redovito, kao što kažeš, samo mokre.. Faza prošla, prošlo i to. No, nama je ostao problem noćnog piškanja (5g!!). Nikad nismo imali dulju suhu fazu.. nemam savjeta.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj stariji... Povremene nezgode (češće noću) sve do treće godine. Pomislila sam 100 puta da sam mu možda prerano skinula pelenu... ali to je pitanje na koje čovjek nikada ne dobije odgovor. Držali smo kahlicu kraj kreveta i to je pomagalo.

Da li je s mjehurom sve u redu (upale i slično?)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja mlađa je sama tražila da joj maknemo pelenu ljetos, tad je imala 21, 22 mj. I prvo vrijeme super. Onda nakon mjesec dva počinju nezgode. Svakodnevne. Popiškila bi se svaki dan po par puta.
    I to je trajalo per mjeseci.
    U tom periodu sam razmišljala i vratiti pelenu, no razuvjerile su me njene tete u vrtiću.
    Onda smo je pustili, strpljivo presvlačili. A ni ona sama nije željela ni čuti za pelenu. TO je za bebe

Kuc kuc, sad je ok. Ali, trajalo je par mjeseci :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi imamo potpuno istu situaciju.

Skinuli smo pelene u rujnu, i dnevnu i noćnu. 2,5 mjeseca je sve funkcioniralo savršeno, a onda je pred Božić prestao javljati da mu se piški. S kakanjem nemamo problema, po noći je uglavnom suh, ali po danu ajme :/ . Ako ga mi ne odvedemo/nagovorimo da ide piškiti, popiškit će se u gaće.

Nastojimo ne raditi veliku dramu, presvučemo ga, i čekamo...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Trik koji je primjenjivala susjeda (i ja djelomično, ali ideja je njezina):

Kupila je djevojčici gaćice s nacrtanom mačkicom, leptirićem, samo jednim likom naprijed na pišici i zadatak je curici bio da ne smije namočiti xy lik jer mu je onda hladno!

Moj sin je imao pokemone na gaćicama i po danu je funkcioniralo ok, a po noći je prestalo samo od sebe negdje oko 3. rođendana.

Snulko i ostali , držim fige da se stvar popravi što prije. Ova zima je duga i hladna, možda i to ima veze. Bit će bolje kad zatopli.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kod nas situacija nikad nije ni bila savrsena , pa zato ja jos uvijek ni ne racunam da smo skinuli pelene

po danu nema vise zapisavanja, ali ga ja cesto moram nagovarati da ide piskiti. recimo da u 50% slucajeva ode sam. ako propustim neko nagovaranje postoji velika sansa da se popisa.

kod spaavanja je cesto suh, al mu se ne da ici piskiti kad se probudi, i nekad se zna popisat tada, al odmah trazi da ga presvucem.

s kakanjem nema problema, uvijek prijavi i vec se vise od godinu dana nije pokakao u gace ili pelenu, niti ga treba poticati da ide na wc.

mislim da su to sve normalne faze i da nema nekog recepta, treba njima vremena da skuze sto i kada trebaju raditi.

ja sam jedno vrijeme govorila da mi kaze kad treba piskiti, i dijete uredno meni govorilo kad vec piski

moje dijete je tek pred 2 tjedna pocelo traziti jesti, tako da sam ja mozda malo tolerantnija sto se tice netrazenja piskiti

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala svima na odgovorima, ako ništa drugo malo ste me utješile da je to normalno i da nismo sami.
    Kod nas to traje već 6 mjeseci bez ikakvih poboljšanja, ali izgleda da moram biti strpljiva....
    Netko je pitao za mjehur i upale - mislim da je sve ok jer ipak 6 mjeseci je predugo da se eventualna upala ne bi manifestirala i nečim drugim (temperaturom, recimo). Također, ipak bude i koji put da traži na vrijeme (obično prije podne) i da nemamo nezgodu pa zato ne vjerujem da je u tome problem.
    Gaćice s raznim likovima imamo - i to sam probala ali nije palilo. Sad ću probati ponovo pa ću vidjeti....

Ona se isto nikad ne pokaki u gaćice, niti se zapiški onako skroz da napravi lokvicu na podu, ali 3,4,5 nezgoda dnevno uredno ima.... ponekad samo kap-dvije pa preslvačim samo gaćice, a ponekad bude poprilična flekica.

Za skidanje pelena mi se 22 mjeseca ne cini prerano jer je od svojih 10 mjeseci već lijepo kakila na tutu, a s godinu dana je počela tražiti kakiti.... tako da mi se baš činilo da je spremna kad smo je odlučili skinuti.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma super je tvoja curica, koliko ima djece koja u njenoj dobi još nose pelene i još uopće ne idu na kahlicu/wc!

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moj je skinuo pelene s 2,5 g, kakanje je skužio 2 tjedna kasnije, a noćnu pelenu mjesec dana kasnije, sve je funkcioniralo gotovo savršeno 2 mjeseca, tek pokoja nezgoda s piškenjem. Onda se promijenilo, noću se vrlo rijetko znao popiškiti, sad već mjesecima nikada noću, kakanje obavezno traži, dok piškenje uglavnom ne traži preko dana, vrlo rijetko. Moramo ga nutkati, inače lagano pušta u gaćice. Čak smo radili i urinokulturu isve bilo ok.
    Valjda će proći...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj f. je bezpelenas od svog 5. mjeseca pa mu se to isto dogada, svaki dan po vise puta. ustvari ja se iznenadim kad mi kaze da mora na wc a gace su mu suhe ne znam, toliko je zaigran da ni ne skuzi da vec pusta. nekad ja vidim da mu je mokro preko trenirke pa ga odvedem na wc. ali rijetko kad se bas popisa u gace.

po noci je puno bolje, uvijek i bilo. pocne se meskoljiti, ne moze spavati ako mu se pisa. onda ga odvedem na wc (tutu nece). kad je bio mali bi piskio u 'nocnu posudu', koje sada k. koristi.

cak i ona sa svojih 11 mjeseci bolja javlja da joj se pisa nego on sa svojih 2 i 3/4 godine

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kod nas je zadnjih dana puno bolja situacija. Često, ne uvijek, javi kad treba piškiti. Nekad mu malo pobjegne na gaćice, ali nema veze, prijavljivanje je veliki napredak. Kriza je, dakle, trajala puna 4 mjeseca.

Zanimljivo je da vani uvijek prijavi na vrijeme .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mikka, ova tvoja situacija me baš jako podsjeća na našu. Tu su si negdje, vršnjaci. I moja je mišica od najranijih dana bila ponešto vremena bez pelene, nikad nismo bili pravi bespelenaši, ali sam je već s 3-4 mjeseca po par sati znala skinuti preko dana u gaćice i stavljati na tutu kad sam mislila da joj treba, znalo je biti super dana.
    Nikad neću zaboraviti kako je, kad je imala 10 mjeseci, u domu zdravlja kad je trebalo dati urin lijepo se popiškila u čašu umjesto da smo joj lijepili vrećice, sestre su ostale :shock: kad smo došli drugi put svi su pokazivali na nju i govorili 'to je ta mala'....

Tko bi rekao da će sada biti ovako.... uglavnom kod nas ništa bolje. Opet smo probali s likovima na gaćicama, ne pali. Sad je ponekad pitam jesi suha ili mokra, pa ona kao proba s ručicom i kaže mi. Ali pomaka nema...
    I ona se jako rijetko baš ono popiški u gaće, ali kao što kažeš Mikka, i ja se iznenadim ako je suha a ne mokra :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A da probate voditi evidenciju? Napraviti kalendar i crtati sunce svaki puta kada ode na WC suha i oblak i kišu ako malo pusti u gaće?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ovo sa pohvalama kad se popiški na wc i sa gaćama sa sličicom ne podržavam jer mislim da se u dječjoj glavici ili dogodio klik ili nije. pa ako nije mislim da im bude teško kad im pobjegne. bar je tako bilo u našem slučaju.
    alen je dosta rano skinuo pelenu i dugo je sve bilo ok, onda je počeo piškiti u krevet na svakom spavanju. izdržali smo par mjeseci (mjenjajući posteljinu svaku noć, stalno ga presvlačeći dok nismo poludili i vratili mu pelenu (iako se teta u vrtiću jako protivila)
    od kada je stavio pelenu počeo se buditi po noći da ga vodimo na wc

jedan od dobrih savjeta koje sam ćula je da se djtetu bez pelene utopli guza (možda sa duplim gaćicama) jer su navikli na toplinu pelene, pa im nedostaje
    i drugi savjet koji mi se ćini dobar je da se ne obraća velika pažnja na te male nezgode da se dijete ne istraumatizira

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    A da probate voditi evidenciju? Napraviti kalendar i crtati sunce svaki puta kada ode na WC suha i oblak i kišu ako malo pusti u gaće?
    Ovo mi se čini baš zgodna ideja, mogli bismo probati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •